28-03-07

NVA Borgerhout is koningsgezind en voor een unitair België

Toen het districtsraadslid Johan Bellens (Vlott) via een interpellatie vroeg om de foto’s van de koning en de koningin te verwijderen, vermits men ook de koning uit de eed heeft weggelaten en andere gemeenten het al eerder deden, viel de hele districtsraad perplex achterover toen NV-A’er Patrick Paredaens een pleidooi hield ten voordele van het koningshuis en het laten hangen van de foto’s. "Want", zei hij, "we leven nog altijd in een monarchie."

Voor hem was het koningshuis hét symbool voor een unitair België. Dus geen republiek en ‘leve de koning’ voor NV-A. Want hij wist met grote zekerheid dat de meerderheid van de bevolking koningsgezind was en de monarchie wou houden zoals ze nu is.

Toen hij na volle vijf minuten ook nog begon over hoe de soldaten uit WO I de koning dankbaar waren voor zijn steun, terwijl iedereen weet dat vooral Vlaamse soldaten de Franstalige bevelen niet begrepen en daardoor sneuvelden, werd het echt te gortig. Vooral omdat de grootvader van Johan Bellens (VLOTT) ook aan de Yzer had gestreden en heel andere verhalen had verteld.

Verhalen die ik overigens kon bijtreden omdat mijn vader dezelfde verhalen van zijn vader had gehoord. Vlamingen sneuvelden vooral omdat ze de Waalse bevelen niet begrepen.

Het toppunt van hypocrisie was wel dat Paredaens mij buiten het districtshuis aansprak na de raad en vroeg ‘of ik nu kwaad op hem was, want feitelijk wou hij totaal iets anders zeggen dan wat hij gezegd had’. Begrijpt u het nog? Ik niet. En ik vraag mij af of Bart De Wever het zal begrijpen want op zijn website lees ik het volgende: "In een democratie horen functies niet geërfd te worden, ook niet op het hoogste niveau. Daarom rijmt monarchie niet met democratie. We kiezen resoluut voor de republiek Vlaanderen."

22:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hypocriet Janice,
Ik hecht niet het minste geloof van wat De Wever ook zegt of schrijft. Een partij die oreert Vlaams-nationalistisch te zijn maar zich vasthangt aan een unitaire partij bij uitstek - louter om de postjes - kan op geen enkel moment geloofwaardig zijn.
Dit voorval bewijst des te meer waar de NV-A voor staat.

Gepost door: Erik van Angeltjes | 29-03-07

Borgerhout Nadat hij voor de smeer De Decker liet vallen als een baksteen, is zijn geloofwaardigheid totaal om zeep.

Gepost door: David | 29-03-07

NVA NietViesvanAndermansgeld is de oude Volksunie streken nog helemaal niet verleerd,integendeel zij hebben hun verradersmentalteit nog verfijnd en bijgeschaafd,het zou mij helemaal niet verbazen moesten ze plots weer van naam gaan varanderen want hun haring bakt niet bij de échte Vlaams- Nationalisten, hun kiespotentieél bestaat dan ook uit ontevreden rechts liberalen en tjeven die in eigen partij niets te betekenen hebben en zichzelf prostitueren bij de meest biedende,- niks idealen dus!!!
Het bolle opperhoofd van de niveanen mag gaan uitkijken of hij staat binnenkort alleen

Gepost door: lowieke staal | 29-03-07

normaal toch! janice!
wie bij den hond slaapt betrapt zijn luizen
wie bij den tjeef slaapt betrapt zijn streken!
dus alles normaal toch!

Gepost door: jos | 29-03-07

Waarom verbaast dit ons niets ?

Na de verkiezingen: "n-va gaat op in cd&v". Wedden ? ;-)

Gepost door: Philip | 31-03-07

WAAR IS DE TIJD? Ik heb de tijd nog gekend van "vier weverkens zag men ter botermarkt gaan, en de boter die was er zo diere".
Nu is er slechts één weverke en het handelt alleen in nva ultralight (dus nog minder dan margarine).
Het is een cd & allesbehalve vlaams-slaafje en onbenullig prutventje! Zelfs JMD is ne meneer bij hem vergeleken...(stelt voor de rest niet veel voor)

Dus: de wever + philippe : EEN POT NAT!

Gepost door: UDO | 01-04-07

De commentaren zijn gesloten.