25-03-07

Koeien en varkens

humbeekkoeien

Ongeveer een half jaar geleden stond ergens in een krant dat runderen de grootste luchtvervuilers zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van 4% schadelijke gassen. Runderen en varkens zorgen voor methaangas via ... winden.
Zij sch.... letterlijk een gat in de ozonlaag.


Gallowayonfrissejongen400

Dus Groen! - haal de Galloway koeien, die jullie vaak op veel te kleine natuurgebieden uitzetten er maar terug af.

Omdat een autobezitter in dit land gezien wordt als de grootste ‘melkkoe’ heeft iemand uitgerekend hoeveel gesubsidieerde, luchtvervuilende echte koeien en hoeveel zwaar belaste fiscale melkkoeien we hier zoal hebben in ons landje.
De wiskundige knobbel berekende dat “runderen jaarlijks zoveel broeikasgassen uitstoten als 27.000.000 auto’s, dus zesmaal méér dan ons wagenpark.”

Als je dan even berekent hoeveel koeien en varkens er in Europa rondlopen...

Dat zette Duitse wetenschappers aan tot denken en zij hebben een speciale pil ontwikkeld tegen die winderigheid bij koeien. Dat zou beter zijn voor de koe, maar vooral ook voor het milieu. De pil heeft echter één nadeel. Ze is zo groot als een vuist en ik ken niet veel van koeien, maar ik denk niet dat je zo’n gevaarte gemakkelijk door haar strot krijgt. Bovendien wordt de koe dan ook verplicht een speciaal dieet te volgen. Waaruit dat dieet dan bestaat werd niet gepreciseerd.

Zou het niet veel simpeler zijn om de hoge landbouwsubsidies af te schaffen zodat het aantal kunstmatig hooggehouden veestapels vanzelf verminderen? Het is trouwens al bewezen dat er teveel vlees wordt gegeten in Europa en dat dit helemaal niet goed is voor de gezondheid. En varkens? Die zijn veel te intelligent om op te eten. Behalve dat ze net als wij 26 verschillende geluiden hebben om met elkaar te communiceren, zijn ze beter geschikt als huisdier.
Kijk zelf maar

15:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

vuiligheid Het gat in de ozonlaat komt grotendeels door koeien.
Het fijn stof in Vlaanderen (niet in Wallonië) kwam uit Afrika
..en de vetzakkerij op de sites komt van PEDE-ER

lap, mijnen dag om zeep :o)

Gepost door: A´ke | 26-03-07

Janice maakt de regering en vooral "groen" niet te slim...of we kunnen binnenkort taks gaan betalen voor de "ontluchting" van varkens en koeien.......

Gepost door: Rene | 27-03-07

De commentaren zijn gesloten.