10-03-07

Cijfers liegen "Belgische" economie bestaat niet.

Het jaarverslag 2006 van de Nationale Bank kan de indruk wekken dat de Belgische economie ‘in topvorm’ verkeert.
De werkelijkheid is enigszins anders.

LEES HIER VERDER

01:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bij jaarverslagen is het zoals bij enquêtes je kan er alles mee bewijzen. Aan de hand van een enquête peilt het onderzoeksbureau TNS Media in opdracht van de standaard en le soir bij 2002 Vlamingen, Walen en Brusselaars naar de verstandhouding tussen de verschillende gemeenschappen en naar de visie over de politieke toekomst van dit land.
Heb mij al geruime tijd afgevraagd hoe het komt dat mij nooit iets gevraagd wordt bij enquêtes. Voor vragen over waspoeder hoeft het voor mij niet, maar over politiek in de ruimste zin heb ik wel een mening, evenals de meeste van ons die niet willen dat “die in Brussel”hun leven gaan bepalen zonder ons zegje te mogen voeren.
OK, er is het stemhokje, maar iets persoonlijker zoals bij een enquête , is de ideale manier om je gal eens uit te spuwen,niet? Kwestie van niet te verzuren hè. Dat dacht ik toch.
Na het lezen van enkele vragen ben ik gestopt. Ik weet nu dat ik geen enkele vraag kan beantwoorden. Zeg nu zelf “Wie zou U als minister-president verkiezen 1) di Rupo 2)Leterme, dus de keus tussen de pest en de cholera. Dit is niet ernstig.
Als ik dan lees dat La Libre Belgique onlangs in Vlaanderen enquêtes liet uitvoeren door franstaligen op zoek naar… franssprekenden zal ik wel een andere weg zoeken om mijn verzuchtingen te ventileren.
Maar dan nog , wat weten de Vlamingen van de Walen en omgekeerd, enkele clichés verder niks. Een enquête van dat soort dient enkel als een duur “overtuigingsproject”’ en niet om conclusies te trekken, weer leuk meegenomen zo kort voor de verkiezingen.
stradi

Gepost door: stradi | 25-03-07

De commentaren zijn gesloten.