22-03-07

Duitse rechter verwerpt echtscheiding en beroept zich op de koran.

Deutsche Richterin rechtfertigt eheliche Gewalt mit Koran
21-03-2007 - Veit Medick und Anna Reimann - der spiegel

Er schlug sie, er droht ihr mit Mord: Eine aus Marokko stammende Deutsche wollte sich möglichst schnell von ihrem Mann scheiden lassen. Eine Richterin lehnte den Antrag ab. Der Grund: Schließlich sei die Züchtigung von Frauen im Koran vorgesehen.

Hij sloeg haar en dreigde haar te vermoorden. De uit Marokko stammende Duitse wou zich zo snel mogelijk van haar man laten scheiden, maar een vrouwelijke rechter in Hamburg oordeelde daar anders over. De reden: ‘uiteindelijk staat in de koran dat het kastijden van vrouwen toegelaten is’.


Dit klinkt te onwaarschijnlijk om waar te zijn. Het dhimmygedrag ten top! Maar toch is het waar. Een 26-jarige moeder met twee kinderen wou zich uit haar huwelijksketenen bevrijden. Want haar Marokkaanse man sloeg haar en dat werd zelfs meermaals door de politie vastgesteld. De man moest toen het huis verlaten, maar hij bleef de vrouw verder terroriseren. Hij dreigt haar met moord.

Een snelle scheiding bleek de enige uitweg voor de vrouw. De wettelijk vastgestelde scheidingsperiode van één jaar wou de vrouw niet afwachten. Zij hoopt dat de terreur zal stoppen vanaf het moment dat ze officieel gescheiden is.
Ze geraakte niet eens tot bij de rechter. Want op een brief die verstuurd werd door haar advocaat aan het gerecht, antwoordde de rechter met verwijzingen naar de koran waaruit ze citaten haalde om de scheiding niet toe te staan.

De advocate van het slachtoffer Becker-Rojczyk, laat het hier niet bij. Zij beschuldigde de vrouwelijke rechter (van wie de nationaliteit noch de naam bekend gemaakt werden), bevooroordeeld te zijn omdat ze denkt dat de vrouwelijke rechter zich vanuit haar overtuiging geen objectief oordeel kan vormen.

De advocate vindt het schandalig dat deze vrouw nog steeds aangesteld is als rechter, want blijkbaar hield de rechter het slachtoffer voor ‘een onkuise vrouw’ omdat ze geïntegreerd is en Westerse kleren draagt. De rechter had eveneens in haar antwoord geschreven: "Züchtigungsrecht, das heißt für mich: Der Mann darf schlagen" (Tuchtrecht, dat betekent voor mij: de man mag slaan), vertelde de advocate. Ondanks ze al weken geleden protesteerde, gebeurde er tot op de dag van vandaag niets. Daarom heeft ze de stap naar de media gezet.

Eindelijk laten ook de vrouwenrechtenorganisaties zich horen. Christa Stolle, zaakvoerder van Terres des Femmes is verontwaardigd. “Het is ongelooflijk dat een Duitse rechter zich op de koran beroept”, zegt ze en eist disciplinaire maatregelen. Maar ze voegt er tevens aan toe dat dit niet de eerste keer is dat ‘verzachtende omstandigheden’ worden gepleit voor mohammedaanse gebruiken. Ze denkt dus ook niet dat er aan dit geval veel gevolg zal worden gegeven.

Het islamiseren van Europa gaat steeds verder...Zal Duitsland het eerste land zijn in West-Europa om de sharia in te voeren?

12:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"Duitse"Sharia Volgens HLN zou gisteren de rechtbank in Frankfurt besloten hebben de desbetreffende rechter alsnog van de casus af te halen. (hln) 22/03/07 10u02
Onvoorstelbaar van die "Richterin"
Echt benieuwd welke etniciteit dat mens heeft.

Gepost door: Ruzgar | 22-03-07

Omdat het in de media gekomen is, anders niet.

Gepost door: Janice | 22-03-07

Het is goed dat die rare rechter dergelijke uitspraak heeft gedaan ...het is publiek geworden en iedereen kan er eens over nadenken.....Al die Islammers sleuren hunne godsdienst en hunne cultuur met zich mee ,betogen ervoor,dulden geen tegenspraak,moord en brand voor een paar cartoons...maar als een vrouw dan wat kletsen krijgt onder het goedkeurend gemompel van Allah moeten we plots andere wetten gaan toepassen.....ik heb dus wel begrip voor die rechter..... ofwel leven ze hier volgens onze wetten .. ofwel gaan ze terug naar hun thuisland waar het dan blijkbaar toch nog beter is......
Ik heb het een paar keren meegemaakt jonge vrouwen dolverlieft op nen Mohammed ...afhalen van een bewijs... goed gedrag en zeden ..om te kunnen huwen.....tijdje daarna komen bleten op het bureel want leven met dergelijk Islamvent bleek geen lachtertje...en dan moeten wij er plots alles aan doen om dat op te lossen.............
Klein drama ...een kennis van mij ..een doodbrave vent 2 dochters woont met zijn gezin in een wijk te Antwerpen waar ge niet weet of ge nu in het buitenland zit of in Belgie......de oudste dochter ...smoor ....op nen bruine...de vader ziet zijn oogappel met de dag veranderen ,het enigste wat ze nog niet doet... is een kopvod dragen ,maar dat komt nog wel...als dat exotisch sprookje met de prins der woestijn verder gaat en ze huwen...is de kans groot dat (en ik hoop van ganser harte van niet) ze wat kletsen krijgt volgens de aanbevelingen van de Koran...moet ge dan medelijden hebben ??? moet dan de verdraagzaamheid tegenover de Islaaaam plots worden opgeschort tot de zaak is opgelost ...en Tom Barman opnieuw een orkestje moet geven met wat opgetrommelde zangers voor meer tolerantie ten opzichte van de Islaaaaam ???? met wat zijn ze hier feitelijk bezig ????
straat zonder haat !!!!! ??
straat zonder Islaaam ! dan is er geen haat !!

Gepost door: Rene | 23-03-07

De commentaren zijn gesloten.