07-02-07

Word je gepest? Sla hem de kop in!

a010Dat is de boodschap die ervan uitgaat, wanneer men leest dat een Rwandees vrijuit ging nadat hij zijn pestkop, volgens de krantenberichten een weliswaar walgelijk manneke, de kop insloeg met een ijzeren baar.
Wanneer men alle ‘walgelijke mannekes’ de kop moet inslagen is er nog veel werk aan de winkel.

Na tal van gewelddadigheden en brutale moorden die gaan van in het gezicht kerven met een mes van een Leuvense portier, doodslagen van mensen die op de bus zitten, mensen die geld uit de muur halen of jongens die hun vriendin proberen te beschermen, tot het doodsteken van een jongen voor een MP3-speler en hetzelfde voor een sigaret, gingen weer eens stemmen op om criminaliteit zwaarder te bestraffen.

Maar luistert de overheid? Luistert de politie en de substituut procureur van het Dendermondse parket?
Nee, natuurlijk niet. De Rwandees werd gepest en had dus alle reden om zijn pestkop halfdood te meppen en daarom werd hij meteen vrijgelaten en zal hij ook niet vervolgd worden.
Dat is de boodschap die hiervan uitgaat. Dat is ook de boodschap die andere jongeren in hun oren knopen.
Als er nu nog eens iemand ‘Belgische hoer’ roept, dan weet ik tenminste wat mag en niet mag.

22:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

toevallige wapens Ik vraag me wel af waar die ijzeren staaf vandaan kwam? Lag die daar zomaar op straat, of had hij die toevalling in zijn vest steken zoals bij highlander?
Misschien wel een walgelijk manneke dat nu in de kliniek ligt maar waar halen wij deze informatie? Uit de correcte kranten? Wat is er aan die avond vooraf gegaan, en wat is er die avond zelf gebeurt en over en weer geroepen, getrokken en geslagen?
Het fijne weten we er niet van, en komen we wellicht nooit te weten, tenzij het zeer nadelig zou kunnen gebruikt worden tegen het VB.
Ik hoop dat justitie haar werk goed doet en dezelfde vragen stelt, want wanneer een juwelier of politieagent een overvaller neerschiet wordt hij ook gestraft.

Gepost door: a.griffon | 08-02-07

De politie kan fysiek geweld toch niet goed praten tegenover verbaal geweld, maar toch doen ze het.

Diezelfde nacht vond er nog een vechtpartij plaats in de uitgaansbuurt van de stad. Een jongeman van 21 werd lichtgewond naar het ziekenhuis gevoerd.

De voorbije maanden gebeurden er nog incidenten. Burgemeester Ilse Uyttersprot kondigt maatregelen aan. ,,We gaan met politie en horeca rond de tafel zitten om afspraken te maken die incidenten kunnen voorkomen.''

In de Leuvense uitgangsbuurt is het al niet veel beter, maar telkens zijn er ijzeren staven, messen of andere wapens in de buurt. Raar, ik zie dat nu niet meteen zo maar op straat liggen.

Gepost door: Janice | 08-02-07

Toevallige wapens? Wat liggen er toch veel wapens zomaar op de weg?
Graag zou ik eens willen vernemen wat er aan dit voorval 'vooraf ging'?
Wedden dat het slachtoffer (in dit geval) binnen enkele dagen lid was van het VB, kwestie van het verkocht krijgen.
Als het maar tegen het VB is dan komt dat waardeloos wegwerpkrantje, de morgen' dadelijk in actie, kwestie van likken en van toegelaten worden in de rode salonnetjes.

Gepost door: Jean | 08-02-07

"Off topic" Jeanine, heeft totaal niets met dit onderwerp te maken, maar was dat jouw zus die deze week een optreden maakte in Koppen ? Katrin Laureyssens ?

Gepost door: Björn Roose | 09-02-07

Zus? Nee, Björn, ik heb geen zus.
Ik had het geluk om enkel drie broers te hebben waardoor ik 'mijn mannetje' leerde staan.

Ik heb Koppen ook niet gezien. Waarover ging het dan?

Gepost door: Janice | 09-02-07

Tiens Ging over het "miskweken" van honden bij bepaalde professionele fokkers en ook het massaal achterlaten van honden in asiels (een fokker die aan het woord kwam, verklaarde zonder enige schaamte dat teefjes waarmee hij een vijftal jaar gekweekt had aan asiels "geschonken" werden). Katrin Laureyssens houdt zich kennelijk bezig met een campagne om beestjes uit asiels te halen en die weer een mooie toekomst te geven. De diervriendelijkheid en de achternaam deden me denken dat het familie van jou was. Niet dus.

Gepost door: Björn Roose | 10-02-07

Familie Als ze diervriendelijk was had het inderdaad gekund. Wie weet heb ik nog ergens een halfzus?

Gepost door: Janice | 11-02-07

Ik keur alle geweld af, maar als het werkelijk een slachtoffer is van pesterijen, dan wil ik nuanceren, en niet veroordelen.

Wij hebben de anti pest dag, instanties, politie, en tal van organisaties, waar men als'gepeste' terecht zou moeten kunnen.
Niets is echter waar, ik zelf ben ooit eens getuigen geweest van een gepest voorval.
De dader, was een graag geziene gast, bij oversten, hiërarchie, vakbonden, vooral de rode.

De beschermde pester ging zodanig ver in zijn werk met zijn slachtoffer, dat het daaraan kapot ging, dit was ook uiteindelijk zijn bedoeling.

Dagelijk werd ik met dit toneelspel geconfronteerd, en mijn geweten knaagde, omdat het pesten criminele vormen had.

Elk instantie, elke hierarchie, elke organisatie heb ik afgedaan, zonder succes, integendeel, de pester werd nog meer beschermd, met de rode vakbond op kop.

Ik werd een gevaar, dat verwijderd moest worden, het is ook gebeurd, en de pester kreeg 'carte blanche'.

Het slachtoffer, de gepeste, is ten onder gegaan, twee maanden na mijn eliminatie. Ik bespaar de details, maar het was op die manier dat de pester had aanbevolen.
Een normaal leven leiden zit er voor het slachtoffer niet meer in.

De pester is ongestraft gebleven, sterker nog hij werd gefeliciteerd, en met het slachtoffer werd duchtig gelachen, het was de grap van alle dagen,tot de pester zich ging vervelen, en andere slachtoffers ging zoeken.

Weer was hij geslaagd, hij had immers de macht, en werd gesteund door hierarchie, de pester kon zijn grenzen meer en meer verleggen.

Niemand zou het aandurven, in te komen tegen de beschermende pester, want daar zouden ze zelf de dupe van worden, en ze konden ook nergens terecht.
Ik , was daar een voorbeeld van.

Er kwam een algemeen haat gevoel, een diepe afkeer
tegen de pester,een gevoel dat was geboren, uit onrechtvaardigheid, onmacht, en corruptie.
Er waren te diepe wonden, waar telkens de pester het privilege had.

De pester is kort daarna overleden,...... , een maand tevoren zat ik op gesprek bij zijn....... .

We moeten hierover zwijgen, en dit in de doofpot steken.
Maandelijks ga ik mijn gepeste collega bezoeken,
en wordt ik geconfronteerd, met iets dat niet had mogen zijn, ..... had er toen maar hulp geweest, ook voor de pester, want het was deze die uitendelijk de meeste hulp nodig had!

Ik ben geen haatdragend persoon, maar heb een grondige hekel wanneer het ACV, zwarte schapen uitdeelde op de anti pest dag, .....
Nooit heb ik een degelijk antwoord gekregen op mijn vraag, .... "wat te doen, wanneer de pesterijen vanuit uw fractie komen",
"Waar kan ik terecht wanneer uw afgevaardigde de pesters is".
..... het werd stil, en blijft heel stil.


In naam en voor mijn collega.
Gina.


Ps.
Handelstraat, als u meeleest, schaam u, ook u "kon niets doen", hierarchie primeerde op recht.

Ik heb u nog eens mogen tegenkomen, lang daarna, wanneer u aanstalte maakte om te stoppen, Visestraat.(controle auto's)

U was klein en zenuwachtig, en zonder de controle uit te voeren heeft u twee maal gezegd dat ik kon doorrijden.
U moet zich zielig hebben gevoeld, dat een "onstabiel geval" zo boven u staat, nietwaar commissaris?
U durfde me niet te bekijken, nochthans ben ik een mooi plaatje!

Ach ja, uw zoon, ook hij studeerde sociaal recht, in Brussel bij het ABVV, en u , tja uw job heb je gekregen, door uw vader,ook een vorm van hierarchie nietwaar commissaris?
Gepost door: Gina | 08-03-07

Beste Gina Antwerpen? Uw naam komt mij bekend voor.

Ik denk dat ik daarover gehoord heb, maar ik heb te weinig informatie om er iets over te schrijven. Het is inderdaad schandalig dat zoiets kan gebeuren. Want dat is werkelijk iemand pesten tot het uiterste.

Iemand op straat iets achterna roepen omdat ze in het verkeer iets verkeerd doen noem ik niet pesten. En dat is zeker geen reden om iemand fysiek aan te vallen. Dergelijke dingen gebeuren dagelijks, alleen...wanneer er een vreemdeling met een andere kleur of geloof aan te pas komt, verschijnt het in de kranten.

Waar u over spreekt is veel erger en niet vergelijkbaar.

Gepost door: Janice | 08-03-07

Janice,

Pesten, als ik het hoor of lees, het is iets waarvan zaken naar boven komen, dat is persoonlijk;

Het is natuurlijk zo dat wanneer men iemand op de straat je iets toe roept, dit is geen pesten is of een een vrijgeleide kan zijn om geweld te rechtvaardigen.

Het fenomeen pesten, tja, mag ik u een voorbeeld geven?

Wanneer ik getuigen ben van fysieke geweldpleging over mijn deur, of waar ook heb ik als burger de plicht dit te melden.

Wanneer het verbaal of psychisch geweld is, moet men dit negeren, want er is geen fysieke bewijslast.

Zonder te willen vervallen, meermaals zien we 'huiselijke familiale drama's, we horen achteraf dan de verhalen,, wat voor een tof koppel dit was, ze paste bij onze buurt....,en nog meer bij onze onverschilligheid, en het ieder voor zich.

Spijtig, .... we kunnen bij de bakker eens over iets praten, van de essentie nemen we geen nota, we liggen er ook niet van wakker.

Dit zijn zaken die andere overkomen, ons nooit niet!Gepost door: Gina | 08-03-07

De commentaren zijn gesloten.