26-02-07

Iran is 'klaar voor een oorlog'

Iran zegt 'klaar te zijn voor een oorlog' tegen het Westen als de rel rondom het nucleaire programma van het land niet wordt opgelost.

Volgens het Britse Sky News zei de Iranese onderminister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mohammadi vorige zaterdag,. 'We hebben ons voorbereid op elke situatie, zelfs op oorlog,' aldus Mohammadi.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad zei dat het land niet zal stoppen met zijn nucleaire programma, ook niet als de Verenigde Naties met een uitgebreidere resolutie komen. Hij noemde het programma 'een trein zonder remmen'.

Al eerder zei de Iraanse geestelijk leider ayatollah Ali Khamenei dat Iran Amerikaanse doelen over de hele wereld zal aanvallen, als Amerika het islamitische land binnenvalt vanwege zijn nucleaire programma. Amerika zei daarop te streven naar een diplomatieke oplossing van het conflict.

De Britse krant The Daily Telegraph meldde dat Israël wel een luchtaanval overweegt op Iran en daarvoor in onderhandeling is met Amerika. Israël beschikt echter wel over de middelen om de Iraanse nucleaire faciliteiten te vernietigen en drong al eerder aan op een samenwerking met de VS. Maar Amerikaanse generaals dreigen met ontslag indien het leger weer in een oorlog zou verwikkeld geraken.

Europa neemt in deze zaak eerder een aarzelende houding aan. Nochtans zijn heel wat Iraanse intelligentia en de pers zeer bezorgd over de ontwikkelingen in hun land.

Iran heeft gisteren met succes zijn eerste ruimteraket gelanceerd, meldt de Iraanse staatstelevisie. 'De raket droeg materiaal met zich mee voor onderzoek voor de ministeries van Wetenschap en Defensie,' aldus dr. Bahrami, het hoofd van het Iraanse onderzoekscentrum voor luchtvaart.

Het islamitische land werkt al jaren aan een ruimtevaartprogramma. In 2005 werd de eerste Iraanse satelliet, de Sina-1, gelanceerd. De satelliet doet officieel dienst als onderzoeks- en communicatiesatelliet. Iran heeft aangegeven de komende jaren nog meer satellieten te willen lanceren.

De vraag is of we moeten afwachten of ingrijpen wanneer men weet dat het gaat over een streng islamitisch land en het niet onder stoelen of banken steekt dat ze Israël van de kaart willen vegen en het Westen als vijand zien.

14:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik vind dat men eerst moet proberen om dit diplomatiek op te lossen. Amerika kan zich echt geen tweede oorlog permitteren. En zeker niet met een excuus dat luidt :'Iran heeft kernwapens'. Dat excuus lijkt op een ander excuus om een oorlog te beginnen, alleen is dat anvontuurtje niet zo goed uitgedraaid...
Ik vraag mij ook af of Iran echt wel aan een kernwapen werkt. De indruk die ik heb, is dat Iran, althans haar president, de VS louter willen provoceren.
In iedere geval; een oorlog tegen Iran zal nog véél moeilijker worden dan de oorlog tegen Irak. Ik vrees dat die oorlog zelfs mondiale proporties zou kunnen aannemen ...

Gepost door: MediaFlandria | 26-02-07

Daar ben ik ook bang voor. Maar ik vind ook niet dat de VS alle wereldproblemen alleen moeten aanpakken.

Europa met haar 'appeasement- politiek' is veel te laks en laat maar begaan.
En het enige land waar België interesse in heeft is het land waar ze de meeste (koninklijke) belangen heeft en dat is Congo.

Het buurland Soedan en dan vooral Darfoer waar mensen worden uitgeroeid niet alleen omdat ze christenen zijn, maar vooral omdat ze zwart en geen moslims zijn, vindt in Europa geen gehoor, laat staan enige hulp.
Men geeft hier bij ons liever een eredoctoraat aan Kabila... die ze een 'democraat' noemen.

Dat Iran geen nucleaire wapens zal onwikkelen is onjuist, alles wijst er net op dat ze er wel mee bezig zijn. Ik hoop dat iedereen beseft dat de president Ahmadinejad (ooit al opgepakt en gevangen gezet voor terrorisme) ervan uitgaat dat hij de algemene chaos moet starten vooraleer de Mahdi (verlosser)komt?

Maar kom, da's toch al een stuk minder om enkel de uitverkorene te zijn dan de Mahdi zelf.
Want toen Lord Kitchner de Soedanese staat koloniseerde was het Mohammed Ahmad ibn Abd Allah die daar de scepter zwaaide. Hij had zichzelf tot Mahdi verklaard.
Dus 't kan nog erger.

Gepost door: Janice | 27-02-07

de eindoplossing het is duidelijk,we moeten ons zelf niets wijsmaken,dat een gewapende confrontatie met Iran onvermijdelijk wordt...oorlog is nu eenmaal ingebakken in de genen van de mens..het was zo voor het verleden,het heden en de toekomst zal niet anders zijn...al die voortekenen wijzen erop...de steeds groeiende invloed van de Islaam in alle delen van de wereld ...de meest marginale Koranners voelen zich nu gesteund door de grootmachten ,de uitdagers.. die de ongelovigen van de kaart willen vegen en aldus het bevel van Allah zullen uitvoeren...zoals Nostradamus voorspelt zullen de Christenen overwinnen...Ik denk dat de militaire strategen en de verborgen politiek van de grote der aarde al veel langer dan wij beseffen..weten wat er in de wereld aan het broeien is ....ze laten begaan en wachten het juiste ogenblik af...het gaat hem niet om die godsdienst,die volgens onze regering totaal onschuldig is..het gaat om de macht en overheersing...stel je voor als de Islam het hier voor het zeggen heeft !!!! er zal een moment komen dat we zullen moeten kiezen welke partij we steunen,wat mij betreft is die keuze al lang gemaakt...ik wens verder in vrijheid te kunnen leven... hunne Allah kan me gestolen worden ... ik heb niets te maken met hun achterlijke middeleeuwse wetten die al wat westers is verwerpelijk vinden....maar ze maken toch dankbaar gebruik van de technologie der ongelovigen om een atoombommetje te maken..inplaats van consequent te zijn en te vechten met hun kromzwaard

Gepost door: Rene | 01-03-07

Diplomatie ?? Media Flandria...ik denk niet dat diplomatie de sterkste zijde van de Islaam is ..ze dringen zich op.. hun wil is wet..voelen zich direct aangevallen omwille van wat cartoons..hun hoofdoek zelfs in openbare dienst ,kunnen.willen of mogen ze niet afdoen...moet ge niet vragen in landen waar enkel de wet van Allah geldt...en hoeveel diplomatiek overleg is er niet geweest..alvorens Hitler onverwacht begon met zijn "krieg"..ik geloof niet meer in sprookjes MediaFlandria...Ik heb het geluk gehad geboren te zijn in 1944 en tot op heden heb ik kunnen genieten van de welvaart...geen honger noch andere miserie gekend...ik wens dat dit behouden blijft voor mijn zoon en dochter en voor mijn kleinkinderen..maar ik heb ernstige twijfels...die Islaam is een ernstige dreiging...en ik vind het zo erg en verwerpelijk dat vele van mijn landgenoten er anders over denken en dat onze regering omwille van wat stemmetjes ons land volledig de dieperik induwen !!

Gepost door: Rene | 01-03-07

@René ..ze dringen zich op.. hun wil is wet..

Ik dacht eventjes dat je het over Amerika had...

Gepost door: Tom | 02-03-07

male i want a free de nieuwe direct klaar fotografie.thanks.

Gepost door: richard awuley | 22-03-08

De commentaren zijn gesloten.