07-02-07

Urbanus in ‘Morgen Beter’

urbanus_bij_de_rechtersUrbanus is boos op De Morgen omdat die krant hem afdoet als ‘een verfoeilijke rechtse’. En iedereen weet wat De Morgen bedoelt wanneer ze het over ‘een rechtse’ of zelfs extreem rechtse hebben.

Urbanus werd door de linkse politiek correcte wijsneuzen in De Morgen tot het rechtse kamp ‘veroordeeld’, omdat hij onder meer wees op een kleine groep allochtonen die voor te veel overlast zorgt. Er staat wel degelijk ‘veroordeeld’, want blijkbaar is iemand rechts noemen een soort van bestraffing.

Urbanus zegt dat hij vroeger zijn hart en zijn portefeuille links droeg en dat niet hij maar het establishment veranderd is: "Vroeger leek ik links omdat ik spotte met het rechtse gezag. Wel, nu is dat gewoon omgedraaid".
Dat zijn ‘portefeuille’ vroeger aan de linkerkant zat, zoals De Morgen schreef, betekent dat hij vroeger minder geld verdiende. Hij vroeg zich dan ook af of hij verlegen moest zijn omdat hij ‘een hardwerkende Vlaming’ was, die goed zijn boterham verdiende. Want, zei hij, dan zeg ik meteen tegen mijn zoon dat hij niet zo hard moet studeren, want dat hij anders door links wordt uitgespuwd als rijke ‘stinkerd’, wanneer hij eventueel goed zijn kost zou verdienen.

Urbanus vindt nochtans nog altijd dat zijn hart ‘links’ ligt, omdat ‘links’ nu eenmaal nog steeds geassocieerd wordt met sociaal voelend, ook al is dit in ons land met onze kaviaarsocialisten, al lang niet meer de realiteit.
Ik kan hem heel goed begrijpen.

Het feit dat ‘links’ massaal is overgelopen naar het Vlaams Belang toont trouwens aan dat de enige sociaal voelende partij, die ook opkomt voor de (onderdrukte) rechten van Vlamingen enkel en alleen nog het Vlaams Belang is.

De meeste artiesten zoals bv. Urbanus vinden het zelfs angstaanjagend dat je niets meer mag zeggen, of de spot drijven met bepaalde groepen of gemeenschappen. Het deed hem denken aan een regime van 65 jaar geleden, zei hij.

Hij kloeg eveneens de 0110 haatconcerten aan en vond dit onnodige provocatie. Waarop het nijdige kopje van De Morgen reageerde dat het Vlaams Belang provoceerde door te dreigen met een boycot van de artiesten die eraan meededen.

Dom natuurlijk, want er is nooit een boycot geweest. Veel van onze tienerzonen en dochters zijn zelf ook naar de (gratis) concerten gaan kijken. Hen was het om de muziek te doen, niet om de hatelijke boodschap die erachter zat.

Bovendien, zei Urbanus, dat er in de verste verte geen enkele allochtoon te bespeuren viel op de haatconcerten en dat de vrt al in zijstraten moest gaan zoeken om twee allochtonen de vinden die wilden zeggen dat ze het initiatief van Barman goed vonden, nadat ze natuurlijk eerst wat uitleg hadden gekregen door de deskundige vrt-journalist.

Ook Mia Doornaerts van de Standaard, die tenslotte toch niet kan beschuldigd worden aan de zijde van de republikeinse separatisten te staan, (anders wordt je trouwens niet tot barones gebombardeerd) vond dat humor niet mocht beknot worden. Ook de Deense cartoons niet en de daaropvolgende uitzinnige reactie van de moslimwereld en de angstvallige stilte in Europa vond ze eveneens beneden alle peil.

Urbanus zei ook nog dat er iemand vanuit de artiestenwereld tegen hem had gezegd, dat het moed vergde om mee te doen aan die haatconcerten. Waarop hij heel gevat reageerde door te stellen, dat je pas ‘guts’ moest hebben om op te treden voor het Vlaams Belang.

Wel Urbanus, je hebt ‘guts’ nodig om tussen dat linkse onderonsje van de vrt te zeggen wat jij gezegd hebt en de linkse taboe’s aan te klagen.
Proficiat!!!

17:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ja Janice, ik heb je wel door. Je bent het hé, je bent Alexandra Coolen. Leg je burka maar af, ik heb je wel door. Loopt je man nog steeds gewapend rond? Hoe gaat het trouwens met de 'onbesproken' Rob Klop tegenwoordig? Heeft hij nog wat onschuldige vrouwen afgetroeft de laatste tijd? Of houdt hij zich tegenwoordig bezig met makakken? En Filip De Winter, deelt hij zijn liefde nog steeds met de fascisten? Ein folk ein fuhrer en rara wie is de fuhrer deze keer? Weet je wat ik mij nu afvraag? Hoe een mens (dat zichzelf dan toch al als het intelligenste wezen op aarde beschouwt) zo dom kan zijn om in de val van racisme te trappen? Racisme is nergens op gebaseerd en elk mens met een IQ van minium 50 (de gemiddelde mens heeft 100) zou dit moeten inzien. Sukkelaars, maar ja, jullie weten nu eenmaal niet beter.

Gepost door: Maaike | 08-02-07

@Maaike Ja, Maaike, wij hebben je wel door. Jij bent een socialiste he? Zoek het eens op: socialisme is gelijk aan nazisme. Doe rustig verder en wees blind voor de problemen van de multikultuur. Of beter nog: verhuis naar de democratische landen Cuba of China.

Gepost door: Philip Mertens | 11-02-07

Racisme Maaike? Ik weet het niet, maar ik denk niet dat jij hier al veel hebt gelezen, anders zou je weten dat ik absoluut geen raciste ben.

Maar misschien kan jij mij de nieuwe socialistische definitie van het woord 'racisme' eens geven.

En je wil oplossingen?
Ok, hier is het dan, en het is héél simpel. Iedereen mag hier voor mijn part komen wonen maar er kan maar één leidcultuur zijn, en dat is dan uiteraard de onze.

Gepost door: Janice | 11-02-07

goed gezegd Urbanus ik vind het heel goed gezegd van urbanus. racisten heb je overal. de nieuwe capanje van het vlaams belang is zeer goed geslaagd want apen heb je overal, in de zoo van antwerpen, enz. daar hebben ze apen tekort denk ik. pffffffffff ik ben zeker gene racist maar ik ben niet voor het vlaams belang. ik ben niet voor het apen gedoe. vind het zelfs kinderachtig. andere partijen uitlachen en voor een domme aap zetten ik vind dat ze eerst naar hun eigen moeten kijken zij zijn de aap . zij moeten de partijen niet voor aap zetten ik ben er niet mee akkoord.

esmeralda

Gepost door: esmeralda daene | 23-02-07

De commentaren zijn gesloten.