15-03-07

Het verschil tussen de koran en de Thora

Nu de Standaard en Knack zo gul zijn in het uitdelen van de koran, vraag ik mij af wat ze afweten over andere godsdiensten.
Misschien kan ik hier regelmatig eens een paar vergelijkingen maken?
Vandaag het verschil tussen de koran en de Thora.

De koran
Sura 4:15
En die van uw vrouwen
die zedeloosheid bedrijven
verlangt tegen haar als getuigen vier uwer
indien deze dan getuigen,
houdt haar dan terug in de huizen
totdat de dood haar schuld invordert
of allah voor haar een weg aangeeft.

Sura 4:34
De mannen zijn opzichters
over de vrouwen
[...]
Maar zij van wie gij opstandigheid vreest
vermaant haar
en vermijdt haar op de rustplaatsen
en slaat haar
[...]
Allah is waarlijk verheven en groot.

,,De mannen zijn zaakwaarnemers voor de vrouwen, omdat Allah hen boven haar heeft gesteld (..). Als mannen ongehoorzaamheid vrezen, moeten zij haar vermanen, haar vermijden in het huwelijksbed en haar slaan. Allah is verheven en groot.''


De Thora

Pas op dat je een vrouw nooit aan het wenen brengt, want G-d telt haar tranen.
De vrouw werd geschapen uit de rib van een man. Niet uit zijn voet om haar te vertrappen, niet uit zijn hoofd om haar meerdere te zijn, maar uit zijn zijde om elkaars gelijke te zijn [...]
Een rib van onder de arm om haar te beschermen en aan de kant van het hart om haar te beminnen.

15:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dat is een serieus verschilleke De Tora zou ik godsdienst durven noemen...DE Islam een verdrukkingsmiddel...geboren uit de wet van de sterkste...de wet van de Jungle....Godsdienst is er in de eerste plaats om de mens hoop te geven..troost ...hulp bieden zowel fysiek als geestelijk..en vooral zich niet met politiek inlaten...Godsdienst is niet wereldlijk maar verheft zich daarboven.....Ik vertoef veel in Thailand en heb alhoewel niet gelovig respect voor het Bhoedisme...dat in weze feitelijk geen godsdienst is ...een abt krijgt van de regering 500 Bht maandelijks ongeveer 450 Bfr de rest zijn giften...iedere morgen rond 6 u loopt een jonge monnik voorbij mijn deur ...hij doet zijn bedelrond om eten en of ge nu geeft of niet...hij blijft vriendelijk...de rest van de dag ..karwijtjes en meditatie...dat noem ik geestelijken...Bij ons krijgen ze een wedde rijden met een auto ..en ik ken er zelfs die al eens dronken worden ...en achter de wijven aanlopen (of erger) zijn dat geestelijken ???
DE beeltenis van Bhoeddha op zichzelf is al interessant ...het toont een man die rustig gezeten over alles nadenk...een kruisbeeld daarentegen een man genageld aan dat folterwerktuig die serieus afziet......Wat zien we in het Zuiden van Thailand regelmatig moorden in de naam van Allah...ze willen zich afscheuren en een moslimstaat uitroepen...zijn dat geestelijken ??? in mijn ogen een pak uitschot !!
en spijtig genoeg halen onze rode ridders met al hun verdraagzaamheid die Allah hier binnen...maar ze beseffen niet dat ze in feite een machtwellustige duivel de kans geven zich hier te ontwikkelen als een "kankergezwel" dat in staat is om heel onze maatschappij naar de bliksem te helpen

Gepost door: Rene | 16-03-07

Bekeerd Maar verdorie zeg, als ik dat zo lees: 't wordt tijd dat ik mij bekeer tot de islam.
Waar is de goeie ouwe tijd dat we ons wijf mochten aframmelen. Dankzij de islam hebben we de kans om terug te keren naar de goede waarden en zeden uit de middeleeuwen.

Heu, voor alle zekerheid, mochten er zijn die twijfelen: dit is pure satire.

Gepost door: Erik van Angeltjes | 16-03-07

Inderdaad Erik waar is den goede oude tijd... onlangs verhefte ik mijn stem eens tegen mijn vrouw...ik moest gaan lopen en vreesde voor mijn leven....Ik denk dat de profeet van Allah ooit dezelfde ervaring heeft gehad met zijn wijf ....daarom is hij zo scherp in zijne Koran ...ik denk dat die indertijd ook niet veel te zeggen had...en dan nog het probeem hij had meerdere wijven dus meerdere schoonmoeders als die allemaal kwaad werden omdat hij te veel "zoop" ik begin nu begrip te krijgen voor die Koran

Gepost door: Rene | 17-03-07

lisence to kill Na het lezen van onderstaande tekst voel ik mij een vulkaan die maar een kleine tik nodig heeft om tot eruptie te komen.
Laten we die kanker uit onze samenleving snijden.

stradi

Quran says that muslims should not murder unjustly. Given below are Quran's just reasons to murder:
- Quran tells Muslims to kill the disbelievers wherever they find them (Q. 2:191),
- to murder them and treat them harshly (Q. 9:123),
- slay them (Q. 9:5), fight with them, (Q. 8: 65 ) even if they are Christians and Jews,
- humiliate them and impose on them a penalty tax (Q. 9: 29).
- Quran takes away the freedom of belief from all humanity and tell clearly that no other religion except Islam is accepted (Q. 3: 85).
- It relegates those who disbelieve in Quran to hell (Q. 5:10),
- calls them najis (filthy, untouchable, impure) (Q. 9: 28).
- It orders its followers to fight the unbelievers until no other religion except Islam is left (Q. 2: 193).
- It says that the non-believers will go to hell and will drink boiling water (Q. 14: 17).

Gepost door: stradi | 17-03-07

de verhouding islam-samenleving
Welke bron ik ook raadpleeg, ik kom steeds uit op hetzelfde punt. De islam is een alomvattende leer. Het laat geen enkele vrijheid over voor de gelovigen. De bevestiging hiervan is te vinden in de koran, de hadith, de exegese, de dagelijkse werkelijkheid, vele analyses in boeken en op internet, islamitische wetenschappers. Het is geen verkeerde interpretatie van westerse oriëntalisten, het is de visie van islamieten zelf. Het enige verschil zit in de waardering: uiteraard zijn moslims positief over hun eigen geloof, maar andersgelovigen niet. Dit is voor moslims zeer moeilijk te accepteren en daarom proberen ze van alles om dit verschil in beleving om te buigen.
Uit het totaalbeeld moet de conclusie getrokken worden dat islam geen godsdienst is maar een doctrine, een geheel van sociale voorschriften. Het godsdienstige karakter is een omhulsel dat de enige verbindende factor van het geheel is. In de tijd dat de islam ontstond was godsdienst in feite het enige kader waarin men uitspraken kon doen over ethiek. Een persoon heeft een geloof, ook zonder kerk of godsdienst. Rituelen zijn sociale afspraken die in hun geheel de godsdienst vormen. Deze godsdienst heeft doorgaans een gebouw en een organisatie nodig, dat noemen we een kerk.
Kerk zonder godsdienst is ondenkbaar. Godsdienst zonder geloof is moeilijk voorstelbaar. Andersom kan geloof bestaan zonder godsdienst of kerk (natuurgodsdiensten). Islam bestaat uit veel godsdienst, weinig kerk en nog minder geloof. Als je de voorschriften en de rituelen weghaalt, blijft er bijna niets over.

Gepost door: strasi | 17-03-07

Sommige islamieten doen er nog een schepje bovenop, nemen haar mee naar hun geboorteland en laten haar berooid en zonder papieren achter. Een vrouw is en blijft een gebruiksartikel die je ergens dumpen kan omdat er altijd ongetrouwde meisjes zich op het eerste teken je zullen volgen en dat zelfs als een eer beschouwen.

Gepost door: anton rekers | 27-04-07

in plaats van kritiek geven op basis van enkele zinnen die agressief zijn (dat geef ik toe) zou u beter eens dieper onderzoek doen naar zowel de islam als het jodendom!
ja, eva is geschapen uit de rib van adam, maar wist u ook dat de eerste vrouw van adam lilith was? en aangezien zij voor haar mening opkwam, werd zij naar de hel gestuurd.. hmm, eerlijk niet waar? dat ziet u niet in het bovenstaande fragment..
het fragment uit de koran is niet vredelievend, maar u mag niet afgaan op het eerste, het beste dat u ziet.. als u verder zou kijken dan uw neus lang is en niet zou luisteren naar de moslimfundamentalisten die geregeld in het nieuws komen, zou u misschien tot het besef komen dat het door hen is dat uw brein bezoedels is met foute interpraties en totaal verkeerde mening over de islam.. als u eens naar een islamitisch land zou reizen, zal u zien dat de mensen daar hun vrouwen niet slaan noch in donkere kamers wegsteken.. integendeel zelfs, en moslims zijn steeds vriendelijk tegen vreemdelingen aangezien dat een van de 5 pijlers van de Islam is!
dus, in plaats van af te gaan op de uitzonderingen die u in het nieuws hoort, zou u beter eens kijken naar de andere kant ook!! en als de joden zo'n vriendelijk volk zijn hadden ze geen duizenden moslims vermoord als beesten bij shabra en shatilla of vrouwen verkracht waar hun vaders bij stonden..
als studente arabistiek en hebraïstiek weet ik waarover ik praat, jullie ook?

Gepost door: ik | 12-05-07

Oh jongens, een paar citaten maken een boek niet. Kijk naar de bijbel: http://www.humanistsofutah.org/2002/WhyCantIOwnACanadian_10-02.html

Gepost door: waldo | 27-01-08

Waldo, het is toch wel algemeen geweten dat joden veel humor hebben, niet?

Ik denk dat je het een beetje verkeerd hebt begrepen.

En de bijbel, je bedoelt ongetwijfeld het oude testament? Ik ben geen kenner, maar ik denk dat ze op al die verschrikkingen die in het oude testament staan het nieuwe hebben uitgevonden.
Met name het christendom, dat voor zover ik weet enkel spreekt over naastenliefde en de andere wang aanbieden enzo... ook niet echt mijn ding.

Gepost door: Janice | 28-01-08

Aan "ik" zou ik willen zeggen dat ik een jaar in Noord-Afrika heb geleefd. En dat ik heel wat moslmlanden heb bezocht.

Maar je moet het ook niet te rooskleurig voostellen, vooral vrouwen hebben het in de meeste landen enorm moeiljk.

Bovendien doe net net of moslims zijn engeltjes, terwijl er bij alle haarden van onrust moslims betrokken zijn.

Je bent student? Maar dan zeker niet bij professor Vermeulen. Hij is zowat de enige die niet alleen op de hoogte is maar het ook durfde zeggen. En door wie werd hij vervangen toen hij met pensioen ging?? Door Arabische professoren. Dat zegt wel genoeg zeker?

Gepost door: Janice | 28-01-08

wat zeg je allemaal ik zie hier dingen over de koran staan die niet waar zijn in de koran staat niet dat ge uw vrouw moogt slaan
in overlevering van ons profeet vzmh er kwam een man naar de profeet en zei bootschapper van allah mijn vrouw is mij ongehoorzaam hoe moet ik haar slaan is er een manier zoals in de bijbel staat en de profeet nam een doekje en streelde het gezicht van zijn broeder en zei wees goed en zacht tegen haar zo zal ze doen wat je zegt
overleveraar boechari en moeslim
( hadith en koran geleerde)
de geleerde zeggen dat alle geweld in de islam verboden is

alleen jammer dat verschillende cultuuren hun cultuur mengen met geloof in sommige cultuutren slaan de mannen hun vrouw maar van de zuivere ortodoxe islam mag dit niet

Gepost door: yoenoes gert | 04-02-08

Wel Yoenoes, daar heb je gelijk in. Mohammed zag de vrouwtjes veel te graag om ze te onderdrukken of te slaan. Maar ik zal hier binnenkort,(want het vraagt wat werk) verklaren hoe het toch in de koran terecht kwam en hoe het geïnterpreteerd wordt door achterlijke imams.

Maar dat je zegt dat een moslim zijn vrouw niet mag slagen is gelogen. Hij mag ze slaan wanneer hij vindt dat ze niet voldoet aan zijn wil en eisen.
Ik schrik er trouwens niet van dat westerse vrouwen die getrouwd zijn met een moslim soms overgaan tot wanhoopsdaden waarbij ze zelfs hun eigen kinderen doden. Het gebeurde hier en in Duitsland met amper enkele weken verschil.

Lees dit maar alvast, de bron komt uit je eigen kamp.
Gepost door: Janice | 05-02-08

reactie op stradi hau

Gepost door: nadiya | 04-11-08

reactie op stradi wat ben jij dom zeg...dit staat helemaal niet in de koran..ga hem zelf eens lezen..miss word je er wel wijzer van! zon bekrompen en onwetend mens heb ik nog nooit meegemaakt! je zit gewoon miljarden mensen af te kraken op hun geloof.. kraak liever mensen af die niet goed bij hun hoofd zijn...kraak mensen af..die andere mensen vermoorden! niet mensen die onschuldig zijn..wat is de KKK dan?? in amerika?? zoek daar maar eens iets op..kuklux klan..waarom wordt daar nooit over gepraat???islam staat voor iets moois..en,.de debiele mensen die interpreteren het verkeerd...sorry hoor..maar je bent vast zon aso..die nog nooit iets van de wereld heeft gezien..iemand die niks van het buitenland afweet...miss moet je eens buiten je doos stappen...en ECHTE mensen leert kennen..moslims..zeker weten dat je ze lang niet zo slecht vindt..je moet niet zo snel oordelen over mensen:) ik ben ook moslim..en heb van mn leven niet gedacht o ik zal die eens vermoorden omdat hij of zij niet gelooft in god..en allah is gewoon god..maar in het arabisch..dat lijkt mij erg logisch dat wij het woord god niet gebruiken.. ik leef ook normaal hier..ik heb geen terroristische ideeen..ik heb niks tegen homos..ik leef hier mn hele leven al...en hoe durf jij het zo over MIJN geloof te hebben..terwilj je er niks van af weet...alleen maar onzin dingen..die je van anderen hoort...ik zou zeggen...je bent zelf een kankergezwel...doe wat aan jezelf...ik vind het echt ongelofelijk dit...je zou je moeten schamen.

Gepost door: nadiya | 04-11-08

Nadiya Uw antwoord vind ik beledigend,onbeschaamd en uitermate arrogant. Het kankergezwel dat zijn jullie zelf, de moslims? En ik wens dat je het in jullie gebied houdt en niet overbrengt naar onze gezonde wereld.

Gepost door: Jonathan | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.