15-02-07

Een Westerse vrouw als vierde echtgenote. (Canvas 13/2)

De nu 61-jarige Rosemary Müller trouwde 11 jaar geleden met een 10 jaar jongere Gambiaan. Zijn naam is Siaka Sanneh, een moslim die al getrouwd was met drie andere vrouwen.

Je kunt moeilijk iemand van racisme beschuldigen die getrouwd is met een Afrikaan en dan maar pas de vierde vrouw is in een moslimhuwelijk. Nochtans had ik mijn bedenkingen over de manier waarop de dikke Duitse matrone op een bazige manier alles naar haar hand probeerde te zetten.
Het valt mij trouwens ook hier op dat de 'antiracisten' vreemdelingen dikwijls behandelen als schoothondjes die ze moeten leiden, bemoederen en pamperen. Ze praten er tegen als grootouders tegen hun kleinkinderen...

Toen ik haar nooit zwijgende mond hoorde kibbelen en zeggen hoe het allemaal moest, dacht ik meermaals, man, loop toch driemaal rond haar huis en zeg, ‘ik verstoot je’ en je bent er vanaf...

Maar nee, Siaka werd soms wel boos maar liet haar verder begaan, waarom snap ik ook niet.
Om het geld dat ze soms binnenbracht vanuit Europa misschien?

Op de momenten dat hij boos was, zei hij trouwens heel verstandige dingen. Zo zei hij onder meer dat twee verschillende culturen niet samen kunnen leven. Hij vergeleek het met twee sauzen die apart goed smaken maar een bittere en slechte smaak krijgen wanneer je ze mengt.

Maar goed dat ze ginder geen CGKR gedachtepolitie hebben.

01:16 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.