13-03-07

Bart De Wever

antwerp_01_bart-de-wever Bart De Wever was steeds een zeer goed redenaar. Zijn opponenten hadden het niet gemakkelijk wanneer ze tegenover hem zaten.
Maar ik heb de indruk dat Bart De Wever in de steek gelaten wordt door Geert Bourgeois. En omdat Bart De Wever zelf op regelmatige tijdstippen flink bijt naar het Vlaams Belang, wordt hij een makkelijke en afgezonderde rechtse prooi voor linkse hyena’s.
De linkse ‘bekeringsdrang’ is enorm, zij kunnen maar niet begrijpen dat er mensen bestaan met andere meningen.

Bart De Wever die soms heel wat moeite heeft om in het politiek correcte gareel te lopen, wordt - nu nog – vriendelijk bijgeschaafd. Hij mag het komen uitleggen in de Zevende Dag, waar anderen verduidelijken wat hij denkt.
Alhoewel...vriendelijk. ‘De Rechters’ die nu blijkbaar niet meer ‘Rechtvaardig’ genoemd worden, waren gisteren allesbehalve vriendelijk voor Bart.

Bart De Wever mocht ook mee naar Wallonië waar hij iets had moeten bijleren over zijn landgenoten van over de taalgrens. Wanneer Bart De Wever zeer voorzichtig durfde opperen dat hij meer autonomie voor Vlaanderen wou, werd hij belachelijk gemaakt en werden cliché voorbeelden gebruikt.
Maar toch... er scheelt iets. Bart De Wever hield zich in...of er werd duchtig in de opname geknipt.

Ik probeerde ook tevergeefs te achterhalen wat hij in feite wou. Het kwam er niet helemaal uit.
Wil hij een volledig onafhankelijk Vlaanderen zoals het Vlaams Belang?
Of wil hij gewoon via jarenlange staatshervormingen een beetje meer autonomie voor Vlaanderen.
Het mag toch duidelijk zijn, dat de VRT er op aanstuurt Di Rupo als de volgende premier in de schijnwerpers te plaatsen?
Blijkbaar moet Bart De Wever de richtlijnen van de CD&V volgen. En die zijn zeker niet voor een splitsing van het gedrocht België.

Dus...ik weet het niet.
Blijkbaar de anderen ook niet. Dat is misschien de reden waarom links denkt zijn zieltje te kunnen redden? Dit en het feit dat hij zijn principes overboord gooide toen hij onder druk werd gezet met het geval ‘De Decker’?

Bart De Wever wordt gezien als centrum-rechtse Vlaams Nationalist maar zelf prefereert hij de benaming conservatief. Hij is een aanhanger van Thatcher en een bewonderaar van Edmond Burke, de grondlegger van het conservatisme.
Maar Bart De Wever wil blijkbaar de macht van de federale regering niet terugdringen, ik denk eerder dat hij wil meespelen.

De sociale zekerheid wil hij weliswaar splitsen, maar houden zoals het is. Een sociale zekerheid waarvan de Amerikanen zeggen dat je verzorgd wordt van de wieg tot het graf, zonder er iets te moeten voor doen. Een soort ‘geboorterecht’, zeg maar... en niet, waarvoor het oorspronkelijk in het leven werd geroepen, om mensen die even buiten de boot vielen, verder te helpen.
Bovendien vraag ik mij af of onze gezondheidszorg nog steeds ‘de beste’ ter wereld is wanneer zwaar zieke mensen steeds meer zelf moeten ophoesten voor levensnoodzakelijke medicijnen en doktersbezoeken maar bijvoorbeeld iemand die van geslacht wil veranderen alles krijgt terugbetaald.

Ik vraag mij af wat hij denkt over de hoge belastingsdruk in ons land en de hoogste loonkosten ter wereld.
En de pensioenen, of hij misschien iets wil doen aan het grote verschil tussen de gewone mensen die, in tegenstelling tot de ministers, in armoede gestort worden eens ze met pensioen gaan. Mensen die nu verplicht zullen worden te werken tot hun 65ste (ook al werken ze al vanaf hun 14de) weten niet eens dat elke minister na een legislatuur van 12 jaar recht heeft op een volwaardig pensioen dat heel wat hoger ligt dan dat van hen.

Ook over onze economie heb ik vragen. Mag men werknemers uit het buitenland halen wanneer ze hier niet te vinden zijn?
Ik ben zelf een hele grote voorstander, laat mensen die we nodig hebben hier werken met een contract voor de periode dat ze hier nodig zijn. Heel wat informaticabedrijven hebben soms dringend Indische specialisten nodig, maar tegen de tijd dat ze hun papieren in orde hebben is het dikwijls te laat.

En wat denkt hij over privatiseringen van staatsbedrijven die slecht beheerd worden? Wat is zijn mening over de politiek verzuilde vakbonden die macht en rijkdom kunnen vergaren door werkloosheidsuitkeringen aan hun leden te betalen dat normaal door de staat zou moeten gebeuren?

Als Bart De Wever met de NV-A ooit kiezers wil trekken van wie hij in 2005 zei dat “Filip Dewinter zich boven op een mesthoop van kiezers bevindt”, dan zal hij toch met betere argumenten moeten komen dan dat.


Veel vragen, weinig antwoorden, Bart De Wever!
Dat we de koninklijke clan buiten willen en er aan de Vlaamse solidariteit aan Wallonië van elf miljard per jaar een einde moet komen weten we zelf ook wel.
En Brussel is inderdaad geen Gewest maar enkel een stad. Een stad in Vlaanderen en dat moet ze ook blijven. Laat de Walen hun hoofdstad in Charleroi maken. Ze hebben daar ook een luchthaven. Wie in Brussel blijft wonen moet maar integreren, net als de Vlamingen deden die naar Wallonië trokken. Amper één generatie duurde het vooraleer die Vlamingen, Walen werden. De Onckelincksen, Van Cauweberghe's en nog vele anderen zijn er het beste bewijs van.

15:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

De Belg kiest zelf Welke politieker zegt wat hij denkt of denkt wat hij zegt?
Wat kan een autonoom Vlaandere winnen?
De miljaardenstroom naar Wallonië.
Hoe ziek is de ziekteverzekering?
60% van de kosten naar de ziekenfondsen en 40% naar de artsen. Wie wordt er beter van?
Werknemers uit het buitenland moeten de luirikken van hier op de dop houden.
En daarbij, zelfs de niet luirikken zouden zot zijn indien ze zouden gaan werken.
Werkloosheidsvergoeding, verhoogd kindergeld, gratis openbaar vervoer, goedkopere energie, ...
Met 1230 euro netto per maand heb ik veel minder dan de gemiddelde werkloze.
We kiezen er uiteindelijk zelf voor.
Ik kies alvast niet om werkloos te zijn en op 10 juni ook niet voor SPA, VLD, CDNV, NVA, VB, Groen.
Zij verleggen de kloof tussen arm en rijk.
Wie werkt is zot en wordt arm. Wie dopt is vrij (liberaal) en rijk.

Gepost door: Girk G | 13-03-07

Het is niet omdat je ... het goed kunt uitleggen dat je een goede politieker bent...Die De Wever gebruikte diezelfde tactiek om zijn partijtje en zichzelf populair te maken ...met uitspraken " mesthoop en Dewinter"...nu zit hij zelf op de mesthoop ...zichzelf nog een goe belachelijk gemaakt met het Dedecker sprookje... en nu omwille van een jobke ...een ja knikker bij de CD en "vee"...die vent heeft gewoon afgedaan...niet geloofwaardig meer..slaaf en meeloper.....Vlaanderen zou sterk staan ...Dedecker met een groot bakkers...De wever als redenaar....Coveliers als intelectueel allen in "een" partij het VB ...maar iedereen werpt zich op als de verlosser..den beterweter...the untouchebal ...ze willen allemaal de pluimen voor zich en komen niet verder dan wat vermanende vingertjes die in de lucht wijzen naar grote broer... die er is goed kan om lachen......ze willen zich allemaal het imago aansmeren van mensvriendelijke pro multiculturele beschermers van de Allah generatie
een hoop broekschijters niets meer of minder...in ieder geval geen vlamingen want dat zijn geen lafaards...wij hebben het VB nog ..God zij dank !!

Gepost door: Rene | 14-03-07

Chips en zuurtjes De wever is waarlijk een karikatuur; en soort Friedrich Nietzsche die veel te veel chips eet; een turbo-generatie-uebermensch.

Gepost door: u.a | 07-07-07

Realiteit De realiteit is dat je als je echt een onafhankelijk Vlaanderen wilt bereiken jezelf niet mag opsluiten in een oppositierol, je moet mee aan tafel kunnen zitten op het moment dat de kaarten uitgedeeld worden. Zomaar inhoudsloos mensen uitschelden zo bereik je niks, het komt erop aan om een 'breed' draagvlak te krijgen in de bevolking en in die context heeft N-VA, Dedecker én VB een eigen rol te vervullen

Gepost door: Marje | 08-08-07

Oppositierol? Eerst en vooral wil ik er op wijzen dat een land waar geen oppositie bestaat een dictatuur is. Maar daarnaast zal het toch wel iedereen zijn opgevallen dat wij die oppositie niet zoeken, maar men ons in die rol duwt en wil houden door het fameuze 'cordon sanitaire'. Ondanks dat hebben we onze stempel gedrukt op het beleid. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen rol te vervullen. Maar als men ons als waakhond voor het behoud van de democratie wil houden, moet men nadien niet komen zeveren dat wij aan de kant staan te 'schelden' (blijkbaar een ander woord voor kritiek op het beleid?)
Bovendien hebben we vanuit de oppositie al meer van onze programmapunten bereikt dan diegenen die plat op de buik gaan voor geld en macht.

Maar kom, het CGKR vindt het NV-A ook een 'gevaarlijke partij', nu weten ze ook eens wat dat is. Voor het CGKR is trouwens elke partij die niet bloedrood is 'extreem en gevaarlijk'.

Gepost door: Janice | 08-08-07

De Wever is een held voor ons Vlamingen. We mogen blij zijn met hem aan onze zijde in de politieke crisis die nu gaande is. Zijn uitspraken zijn altijd streng en rechtvaardig, hij weet waarover hij spreekt in tegenstelling tot andere politici...

Gepost door: fred | 17-11-07

goed bezig!! hey bart ik wil je een dikke proficiat wensen omdat jij tenminste probeert wat je beloofd hebt bij de verkiezingen.mijn stem heb je de volgende keer zeker.ik steun je 100 procent.jo

Gepost door: jo gyselinck | 27-11-07

ik vind hem een sukkel luister he mense ik vind bart de wever één van de grootste sukkels die er bestaat in ons klein land ik ken ni veel van politiek en wa doet ge op een sanitair da julie zegge awel ik schijt op het sanitair me jullie dikke nekke praat altijd cordon sanitair cartel en al die andere schijtwoorde ik vind bart de wever gewoon echt een sukkel en als er hier mense zijn die da tekstje eerst leze voor da da hier op die webbsite komt ge moogt wete da ik ni voor da stuk benul ga stemme die gast wilt ons klein land splitse als da gebeurt he amaai dan verhuis ik naar wallonie wie wil er nu in het land vlaandere leve als we al ni van den eerste dag da we onafhankelijk zijn bezet worde ik ind echt al zijn iedeen kak kak kak en nog is kak

voila dees was mijn reactie

Gepost door: eren kurt | 23-12-08

Kan je dat even vertalen, a.u.b?

Gepost door: Janice | 25-12-08

kunt gij geen nederlands of wa

Gepost door: eren kurt | 03-01-09

Ja, Nederlands wel...

Gepost door: Janice | 03-01-09

héhé inderdaad Janice, dat was wat ik ook dacht ^^

kurt, er bestaat zoiets als leestekens hoofdletters, just so u know :)

En tevens, gewoon een beetje holle beledigingen schrijven draagt niet echt bij aan het debat hé, ach wat zeg ik, het zijn zelf met moeite beledigingen bij tijden.Een hoop FOUT geschreven woorden samengekletst in een "zin" en nog wat vuilbekkerij..erg volwassen, hoe oud ben je?12?

En inderdaad, zoals je al zelf zegt ken je klaarblijkelijk niet veel van politiek dus ga niet lopen leuteren over dingen waar ge niets van snapt.
tututut.

En ivm Bart De Wever, ik denk dat die mens is wat we nodig hebben, hij antwoordt tenminste rechtlijnig en kordaat op vragen, en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.Dan komt daar nog eens bij dat de mens zeer intelligent is en een uitgebreide kennis heeft over zeer veel zaken.Ik ben niet zeker of Vlaanderen apart beter zou zijn, maar dat er een goede en degelijke staatshervorming moet komen en dat we eens moeten ophouden met plat op onze buik te gaan voor de waalse politici daar ben ik het meer dan eens mee

Gepost door: dwelfusius | 14-01-09

Ik schreef dit in maart 2007. Mij voorspellingen van toen waren er niet zover naast, hé!

Gepost door: Janice | 14-01-09

nope..had al vr cd&va gestemd, en mark demesmaeker..en als ik ga stemmen (ze zijn toch ni geldig door bhv) stem ik voor nva deze keer

Gepost door: dwelfusius | 14-01-09

ik vermoed dat ge een vlaams belanger zijt? dat vind ik nu persoonlijk te extreem maar apprecieer de uitgebreide informatie zonder het vaak geassocieerde populistisch geroep ;)

Gepost door: dwelfusius | 14-01-09

't Ja, misschien ken je ons nog niet goed? Of misschien ben ik een beetje anders.

Nochtans is populisme niets anders dan de stem van het gewone volk laten horen, hoor! En dat is iets dat het Vlaams Belang inderdaad doet. Wij werden verkozen om de stem van het gewone volk politiek te vertolken, dus als we dat niet deden zouden we onze kiezers bedriegen.

Gepost door: Janice | 15-01-09

vraagje ben geflitst ,maar is allemaal in franstaig opgesteld!kan er niks van verstaan !wat moet ik doen ?

Gepost door: ludo | 02-06-09

Niets Niet betalen, na een paar aanmaningen en dreigingen met deurwaarders houdt het naar het schijnt op. En gevangenisstraffen onder drie jaar moeten niet uitgezeten worden. Je kunt ook altijd de foto(s) opvragen, als je er onherkenbaar opstaat omdat ze bv langs achter geflitst hebben of omdat de voorruit reflecteert, kun je zeggen dat je je auto liet proefrijden voor verkoop. Heeft bij mij al gewerkt. En wat nog het meeste werkt: VB stemmen.

Gepost door: Wannes | 02-06-09

Wart De Bever De Wever verkoopt lucht: Telenet is niet Vlaams maar Amerikaans

3 juni 2009 bij 18.13 · Ingedeeld onder Verkiezingen 7 juni 2009 EP en Vlaams Parlement

Bart Dewever mag dan al de bijna-slimste-mens-van-de-wereld zijn (correctie: van Noord-België), hij neemt het Vlaamse kiesvee voor een stelletje domoren. En wel met zijn advertentie over goedkopere ‘Vlaamse’ energie. Vandaag voorspellen Dag Allemaal en Kris Peeters in HLN dat Dewever wel eens zou kunnen pieken. Daarom dit stukje.

Deze blogbijdrage maakte ik in het voorbije Pinksterweekend, in een opwelling over het bedrog van een NVA-advertentie in Gazet Van Antwerpen en De Standaard. Daarin haalt De Wever het voorbeeld van Telenet aan om te bewijzen dat het mogelijk zou zijn de energie ‘in Vlaamse handen’ te krijgen en goedkoper te maken. Ik had mijn reactie tot nu toe niet geplaatst omdat ons rood-groene doelpubliek echt wel geen boodschap meer heeft aan de communautaire praatjes. Dat weet sluwe Bart blijkbaar zelf ook want de lezers van De Morgen kregen zijn nationalistisch verzinsel niet te zien. De Wever beseft dat hij het imago dat hij bij dat publiek met zijn colums opbouwde – en die gingen bijna nooit over ‘de Vlaamse zaak’ – alleen maar kon schaden.
Maar zonet krijg ik 8 bladzijden doorgestuurd uit Dag Allemaal. Onder de titel ‘Waarom u niet zult stemmen op die persoon’’ laat men tientallen kiezers aan het woord die uitleggen waarom zij niet (meer) op Anciaux, Leterme, Patrick Janssens, Filip Dewinter, Jean-Marie Dedecker,… zullen stemmen. De redacteur merkt en passant op dat sommige politici nooit spontaan vernoemd werden bij zijn marktpleinenonderzoek: ‘Naar mensen als Frank Vandenbroucke, Dirk Van Mechelen, Bart De Wever of Kris Peeters werd geen enkele steen geworpen.’ Tegelijk meldt mijn vrouw mij dat Kris Peeters in een interview in Het Laatste Nieuws zegt dat het wel eens zou kunnen dat ‘De Wever bij deze verkiezingen gaat pieken’. Van CD&V is geweten dat ze, meer dan gelijk welke partij, voortdurend peilingen voor eigen rekening laat uitvoeren. Daarom: u zelf lacht allicht met de nationalistische fabeltjeskrant, maar hieronder dus toch een voorbeeldje waarmee je sommige fans van Bart misschien kan laten nadenken over zijn politieke en sociaal-economische kernverhaal. Dat rammelt namelijk evenzeer als dat van de andere nationalistische politici, van VB tot Desomer, Peeters tot en met, helaas, Frank Vandenbroucke.
Verhindert nationalistische waan om te googelen op ‘Telenet’?

De advertentie over de 'Vlaamse' energiemaatschappij naar het voorbeeld van Telenet verscheen niet in De Morgen...

Wat verkondigt Bart De Wever in zijn advertentie onder het motto ‘Wij steken graag onze energie in goedkopere Vlaamse energie’? Althans aan de lezers van Gazet van Antwerpen en De Standaard waarvan hij inschat dat zij voor een groot deel nog altijd in de Vlaams-nationalistische waan verkeren? Ziehier de NVA-boodschap: ‘Eerst Electrabel, nu Luminus. Net als onze banken wordt ook de Belgische energiesector integraal verkocht aan Frankrijk. De NVA vindt het hoog tijd voor een eigen Vlaamse energiemaatschappij. Onrealistisch denkt u? Toch niet. Kijk maar naar de Telenetoperatie waarmee Vlaanderen er eerder al in slaagde om komaf te maken met het monopolie van Belgacom.’
Bart rekent er op dat, nadat alle traditionele Vlaamse partijen al vele jaren hem en het VB achternalopen in het ‘Vlaanderen-kan-het-beter-verhaal’, de nationalistische verdwazing de meeste lezers zal verhinderen om bijvoorbeeld eens te googelen om wat meer te weten te komen over dat ‘Vlaamse’ Telenet. Wie het toch zou doen, vindt anders met een klik dit Belgabericht, al daterend van 4 mei 2007: ‘Liberty Global grijpt macht in raad van Telenet. De Amerikaanse kabeltelevisiegroep Liberty Global krijgt de meerderheid van de zitjes in de raad van bestuur van Telenet. Als het voorstel het haalt, bezet Liberty 9 van de 17 zitjes in de raad. Opvallend is dat de lokale, historische aandeelhouders van Telenet, waaronder de GIMV, terugvallen van 9 naar 4 bestuurders. Zij leveren wel nog de voorzitter, Frank Donck. Hij vertegenwoordigt het Financieel Consortium, met KBC als grootste partij. Dat hij aanblijft, is volgens Liberty bedoeld als signaal dat het veel aandacht schenkt aan de lokale inbreng.’ Smeuïg détail: in dit bericht vernamen we ook dat zelfs de linkervleugel van de sp.a-top, samen met een CD&V-collega, hier en daar wat mag blijven meeschnabbelen. ‘De met Electrabel gelieerde gemengde intercommunales, vroeger de belangrijkste aandeelhoudersgroep, boeten sterk aan belang in. Daardoor verdwijnen figuren als de Sint-Niklase en de Brugse burgemeester Freddy Willockx (sp.a) en Patrick Moenaert (CD&V) uit de raad. Ze worden wel adviseur.’


De kapitaalsstructuur van Telenet eind 2008: voor 51,6% Amerikaans.
‘Energie, Opel,… in Vlaamse handen’? Die van KBC? Dan kunnen we gerust zijn!
Bart Dewever rekent er verder op dat zo goed als niemand op internet het jaarverslag 2008 van Telenet op te vragen. Daarin kan je anders lezen dat de Amerikaanse groep Liberty Global Investment inmiddels 51,6% van de aandelen van Telenet controleert, Financial Consortium nog slechts 3,65% en Fortis Investment Management 5,73%. Kan de bijna slimste mens ons eens uitleggen hoe je een bedrijf met manifeste Amerikaanse meerderheidsparticipatie mag omschrijven als voorbeeld van het ‘in Vlaamse handen’ brengen van een sector?
Hoe slim en geestig Bart ook soms kan zijn, zijn nationalistische demagogie is van VB-niveau. Die beweren ook dat Opel Antwerpen kan gered worden door het in ‘Vlaamse handen’ te brengen. Welke Vlaamse handen? Die van KBC? Dan kunnen we pas gerust zijn! Dat hebben we zopas met de bank gezien.

De bestuurders van Telenet. Als er voor NVA maar een paar grote Vlaamse bourgeois zoals Frank Donck en Jozef Roos bij mogen zitten wordt een Amerikaans bedrijf ineens Vlaams.
Al eerder schreef ik h hoe de uitverkoop van Fortis aan BNP-Paribas de leegheid van het Vlaams-nationalistische discours bewijst. De gewezen NVA-kartelpartner CD&V heeft niets anders gedaan, dan zich samen met Didier Reynders het vuur uit de sloffen lopen om België’s ‘systemische bank’ voor een habbekrats te verpatsen aan de Fransen. Het inspireerde mij tot een lichte aanpassing van de verkiezingsaffiche van Dewever ‘Afrit Vlaanderen – Uitrit crisis’ in ‘Afrit Vlaanderen – Uitrit Frankrijk (BNP-Paribas)’. Nu maakt De Wever wat demagogie over de verkoop van onze banken aan de Fransen, maar neem gerust aan dat hij, indien hij toen nog de regering van zijn vriend Leterme zou gesteund hebben, in dit dossier niet anders zou gehandeld hebben. Nationalisten rijden voor de kapitalisten die hen het sterkste lijken en die hun nationale bourgeois het meest te bieden hebben. Zoals bijvoorbeeld de voorzitterszetel van Telenet voor de Vlaming en KBC-man Donck. Dat de echte machthebbers Fransen, Amerikanen of Duitsers zijn, vormt dan voor hen geen enkel probleem meer. Het Telenet-voorbeeld toont dat Bart en zijn NVA in deze sector liever blijft rijden voor een Amerikaanse kapitaalgroep. Ziedaar het ‘grote’ verschil tussen de Vlaams-nationalisten van CD&V en die van NVA. De enen, (CD&V), rijden actueel meer voor de Franse (BNP-Paribas, Suez-GDF), de anderen (NVA), althans in de sectoren telecommunicatie en energie, meer voor Amerikaanse of misschien ook wel Duitse geld- en industriemagnaten.
Arm Vlaanderen. Zeker als je factuur in de bus valt. Ongeacht of, ze voor telecommunicatie nu van Belgacom, Telenet of Mobistar is. Of, voor je energie, van Electrabel, Luminus of Nuon. Of binnenkort misschien ook wel van een met Vlaams vernis opgesmukt filiaal van de Duitse energiereus RWE, waar sp.a-er Karel Van Miert al lang bestuurder is…

Gepost door: Capuccino | 04-06-09

vraagje ben ik de enige die zich rotergerd op het nieuws?
als je s'morgens de radio opzet word er om het half uur de miserie van heel de wereld door de strot geramd.kunnen ze niet 1 frequentie voorbehouden waar het nieuws in een loep word uitgezonden.dan kan je zelf beslissen.denk dat er heel wat minder depressieve mensen zouden rondlopen.

Gepost door: ronny | 20-01-10

De commentaren zijn gesloten.