30-03-07

Imam Salam bij Pauw en Witteman.

Imam

Misschien kijkt u af en toe eens naar de Nederlandse televisie? En soms ook naar het praatprogramma van Pauw en Witteman? Een programma dat tevergeefs wordt nageaapt door Polsmoel en Desmet, maar bij wie het ontbreekt aan de nodige kwaliteiten noch objectiviteit voor een dergelijk programma.

Eergisteren was de omstreden en fanatiek orthodoxe imam Ahmed Salam samen met zijn zoon (om te vertalen) te gast bij Pauw en Witteman.

De imam Ahmed Salam in zijn moskee hebben gezegd dat zijn geloofsgenoten de Nederlandse staat moeten schaden door bijvoorbeeld geen belasting te betalen. Iets wat hij door zijn Talibanachtige zoon liet ontkennen.

De imam uit Tilburg moest al in december op het stadhuis uitleg komen geven tegenover burgemeester Vreeman van de PvdA over zijn gestook in de moskee.

Vreeman zou tijdens dat gesprek hebben gezegd dat Salam niet in Nederland thuishoort. Volgens de imam berust dat op een misverstand.

Ook zou Salam niet hebben bedoeld dat mensen geen belasting moeten betalen. ‘Ik betaal zelf ook gewoon mijn belasting,’ liet hij vertalen in de uitzending. ‘De islam zegt dat je het land waar je woont geen schade mag toebrengen en moet respecteren.’

Suhayb Salam, de zoon van de imam die fungeerde als tolk en uitstekend Nederlands spreekt, vertelde in het programma dat de moskee een goede band heeft met het Tilburgse gemeentebestuur.
Burgemeester Vreeman beaamde dit niet en bleef mysterieus glimlachen.
Verder zei de zoon van de imam dat hij voor verdraagzaamheid en respect was. Wanneer iemand bij hem aan tafel een glas wijn zou drinken dan was dat volgens hem respectloos. (’t Ja...wie moet zich aan wie aanpassen, he?)
Verder vond hij ook dat vrouwen verplicht een hoofddoek moesten dragen en wie daartegen was, was onverdraagzaam.

Imam Salam raakte al eerder in opspraak toen hij in 2004 weigerde toenmalig minister Rita Verdonk een hand te geven.

20:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

JAMMER! JAMMER! Indien deze Imam Salam in België woonde, zou Marino Keulen (ja: waar je het kunt horen donderen!) hem met trots binnenhalen op de lijst van Open vld.:
ZO NE GOEIE HEBBEN WIJ NOG NIET GEHAD!
Marino Keulen die het bestond om samen met (sorry:maar het is de waarheid!) strontvlieg van brempt Marie-Rose Morel te schofferen! (filmpje staat op internet bij J Verstrepen).
Dit zou pas het open karakter van de al wat Vlaams is hatende partij open(?) vld tot zijn recht laten komen!
Dat zoon schiltz er nu al bij is, moet gewoon gezien worden als de laatste stunt van de belgische minister hugo schiltz, de man die zoveel kwaad aanrichtte.

Gepost door: UDO | 01-04-07

centrum ontbonden “Centrum voor gelijke kansen enz. wordt ontbonden”
De regering heeft beslist dat het doel van deze verheven instelling bereikt is en ontbindt deze vanaf 1 april.
Bij de persconferentie deze morgen voor de geschreven pers heeft de premier nogmaals de lof gezongen van de belangloze inzet van alle leden van deze wereldvermaarde, democratische, neutrale instelling, die ons land van de ondergang heeft gered.
Eén voor één somde hij de verwezenlijkingen op die geleid hebben tot een harmonieus samenleven tussen alle bevolkingsgroepen en dit vooral met de islambroeders. Deze laatste vooral hebben door hun voorbeeldig gedrag er toe bijgedragen dat racistische partijen zo goed als al hun leden verloren hebben , er is dus geen racisme meer. Natuurlijk heeft iedereen water in het druivensap moeten doen maar hij somde toch op wat iedereen zag en aanvoelde in het straatbeeld en in verenigingen allerhande;
Moslims verdedigen de Westerse beschaving te vuur en te zwaard. Onverdraagzaamheid, extremisme en fundamentalisme worden binnen de eigen moslim-kring keihard bestreden.
Hoofddoekjes zijn verdwenen uit het straatbeeld. Marokkaanse jongeren helpen oude vrouwtjes bij het oversteken, en melden zich massaal aan als padvinders.
Ook internationaal loopt het lekker. Terreurnetwerken kwijnen weg. Aanslagen worden steeds sporadischer. In Afghanistan is de Taliban een soort folklore geworden; in Bagdad zijn moslims van alle gezindten bezig met de opbouw van hun democratie, de meest populaire naam internationaal is Jan, en ga zo maar verder, en dit alles te danken aan ons centrum.
De premier nam met tranen in de ogen afscheid van de pers en alle leden en beloofde hen een aanbeveling in de “Orde van Filip”

Gepost door: stradi | 01-04-07

vraag ik ben een belgische meisje. en heb een zoontje van 19 maanden. Zijn vader is marokaans.
wij zijn niet getrouwd en ook niet meer samen.
hij kijkt niet om naar zijn zoon. en dat vind ik heel spijtig.
mijn vraag is:
of wij nu getrouwd zijn of niet het is en blijft toch zijn zoon?
hij had het blijkbaar nagevraagd bij de imam. En ze hebben gezegd dat het zijn zoon niet meer is.
Maar dat kan ik niet geloven. dus hoop ik via hier een antwoord te vinden.
ik wil het beste voor mijn zoon.
en hij heeft ook zijn vader nodig.
wat dat logisch lijkt.
dus aub...
ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwooren

Gepost door: cindy | 09-03-09

Cindy Sorry Cindy, maar net zoals ze hun vrouw kunnen verstoten, kunnen ze ook hun kinderen verstoten. Zeker als het een kind is dat geboren werd uit een westerse ongelovige (kafir) vrouw.
Met wat de kinderen willen, wordt zo al geen rekening gehouden in de islam, want de man is altijd de meerdere. In de koran vers 4:34 wordt het zo uitgelegd dat mannen beter zijn dan vrouwen dus weten ze het ook beter.
Was je Marokkaanse vriend een 'echte' moslim? Ik vermoed van wel, anders zou hij geen raad vragen aan een imam. Dan vrees ik dat het er niet goed uitziet voor jou en je kindje. Hoe erg het ook mag klinken, wees blij dat je hem niet meer ziet en dat hij je kind met rust laat.

Heel vaak nemen moslims westerse vrouwen als 'oefenstuk', tot ze een bruid uit het thuisland kunnen halen.

Wees ook blij dat je niet getrouwd bent, want volgens islamitische wet heeft dan enkel de man recht op de kinderen. Hij zou ze (zoals al zo vaak gebeurd is) kunnen meenemen naar Marokko waar ze dan islamitisch worden opgevoed door de grootmoeder en dan zie je je kind nooit meer terug. Meer nog, men zal het kind leren je te verachten omdat je ten eerste niet getrouwd was, en ten tweede omdat je een ongelovige bent.

Nu is het wel zo dat, wanneer hij nog in ons land verblijft, verplicht is om voor zijn kind te zorgen en er voor te betalen. Misschien kan je dan best een advokaat inschakelen. Als hij hier wil blijven moet hij zich aan onze wetten houden.

Gepost door: Janice | 09-03-09

@Cindy Eerst en vooral, Janice, je bent een giftige slang. Je neemt zaken die moslims verrichten uit onwetendheid en linkt dat aan de islam. Heel giftig! Als haar vriend een goede moslim was dan had hij in de eerste plaats geen sexuele gemeenschap gehad met haar vóór het huwelijk. Hij heeft een grote zonde gepleegd in de islam, dat is zeker.
Cindy, ik ben van marokkaanse afkomst en moslim. Natuurlijk is hij de vader van uw zoontje. Als hij wordt geleid kan hij berouw tonen bij Allah en zijn verantwoordelijkheden opnemen en de islam op de juiste wijze in praktijk te brengen. De islam verbied het niet om een niet-moslima te huwen. Antwoord op uw vraag: hij is de vader en blijft de vader. Hij moet alleen man genoeg zijn om zijn fouten recht te zetten en zijn verantwoordelijkheden op te nemen. Moge Allah hem leiden naar de waarheid en jou moeilijke zaak vergemakkelijken, amin.

Gepost door: 2050 | 10-03-09

2050 Wie is die giftige slang? De iman die zegt dat het zijn zoon niet meer is? Je bent echt wel een goed bezig. En uiteraard uitermate arrogant, zoals de meeste moslims die denken dat ze de übermenschen zijn. Leer zelf eerst maar eens beter iets over jouw vreedzame religie.

Natuurlijk mag een moslim met een niet-moslimvrouw trouwen, andersom mag het in geen geval. Omdat in de islam de man de 'meester' blijft over de vrouw en omdat de vrees bestaat dat de vrouw zou bekeerd woden naar het christendom of (stel je voor) atheïste zou worden zoals ik.

In het geval van Cindy zijn ze echter niet getrouwd en leefden ze gewoon samen. Dat is bij jullie HARAM!!!

De enige relatie tussen een man en een vrouw dat in de islam is toegestaan is het huwelijk.

En dan, zoals ik al eerder schreef, enkel tussen een moslimman en een niet-moslimvrouw.

Het huwelijk is dus zogoed als verplicht voor elke moslim.
Bovendien mag hij ook maar enkel met haar trouwen wanneer ze gelovig is, dat wil zeggen, wanneer ze een christelijke of een joodse is.
Een ongelovige is taboe.

Dus aangezien ze niet getrouwd waren, hoeft hij ook niet meer naar zijn kind om te kijken.

Gepost door: Janice | 10-03-09

De commentaren zijn gesloten.