04-02-07

Wouter Van Bellingen, wij weten wat discriminatie betekent.

Er zit mij toch wel het één en ander dwars na het lezen van sommige lezersbrieven over het voorval in Sint-Niklaas.
Vooraleer ik ook maar één lezersbrief zelf had gelezen, maar hoorde dat de meningen verdeeld waren, vond ik het erg wat er gebeurd was en schreef erover op deze blog.
Als echte democraat vind ik nog steeds dat de huidskleur van iemand die hier als Vlaming werd opgevoed, geen reden mag zijn om de trouwerij af te zeggen.

Maar anderzijds heeft, (volgens mijn misschien wel overdreven gevoel voor individuele vrijheid), iedereen het recht om op zijn trouwdag de ambtenaar te kiezen waarvan hij zelf wil dat hij in het plaatje past.

Ik zou bijvoorbeeld liever geen punker met piercings en een paarse hanenkam willen als ambtenaar, en evenmin een dame met het (voor mij als feministe althans) typische symbool van mannelijke onderdrukking, de hoofddoek. En de kop van Willockx zou helemaal het laatste zijn dat ik op mijn trouwfoto’s wil zien staan.

In de krant lees ik echter dat geen van de drie koppels werd gevraagd waarom ze de trouwpartij hebben afgezegd. Willockx gaat er gewoon van uit dat het racisme is en grijpt dit voorval gretig aan, om de zoveelste hetze tegen het Vlaams Belang op te starten.

Een linkse hetze, volop gesteund door de neutrale media tegen een separatistische partij die met dit voorval absoluut niets te maken heeft.
En de meeste lezers slikken het weer als zoete koek.
Meer zelfs, ze gaan Vlaams Belang kiezers uitschelden voor dommeriken, terwijl ze het woord zelf al niet foutloos kunnen schrijven. Waarschijnlijk hebben ze niet goed opgelet in de les Nederlands toen het over de ‘riken’ ging. Gewoon omdat ze spuwen op alles wat met onze taal, onze cultuur, geschiedenis en ons volk te maken heeft.

Maar kom, laten we eens een paar vergelijkingen maken, want als het om discriminatie gaat door belgische nationalisten zijn wij als slachtoffer wel de experts bij uitstek om hierover mee te praten.

En dat gaat van schelden tot oproepen ‘om er op te kloppen’. Daarbij denk ik terug aan De Gucht die ons ‘mestkevers’ noemde.
Ik was dan ook de eerste om te reageren via een lezersbrief(je) in GvA. Het briefje verscheen vooraleer Stevaert de, in zijn ogen ‘te rechtse’ journalisten liet ontslagen en vervangen door linkse.
Ik schreef toen, “Weet Karel De Gucht niet dat mestkevers zeer nuttige diertjes zijn die de shit van anderen opruimen?” Maar blijkbaar wist hij dat niet...

Daarna lag er in alle ABVV afdelingen en socialistische mutualiteiten het rode boekje met ‘de leugens van Marc Spruyt’, die zich graag uitgeeft als Vlaams Belang kenner. Hij schreef wat hij ‘tussen de regels kon lezen’ in het Vlaams Blok programma. Een soort helderziende dus... op zoek naar de ‘verborgen agenda’ die ze nog steeds niet gevonden hebben. Hij zoekt echter nog dapper verder op Blokwatch en valt nog steeds het 70-puntenplan aan dat het Vlaams belang al 15 jaar geleden heeft afgevoerd, ondanks er al twintig punten werden van overgenomen door belgisch nationalistische partijen.

Want zo gaat het altijd. Elke motie of voorstel van het Vlaams belang wordt van tafel geveegd door de belgische nationalistische zelfbenoemde democratische partijen, om er even later zelf mee op de proppen te komen.

Soetkin, dochter van een Vlaams nationalist werd gediscrimineerd en mocht niet mee naar het Eurosongfestival. Vlaanderen gaf hier weer eens toe aan een Waalse eis. Vonden de lezers van de kranten dat toen onrechtvaardig? Was dat geen discriminatie?

Na drie mislukkingen om ons door de rechtbank te laten veroordelen, beginnen de belgische nationalisten aan onze wetten te sleutelen en vinden ze bovendien een Franstalige rechter in Gent die bereid is ons te veroordelen.Waarom? Omdat men niet langer het ondemocratische cordon kon handhaven tegenover de buitenwereld zonder veroordeling.

Tussendoor waren er nog een boel incidenten, teveel om op te noemen.
Het wordt echter steeds erger, want alles wat er misloopt in dit land is de schuld van het Vlaams Belang. Indien het Vlaams Belang niet bestond dan zouden ze het moeten uitvinden. Vooral hun eigen ‘onkunde’ wentelen de belgische nationalisten af op de Vlaams nationalisten. Tot zelfs de afdankingen bij VW/Vorst toe. Hoewel iedereen ondertussen wel al begrepen heeft dat VW/Vorst kapot gemaakt wordt door de vakbonden en het jarenlange stoken van sociale onrust onder de werknemers. Het voortdurende aanzetten tot staken twee weken geleden werd zelfs de Belgische nationaal socialisten iets te gortig. Want VW/Vorst verdween bijna helemaal.

Kiezers van het Vlaams Belang worden uit de vakbonden gegooid.
Mandatarissen worden aangevallen of hun bezittingen worden vernield.
Zelfs onze anders gekleurde mandatarissen worden gebroodroofd en ontslagen bij hun werkgever. Dat ze daarmee toegeven dat ‘racisme’ een drogreden is, beseffen ze niet. Maar kom...de lezers van die bepaalde kranten blijkbaar ook niet.
We worden getreiterd, gepest en gediscrimineerd.
Persoonlijk vind ik het ergste, de ‘gewenning’. We kweken een olifantenvel en reageren bijna niet meer.
Was het Tobback (of Goebbels) die zei, “wanneer je een leugen dikwijls genoeg herhaalt, dan geloven de mensen het...”?

In het parlement draait men de televisiecamera’s dicht wanneer iemand van het Vlaams Belang spreekt en de journalisten leggen ostentatief de pennen neer.
Wanneer de kranten over het Vlaams Belang schrijven is het negatief. Of het al dan niet de waarheid is deert hen niet.

Vlaams Belang wordt van het scherm geweerd, behalve wanneer men hoopt op een intern dispuut. Wanneer blijkt dat ze ‘bedrogen uitkomen’ en het zoveelste mediagestook niet lukt, worden we op geen enkel debat gevraagd. Zelfs niet wanneer het over een onafhankelijk Vlaanderen’ gaat en wij uiteindelijk toch de enige overgebleven Vlamingen zijn.

En waarom? Omdat we zogezegd racisten zijn? Natuurlijk niet...In Nederland zeggen de liberalen en zelfs de socialisten hetzelfde over de mislukte multiculturele droom. Nee, men misbruikt de allochtonen en het woord ‘racisme’ om op die manier links aan de macht te houden. En omdat we kost wat kost een unitair België moeten behouden. Monarchie en democratie passen als een tang op een varken, maar toch blijft men dit ondemocratische instituut in ere houden en natuurlijk wil ook die poppenkast dat wij verdwijnen. Dus gaan ze nu onze centen afpakken. En daarover mogen dan weer eens zes Franstalige rechters mee beslissen.

Maar wanneer er een onrechtvaardigheid tegenover een anders gekleurde burger gebeurt, dan staat het land op zijn kop.
Dan barst er elke keer weer opnieuw een ongehoorde mediahetze tegen ons los. Zelfs al hebben we daar niets mee te maken. Meer nog, zelfs al vinden we het zelf niet echt eerlijk.

Elke keer een beetje meer tot de gevolgen nog nauwelijks te overzien zijn. Wanneer er door de aanhoudende hetze uiteindelijk toch ooit een slachtoffer valt, zal het na zijn dood weer ‘een goeie’ zijn, net zoals men bij Pim Fortuyn of Theo Van Gogh heeft gedaan.

Heeft men nog geen voorbeelden genoeg gezien in Nederland?

Of zoals onlangs in Turkije waar de Turks-Armeense Hrant Dink, hoofdredacteur van een Turks-Armeense krant, wordt doodgeschoten voor zijn kantoor omdat hij de waarheid schreef over de Armeense genocide?
In Panorama vandaag zei Dink dat er in Turkije alleen maar plaats is voor Turkse nationalisten. Vorig jaar werd hij nog vervolgd, hij moest zich voor de rechter verantwoorden voor het kleineren van de Turkse identiteit.
De dader is een radicale Turkse nationalist. Het kan hier ook gebeuren... door een radicale belgische nationalist.

Want hier spelen de belgische nationalisten hetzelfde spelletje. Alleen spelen ze het veel gemener en vooral leper. Waarbij ‘racisme’ als drogreden wordt gebruikt zodat de buitenwereld het niet zou doorhebben.
Soms vraag ik mij af waartoe dit allemaal zal leiden. Of mag men binnenkort ook werkelijk op ons schieten? Is dat misschien een voorwaarde tot de versoepeling van de wapenwet? “Ik gebruik mijn wapen enkel om een paar VB’tjes af te knallen!!”

23:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mestkever In de Oude Egyptische cultuur was de mestkever een heilig dier. In de cartouches van vele Farao's kwam de mestkever (Cheper) voor in de betekenis van beeltenis of verschijning. In de cartouche van bv Toetanchamon: Neb Cheperoe Re; of Schitterende verschijning van Re.
Met deze wetenschap ben ik eigenlijk fier door Kareltje 'mestkever genoemd te worden. ;-)

Gepost door: Metten | 05-02-07

Egypte Ik weet het. In Egypte ben ik ook vijf keer rond de scarabee gelopen. (Je weet maar nooit)

Gepost door: Janice | 05-02-07

EIGENLIJK IS HET NIET EERLIJK dat U tobbakske vergelijkt met Goebbels!
Goebbels is al lang dood, maar tobbakske & zoontje verzieken nog elke dag onze omgeving.
Er is niet alleen dfe opwarming van de aarde, er zijn hun gemene, achterbakse en laffe uitspraken waarmee zij haat kweken onder de mensen.
Alles wat VB is en ook al de mensen die ervoor stemden of zullen stemmen zijn voor die heerschappen schietschijf nummer 1.
Zij zullen er alles aan doen om de mensen op te hitsen tot er natuurlijk iets gebeurt!
Veel mensen lopen nu al op de tippen van hun tenen!
Zot gemaakt in een wereld die écht onveilig is, ook al is er elke dag een aflevering van flikken, waarin 10 daders van misdrijven gevat worden, ook al teistert Witse onze huiskamer meer dan mij lief is en al komt verafstoot om de haverklap vertellen hoe hij meeleeft met de familie van het slachtoffer!
Het is één grote komedie met in de hoofdrol de cobougs: lorre, flup & aanhang!
Wie durft spreken over mestkevers (de klucht) en nu de koning wil aanzetten om een moordenaar te gaan groeten & feliciteren en eer brengen, zou toch beter ook eens in 't eigen hart kijken!

Gepost door: UDO | 05-02-07

MAG IK U DOEN OPMERKEN dat na de moord op Pim Fortuyn en Theo Van Gogh ook hier verschillende heerschappen met veel minachting en zelfs leedvermaak hebben geschreven over die 2 slachtoffers van de vrije meningsuiting!
chris dusochoit bijvoorbeeld is zo'n heerschap!
Die vond zelfs dat er nog meer mochten volgen als slachtoffer!
echt belgisch: aanzetten tot haat maar opkomen voor verdraagzaamheid!

Nog iets: hoe zit het met onze turkse verkozenen op de lijsten van spa encd&v?
Wat zeggen zij over de genocide op de Armeniërs? Niks of weten zij het niet?Geen geschiedenis geleerd zoals de kleuters in Beringen? 40-45 nooit van gehoord, dan is 15 zeker ver weg, in de duistere middeleeuwen.
Pas maar goed op of de middeleeuwen komen terug!
En natuurlijk is er toch één trouwe bondgenoot voor Turkijë in de ontkenning van de genocide in 1915: Israël. Dit land heeft nl het monopolie op de genocide en daarom steunt het Turkijë.
Zoals de Fabeltjeskrant het jarenlang elke avond zei:
Goedenavond beste kijkbuiskinderen, en nu oogjes toe en snaveltjes dicht!

Gepost door: UDO | 05-02-07

De natte droom van Brulaap Junior. "Een dictatuur zou soms handig zijn, maar dan alleen als ik de dictator mag zijn, natuurlijk. Bijna elke politicus weet wat je moet doen om het klimaatprobleem aan te pakken. Er is alleen geen enkele politicus die weet hoe hij daarna nog moet verkozen raken."
Bruno Tobback over klimaatverandering - De Standaard - 05-02-2007

Gepost door: Erik | 06-02-07

De commentaren zijn gesloten.