19-02-07

Waar bemoeien zij zich mee?

De Saudische ambassadeur in Den Haag heeft bij de Nederlandse regering geklaagd over recente uitspraken van Geert Wilders van de PVV over de islam.

Een Saudische krant meldde vandaag dat de ambassadeur in Den Haag, Waleed A. Elkhereiji, bij Nederland op excuses had aangedrongen. Wilders reageerde woedend op het bericht. Hij gaat minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot om opheldering vragen.

De Saudische klacht betreft uitspraken van liberaal Wilders in een interview. De politicus zei onder meer dat als de profeet Mohammed vandaag nog leefde, hij als 'extremist met pek en veren het land uit moest worden gejaagd'. Ook riep Wilders moslims in Nederland op de helft uit de Koran scheuren als ze hier willen blijven, omdat er volgens hem 'verschrikkelijke dingen' in staan.

De uitspraken haalden onder meer de pers in Pakistan. Minister van buitenlandse zaken Bot, een angsthaas zoals alle Europese ministers, zei vrijdag de uitspraken van Wilders niet erg bevorderlijk te vinden voor het aanzien van Nederland in het buitenland. Appeasement, weet je wel...
De minister verwachtte echter dat de kwestie met een sisser zal aflopen.


Bron: Elsevier


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
En dan ook wat nieuws uit Saudi-Arabië

Zweepslagen voor feestvierders in Saudi-Arabië

5 februari 2007 00:07 AMSTERDAM - Een rechtbank in Saudi-Arabië heeft twintig buitenlanders veroordeeld wegens deelname aan een feest waar alcohol werd geschonken en mannen en vrouwen gezamenlijk dansten.

Dat heeft een Saudische krant zondag gemeld. De religieuze politie arresteerde in totaal 433 buitenlanders, onder wie meer dan 240 vrouwen, op een "schaamteloos" feest in Jiddah. Uit welk land de feestvierders afkomstig zijn en wanneer het feest werd gehouden is niet bekendgemaakt.

Voor straf moeten de veroordeelden drie tot vier maanden de gevangenis in en krijgen ze zweepslagen. Vanwege het grote aantal verdachten worden ze in groepen berecht. De rest wacht nog op een proces.


Wie zal hiertegen een klacht indienen???

00:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wilders,Fortuin,allemaal mensen die zonder blinddoek hun mening durven geven.
Dat getuigd van grote moed,
en dat zie je de angsthazen die nu bewindvoerders zijn nog niet doen.
Ook niet van het moslimgeboefte die onherkenbaar de westerse mensen komt bedreigen en vermoorden.

Gepost door: tjenne | 19-02-07

De commentaren zijn gesloten.