08-03-07

Patrick Janssens bij Dexia

Logo_big_NL

De president van Antwerpen, Patrick Janssens wordt lid van de Raad van Bestuur bij Dexia. Hij volgt daarmee de al even rode burgemeester van Gent, Frank Beke op. Want zoals iedereen wel weet, worden de postjes die geld opbrengen enkel onder de socialisten verdeeld.


En dat het wat opbrengt staat vast. Ik heb het even voor u opgezocht. Bij Dexia is een bruto wedde van niet minder dan 20.000 euro weggelegd voor een gewoon lid van Bestuur. Om alles nog wat aantrekkelijker te maken en er tevens voor te zorgen dat de leden aanwezig zullen zijn op de vergaderingen werd deze wedde aangevuld met een presentiegeld van 2000 euro per zitting. Ik weet niet hoeveel u verdient per jaar in uw voltijdse job? Maar dit lijkt mij toch wel een leuk postje om binnen te rijven. Tweemaal vergaderen per maand, trek de vakantieperiode er nog af, dan blijft er toch nog een mooie som over. Zeker wanneer dit niet uw hoofdbezigheid is zoals bij Janssens.

Janssens is ook Vlaams volksvertegenwoordiger waarvoor hij een brutoloon van 74.923,08 euro per jaar krijgt, aangevuld met een forfaitaire onkostenvergoeding van 20.978,46 euro die je automatisch ontvangt wanneer je minstens aanwezig bent bij 80% van de stemmingen in de plenaire vergaderingen. Janssens is dan natuurlijk elke woensdag vanaf 16,00 uur, wanneer de stemmingen beginnen, present.
Zoals uit de foto blijkt moeten ze hem wel eerst even wakker schudden.

doornroosjeGIF (Small)

Dat alles combineert Janssens met zijn jobke als burgemeester van Antwerpen.
De ‘president’ van Antwerpen, zoals Hugo Coveliers hem treffend noemt, moet zich echter wel schikken naar de wet van 4 maart 1999 waarin staat dat er een beperking van cumulatie bestaat en hij daardoor niet alles uitbetaald krijgt.
En aangezien de inkomsten van een parlementair samen met zijn lokaal mandaat geplafonneerd worden, zit er voor Janssens niets anders op dan nog een jobke erbij te nemen.

Volgens de mededeling in het Staatsblad van 2 februari 2006 mag een parlementair bovenop zijn parlementaire vergoeding “slechts” bruto 50.899,57 euro (bv. als burgemeester) bijverdienen. Met zo’n aalmoes (74.923,08 +20.978,46 + 50.899,57) is het logisch dat een de vergoeding van een Dexia-mandaat meer dan welkom is.

DEXIA...ook uw bank?

13:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het enige woord voor dergelijk allooi is 'profiteur'.
Typisch rood gekleurd, laat het nu net die rode bende zijn die de mond vol hebben over werklozen.
Waarom pakken ze dan zoveel postjes in?
Het gezegde indachtig "Links Lullen Rechts Vullen".

Gepost door: Jean | 08-03-07

ZZZZZZ Slapend geld verdienen? 't Zou bij mijn baas geen waar zijn!
Tussen haakjes: snurkt hij? :-D

Gepost door: Metten | 08-03-07

Verkozen dankzij invasietroepen Deze man is een blamage voor ons allemaal ! Hij is het slechtste wat Antwerpen ooit overkomen is : niet te verwonderen overigens, hij is verkozen dankzij de stemmen van allochtone invasietroepen.

Gepost door: Ray | 08-03-07

ALS IEDEREEN DIE NOG EEN REKENING HEEFT BIJ DEXIA zijn rekening opzegt en duidelijk maakt waarom, zou dit al een beetje helpen!
Niet dat ze daarmee rekening zullen houden, maar toch!

Er wordt zoveel gedaan om 1 klant te winnen dus zullen ze dit ook wel zien!

Gepost door: UDO | 09-03-07

ja het stuit wel een beetje tegen de borst..en ik die dacht dat het "preeke" van burgervader niet veel opbracht..omdat hij zich zelf nog geen behoorlijk hemd met das kan aanschaffen.....raar ..dat er weinig commentaar komt van zijn slaafjes ,de verworpenen der aarde ...die hun kl... moeten afdraaien dag in dag uit...en zeker niet moeten slapen op hun werk tegen ..1000 euro per uur ?? maar een socialist is en blijft ne socialist...een verloren waarde in onze maatschappij....the socialist dream...het bestaat !! van reklame jongen tot in de hoogste top...ge moet het alleen goed kunnen uitleggen en steun krijgen van een hoop achterlijke zwakzinnigen die alles geloven en slikken als "zoete koek"

Gepost door: Rene | 09-03-07

Er scheelt wel wat meer bij dexia, zo heb ik onlangs klacht neergelegd op inbreuken op de wet der bescherming van het prive leven , hieronder mijn brief naar test aankoop, die op de juridische afdeling zich bezig houden met dit dossier :

Graag had ik volgend punt ter uwer aandacht gegeven:

een tijd terug maakten alle banken een akkoord dat elke klant in elke selfbank bankcontact verrichtingen kan verrichten. Tot mijn grote spijt moet ik merken dat een bepaalde bank, Dexia namelijk, mijns insziens deze service niet volledig correct aanbiedt.

Reeds enkele maanden merkte ik dat als ik als KBC klant bij dexia in de selfbank een aangepaste procedure volg. u kent de procedure ongetwijfeld : kaart insteken, pincode invoeren, keuze tussen saldo consultatie of geld afhalen, bij geld afhalen bedrag selecteren en dan geld krijgen, al dan niet nog eesn voorgegaan van pincode invoeren.

Bij dexia gaat eht als KBC klant anders : kaart insteken, keuze maken tussen geld afhalen of saldo consultatie, bij geld afhalen krijg je dan de keuzebedragen, met bovenaan het saldo van uw rekening vermeld. Dan na de gemaakte keuze van bedrag de vraag op pincode en dan geld verdeling.

U merkt dat er iets ontbreekt. Namelijk de invoering van pincode vooraleer de keuzemogelijkheden gegeven worden, alsook dat de rekeningstand wordt weergegeven voordat de pincode ook maar 1 maal werk ingevoerd. Dit is mijns inziens en enorme overtreding op de wet op de bescherming van eht privé-leven. Dit is een officiele term, uit artikel 53 van de politiewetgeving.

Bij navraag in het desbetreffende kantoor waar ik dit laatst opmerkte (Dexia Oostrozbeke) kon men mij niet voort helpen en viel men uit de lucht.

Gepost door: Dieter Bossaerts | 11-03-07

Pincode Heb je al een antwoord gekregen van op die klacht?
Want dat is inderdaad een ongebruikelijke procedure.

Ook makkelijk voor een dief, ze weten meteen of het de moeite loont om verder te gaan.

Gepost door: Janice | 11-03-07

vandaag zijn er enkele joernalisten langs geweest, komende dagen zal je er wel meer over horen. Je mag me altijd rechtstreeks contacteren als je op de hoogte wenst te blijven, het is niet de bedoeling dat we dit op deze page doen

Gepost door: Dieter Bossaerts | 11-03-07

Straf nen socialist in't bestuur van een orgaan dat oorspronkelijk van christelijke strekking is? Da's wel straf datte. Nen socialist in de raad van bestuur in een bank dat onstaan is uit de christelijke arbeidsbeweging?!?!? En zoals gewoonlijk vullen die socialisten hun zakken.

Gepost door: Manu T | 01-05-07

Niet 1 maar 2 monsters ! EN DEZE SMEERLAP EN SUPERGANGSTER - EEN SUPERPOOIER EN SUPERRACKETEER - VOERT DAN NAAST ANDERE TOTALE OORLOGEN TOT IN HET CRIMINELE TOE, NOG EEN SOCIALE TERREUR TEGEN EIGEN VOLK EN LASTIGE BUGERS MET DE BOTTE WEIGERING VAN BETALING VAN HET AALMOES OM TE OVERLEVEN WAARVOOR HIJ AL ETTELIJKE MALEN VEROORDEELD WERD OP GROND VAN DEZE FOLTERING ZOALS HET IN EEN VONNIS STAAT - WAT HEM TOTAAL NIET DEERT WANT ZOALS ANDERE CRIMINELEN STAAT DEZE SUPERCRIMINEEL BOVEN WET EN ORDE !

LET OP DE VOORGROND VAN DE FOTO WAAR U EEN ANDER ANTWERPS CRIMINELE DEMONCREATUUR TUSSEN ANDERE PROFITEURS ZIET : CATHY BERX DIE ZOWAT 100 MILJOEN BINNENRIJFT ALS ZE OP PENSIOEN GAAT ! VOLRODE KEULEN HEEFT HAAR BENOEMD ALS OPVOLGER VAN VOLRODE KEIZER PAUS PAULUS HOEWEL KLACHT TEGEN DEZE BENOEMING NEERGELEGD WERD IN VERBAND MET PUBLICATIE VAN LASTER EN LEUGEN EN VERWIJZING NAAR WEBSITES WAARVAN DE ADRESSEN NIET GENOEMD WORDEN, IN STANDAARD KRANTEN DIE RECHTZETTING EN RECHT OP ANTWOORD BOTWEG WEIGEREN, TERWIJL ZIJ IN FEITE DE FOLTERING MET SOCIALE TERREUR MEDE BESLISTE ALS ASSISTENT VAN HET ZEE-MONSTER MONICA UIT EKEREN.

Gepost door: Richard Teughels | 12-06-08

Censuur op dit forum - geen freedom of speech Het is al ver gekomen als je al niet meer mag zeggen dat Philippe de volgende burgemeester van t stad zal worden - ik plaatste die reactie van,morgen en nu is ze al weggeknipt - pure censuur - geen enkele freedom of speech op dit forum - hebben de linkiewinkies weer hun slag thuis gehaald?

Gepost door: Wodan | 31-07-08

Je formuleerde het wel een beetje anders, bovendien zegt wat je eronder zet ook genoeg. Enkel linkiewinkies spellen FDW zijn naam met Ph. wij schrijven gewoon Filip.

En censureren doe ik inderdaad niet vaak, maar enkel wanneer ik het nodig vind. En ik heb zo
't gevoel dat dit bij jou nog wel zal gebeuren. En tenslotte nog dit...dit is GEEN FORUM maar een blog. Om onnozel te doen kan je naar politicsinfo...

Gepost door: Janice | 31-07-08

janice vraagske wie is filip?
de fluppe van den berre toch niet

Gepost door: geert | 31-07-08

Nee, want die noemen we 'den taaie'.

Gepost door: Janice | 01-08-08

WRAAKROEPEND.....STUUR ZE VERDOMME ALLEMAAL NAAR SIBERIË EN DAT ZE AL DIE PROFITEURS GINDER MAAR INVRIEZEN LIEFST AAN 120 GRADEN ONDER NUL

SCHANDALING WAT ER IN DIT APENLAND ALLEMAAL KAN EN MAG

Wij zijn de 'arme' burgers!Zij de zakkenvullers!

Patrick Janssens wordt lid van de Raad van

Bestuur van Dexia.

Hallo, gepensioneerden !!!!!!!!!!!

De bezoldiging voor een lid

van de Raad van Bestuur is een jaarlijks brutobedrag van 20.000 Euro

aangevuld met een presentiegeld per vergadering van 2.000 Euro

(ex-burgemeeester van Gent - Frank Beke - haalde zo 38.000 Euro op in

2005). Mooi meegenomen.

O ja, voor dat ik het vergeet. Het

Dexia-mandaat van Janssens is eigenlijk zijn job niet. Janssens is Vlaams

volksvertegenwoordiger en krijgt daarvoor bruto 74.923 Euro per jaar (plus

een forfaitaire onkostenvergoeding van bruto 20.978 Euro).

Janssens

combineert deze twee 'jobkes' met het burgemeesterschap van Antwerpen. Als

burgemeester krijgt hij bruto 50.899 Euro.

Dus in totaal verdient deze

socialist (man van en voor 'Het Volk') met zijn drie jobkes bruto 184.800

Euro. Omgerekend in oud Belgisch geld: 7.452.984 BEF op jaarbasis =

621.082 BEF per maand.

En hij is niet de enige ! ! !Die kerels, met

hun tien verschillende jobs waar ze blijkbaar toch niet moe van worden,

vragen aan de gewone man om: in te leveren, solidair te zijn, flexibel te

zijn op de werkvloer, en . . . voor hen te stemmen ! ! !

groetjes van:
JAN MET DE PET en de ARME GEPENSIONEERDEN

BLIJF MAAR KNIKKEN BRAAF NEGERKE ! ! !

WAAR BLIJFT DIE MARS OP BRUSSEL ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Gepost door: feyen | 26-10-08

Antwoord op feyen de mars op Brussel ?, ik ben er al klaar voor wie nog ???

Gepost door: lowieke staal | 27-10-08

De commentaren zijn gesloten.