19-02-07

Extreem links cordon sanitaire rond Geert Wilders?

WildersMet het buiten de orde verklaren van de motie van Geert Wilders (PVV) over de dubbele nationaliteit van bewindslieden heeft Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) 'een prachtig en bitter noodzakelijk' debat de kop ingedrukt, zegt de Maastrichtse hoogleraar Staatsrecht Twan Tak

“Dit kon men van mijlenver zien aankomen. De zaak had allang geregeld moeten zijn.” De gerenommeerde staatsrechtgeleerde ziet de benoeming van bewindslieden met een dubbele nationaliteit wel degelijk als een risico.

Tak maakt zich boos over de wijze waarop Kamervoorzitter Gerdi Verbeet (PvdA) de discussie smoorde door een motie van de PVV buiten de orde te verklaren.
In deze motie riep de partij van Geert Wilders de Kamer op om de PvdA'ers Nebahat Albayrak en Ahmed Aboutaleb niet te benoemen tot staatssecretarissen.

”Los van wat je van de PVV kunt vinden, als hoogleraar Staatsrecht vind ik het prachtig en bitter noodzakelijk dat iemand deze kwestie aansnijdt,” aldus Tak, ”Maar dan wordt de knop gewoon dichtgedraaid, terwijl die man meer dan een half miljoen kiezers achter zich heeft staan. Volstrekt ondemocratisch.”
Ik zou wel eens graag willen weten wat Tak denkt over het uitsluiten van een partij met één miljoen kiezers...

Asociaal
Er moet nu snel een oplossing komen voor de kwestie, vindt Tak, te beginnen met het uitoefenen van druk op landen als Turkije en Marokko, die nazaten van geëmigreerde burgers automatisch de Turkse of Marokkaanse nationaliteit geven.

“Hoe aanvaardbaar is dat? Ze willen deze burgers houden, maar er geen last van hebben. Daarmee ondermijnen die landen het principe van wederkerigheid van het recht. Het is ronduit asociaal.”

Het heeft er alles van weg dat er ook rond Geert Wilders, ondanks een half miljoen kiezers, een cordon sanitaire werd gelegd.

En net zoals bij ons zijn het vooral linkse partijen die ‘nieuwkomers’ aantrekken om zelf aan de macht te kunnen blijven.

In Nederland zou tijdens een 'confronterende' voorstelling op een middelbare school in Almere, de cabaretier Amar el-Ajjouri, Geert Wilders hebben onthoofd.
Blijkbaar ging het om een komische ‘knipbeurt’, en niet alleen van zijn haardos.
Want de cabaretier van Marokkaanse afkomst zou de pop die Wilders moest voorstellen ook met urine hebben overgoten en er orale seks mee gehad hebben in zijn show die hij opvoerde in een middelbare school.

De school zei dat de kinderen op de ‘pittige stukken’ zeer goed voorbereid waren en dat er van orale seks geen sprake was. El-Ajjouri maakte alleen maar ‘heupbewegingen’ met het hoofd van de pop, die Wilders moest voorstellen, ter hoogte van zijn onderbuik.

Geert Wilders zei dat het een walgelijk stuk was en vond het schandelijk dat kinderen van twaalf tot veertien dit te zien kregen. En bovendien, zei hij, werd deze voorstelling betaald met belastingsgeld.

Wanneer platvloerse linkse humor bij ons niet gesmaakt wordt door iedereen, worden ze ‘verzuurden’ genoemd.

18:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik haat geert wilderss

Gepost door: een meisje | 05-12-07

De commentaren zijn gesloten.