09-03-07

Maar ik voel mij helemaal niet minderwaardig...

Toch wel vreemde reacties in verschillende kranten op de Internationale Dag van de Vrouw.
Ik snap niet goed waarom ‘progressief’ Vlaanderen absoluut wil dat iedereen gelijk is, terwijl het toch een bewezen feit is dat mannen en vrouwen verschillend zijn. De laatste keer dat ik keek toch...

Zij gaan er op een onnatuurlijke wijze van uit dat wanneer je zegt dat iemand anders is, je die persoon dan ook haat of dat je hem minderwaardig vindt. Alhoewel het ene totaal niets met het andere te maken heeft.

Vrouwen zijn anders en ik ben er blij om.

Het is nu net dat onnatuurlijke streven naar ‘het gelijk zijn’, dat mannen sterkt in hun overtuiging dat ze meerderwaardig zijn dan vrouwen. En dat zijn ze niet. We zijn anders en we hebben andere capaciteiten die we moeten gebruiken.

Het zijn mannen die vrouwen willen laten geloven dat ze minderwaardig zijn aan hen. Het zit er ingebakken door de opvoeding en religie.
Haantjesgedrag, elke vrouw kent dat.

Vrouwen moeten zich harder profileren, harder werken om hetzelfde te bereiken als mannen. En waarom? Omdat diegenen die het tot nu toe voor het zeggen hadden ook mannen zijn.
En daar moeten we dringend iets aan doen. Want zolang mannen denken dat emancipatie gelijk staat met een deur op je gezicht te laten dichtvallen zal er niet veel veranderen. Vrouwen zullen geen leidinggevende postjes kunnen bezetten, geen lijsttrekkers worden en zullen ze voor gelijk werk 30% minder blijven verdienen dan mannen.

14:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Deze tekst is een contradictie. Mooie gedachte overigens, maar wat denkt uw führer hiervan?

Gepost door: obelix | 09-03-07

Eigenaardig toch dat zij die de gelijkheid van man en vrouw met alle geweld menen te moeten bewijzen, tegelijk degenen zijn die openheid en begrip eisen tegenover een religie die vrouwen tot 'zoontjesfabrieken' degradeert onder het motto: 'De man de baas en de vrouw het beest.'.
Zij verwarren gelijkheid met gelijkwaardigheid.

Wat dat haantjesgedrag betreft ben ik (als man) van mening dat dat er voor een groot gedeelte ingebakken zit, net zoals bij dieren.

Gepost door: Rob | 09-03-07

Ik heb geen führer. Ik schrijf wat ik denk en hoe ik de dingen aanvoel. Wie het hier niet mee eens is, moet maar ergens anders gaan lezen. Dat geldt voor links en voor rechts.

Gepost door: Janice | 09-03-07

Weet jij wat een contradictie is, Obelix ? Dat is een mooie gedachte een contradictie noemen, zoals jij doet met je povere woordenschat. En over de Führer wil ik het met jou niet eens hebben, want eencelligen ontsnappen aan zijn aandacht.

Gepost door: Ray | 09-03-07

Een beetje begrip aub.
Als kind is obelix in de ketel met toverdrank gevallen.
Wat vanboven moest zitten,zit nu vanonder.

Gepost door: asterix | 09-03-07

Contradictie Ik denk dat obelix ervan uitgaat dat datgene wat ik hier schrijf een 'contradictie' is ten overstaan van wat (hij denkt dat) het Vlaams Belang zegt. Een cliché dat links nogal graag rondstrooid is dat het Vlaams Belang toch vrouwen aan de haard wil?

Wel obelix, je vergist je.
Die kwakkel werd op de wereld gezet door links. En ze baseerden zich op een programmapunt waarin het Vlaams Belang (toen nog Blok) vroeg om een uitkering te betalen aan één van beide ouders om hun kinderen de eerste jaren zelf op te voeden.
Blijkbaar niet zo'n slecht idee, want het werd ondertussen al bewezen dat wie zijn kinderen zelf opvoedt later geen 'probleemjongeren' krijgt.
Dat de meeste mannen ervan uitgaan dat één van de ouders automatisch de vrouw moet zijn is niet de schuld van het Vlaams Belang, maar van de overheid die nog altijd toelaat dat vrouwen minder betaald worden dan mannen voor hetzelfde werk.

Gepost door: Janice | 10-03-07

minderwaardig of niet minderwaardig.... feit is de mannen kunnen geen vrouwen missen ...en de vrouwen kunnen geen mannen missen...en belangrijker is... je hebt "een" exemplaar nodig van elk ..om de instandhouding van de soort ......wat voor verschil is er dan tussen de beide sexten............
Het verschil zit in de fysieke kracht van de man ten opzichte van de vrouw ..met geweld kun je alles bereiken...de holbewoners sleurden hun vrouwen met de haren over de grond...dat gebeurd nu nog maar op een figuurlijke beschaafde wijze...door de eeuwen heen heeft de vrouw steeds een ondergeschikte rol gekregen..De Katholieke kerk....geen vrouwelijke priesters...De Islam..die slaat alle records...die vergeten dat Allah de vrouw heeft geschapen om "lief"te hebben... niet... om ze tot slavin te maken ....en toch geloof ik in een noodzakelijk overwicht voor de man...iemand moet de baas zijn... de leider...dat zien we bij de dieren in de natuur ook....maar een vrouw moet met respect behandeld worden en haar zeg hebben in alle beslissingen die genomen worden..nu zeker er zoveel in de maatschappij veranderd is...de vrouw aan de haard dat is voorbijgestreefde nostalgie een flauw kulletje...wat gaat die vrouw de hele dag doen ? alles gebeurd automatisch...100 jaar geleden was vrouw aan de haard geen luxe....maar als ge kiest voor kinderen liggen de zaken anders..die hebben hun moeder nodig toch zeker hun eerste levensjaren....IK zou het zo stellen....vrouwen zijn voor mij "lucht" maar....zonder "lucht" kan ik niet leven!!...wat is er mooier dat de oprechte liefde tussen een man en een vrouw ??? voor die liefde en gunsten van een vrouw te verkrijgen zou een man "alles"doen ...dan worden even de rollen omgedraaid en staat de man in een ondergeschikte positie....allee schat ! aub schat ! ik heb je nodig liefste ..enz enz

Gepost door: Rene | 10-03-07

Inderdaad, meneer Ray, dat heb ik wel vaker gehoord van mensen van uw strekking. Als we niet begrijpen, gaan we maar schelden, of erger...

Gepost door: obelix | 10-03-07

Hetgeen u hekelt aan 'progressief' vlaanderen verkoop je zelf, als dat geen contradictie is...
Het zal u misschien verbazen van deze eencellige, maar in verband met het opvoeden van jongeren, deel ik uw standpunt. Misschien heeft de natuur er voor gezorgt, dat de gaten van de een, opgevuld worden door de ander...

Gepost door: obelix | 10-03-07

Obelix, enkele adviezen. Vooraleer je, Obelix, op een forum wil bewijzen hoe goed je bepaalde onderwerpen onder de knie hebt, moet je beginnen met een cursus "correct Nederlands schrijven" (je beheerst zelfs de simpele d-dt regel niet).

Vervolgens vermijden zonder onderbouwde argumenten algemeenheden te spuien en tot slot je onthouden sterkere tegenstrevers aan te pakken.

En ga vandaag lekker in het zonnetje liggen, eencelligen genieten daarvan.

Gepost door: Ray de | 10-03-07

Het woord 'gelijk' is misplaatst, 'gelijkwaardig' is het juiste woord.
Moest mijn echtgenote gelijk zijn aan mij dan lag ik met een vent in bed, ik moet er niet aan denken.
Niet dat ik bij deze wil zeggen dat ik iets heb tegen homo's, bijlange niet, ieder zijn meute, maar mijn smaak is het niet.
Vergeet één ding niet: Religies zijn de grootste discriminatoire instellingen, alle religies beschouwen vrouwen als minderwaardig, wat ben ik gelukkig dat ik atheïst ben, vrouwen hebben voor mij een grote waarde en dan bekijk ik het niet zoals islamieten dat bekijken, bij die barbaarse sekte wordt die waarde omgezet ik geld. Een vrouw is een product wat verkocht mag worden. Wat een prachtige rijke cultuur is dat???
Het wordt nu wel duidelijk waarom rood-groen-blauw zo graag die cultuur willen opdringen! Scharrelen geblazen, van s’morgens vroeg tot s’avonds laat, op onze kosten nota bene!!! Toch mooi hé!

Gepost door: Jean | 10-03-07

@Ray Het schijnt u te zijn ontgaan dat er ondertussen een discussie op gang is gekomen over de rol van de vrouw in onze maatschappij en in het gezin en dat het hier niet gaat over het schrijven van correct Nederlands.
Zoals Janice wel goed genoeg zal weten heb ik ook al verschillende van haar fouten verbeterd. Ik vind nu eenmaal dat iemand die voor een krant, een tijdschrift, voor een blog of wat dan ook schrijft, dat best doet met zo weinig mogelijk fouten (iedereen schrijft al wel eens fouten), maar…dat wil niet zeggen dat mensen die niet foutloos schrijven geen mening mogen hebben. Trouwens, is het u nog niet opgevallen dat René titels met dubbel ‘t’ en manier met dubbel ‘n’ schrijft? Of mag hij wel fouten schrijven omdat zijn mening dezelfde is als de uwe? Wel mijnheer Ray, dan heb ik meer respect voor een vrouw als Janice die de discussie aangaat en de mensen niet gaat aanvallen op punten die niet terzake doen. Waarschijnlijk bent u vastgeroest tussen twee oogkleppen, en dan bent u allesbehalve een sterkere tegenstrever.

Gepost door: Dirk | 10-03-07

Fouten? Ja, Dirk, nu overdrijf je toch wel een beetje, hé?
Een typfout mag niet vergeleken met spellingsfouten. Bovendien heb ik je al gezegd dat Vlaams nationalisten België altijd met een kleine 'b' schrijven. Dat is dus een gewilde fout, (die ik wel eens vergeet). Bovendien, iedereen klopt in de haast wel eens naast de juiste toets, maar daarom niet in zinnen die andere mensen kleineren. Dat is dan ook de enige reden dat ik daar een opmerking over heb gemaakt, want normaal wijs ik niemand op schrijffouten. Niet op fora en niet op de reacties hier op mijn blog.
En ik was toch zo'n zeven jaar actief onder de naam 'Vicky' op diverse politieke fora.

Gepost door: Janice | 10-03-07

@Rene ....en toch geloof ik in een noodzakelijk overwicht voor de man...iemand moet de baas zijn... de leider...dat zien we bij de dieren in de natuur ook....
_______________________________________

Ja zeg, Rene, ik geloof dat je het nog meent ook. Wat denk je van evenwaardig partnerschap? Het is niet omdat ik biologisch anders ben dan een man, dat ik vind dat 'Hij' de leider moet zijn, hoor! Bij ons is niemand baas. Bijna alles gebeurt in overleg met elkaar. Zowel in de zaak als in ons huwelijk. En wanneer één van de twee toch probeert om 'baas te spelen'...'t ja, dan is't ambras.

Wat die dieren betreft. Ik weet niet hoeveel dieren jij hebt, maar ik heb er 31. En wat ik zie is niet wat jij zegt. Bij de ezels bijvoorbeeld heeft 'onzen Oscar' geen bal te vertellen. Hij mag al blij zijn als hij mag mee eten.
Bij honden net hetzelfde. Toen ik met mijn teef elke avond kilometers ver reed naar iemand die van hetzelfde ras een reu had, wees ze zijn avances gewoon af door hem flink te bijten want haar keuze stond al vast. Dat was de reu die zij had gekozen en die thuis op haar zat te wachten. Hij was een kortharige Brack en zij een draadharige, maar ze kregen prachtige puppies.
Ook bij paarden en wolven kan de kudde of roedel aangevoerd worden door een merrie of een teef.
Dus...'t klopt niet, hé?

De man die over mij baas wil spelen moet nog geboren worden... 't zal dus ne straffe moeten zijn...

Gepost door: Janice | 10-03-07

Janice en de haan in zijn kiekenkot doet me denken aan de Islaaaam of is die interpretatie ook verkeert ???
Verkeerde woordenkeuze mijnentwege....de man..de rots in de branding...dat bedoelde ik ! Ik besef al langer dan vandaag dat een man niet veel meer te vertellen heeft...het enigste verschil is dat wij geen kinderen kunnen baren...maar zover komt het nog wel

Gepost door: Rene | 11-03-07

vroeger scheef ik minder fauten spijtig genoeg nu wel...tot ergenis van bv Ray die op het gebied van taalvaardigheid in schrijven en vermoedelijk ook spreken een "kei" is ...Ik heb die literaire vorming niet en had ze ook niet per se nodig voor mijn werk....maar tot op heden denk ik toch dat iedereen die mijn posting leest...ze ook begrepen heeft ...en dat is de bedoeling...ik heb andere prioriteiten dan een herscholing Nederlands....Ik probeer de Thaise taal onder de knie te krijgen en dat gaat goed....gemakkelijk gramatica...ze kennen bv geen meervoudsvormen en er zijn geen D ,T of DT problemen (kon iemand me dat maar eens uitleggen)
สวัสดีค่ะทุก ๆ คน สบายดีหรือเปล่าค่ะ
en geloof me Ray...hier staat geen enkele dt fout in

Gepost door: Rene | 11-03-07

mislukt dit progamma kan geen Thaise lettertekens verwerken...spijtig

Gepost door: Rene | 11-03-07

Wat ik zo jammer vind is het feit dat ik hier dagelijks méér dan 1000 lezers heb (vandaag 1260) en dat er geen enkele vrouw reageert.

Waarom???

Gepost door: Janice | 17-03-07

De commentaren zijn gesloten.