27-02-07

Zouden we er nu toch vanaf geraken?

BA

Vorige week kwam Geert Lambert al meermaals ons scherm teisteren om te pleiten voor een nieuwe collectieve regularisatieprocedure voor asielzoekers. Een ‘generaal pardon’ zoals Spanje een paar jaar geleden ook deed en er nu al dik spijt van heeft. Een regularisatie die men trouwens ook bij ons al verschillende keren heeft toegepast onder het Verhofstadt-bewind.

Nu gaat Bert Anciaux nog een stap verder. Hij en zijn partijtje Spirit stapt na de federale verkiezingen op 10 juni niet in een meerderheid zonder dat alle illegale asielzoekers in ons land geregulariseerd worden. En voor ‘Spirit’ is het echt menens, schreef hij op zijn website.

Of hij het meent valt nog af te wachten. Wie stond er ook alweer te grienen toen hij volgens zijn eigen partijstatuten geen minister kon worden omdat hij al voorzitter was? En wie had de ‘ministerpree’ dringend nodig nadat hij zich diep in de schulden had gestoken voor een bescheiden woning?

In ieder geval...belofte maakt schuld, Bertje!

12:44 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hij heeft weer "gesmoord" 'tis zo een zielige bedoening dat ik er spontaan mee begin te lachen :o)--)

Gepost door: patrick | 27-02-07

Wat wil dat ventje toch, ze halen nog niet eens één% op 10 juni, afvoeren zulk onbenul.

Gepost door: Jean | 27-02-07

Regularisatie Als er nog een grootschalige regularisatie komt is dat niet de tweede, maar de derde.
In de jaren '70, onder het Tindemans bewind is dat nog gebeurd met illegale Marokkanen en Turken.
Het begon toen de Arbeidsinspectie in een vleesverwerkend bedrijf in Deurne een aantal illegale Marokkanen aantrof. De volgende maanden werden in meer vleesverwerkende en andere bedrijven nog meer Marokkanen en Turken aangetroffen zonder arbeidskaart. De meesten waren met een toeristenvisum op 'familiebezoek' naar België gekomen. Uit protest gingen groepen illegalen kerken bezetten om te hongerstaken (jaja, toen al) tegen hun uitwijzing. Toen de zaak uit de hand liep besloot de regering de illegalen te regulariseren, wat ook betekende dat diegene die nog niet betrapt waren zich binnen de drie maanden konden melden om alsnog geregulariseerd te worden.
Veel Marokkanen en Turken zijn toen - verwittigd door hun legaal in België verblijvende families - illegaal het land binnengekomen om geregulariseerd te worden, onder het voorwendsel dat zij ondergedoken leefden, wat hun families volmondig beaamden.

Gepost door: Metten | 27-02-07

is dat niey de man die elke maand bij het ontvangen van zijn PREE zegt ;dank u papa??zoals zovelen de laatste jaren, ook de kampioen van de onozelste voorstellen, amaai rap weg met die kerels

Gepost door: baudeweyns c | 23-06-07

De commentaren zijn gesloten.