06-03-07

Duitse ex-moslims zweren islam af

duitse_ex_moslims_tcm44-286036

Duitse ex-moslims zweren islam af
05-03-2007 - Theo Borgermans - RKnieuws

Een groep Duitse ex-moslims wil niets meer met hun vroegere godsdienst te maken hebben. Sterker nog, ze willen de islam zo hard mogelijk bekritiseren. Met dat doel presenteerden ze in Berlijn de ’Centrale Raad van Ex-moslims’. "Ayaan Hirsi Ali heeft gelijk als ze zegt dat de islam staat voor onderdrukking", zegt één van de initiatiefneemsters, Arzu Toker. De 120 leden hebben de islam afgezworen, omdat die voor hen een leer is van onderdrukking en geweld. Die voorschrijft, dat de vrouw ongelijk is aan de man. En dat mensen die breken met de islam, gedood moeten worden. Daar weten de leden alles van. Voorzitsters Mina Ahadi uit Iran en Arzu Toker uit Turkije staan onder politiebescherming. Een poster, met daarop foto’s van ex-moslims, moest worden aangepast.

Daarmee lijkt de positie van deze ex-moslims op die van Ayaan Hirsi Ali. Ook zij bekritiseerde de islam en werd bedreigd. Voor de Centrale Raad is ze een voorbeeld. "We zijn het volledig met haar eens. De islam is een vorm van onderdrukking, geen godsdienst. Zij had de moed dat te vertellen. We denken erover om haar te vragen lid te worden van onze organisatie", aldus Toker.

Nederland is volgens Toker een land waar de houding ten opzichte van de islam moet veranderen. "Nederland is een voorbeeld van hoe het niet moet. Het land is te tolerant voor de islam. Het begint met eigen scholen en sportverenigingen. En dat mondt uit in trainingscentra voor radicale moslims. Ik vind dat niet in orde."

De beweging beperkt zich in haar visie dus niet tot Duitsland. Haar belangrijkste doel is duidelijk te maken dat de islam niet deugt. In het bijzonder de politiek zou de islam links moeten laten liggen. In heel Europa.

De nieuwe groepering is daarom tegen gesprekken tussen politici en moslimorganisaties – zoals de Duitse Centrale Raad van Moslims, waar de ex-gelovigen zich tegen afzetten. "Ze lijken heel liberaal, maar ook deze groeperingen zijn voor de hoofddoek en tegen homo’s. Dat past niet bij Duitsland en Europa", aldus Ahadi.

Het succes van de Raad moet nog blijken. Volgens een woordvoerder zal het ledental blijven stijgen. Er liggen aanvragen uit Zweden en Zwitserland voor soortgelijke comités. Formele erkenning door de Duitse regering of de EU blijft tot nu toe echter uit. Over een Nederlands (laat staan Belgisch) initiatief is tot dusverre niets bekend.


Het is ook mogelijk om mee te discussiëren op een forum (maar dan moet u uiteraard een mondje Duits kunnnen): KLIK HIER

12:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Laten we hopen dat deze organisatie – een organisatie met gezond verstand - mag slagen in haar opzet, hopelijk krijgen ze leden uit heel Europa zodat er een definitief einde mag ontstaan tegen dat verderf van onze westerse cultuur, een westerse cultuur die steeds open heeft gestaan, én nog staat, voor andersdenkenden, maar ook een cultuur die zal strijden, mocht dit nodig blijken, voor behoud van haar normen en waarden.
Wij zullen alle mogelijke steun verschaffen aan deze organisatie en helpen bij te dragen tot een terugkeer naar onze cultuur waar onderwerping, moord, verkrachting en vernedering niet in thuis horen.
Omdat islam over de hele lijn in strijd is met onze wetgeving ‘moet’ deze doctrine verboden worden, dit heeft niets te maken met vrijheid van godsdienst, omdat het geen godsdienst is.
Het is een ordinaire brutale geweldvolle dictatuur, nota bene, die wordt betaald met ons belastingsgeld, wat al een schande op zichzelf is.
Volgend op deze reactie gaat een steunbetuiging richting Duitsland.

Gepost door: Jean | 06-03-07

Eindelijk! Het begin is er; eindelijk een tegenbeweging uit de moslimwereld zelf.

Dat deze mensen met de dood worden bedreigd zegt al genoeg over de Islam.

Het wachten is op een dergelijk initatief in de Lage Landen waar de politieke correctheid stuitende vormen aanneemt.

Het gevaar van een overheersende invloed van de Islam in Europa is levensgroot aanwezig.

Met behulp van de socialisten zullen zij de sharia invoeren en onze cultuur stap voor stap ondermijnen.

Het is nog niet te laat; maar het is wel 5 voor 12!

Gepost door: Tristan | 06-03-07

De reden waarom zij slechte ervaringen hebben met de Islam De reden waarom zij een slechte mening hebben over de Islam is omdat zij spreken over de slechte ervaringen die zij hebben opgedaan. Vaak worden culturele gewoontes bekeken alsof het islamitische standpunten zijn. Wat natuurlijk fout is. Zoals Ayaan Hirsi Ali, zij komt namelijk uit een zeer strenge cultuur, helemaal afgezonderd van de buitenwereld. Ik zou zeggen lees meer over de Islam en u zult merken dat al wat er gezegd wordt in de media verdraaid is.

Gepost door: Mohamed | 02-10-07

De commentaren zijn gesloten.