02-03-07

Moeder die vijf kinderen neerstak aangehouden.

Vijf kinderen vermoord, moeder aangehouden, man wordt na één maand zijn vrouw en kinderen aan hun lot te hebben overgelaten ‘opgevangen’.

Geneviève Lhermitte, de 40-jarige moeder die haar vijf kinderen woensdag doodstak in Nijvel, is na haar verhoor in het ziekenhuis aangehouden door de onderzoeksrechter.
Uit het onderzoek hebben de speurders de chronologie van de gruwelijke feiten kunnen achterhalen. Wat de moeder tot de moorden heeft gedreven, blijft vooralsnog onbekend, zegt het parket.

De vrouw schreef echter in een brief aan haar vriendin dat ze in een uitzichtloze situatie zat", In de brief kondigde de vrouw ook een drama aan, zonder evenwel details te geven.

"Appeler la police" op de voordeur, was het enige bericht dat niet meteen gezien werd. Volgens getuigen zou de vrouw, een vroegere onderwijzeres, zich tot moslim hebben bekeerd na haar huwelijk met een Marokkaan. Waarna ze volledig geïsoleerd zou zijn geweest van haar familie en vrienden. En haar man ondernam veelvuldige reizen naar zijn thuisland, waarbij hij zijn echtgenote en hun vijf kinderen telkens aan hun lot overliet.

Haar man, Bouchaïb Moqadem, was ook niet thuis toen het drama gebeurde. Hij was eind januari samen met zijn moeder, die voor de eindejaarsfeesten naar België was gekomen, naar Marokko gereisd. Woensdagvond kwam hij maar pas terug op Zaventem aan.

00:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Mevr.heremijt Waarschuwing aan alle westerse vrouwen.
Volgens de Islam moeten vrouwen inderdaad als heremijt door het leven gaan en zich uitsluitend om hun kinderen en hun man bekommeren,geen vrienden,zeker niet met mannen praten,zwijgen en gehoorzamen...
Men zou voor minder een depressie krijgen.
Of dit de juiste oplossing was laat ik in het midden.Het illustreert alleen hoe verschrikkelijk het leven van die vrouw moet geweest zijn,hoe zij tot het laatste ogenblik gewacht heeft (tot juist vóór haar man terugkwam uit Marokko) en de radeloosheid om te vermijden dat haar kinderen (dochters) dit leven ook zouden moeten ondergaan.
Niets van dit alles in de duidingen gelezen of gehoord.
Wel interessant het verhaal in Het Nieuwsblad.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=G2L1943QF

Gepost door: Ruzgar | 02-03-07

Alstublieft zeg, ga je me misschien ook nog vertellen dat het de schuld is van die man? Hij is een zakenman die het gemaakt heeft en daarom veel en lang in het buitenland vertoefde. Het huis waarin het koppel leefde was niet al te klein en één 'normaal' werkende ouder kan zo'n groot gezin niet onderhouden. Daarom moest de man zolang werken.
Dit is - cru gezegd - een gezinsdrama als een ander. Daarmee zeg ik niet dat het mij niet raakt, natuurlijk! Maar waarom wijzen jullie toch altijd de islam met de vinger ?

Gepost door: MediaFlandria | 02-03-07

Raar dat dit artikel hier verschijnt een dag na de feiten, de dag dat bekend werd dat die man een Marokkaan is. Over de Marokaanse vrouw die door haar Vlaamse man en schoonouders mishandeld werd wordt hier absoluut niets geschreven, evenmin over die dokter die haar (depressieve) zoon euthanaseerde, maar ook hier gaat het niet om moslims. Over Wim Felix, de blokker die voor moord en dubbele moordpoging veroordeeld werd lees ik hier evenmin iets. En dan moet ik geloven dat Janice geen racist is, komaan hé, met alle Chinezen...
De enkele rotte appels in de moslimmand zijn een goede reclame voor het VB, een partij dat hier gretig gebruik van maakt, en de appel moet zelfs niet rot zijn, zo blijkt...

Gepost door: Tom | 02-03-07

MediaFlandria

Gelooft ge dat nu zelf, uw verhaal? Zakenmensen vertrekken zondagavond of meestal maandagmorgen, en komen ten laatste vrijdagavond terug naar huis. Daarom kost een apex-ticket, met een zaterdagovernachting erin dus, maar de helft van een normaal vliegticket, omdat men op die manier toeristen van zakenlui kan onderscheiden en aan zakenlui het dubbel kan aanrekenen van toeristen. Een vader van 4 kinderen op die leeftijd die regelmatig een maand 'op zakenreis' gaat is nog geen klein beetje verdacht! Lees eerst het artikel in het nieuwsblad en leer hoe de dochter al verplicht werd met kopvod naar school te gaan, en besef dan dat de vader en de islam wel degelijk iets te maken had met dit drama. En reageer dan.

Gepost door: jef | 02-03-07

Vragen, vragen en nogmaals vragen! Het zoveelste bewijs van de 'rijke' multiculturele maatschappij, mevrouw thuis met vijf (5) kinderen en meneer gaat één maand op verlof?
Typisch islamitisch trekje? Gelijkheidsbeginsel tussen man & vrouw?
Ik heb echt te doen met die vrouw, wat gebeurd is, is verschrikkelijk en onbegrijpbaar maar, waarom is die vrouw zo zwaar depressief om over te gaan tot dergelijke gruwelijke daad? That's the question!

Gepost door: Jean | 02-03-07

proficiat u hebt een 6de reactie
doe zo verder #10 is in zicht

Gepost door: den maarten | 02-03-07

Janiceke, in 't slaap gevallen of nog wat aan het cencureren?

Gepost door: Tom | 02-03-07

Het is censureren, maar voor de rest ben ik het volledig met je eens.

Gepost door: Dirk | 02-03-07

WAT DE ZUSTER VAN MEVR. LHERMITTE VANAVOND op vtm vertelde maakt de hele situatie duidelijk.
Mevr. Lhermitte mocht geen contact meer hebben met haar familie. Zij stond alleen met haar 5 kinderen en haar goede echtgenoot was meer bezorgd om... wat dat weten we niet.
Nu hoor ik dat hij psychologische bijstand krijgt...
Arme mevr. Lhermitte die zich tot de islam bekeerde, en niet alleen het ware geloof vond maar ook het ware geluk...
Ze moest het wel alleen verwerken.
Ik voel met haar mee, maar kan niet begrijpen dat Westerse vrouwen zich zo gretig tot de islam bekeren en daarna in de problemen komen, cfr de vele parentale ontvoeringen.
Wat doen onze politiekers daaraan? (tenzij alles in de hand werken)
Arme kinderen die zo aan hun eind moesten komen!
Mensen open toch uw ogen!

Gepost door: Udo | 02-03-07

VTM...dé kwaliteitszender!!! Janice waar haal jij je kiezers weer? Nog altijd aan het selecteren? Waar zit halal?

Gepost door: Tom | 02-03-07

Tom , dit is een blog . Janice mag hier zetten wat ze wil .

Jij noemt dat racistisch , terwijl het gewoon niews is .
Je maakt misbruik van een de kracht van een woord.

Maar bij mij heeft dat net het omgekeerde effect . Hoe meer je haar beschuldigt , hoe meer respect ik voor haar krijg .

Want iemand die zegt wat ze denkt , zelf onder druk en beschuldigingen , is zeker respect waard .

Gepost door: lezer | 02-03-07

Nee, lezer, Je maakt misbruik van een de kracht van een woord.. Jij bent verliefd op Janice (een aantrekkelijke vrouw (al zou ik er nooit voor vallen). Zij zal ook nooit voor jou vallen.

Gepost door: Tom | 03-03-07

Eens zien hoe Tom de vtm-zender gaat noemen als ze eens iets zeggen dat wél in zijn kraam past.

Gepost door: jef | 03-03-07

DAG TOM Ik blijf je naam met een t schrijven hoewel ik beter een d zou gebruiken!
Ben zelf geen fan van vtm, maar nog veel minder van die vrt die alleen maar het "gekuiste" nieuws brengt!
Ik probeer overal nieuws te vergaren, kijk zelfs naar de Nederlandse zenders en RTBf, BBC en ZDF, WDR.
Andere zenders krijgen we niet meer die heeft het politiek-correcte TELENET ons afgepakt! 8 zenders in één keer! Jaarprijs voor de kabel bleef hetzelfde...
In alle gemeenten in het Antwerpse die integan hadden heeft telenet alles gelaten zoals het was.(Integan was er alleen in de gemeenten met een rood bestuur, ik woon in Wilrijk en daar hadden we radio-public wegens cvp-bestuur, maar dat is allemaal geschiedenis!Nu is onze districtsraadvoorzitter ook rood, wegens machtsgreep van 't stadhuis!)
Ja, we hebben ook vtm.
En als de zuster van die mevrouw ons komt vertellen dat die man alle contact met de familie verbrak, is er dan een reden om haar niet te geloven?
En waarom verzwijgt vrt zoiets?
Nu hoor ik vanmorgen op de radio dat de stoffelijke overschotten van de 5 kinderen op verzoek van de vader naar zijn thuisland worden overgebracht om er begraven te worden.
Weer een kaakslag voor de moeder!
Maar ja, ze had ook beter haar verstand gebruikt!
Een punt is nog niet duidelijk: waar is en wie is de vader van de 4 oudste kinderen?
Die hebben we nog niet gehoord?
Overleden?
Er blijven dingen onduidelijk, maar dat die vrouw geleden heeft in haar situatie dat is zeker!
En dat niemand geholpen heeft... het mocht niet want ze was verplicht zich te isoleren!
Zo zie je maar Tom, geef geen commentaar op zenders waar andere mensen naar kijken. Kijk misschien eens eerst naar die andere mensen en (ik weet niet hoe oud je bent) probeer je zoveel mogelijk en zo goed mogelijk te informeren.
Op het terrein, maar ook via krant, radio en tv: vorm zo een beeld van wat er allemaal gebeurd in de werkelijke wereld! Fictie is misschien mooi, maar daar heb ik door mijn werk te weinig tijd voor!

Gepost door: UDO | 03-03-07

Zie nu pas een dt fout in mijn derde laatste lijn: sorry Vorm zo een beeld van wat er allemaal gebeurt....


Zo is het rechtgezet, uit eerbied voor mijn taal, en voor de mensen die ze spreken!

Gepost door: UDO | 03-03-07

Ik denk dat iedereen het erover eens is dat de Islaaaam niet de ideale godsdienst is voor de vrouw..het is de wet van de jungle..de wet van de sterkste..de vrouw moet luisteren en is ondergeschikt aan de man...zich amuseren is er niet bij...terwijl de mannelijke Islaams lustig naar een discotheek of dancing gaan om wat oefenmateriaal te versieren...kunnen de zussen lekker thuisblijven onder het waakzaam oog van pappa Mohamed...ze zijn dus niet consequent... want dancings zijn oorden van verderf ..het zit er vol van hoeren en ongelovigen bovendien wordt er gedronken...en toch als ze niet binnen mogen.... gaan ze klacht neer leggen of zetten ze met een mannetje meer... de boel op stelten...Laat ze binnen !! maar enkel vergezeld van een vrouwelijk exemplaar met of zonder hoofddoek..en laat die Islama een trage dansen met een ongelovige..zonder dat die het risico loopt een mes in zijn rug te krijgen ...dat zou al een hele stap in de goede richting zijn....indien niet mogelijk ..laat die fundamentalisten die een tijd geleden de ingang tot de Roma in Borgerhout blokeerden omwille van een cultureel festival,want muziek zou ook verderfelijk zijn...laat die verzuurden... postvatten aan een disco of dancing om die bruintjes duidelijk te maken dat Allah niet akkoord gaat.........Ik denk echt dat het geen pretje is om een mohamed als man te hebben... toch kiezen een aantal vrouwen voor de exotische liefde...zo precies of die kunnen het beter dan wij.....vergeet het !!!!!...

Gepost door: Rene | 03-03-07

Nee, Tommeke, ik was niet in slaap gevallen. Ik heb een zaak en soms heb ik dus geen tijd om hier te reageren.
Over dat racisme wil ik het toch nog even hebben.

Is volgens jouw 'racisme' gelijk aan anti-islam? Dan ben ik waarschijnlijk in jouw ogen een racist. Want ik ben heel erg tegen de islam.

Ik ben anders wel één van diegenen die RAWA (via Amerika) steunde toen de vrouwen in Afghanistan geslagen, vernederd en vermoord werden door de Taliban.

Ik schreef de president van Nigeria toen ze Amina wilden stenigen. Alsook de ambassadeur in Brussel. Voor een echte racist, zoals jij zegt, toch wel straf, hé?

Heb jij hetzelfde gedaan?

Blijkbaar is het voor sommigen wel heel erg moeilijk om een verschil te maken tussen een religie en nationaliteiten. Tussen culturen of kleuren.

Als voor jou vrouwen verminken isoleren, vermommen, slagen en vernederen (en soms veel ergere dingen) tot vermoorden gelijk staat met godsdienstvrijheid. Als voor jou dieren op een gruwelijke manier laten afzien tijdens de slachting gelijk staat met vrije keuze van godsdienst, en als voor jou het goed praten van de terror die de islam verspreid over de hele wereld gelijk staat met anti-racisme??
Ja, noem mij dan maar een racist, want daar ben ik dan fier op.
Ik zal tegen de islam blijven vechten (al is het maar met woorden) zoals mijn familie heeft gevochten tegen de nazi's, want voor mij is het gevaar dat ervan uitgaat even groot.

Je schrijft dat ik over Wim Felix niets schreef? Eerst en vooral bestond mijn blog nog niet toen, (ik schreef er wel over op diverse fora) en ten tweede zeg ik al jaren dat alle afdelingen beter moeten uitkijken wie ze op hun lijsten plaatsen. Felix bleek onbedwingbare woedeaanvallen te krijgen onder bepaalde omstandigheden, maar ik denk niet dat elke afdeling eerst aan de kandidaten een doktersattest kunnen vragen.

Over die Marokkaanse vrouw die werd mishandeld door haar man en zijn ouders werd uitdrukkelijk in de media geschreven dat ze geen racisten waren. De ouders waren steenrijke vrekken en zouden waarschijnlijk tegenover elke (arme) vrouw zo gereageerd hebben. Ze dachten dat ze hun rijkdom mee in het graf konden nemen.
Dat het geen racisten waren blijkt alleen al uit het feit dat haar man (volgens mij toch wel de hoofdschuldige) met een Marokkaanse trouwde.
En dat ze zeker niet rechts waren in dat gezin blijkt uit het feit dat ze al meerdere keren abortus lieten plegen. Welke politieke voorkeur ze hadden weet ik natuurlijk niet, maar indien ik de media zou volgen wanneer die nog maar een vonkje vermoeden hebben dat het om 'rechts' ging, zou ik nu durven zeggen dat het zeker en vast 'linksen' waren.

Ik vraag mij af waar het verhaal vandaan komt dat de Marokkaanse man van de moordenares een zakenman zou zijn geweest. Hij deed werkjes voor hun huisdokter van wie ze een huis mochten huren. Meer is er niet over geweten. De man ondernam meermaals per jaar reizen naar zijn familie in Marokko en liet daarbij zijn vrouw en haar vijf kinderen aan hun lot over. En dat is niet abnormaal bij moslims. Vier jaar geleden werd een Turkse vrouw in Sint-Gillis-Waas vermoord door haar man die ook regelmatig naar Turkije reisde. De laatste keer toen hij weg was kleedde de vrouw zich Westers en dat vond hij een 'schande' en om zijn eer te redden heeft hij haar met messteken omgebracht.
Is dat de cultuur die wij hier willen?? Ik bedank ervoor!
Voor mijn part mag iedereen hier wonen, maar er kan maar één leidcultuur zijn, en dat is onze Westerse cultuur. Het evolueert echter de verkeerde kant op, onze cultuur wordt belachelijk gemaakt en verwijnt stilaan maar zeker.
En dan vraagt men zich af waarom er zoveel geweld is en er zoveel doden vallen?

Ik hoor jullie wel niets zeggen over de 17-jarige jongen die in Binche op een beestachtige manier vermoord werd?? Door wie???

Ik ben er trouwens van overtuigd, hoe erg het ook is, dat er meer en meer cultuur gerelateerde drama's zullen volgen in toekomst.

Wat de rest betreft...'ik val er niet op'...wel, ik zou zeggen, gelukkig maar. Ik heb er eerst een vooral geen behoefte aan en verder heb ik wel graag mensen met een eigen , meer intelligente, mening.

Gepost door: Janice | 03-03-07

Janice...zoveel tijd en energie steken in een antwoord voor de zich noemende "Tom"??...dat zijn mensen die wegens gebrek aan belangstelling er alles aan doen om toch even in de schijnwerper te komen...ik denk dat het een "jongere"is met jeugdbrand en die in een puberteitscrisis zit...diegene die ons racisten noemen omwille van het feit dat wij de Islam niet direct symphatiek vinden ...weten er niets van...Ik heb 36 jaar dienst gehad bij de politie van Antwerpen...ik zou een boek kunnen schrijven over mijn ervaringen met Islam-allochtonen of zogezegd..als het hun past...Ik doe daarbij wel opmerken dat wij als politie slechts met het krapuul te maken hadden...Ik heb ook toffe Marokkanen leren kennen en spijtig genoeg worden die over dezelfde kam geschoren....maar met geweld kun je ,zij het tijdelijk, alles bekomen ..het Nazisme begon als een kleine groep fanatieke geweldenaars,we kennen het vervolg...zo gaat het ook met de Islam,langzaam maar zeker groeit dat kankergezwel in onze maatschappij...en dan komen er van die Tommekens ,de wereldverbeteraars en de moraalfilosofen ...die de wereld zien zoals hij zou moeten zijn.....maar zo is hij helemaal niet en om dat te begrijpen moet ge beschikken over "gezond verstand"

Gepost door: Rene | 03-03-07

trouwens ik vraag me af of dat Tommeke in staat is een zinnige reactie te geven op mijn posting van 3-3-07 13.40.49...moeilijk kan dat niet zijn voor een Islamspecialist...ik ben benieuwd..

Gepost door: Rene | 03-03-07

Racisme is niet gelijk aan anti-islam, maar voor jou is het duidelijk dat de man van die vrouw die de feiten pleegde de echte schuldige is. Dat die vrouw geïsoleerd was wil ik niet ontkennen, ik ken de situatie niet en dus is het best mogelijk dat ze onder de ‘plak’ lag. Dat ze zich bekeerd heeft tot een andere godsdienst is haar zaak en mogelijk had ze daar een verkeerde keuze gemaakt, maar zoiets is niet onomkeerbaar! Ik vond het ook vreemd te horen dat die man alleen voor 4 maanden naar zijn thuisland vertrokken was, anderzijds had die vrouw dus eigenlijk wel tijd genoeg om opnieuw contact te zoeken met haar familie. Er gebeuren hier trouwens wel meer van die wanhoopsdaden en vaak gaat het om westerlingen die met de islam niks te maken hebben. De vrouw scheen al een tijdje depressief te zijn, dat kan uiteraard te maken hebben met het feit dat ze te weinig sociale contacten had, maar een depressie kan allerlei oorzaken hebben en vaak zijn ze niet bekend.
Maar zoals met alles is ook de koran voor interpretatie vatbaar. Ik ken verschillende moslims en heb nog nooit last met die mensen gehad. Over het algemeen zijn dat aangename en verdraagzame mensen, maar net zoals met alles zijn het die enkele criminelen die de boel verzieken, maar daarom moet je ze toch niet allemaal over dezelfde kam scheren! Ik 2 koppels waarvan de man moslim is, de ene vrouw is een blanke atheïst, de andere een zwarte katholiek. Die vrouwen worden niet opgesloten, die verliezen het contact met familie en vrienden niet, ze moeten zich niet bekeren tot een andere godsdienst, dus niet alle moslims zijn tirannen die hun vrouwen opsluiten en mishandelen.
Wanneer ze in de naam van Allah mensen of dieren gaan mishandelen of vermoorden is dat heel wat anders, maar de katholieken hebben er anders ook hun hand niet voor omgedraaid massa’s mensen kapot te maken. Maw ieder heeft recht op zijn eigen godsdienst zolang ze er geen anderen mee schaden en of iemand nu katholiek, protestant, moslim of hindoe is maakt mij niet uit, maar met geweld jouw mening aan iemand opleggen is verkeerd (welke mening dat ook is). Punt. Waar ik trouwens nog geen antwoord op gekregen heb is dat het blijkbaar wel aanvaardbaar is dieren, voor ze naar de slachtbank gevoerd worden, te mishandelen terwijl het een schade is wanneer een moslim ze op rituele manier wil slachten.
Dat het hier serieus de verkeerde kant op gaat is voor iedereen (denk ik) ondertussen wel duidelijk, maar de schuld op de moslims steken vind ik wel heel gemakkelijk. Zelf ben ik geen moslim, en ik zal er wellicht nooit één worden. En neen, ik ben ook geen moslimspecialist, en kan dus ook geen zinnig antwoord geven op de vraag van René. Waarom vrouwen besneden worden is mij ook een raadsel, en ja, ik vind dit ook mishandeling, en mishandeling is om geen enkele reden goed te keuren. Maar niet alle moslims laten hun dochters besnijden, blijkbaar komt het in bepaalde (moslim)landen meer voor.
Je ziet, tot op zekere hoogte ben ik het met je eens, maar ik kan er niet goed tegen wanneer men mensen omwille van hun uiterlijk, religie of wat dan ook in een bepaald hokje wil duwen. Een mens is meer dan een blanke of een zwarte, een katholiek of een moslim, en zoals ik al schreef is de koran blijkbaar ook voor interpretatie vatbaar. Niet alle katholieken beleven hun godsdienst op dezelfde manier, of wel? Moslims dus ook niet.
En ik ben er ook van overtuigd dat er (spijtig genoeg) nog meer van deze cultuur gerelateerde misdaden zullen gebeuren, anderzijds zal het verspreiden van haatboodschappen dit alleen maar in de hand werken. Ik vraag me af waarom het zo moeilijk is met andere culturen samen te leven, het leven is veel te kort om je druk te maken over hoofddoekjes en andere futiliteiten. Mij stoort het niet dat vrouwen een hoofddoek dragen, als ze daar zelf voor kiezen tenminste. Aan Joden zie je vaak toch ook tot welke religie ze behoren, maar daar maakt niemand zich druk om.
Ik hoop dat het ondertussen wat duidelijk is geworden waarom ik zo fel reageerde. Ik ben dus geen moslimliefhebber, ik wil alleen duidelijk maken dat niet alle moslims per definitie slecht zijn. Zo simpel is het niet.
Schrijf wat meer over onze politiekers, op dat vlak ben ik het (over het algemeen) wel met je eens.

Gepost door: Tom | 04-03-07

een behoorlijke posting van Tom....Ik ben van mening dat de mens ongeacht ras of kleur moet beoordeeld worden naar zijn daden...en we hebben allemaal gelijk vanuit ons standpunt...iedere mens mag doen of laten wat hij wil...maar wanneer een bepaalde groep de andere gaat storen of zijn idee gaat opdringen..aan wat wij ...door onze opvoeding als normaal zijn gaan beschouwen...dan moet dit met alle middelen bestreden worden...want dat ondergraaft onze cultuur... en mannier van leven... en dat gebeurd met de Islaam...als ik een ander land bezoek hou ik me aan de regels van dat land alleen al uit respect en omdat ik niet hun ijdelheid wil kwetsen...hetzelfde verwacht ik van vreemdelingen die ons land bezoeken of er zich vestigen...volgens mij zijn er maar twee opties ofwel passen ze zich aan ,de beste mannier om zich te kunnen integreren en zich onder ons mensen... thuis te voelen ...ofwel gaan ze terug ...want blijkbaar is het in hun thuisland dan toch zoveel beter...een andere oplossing is er niet en kan er ook niet zijn...het is kiezen of delen...het is ons goed recht samen met het VB bepaalde toestanden in die Islam te veroordelen...dat heeft niets te maken met racisme of onverdraagzaamheid...en dat weet de regering ook...maar dank zij de betutteling van allochtonen heeft die Janssens zijn monsterscore gehaald en is het VB er minder sterk op vooruitgegaan...en nu zitten ze met de gebakken peren...de toekomst wordt heel spannend !!!

Gepost door: Rene | 04-03-07

Ik ben het volledig met René eens wanneer hij zegt dat je een mens moet beoordelen op zijn daden en niet op zijn ras of huidskleur, en het was nu net dat wat me stoorde. En je moet je inderdaad aanpassen aan de waarden en normen van de landen die je bezoekt of waar je gaat wonen. Maar wat is aanpassen? Zoals ik al eerder schreef stoort het me niet dat vrouwen hier met hoofddoekjes rondlopen, ikzelf heb het ook al gedaan op koude winterdagen. Mij stoort het niet dat iemand toont tot welke religie hij/zij behoort, zolang het hun keuze is (en dus niet opgedrongen wordt) en zolang er niemand anders het slachtoffer van wordt.
Zo herinner ik me dat mijn moeder in Italië zakdoekjes om haar armen (ze droeg een mouwloos kleed) moest binden om een kerk te mogen bezoeken terwijl mijn vader een short droeg en geen kritiek kreeg. Zijn mannenbenen minder aanstootgevend dan vrouwenarmen? Want daar ging het over. Ook hier wordt de vrouw gediscrimineerd, en Italië is bij mijn weten geen moslimland.
Er zo worden ons ook zoveel dingen opgedrongen (al van sinds onze geboorte. Iemand met andere gedachten kunnen we niet hebben en dat hoeven niet noodzakelijk moslims te zijn. Iemand die kritiek heeft op ons beleid zal ook de zondebok zijn, want ons beleid stel je niet in vraag. Ons beleid is goed. Punt uit! De vraag is alleen of er wel sprake is van een beleid?
Ik denk dat je de oorzaken van al de misdaden die in ons land (en waarschijnlijk ook de andere landen, maar daarvoor is de nieuwsuitzending veel te kort) gepleegd worden eerder in de politiek te zoeken zijn dat in de islam. Propaganda is een sterk wapen, dat wist Goebbels ook al en daar wordt nog steeds gretig gebruik van gemaakt. Ondertussen moeten we tot onze 18de verjaardag naar school gaan, maar zelfstandig leren denken kunnen we nog steeds niet. Ons hele denkpatroon wordt ons opgedrongen.
Als iemand overvallen wordt door een Belg dan zeggen we alleen dat we overvallen werden, werden we overvallen door een kleurling dan zijn we geneigd hun nationaliteit (al dan niet juist, de moordenaar van Joe Van Holsbeeck was aanvankelijk een Noord-Afrikaan en bleek uiteindelijk een Pool te zijn) erbij te vermelden. En ja, ik vind dat we buitenlandse criminelen terug mogen sturen, we hebben zelf uitschot genoeg. Maar niet alle buitenlanders zijn slecht!
En René, je hebt zolang bij de politie gewerkt, is het je dan niet opgevallen dat vele misdaden gepleegd worden door mensen uit het Oostblok? Begrijp me niet verkeerd, niet alle Polen, Hongaren, Roemenen, Russen of wat dan ook zijn criminelen, maar ik heb wel de indruk dat er vanuit deze landen bendes worden uitgezet om onze bevolking te bestelen. Ze stelen dan ook nog eens spullen die niet levensnoodzakelijk zijn. En dat zijn geen moslimlanden! Ook daar gaat het dus weer om enkelingen (ik heb meerdere oost bloklanden bezocht, werd niet bestolen en voelde me er veiliger dan in Europa, hoewel ik niet kan zeggen dat ik last heb van een onveiligheidsgevoel), maar daar wordt veel minder rumoer aan gegeven.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je een mens als individu moet bekijken en hem niet moet beoordelen op zijn huidskleur, religie of wat dan ook. Die vrouw heeft er voor gekozen zich tot de islam te bekeren (waarschijnlijk verblind door liefde?) omdat de man van haar dromen moslim was. Persoonlijk vind ik dat een geen goede reden, maar wie ben ik? Maar zeker niet alle moslims zijn zo, en dat probeer ik hier duidelijk te maken.

Gepost door: Tom | 04-03-07

Aaarff iedereen dat durft zeggen dat de islam niet de ideale godsdienst is voor de vrouw mag is eerst de islam gaan bestuderen! Een echte feministe is een moslima... Aub iedereen dat niet weet over wat hij of zij praat, zwijg gewoon. Dit drama heeft niets maar ook niets met de islam te maken. Het is niet omdat die vrouw depressief was dat ze haar kinderen de keel moest oversnijden, er lopen wel meer depressieve mensen rond, en dat is ook niet omdat ze "bekeerd" zijn tot de islam, want de vraag is in hoeverre ze bekeerd was. Als ze bekeerd was voor haar man, dan was het wss niet met de volle goesting en ook niet met volle overtuiging, bekeren doe je voor jezelf niet voor iemand anders. Bullshit dus. Die vrouw moest weten waar ze aan begon.. en geen uitweg zien sorry maar ik zie daar geen reden om je kinderen te vermoorden. En al helemaal geen reden om het op de vader te steken. Oeioei mevrouw is een maand aan haar lot overgelaten, en al die vrouwen met kinderen waarvan de mannen in het leger in het buitenland zitten voor veeeeel langere tijd. Ga de zondebok ergens anders zoeken dan de islam aub, mss gwn de moeder!?!

Gepost door: Kato | 04-03-07

"bekeren doe je voor jezelf niet voor iemand anders."

Velen hebben die keuze niet . ze worden erin geboren , of gedwongen door hun man . En volgens de Islam is de vrouw minderwaardig t.o.v van de man , dus ik zie geen feministen moslima worden .

Maar dat heeft wellicht weinig met de zaak te maken.Feit is dat de vrouw depressief was , en dan komt het vaak voor dat ze hun kinderen zelf vermoorden . ( ze vinden de wereld zo vreselijk dat ze het hun kinderen niet willen aandoen )

Het grootste probleem is het isolement . Als je met niemand kan praten geraak je niet uit een depressie .

Gepost door: Johan | 04-03-07

Tom...het was me aangenaam opnieuw een interessante reactie van jou te mogen ontvangen...als agent heb ik steeds mijn geest geplaatst in de persoon ...die om een of andere reden klacht wenste neer te leggen ...op die mannier krijg je meer begrip...lawaai-overlast door een hond bv werd door veel van mijn collega's weggelachen...maar uiteindelijk is het zeker niet plezant...dus ik begrijp je volkomen dat je geen bezwaren hebt tegen het dragen van een hoofddoek als dusdanig ,wie kan daar nu iets tegen hebben ? ik ook niet ...ik denk niemand van ons..voor jou is het een hoofddeksel ,zonder meer...maar niet voor iedereen...ze staat symbool voor iets! en daar gaat het om , stel je voor dat ik mij morgen in de openbaarheid begeef ....met op mijn bovenarm zo'n rode band met daarop een "hakenkruis" veel symphatie zal ik niet mogen verwachten omdat dit hakenkruis "symbool" staat voor alles wat slecht is ...en beledigend voor mensen die onder dat"symbool "geleden hebben...zo zie ik ook dit hoofddoek als symbool voor godsdienstfanatisme...raar dat in grootsteden zoals Casablanca practisch geen hoofddoek gedragen wordt...
enkel in landen die.. fudamentalistisch.. zijn..dus ook
Belgie.....de vrouwen van die terroristen die mensen op TV de keel oversnijden ...de bommenleggers..dragen ook hoofddoeken................
Geen religieuse symbolen meer zegt de regering alle kruisbeelden weg ,uit openbare plaatsen...godsdienst is iets prive .... in die optiek is het toch normaal dat personeel van openbare diensten 'geen" hoofddoek dragen...stel je voor een inspecteur van politie die het verkeer staat te regelen met een hoofddoek....dat kan dus niet en Janssens begreep dat ook ...dus geen hoofddoek....gevolg....betoging..en dat gaat me te ver !! ze geven geen vingerbreed toe.... al de tollerantie moet van "een" kant komen....maar het gaat verder in NL zijn er al discussies over de burka..minister Vogelaere ziet er geen graten in...kan over dergelijk onderwerp nog discussie bestaan ???? wat zal het volgende zijn....om te eindigen ..waar ??? met openbare execusies van ongelovigen in de sportpaleis??? dit laatste is misschien wat overdreven ten minste voor Belgie ..maar voor de Taliban was het een feit en die dragen daar allemaal hoofddoeken !!!!

Gepost door: Rene | 05-03-07

Hoed af!
Wel Tom, hoed af! Ik ben blij dat je een debat aangaat met ernstige argumenten. Dat is trouwens de bedoeling van deze blog. Natuurlijk zijn niet alle islamieten slechte mensen, het zou maar erg zijn indien het wel zo was.
Mijn kapster is een Marokkaanse, een heel lief en bijzonder mooi meisje en ik ken een Turks gezin vrij goed, waarvan beide ouders als verplegers werken in een kliniek.
Maar zij zijn islamieten zoals er hier honderden katholieken rondlopen. Dus alleen nog bij naam, zij vieren wel nog de feesten maar verder zijn ze eerder Westers.
In de islam noemt men hen 'afvalligen'. En volgens de koran mogen die gedood worden. Want elke islamiet heeft de plicht om, wanneer hij in het buitenland leeft de ongelovigen 'in het huis van Allah' te brengen.

Zo heeft het woord 'vrede' in de islam ook niet dezelfde betekenis als bij ons.
Vrede betekent 'Vrede in het huis van Allah' - dat wil zeggen dat er enkel vrede kan zijn wanneer iedereen bekeerd is tot de islam.

Het is in feite door de 'gematigden', zoals wij ze noemen, dat de 'echte islamieten' het in het Westen zo gemakkelijk hebben om te doen wat ze verondersteld worden te doen.
Ik las ooit een artikel over de 'Curse of the Muslim moderates' en dat bedoel ik.

Het is echter wel zo dat de koran voor een echte moslim geen mogelijkheid biedt tot interpretatie. Het woord van Allah is eeuwig en onbetwistbaar. Jammer genoeg werd er tot 300 jaar na zijn dood nog aan de koran gewerkt en hebben de patriarchen hun oude gebruiken erin verwerkt. En daar is bijvoorbeeld de sluier een gevolg van, want Mohamed zou (volgens professor Vermeulen en andere islamgeleerden) dat gebruik hebben willen afschaffen.
Om de mensen te overtuigen en te bekeren heeft hij echter aanvankelijk tal van toegevingen moeten doen. Nadien bekeerde hij andere hoogwaardige religies op een meer dan gruwelijke wijze.

In feite ben ik tegen elke religie, want in elke religie worden vrouwen als minderwaardig beschouwd. Godsdienst is opium voor het volk, zei Marx ooit. Dat is zowat het enige waarin ik hem gelijk geef. Maar zolang het mij niet opgedrongen wordt...who cares...


Nog even iets over die dierenmishandeling. Ik ben tegen elke vorm van dierenmishandeling. Voor mij heeft elk levend wezen evenveel recht op deze planeet als de mens. Mensen die dieren mishandelen moeten zwaar gestraft worden. Ik ben normaal vegetariër, niet uit één of andere religieuze overtuiging, maar omdat ik teveel van dieren hou . Maar ik geef toe dat wanneer ik ergens wordt uitgenodigd op een etentje, ik daarover niet moeilijk doe en een klein stukje vlees zal mee eten.

Ik ben trouwens zelf niet aan zes honden en acht katten geraakt per ongeluk, hoor! Vier van mijn honden heb ik gehaald bij mensen waar ze het heel slecht hadden en de katten zijn allemaal opgevangen om ze van de dood te redden. Ik ben trouwens ook altijd lid geweest van Gaia totdat ze teveel aandacht schonken aan de socialisten.

Verder probeer ik mijn mening niet met 'geweld' op te dringen. Alles wat ik doe is schrijven en praten, bovendien mag hier iedereen reageren zolang ze beschaafd argumenteren. Want ik heb het al eerder gezegd, de wereld zou maar triestig zijn indien iedereen dezelfde mening had. En dat is nu net wat mij zo ontzettend stoort bij socialisten. Zij denken steeds dat ze het beter weten en het altijd bij het rechte eind hebben.

Gepost door: Janice | 05-03-07

Kato.....je mannier van opstellen doet me veronderstellen dat je zelf Islamiet bent...indien ja..zou ik zeggen "eindelijk"!! want er zijn maar weinig of geen prakiserende Islamieten die hier posten....De Islam zou de ideale godsdienst zijn voor de vrouw en we moeten de Islam eens gaan bestuderen !! OK wil ik wel doen...maar welke Islam...welke Koran...die van de Taliban bv ???de ene zegt Islam is liefde de andere zegt dood aan de ongelovigen...jullie zitten met een groot probleem er zijn zooooveel interpretaties van de Koran dat jullie er zelf niet meer aanuit kunnen...De Katholieken hebben hun Paus en die geeft zijn richtlijnen en hij zou "onfeilbaar"zijn !!?? dus hij kan zich niet vergissen (sic)...maar jullie Koran toch...Jongens!! terwijl jullie bidden in de moskee voor "weet ik wat" wereldvrede ??? ontploffen er 8000 km verder wat bommen en sneuvelen iedere dag tientallen onschuldige mensen allemaal in de naam van de Allerhoogste,de rechtvaardige ...of noem hem gelijk je wilt !!!.... Ik denk dat de "kern" en doel van elke ,godsdienst......mooi en smetteloos wit is... maar de mensen hebben er een janboeltje van gemaakt...en de Islam de ideale godsdienst voor de vrouw ????? welke vrouwen...diegene die niet buiten mogen...die kletsen krijgen...niet mogen huwen met de man die ze liefhebben...diegene die een burka dragen...die appart moeten gaan zitten als er mannen zijn...of die op jonge leeftijd hun clitoris werd weggenomen..die worden gestenigd als ze kontakt hadden met een andere man,terwijl die bepaalde man er op los neukte met andere vrouwen !!!zijn dat de echte feministen volgens jou... de gelukkige vrouwen...dat moet je me toch eens uitleggen hoor want daar snap ik de ballen niet van !!!

Gepost door: Rene | 05-03-07

Nog iets beste Kato ik denk te kunnen bewijzen dat jou Islam indruist tegen de gang van de natuur......het zit in de genen van elke mens...de voortplanting...de instandhouding van het soort....de vrouw , de verleidster die de man weet om de vinger te winden omwille van die voortplanting....Iedere vrouw wil er mooi en aantrekkelijk uitzien...de cosmetica verdienen een massa geld om er steeds maar mooier uit te zien ze willen knappe aantrekkelijk borsten een mooi figuur en noem maar op...en dan komen jullie met die burka en hoofddoek....on-ge-loofe-lijk...vrouwen enkel voorbehouden voor die ene knappe ...die egoist die niet kan verdragen dat andere mannen ZIJN vrouw ZIJN bezit met bewondering in ogenschouw nemen...wat is er voor een man mooier dan een knappe vrouw..(we hebben het niet over sex hoor) Ik heb een mooie Thaise echtgenote en geniet ervan dat andere mannen er naar kijken want dat streelt mijn ijdelheid......Twee jaar geleden was ik op bezoek in Disneyland Parijs ...plots zag ik een ...goed rijk uitziende Iranier (of zoiets) lichte kledij want het was heel warm ..met achter zich zijn kudde "slavinnen" in burka ..een stuk of vijf ..vrouwen, veronderstel ik want in zo'n gewaad kun je moeilijk onderscheid maken tussen een vent of een vrouw......zouden die dat echt zo plezant vinden...hebben die dan geen gevoelens als ze een knappe man zien (ik heb het niet over mezelf sic) uiteraard ze weten misschien niet beter...maar het moet toch frustrerend zijn ,ze hebben als MENS toch ook eens "goesting" maar dat kan niet ..ze zitten daar met hun vingers te draaien tot hun HEER en MEESTER met zijne "gouden" eens een beurd geeft...hoeveel kinderen heeft Osama bin Ladem ???? ik zou ze de kost niet willen geven en het is niet de enige ...allemaal onder het goedkeurig en waakzaam oog van Allah de allerhoogste !!! en dan begin jij over de gelukkige Moslima...haar geluk kan echt niet op onder de vleugels van de profeet !!! Islam ???? neen dank je hoor !

Gepost door: Rene | 05-03-07

Raar...maar is dat waar ?? He Janice !!! hoe moet ik dat opvatten...Ik was symphatisant van Gaia tot ze teveel aandacht schonken aan "de socialisten" das een doordenkertje !!

Gepost door: Rene | 05-03-07

Doordenkertje? Nee, helemaal geen doordenkertje. Ik was lid van Gaia, maar heb mijn lidgeld niet meer betaald nadat ze het steeds hadden over de socialiste, Magda De Meyer. Volgens hen de enige verdedigster voor dierenrechten. Ik heb hen toen opgebeld en gevraagd of ze wel zo zeker waren dat alleen de socialisten aanspraak konden maken op de titel 'dierenliefhebber', en hun antwoord was dat enkel zij via de media in het nieuws kwam.
Dat ze verder nooit persoonlijk iets heeft gedaan voor dieren schijnt hen niet te deren. Als 't maar op tv komt.
In ieder geval worden jonge hondjes nog steeds verkocht in winkels met een bedenkelijke reputatie. Dus zoveel doet ze dan ook weer niet.
Ik heb haar evenmin gehoord toen die dierenbeulen vrijgesproken werden nadat ze hun koeien halfkreupel hadden geslagen.

Gepost door: Janice | 05-03-07

Onzin Ik heb een aantal van de meningen hier doorgenomen en tot mijn verbazing dat sommige het ook hier weer voor elkaar krijgen om de Islam de schuld te geven. jeetje zeg, hoe staat het met eigen verantwoordelijkheid? Hoe zit het met niet-moslims die hun kinderen vermoorden of een ander mens? ZIjn die ook beinvloed door de Islam. Er zijn vast meer vrouwen, die gedeprimeerd zijn, een man hebben die wel of niet moslim is, die het ook niet altijd ziet zitten, maar dat betekent toch niet dat je je kinderen van kant maakt. Neem je eigen leven als je het zat bent. Maar zo moedig was het dametje niet. De kinderen moesten het ontgelden. Maar goed, de man heeft vast ook een verantwoordelijkheid, hoe hij zijn kinderen met zo'n labiele vrouw heeft kunnen laten is mij onduidelijk. Misschien wist ze haar labiliteit goed te verbergen. Maar ik moet kwijt dat ik een hoop mensen op deze site een stelletje hypocrieten vindt. Meer dan eens is de persoon in een moordzaak geen marokkaan of moslim, maar daar hoor je geen kwaad woord over de partner, maar dat kan natuurlijk niet als er een moslim in het spel is.

Trouwens aan Rene, ter info, wat de vrouwenbesnijdenis betreft, dat is niet Islamitisch, maar iets cultureels. Als je je maar iets verdiept in de Islam had je dat kunnen weten. Het komt voornamelijk in Somalië voor en niet of nauwelijks in de andere islamitische landen.

Gepost door: Sara | 05-03-07

De kinderen moeten begraven worden in Marokko betekend zoveel als dat de kinderen voorbestemd waren om naar Marokko te verhuizen. Verklaart ook de veelvuldige afwezigheid van de man.
5 kinderen met belgische pas. Vijf gedwogen en BETAALDE huwelijken zijn al redenen genoeg.
Mogelijk heeft de moeder geredeneerd :"als ik de kinderen niet mag hebben dan hij ook niet."
Wie weet..??? Als man is het onmogelijk zich in de denkwereld van een vrouw te plaatsen zéker niet in dergelijke extreme gevallen. Vrouwen hebben instincten die in zulke gevallen naar boven komen.
Ik heb wel ontzettend met haar te doen , ze had beter dood geweest. Nu kan ze nog gemakkelijk 40 jaar leven, als ge dat nog leven wil noemen.
Gemengde huwelijken =gegarandeerde miserie.
Gr.
Dwarsligger

Gepost door: dwarsligger | 05-03-07

maar weinig commentaar van onze Kato..vind ik spijtig

Gepost door: Rene | 07-03-07

Sara je bent zelf een vrouw die blijkbaar de Islaam om een of andere reden symphatiek vindt..wat denk je dan van mijn posting onder de tittel "nog iets beste Kato' is dat geen bewijs dat heel die godsdienst op niet veel trekt...die Kato kon er blijkbaar niet op antwoorden ! jij wel ??

Gepost door: Rene | 07-03-07

Drama Dit drama bewijst eens te meer het cultuurverschil tussen de moslims en de autochtone bevolking.

Een man die voortdurend zijn vrouw aan haar lot overlaat en uitsluitend bezig is met 'marokkaanse zaken'.

De vrouw was verboden om kontakten te onderhouden met de buitenwereld en deze uitzichtloze positie heeft haar tot deze wanhoopsdaad gebracht.

Ieder jaar een kind baren in het kader van de Islamisering van de Lage landen is een vernederend gegeven.

Zo wordt men gebruikt als middel om een doel te bereiken; een uiterst vernederende tactiek ten opzichte van onze bevolking om van Belgie een Marokkaanse provincie te maken.

Tal van Marokkanen hebben buiten een Belgische vrouw ook nog een vrouw in Marokko en leiden dus een dubbelleven.

Binnen de Islam is dit geoorloofd; zeker als er ongelovige vrouwen bij zijn betrokken; die tellen in feite niet mee in de toegestane veelwijverij.

Een opmerkelijke cultuur; die Islam.
Onze Socialisten hebben een verbond gesloten met de Islam; zij die zich verzetten worden benoemd als zijnde een racist of extreem-rechts.

Wij zijn geen van beide; alleen maar realist.

Gepost door: Tristan | 07-03-07

Moest ze echt zijn bekeerd dan zou ze haar kinderen niet hebben vermoord. Toevallig is ze met een marokkaan getrouwd en is ze depressief, wat heeft dat nu met de islam te maken?? Die vrouw is gewoon ziek in haar hoofd? En als ze toch bekeerd zou zijn geweest, waarom draagt ze dan een bikini op die foto? Ik geloof er niks van, het was gewoon een puur belgische. En omdat ze toevallig getrouwd is met een marokkaan proberen ze de moslims weer zwart te maken. Een echte marokkaanse gelovige vrouw zou zoiets gruwelijks nooit doen!

Gepost door: nadia | 15-03-07

Islamitische wijze Nadia is waarschijnlijk een moslima? Die kinderen werden afgemaakt op een perfecte islamitische rituele wijze. Net zoals ze de schapen, geiten en ongelovigen kelen. De filmpkes uit Iran niet gezien?

Gepost door: Roger | 15-03-07

De commentaren zijn gesloten.