06-03-07

De koning betaalt terug…

Dit kon u vandaag in meerdere kranten lezen. Onzin natuurlijk. Waarom zou een lid van de koninklijke familie in eigen zak tasten wanneer ze over een grabbelton beschikken die door u en mij gevuld wordt?
Met andere woorden, de 185.000 euro (over de rest wordt niet meer gesproken) zal via de koning uit de dotatie van de Civiele Lijst weldra terugbetaald worden aan Defensie.
In feite betalen wij (de belastingbetaler) twee keer. Want de Civiele lijst is een vergoeding die de koning krijgt om onafhankelijk zijn ambt te kunnen uitoefenen. De lijst bevat een dotatie van 9,5 miljoen euro en het gebruiksrecht op de koninklijke gebouwen die eigendom zijn van de staat. En de ‘staat’ dat zijn wij allemaal.

In de kranten spreekt men over de terugbetaling als een ‘schenking’.
“De beide partijen (het Hof en de Marine) stellen dat dit geen erkenning van verantwoordelijkheid inhoudt in hoofde van Prins Laurent noch van de Koninklijke Schenking”. Raar, zou u een som terugbetalen indien u niet erkent het geld te hebben gestolen? Ik in ieder geval niet.

“Dat betekent niet noodzakelijk dat koning Albert alles op zich neemt en dat Laurent niets betaalt”, zegt Malherbe, de woordvoeder van het paleis. “Dat zal binnen de familie geregeld worden. Maar daar zal niet meer over gecommuniceerd worden.”

Hieruit spreekt nog maar eens de diepe verachting die van de sjoemelende Saksen-Coburg poppenkast uitgaat ten aanzien van het volk dat hen voedt. Het enige waarvoor ze nog goed zijn is voor de conference van Geert Hoste.

13:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Heel snel die middeleeuwse folklore opdoeken, geeft een besparing voor Vlaanderen van 25 miljoen euro.
Wie denkt dat de Walen & Brusselaars ooit één eurocent betaald hebben aan die franstalige beschermingsinstelling, die is toch wel heel naiëf.
Het antivlaams druipt er vanaf.
De Vlaamse taal spreken ze zo mooi dat een hond onder de zetel kruipt.
De aanvallen tegen Vlaanderen door de drie werkloze nazaten zijn niet meer te tellen.
Kom, laten we 5 minuten politieke moed tonen en dat zaakje heel snel opdoeken.

Gepost door: Jean | 06-03-07

e koning betaalt terug… De koning betaalt terug…

Juist, dat konden we lezen in de pers.
Goed dat Jean eens informeert over de kost van die poppenkast uit Laken.
Dat brengt ons bij de inhoudelijkheid, kwaliteit en onafhankelijkheid van onze Vlaamse pers terecht..
De meeste kranten zouden zonder subsidie niet meer verschijnen.
De voornaamste inhoudelijke eigenschap van een kwaliteitskrant uit zich in de strikte scheiding van kommentaar en nieuws. Zowel nieuwsgaring als het beleid worden meer en meer bepaald door politieke vooroordelen,zoals nu met de terugbetaling (hahaschenking)
Het meest opvallende maar niet het enige aspekt hiervan is het fameuze “cordon” tegen één partij, en de berichtgeving over feiten die verband houden met de tematiek van deze partij
(als een blanke een allochtoon doodt is het een moord, andersom heet het een incident”en de criminaliteit van jongeren en belgen.
De vraag is of de redactie van de kranten redeneren in termen dat de massa dom is of uit puur opportunisme.
De steeds verdere daling van hun verkoopscijfers geven aan dat het beide is.
Ze vergissen zich schromelijk over het eerste.

stradi

Doe zo verder Janice

Vlaanderen onafhankelijk


Gepost door: stradi | 06-03-07

De commentaren zijn gesloten.