30-03-07

Laten we het nog eens over Willockx en zijn slachtoffer hebben.

Filip Dewinter heeft Wouter Van Bellingen uitgenodigd voor een Vlaams Belang-manifestatie op 1 mei in Bazel.

Filip Dewinter hoopt dat Van Bellingen tijdens de manifestatie een krans wil neerleggen bij het standbeeld van diens grootoom Amedee Verbruggen. Dat schreef Gazet van Antwerpen gisteren.

Jammer genoeg werd schepen Van Bellingen ingefluisterd dat deze uitnodiging als provocatie moet worden gezien, wat het in geen geval is. De 1-mei manifestatie werd al langer vastgelegd dan twee dagen geleden, toen ik hier op deze blog over de leugens (of voor sommigen een grap) van Willockx schreef.

Over die grap heb ik het seffens nog...

Amedee Verbruggen (1886-1980) was frontsoldaat in de Eerste Wereldoorlog en werd de "kasseilegger van de Vlaamse Beweging" genoemd om zijn sociaal engagement.

"Mijn invitatie is geen provocatie tegenover Van Bellingen", zegt Filip Dewinter. "Ik nodig hem uit om samen met mij bloemen neer te leggen aan het monument van zijn grootoom."

Van Bellingen was volgens de pers enigszins uit zijn lood geslagen bij de vraag of hij op het aanbod van Vlaams Belang ingaat, maar zal het niet doen, schrijft de krant.
"Het zou weinig respectvol zijn tegenover mijn grootoom om hem op die manier politiek te misbruiken. Daarvoor blijft hij voor mij een te mooi symbool".

Ik vraag mij echter af of zijn grootoom zich niet zou omdraaien in zijn graf wanneer hij zou horen dat Wouter de speelbal is geworden van de socialisten en zich laat misbruiken om Vlamingen in heel de wereld als ‘racisten’ te bestempelen.
Als er iets is waar hij beschaamd moet voor zijn dan is het dat wel!!!


Er is trouwens de laatste dagen nogal wat te doen geweest over het bericht dat ik hier als eerste postte namelijk, dat Freddy Willockx publiekelijk had toegegeven dat het zogezegde ‘racistische koppel’ niet geweigerd had omdat schepen Van Bellingen een ‘zwart’ kleurtje heeft, maar ‘zwart’ zou zijn omdat hij uit een Vlaamsgezinde familie komt.

Nogal wat journalisten willen niet graag toegeven dat ze de voorbije maanden beet zijn genomen, en sommigen beweren nu dat ik een ‘cafémopje’ van Willockx misbruik.
Een cafémop waarvan de perceptie die ervan uitgaat onmiskenbaar discriminerend is voor Vlamingen. Dus waarom zou ik dat misbruiken als ik er niet van overtuigd was dat het de bedoeling was om Vlamingen schade toe te brengen?

.Mag ik misschien iedereen uitnodigen om vijf minuten zijn gezond verstand te gebruiken?

Een: ik heb geschreven dat een getuige van Freddy Willockx uit eerste hand deze bekentenis heeft gehoord:

We weten dat het koppel dat geweigerd heeft om door Wouter Van Bellingen getrouwd te worden, dat niet gedaan heeft uit racisme, maar wel omdat de familie Van Bellingen in Sint-Niklaas bekend staat als een Vlaamsnationale, dus ‘zwarte’ familie. Ze hebben aan het loket gezegd dat ze niet wilden getrouwd worden door ‘een zwartzak’, maar daarmee bedoelden ze niet zijn huidskleur, maar de Vlaamse overtuiging van zijn familie. We kennen het koppel, het zijn fanatieke socialisten’.

De journalisten zijn op zoek gegaan naar deze getuige, en ze heeft haar verhaal duidelijk bevestigd. Ik heb dus niets verzonnen.

Twee: die journalisten bellen Willockx en die bevestigt dat hij de uitspraak inderdaad gedaan heeft. Opnieuw: Ik verzin dus niks, de getuige verzint niks, Willockx geeft de uitspraak toe.

Maar dan komt de grote ontsnappingstruuk: Willockx beweert nu ‘dat het maar om te lachen was’!!! En sommige journalisten slikken dat kritiekloos als zoete koek!!!

Sorry, maar Willockx heeft op CNN, BBC, Al Jazeera en wat nog allemaal wekenlang stoer geroepen dat het boze racisme in Sint-Niklaas en in heel Vlaanderen moet bestreden worden – en die zou daarover dan nu grapjes staan maken? Dat gelooft toch geen mens.

Mijn conclusie: mijn bron is bevestigd, de getuige haar verhaal is door Willockx bevestigd, en haar bewering dat Willockx het serieus meende is voor mij véél geloofwaardiger dan zijn verhaal dat het maar een ‘grapje’ was. Er is maar één grap, en dat is dat Van Bellingen ondertussen verklaard heeft dat het racistisch motief van koppel 2 en koppel 3 onduidelijk is, en dat koppel één alleen gekend is via één schoonvader. Met andere woorden, voor de SP.a-kiescampagne is heel de wereldpers op de been gebracht door één mysterieuze (schoon)vader in spé!!!

Dit is en blijft voor mij een nooit eerder geziene campagnefraude en werd bovendien nog betaald door de ‘verfoeilijke racistische’ Vlaming.


PS - Wanneer men weet dat De Standaard al in 2005 een scenario schreef voor een "Zwarte burgemeester ...pakweg...ergens in het Waasland", dan is deze uitdrukking in deze context op z'n minst 'dubbelzinnig', maar afgaande op de getuige en het ontbreken van eventuele huwelijksweigeraars eerder 'geloofwaardig' te noemen.
KLIK HIER

22:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Imam Salam bij Pauw en Witteman.

Imam

Misschien kijkt u af en toe eens naar de Nederlandse televisie? En soms ook naar het praatprogramma van Pauw en Witteman? Een programma dat tevergeefs wordt nageaapt door Polsmoel en Desmet, maar bij wie het ontbreekt aan de nodige kwaliteiten noch objectiviteit voor een dergelijk programma.

Eergisteren was de omstreden en fanatiek orthodoxe imam Ahmed Salam samen met zijn zoon (om te vertalen) te gast bij Pauw en Witteman.

De imam Ahmed Salam in zijn moskee hebben gezegd dat zijn geloofsgenoten de Nederlandse staat moeten schaden door bijvoorbeeld geen belasting te betalen. Iets wat hij door zijn Talibanachtige zoon liet ontkennen.

De imam uit Tilburg moest al in december op het stadhuis uitleg komen geven tegenover burgemeester Vreeman van de PvdA over zijn gestook in de moskee.

Vreeman zou tijdens dat gesprek hebben gezegd dat Salam niet in Nederland thuishoort. Volgens de imam berust dat op een misverstand.

Ook zou Salam niet hebben bedoeld dat mensen geen belasting moeten betalen. ‘Ik betaal zelf ook gewoon mijn belasting,’ liet hij vertalen in de uitzending. ‘De islam zegt dat je het land waar je woont geen schade mag toebrengen en moet respecteren.’

Suhayb Salam, de zoon van de imam die fungeerde als tolk en uitstekend Nederlands spreekt, vertelde in het programma dat de moskee een goede band heeft met het Tilburgse gemeentebestuur.
Burgemeester Vreeman beaamde dit niet en bleef mysterieus glimlachen.
Verder zei de zoon van de imam dat hij voor verdraagzaamheid en respect was. Wanneer iemand bij hem aan tafel een glas wijn zou drinken dan was dat volgens hem respectloos. (’t Ja...wie moet zich aan wie aanpassen, he?)
Verder vond hij ook dat vrouwen verplicht een hoofddoek moesten dragen en wie daartegen was, was onverdraagzaam.

Imam Salam raakte al eerder in opspraak toen hij in 2004 weigerde toenmalig minister Rita Verdonk een hand te geven.

20:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bedrog - maar 't zal wel een grap zijn.

Fondsen voor Bestaanszekerheid rekenen ten onrechte administratieve kosten aan aan rechthebbenden die niet in een vakbond zitten. Minister van Werk Peter Vanvelthoven (SP.A) is op de hoogte van die praktijken, maar de administratie probeert de zaak toe te dekken.

Het is de taak van de oppositie om wantoestanden in ons land te onderzoeken en aan te klagen. Uiteraard heeft de Paarse meerderheid dat liever niet en probeert ze er alles aan te doen om de oppositie als een lastige vlieg neer te meppen.

Maar wanneer de bevolking flagrant bedrogen wordt is het onze taak om te spreken. En daarom stapt het Vlaams Belang naar het Rekenhof om een onderzoek te vragen naar waar het geld gebleven is dat niet werd uitbetaald en vraagt aan de directie ‘Toezicht op de Sociale Wetten’ een proces-verbaal op te maken voor alle vastgestelde inbreuken. Onze partij gaat alles in het werk stellen om het geld dat de partijleden tegoed hebben terug te halen. En omdat wij de enige oppositiepartij zijn voor de hele bevolking kunnen ook niet-Vlaams Belangleden, op de website Vlaams Belang Nationaal, informatie vinden over de manier waarop ze hun geld kunnen terugeisen.

Eens het deksel van het socialistische potje gelicht wordt, komt er nog meer bovendrijven.
In Hasselt gaat de socialistische ziekenkas ‘Voorzorg’ bejaarden thuis uitbetalen. Een mooi en sociaal initiatief natuurlijk behalve voor de bedienden van ‘Voorzorg’ zelf, want zij krijgen hun loon maar voor de helft officieel uitbetaald. De andere helft krijgen ze in het ‘zwart’. Blijkbaar weten vakbonden en ziekenkassen niet meer waar naartoe met hun zwart geld?

Misschien handelt het zich weer om een ‘grapje’ gezien de connotatie dat socialisten aan het woord ‘zwart’ geven, maar deze keer dan wel ten koste van de bedienden en de staat. De ridder in de strijd tegen het zwartwerk, (maar dan vooral tegen Polen en zelfstandigen) Peter Van Velthoven (Sp.a), zou beter ontslag nemen, want geloofwaardig is hij al net zo min als zijn collega in Sint-Niklaas.


12:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-03-07

NVA Borgerhout is koningsgezind en voor een unitair België

Toen het districtsraadslid Johan Bellens (Vlott) via een interpellatie vroeg om de foto’s van de koning en de koningin te verwijderen, vermits men ook de koning uit de eed heeft weggelaten en andere gemeenten het al eerder deden, viel de hele districtsraad perplex achterover toen NV-A’er Patrick Paredaens een pleidooi hield ten voordele van het koningshuis en het laten hangen van de foto’s. "Want", zei hij, "we leven nog altijd in een monarchie."

Voor hem was het koningshuis hét symbool voor een unitair België. Dus geen republiek en ‘leve de koning’ voor NV-A. Want hij wist met grote zekerheid dat de meerderheid van de bevolking koningsgezind was en de monarchie wou houden zoals ze nu is.

Toen hij na volle vijf minuten ook nog begon over hoe de soldaten uit WO I de koning dankbaar waren voor zijn steun, terwijl iedereen weet dat vooral Vlaamse soldaten de Franstalige bevelen niet begrepen en daardoor sneuvelden, werd het echt te gortig. Vooral omdat de grootvader van Johan Bellens (VLOTT) ook aan de Yzer had gestreden en heel andere verhalen had verteld.

Verhalen die ik overigens kon bijtreden omdat mijn vader dezelfde verhalen van zijn vader had gehoord. Vlamingen sneuvelden vooral omdat ze de Waalse bevelen niet begrepen.

Het toppunt van hypocrisie was wel dat Paredaens mij buiten het districtshuis aansprak na de raad en vroeg ‘of ik nu kwaad op hem was, want feitelijk wou hij totaal iets anders zeggen dan wat hij gezegd had’. Begrijpt u het nog? Ik niet. En ik vraag mij af of Bart De Wever het zal begrijpen want op zijn website lees ik het volgende: "In een democratie horen functies niet geërfd te worden, ook niet op het hoogste niveau. Daarom rijmt monarchie niet met democratie. We kiezen resoluut voor de republiek Vlaanderen."

22:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Overval in Borgerhout

In Borgerhout is enkele minuten geleden een overval gebeurd op de Delhaize aan het Erasmusziekenhuis waarbij minstens één persoon werd neergeschoten. Toen de daders zonder buit probeerden weg te geraken werden ze achtervolgd door twee mensen. Op één van hen werd geschoten en hij werd geraakt in de liesstreek. Momenteel verkeert hij nog in levensgevaar.
De buurt werd volledig afgegrendeld door de politie en een helicopter cirkelt boven het gebied. Eén overvaller werd inmiddels opgepakt.
.B.o.r. (Small)

Bor. (Small)
Borg. (Small)

15:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Conservatief links.

Intolerantie ten opzichte van andersdenkenden, met name op het gebied van de multiculturele samenleving, kan gerust als de achilleshiel van extreem-links worden beschouwd.

De manier waarop neo-links omspringt met opvattingen die niet in hun straatje past, is fnuikend voor een stroming die pretendeert progressief en vrijzinnig te zijn. Dat was al zo in de jaren '80, en het houdt maar niet op.

Het gevolg hiervan laat zich raden, mensen die vrijheid verkiezen boven enggeestig denken komen als vanzelf terecht in kringen waar dames en heren met rechtlijnige opvattingen de toon zetten.

Minder gewelddadig, maar wel degelijk intimiderend, zijn de acties gericht tegen politici, kritische journalisten en enkele academici waarbij expliciet op de man of vrouw wordt gespeeld.

Tegenwoordig worden dergelijke acties die uitgaan van links-activistische kringen door publiek, politiek en media in Nederland vereenzelvigd met de achtergrond van de moordenaar van Fortuyn, Van Gogh en de vele anonieme doodsbedreigingen aan het adres van politici, en om die reden afgekeurd. Maar hier nog steeds niet. Hier worden dergelijke acties en aanvallen aangemoedigd en gesteund.

Het is waar dat leeghoofden zich daar niets van aantrekken, ze vinden zichzelf bijzonder interessant wanneer ze weer eens iemand door het slijk hebben gehaald. Maar wat te doen als er weer een of andere gek opstaat die het in z'n hoofd haalt de trekker over te halen, vraagt een normale mens zich af? Geen nood, daar heeft links in het verleden al meermaals op gereageerd. Toen Pim Fortuyn werd doodgeschoten mocht men zelfs op de staatstelevisie vreugdekreten slaken: “One down.... Dus maak u geen illusies.

Extreem-links is stil blijven staan in de tijd. Uit conservatisme, gebrek aan creativiteit en het ontbreken van een ideologisch verhaal hanteren ze actievormen en gebruiken ze opvattingen die twintig jaar geleden ‘bon ton’ waren.
Ze vergeten dat mei ’68 voorbij is en er nu andere en misschien veel grotere problemen zijn. De intellectuele armoede is groot.
Waar de samenleving behoefte aan heeft is open en heldere communicatie. Geen leugen, maar waarheid – geen verdachtmaking, maar debat – geen beschuldiging, maar constructieve oplossingen - geen kuddeschapen, maar luisteren naar andere meningen – geen ideeën van tafel vegen, maar samenwerken aan oplossingen.

Soms mag een mens al eens dromen over een echte democratie, nietwaar?


Met dank aan N.L. voor de constructieve ideeën.

00:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-03-07

Intimidatietechnieken op z'n democratisch

"In een modelstaat zouden mensen hiertegen spontaan in opstand komen..."

Iedereen kent waarschijnlijk wel ‘De Stemmenkampioen’. Ik vond het leuk om elke keer Gerolf Annemans aan te duiden als volgende premier, Filip Dewinter als beste spreker en Frank Vanhecke als meest betrouwbare. Volgens mij zijn dat werkelijk de enige politici die eerlijk zeggen wat ze denken en doen wat ze zeggen...
Geert Lambert of Anciaux duidde ik aan als minst bekwame en Di Rupo als machtigste man in België.

Maar ‘De Stemmenkampioen’ zal nooit meer hetzelfde zijn nadat professor Frank Thevissen de handdoek in de ring gooide. Frank Thevissen is hoofddocent bedrijfscommunicatie en politieke marketing aan de VUB en weet dus waarover hij spreekt.

Thevissen vertelde tijdens een interview met het maandblad Menzo dat hij nooit had durven denken dat de uitvoering van politieke peilingen zulke levensbedreigende activiteit was. Hij ergerde zich blauw aan de intellectuele oneerlijkheid van diverse tenoren in het debat. Vooral het aantal lange en infantiele brieven die door Noël Slangen aan de redactie van Het Laatste Nieuws werden gestuurd heeft hij met plaatsvervangende schaamte gelezen, zei hij.

Het werd echter helemaal compleet toen De Morgen op genante wijze zich met de VLD-agenda ging vereenzelvigen. Het werd zo erg dat Thevissen zich door de Stasi-achtige technieken van Yves Desmet, verplicht voelde zijn toevlucht te nemen tot een ‘nooduitgang’.

Want de zogezegd ‘progressieve krant’ heeft getracht door intimidatiepropaganda, die ook binnen de muren van de academische muren verspreid werden, Frank Thevissen op de knieën te krijgen. De paranoïde aanvallen van Yves Desmet en de valse informatie uit zijn personeelsdossier deden hem besluiten ermee te stoppen.

De raad van professor Carl Devos, dat hij als individu moest opletten; ‘want als zo’n bende je eenmaal in het vizier heeft en beslist op de één of andere manier wraak te nemen, je daartegen totaal machteloos staat’ en de sms ‘Be prepared’ dat Luc Van Der Kelen hem verstuurde laten niets aan de verbeelding over.
Raar dat sommige mensen nog steeds niet in complottheorieën geloven in dit land, terwijl er zoveel bewijzen zijn.

Frank Thevissen was de boodschapper van het slechte nieuws voor de VLD, die in de peilingen zeer laag scoorden. Maar zegt hij, de VLD gedroeg zich kinderachtig, alsof onze peiling de oorzaak van haar dip was, en niet de interne ruzies, het vreemdelingenstemrecht, de groeiende tegenstelling tussen links-liberalen en donkerblauwe...

De anti-democratische krachten zijn op dit moment op drie niveaus aan het werk, zegt hij. Ten eerste de politiek zelf, zie de pogingen tot manipulatie van de VLD die alleen nog ambitie heeft om aan de macht te blijven. Ten tweede door het gebrek aan het kritisch-onafhankelijk instinct bij de grote media. Het zijn echte waterdragers van het regime geworden. En ten derde door de laksheid van het academisch establishment, althans een deel daarvan, dat zich op sleeptouw laat nemen door de politieke intriges.

In feite zouden ze elkaar moeten controleren, maar ze klitten van langsom sterker aaneen.

Geen wonder, want al eerder schreef ik hier wie het land echt controleert. Het laatste antwoord van Frank Thevissen moet iedereen die begaan is met de echte democratie zich bijzonder goed in de oren knopen.

Op de vraag of hij zich een vrij man voelt antwoordt Thevissen: “Toen ik in ’87 als assistent begon aan de VUB, werd me gesuggereerd dat ik, om probleemloos carrière te maken aan de VUB, beter lid zou worden van de Vrijmetselaarsloge. Alleen al omwille van die zachte dwang ben ik dus nooit lid geworden en ben ik beginnen beseffen dat onafhankelijkheid een prijs heeft. In de loge zit natuurlijk de crème-de-la-crème van de VLD zoals Karel De Gucht, naast een pak journalisten, plus de academici, die ineens ‘wetenschappelijke bezwaren’ meenden ontdekt te hebben tegen mijn politieke peilingmethodes.

Maar geen nood, ik heb nogal wat vrienden die met grote regelmaat lekken over wat daar in de loge gebeurt en besproken wordt. Uiteraard wordt daar vanalles gearrangeerd. Meer zeg ik daar niet over, iedereen mag zijn conclusies trekken.21:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-03-07

Koeien en varkens

humbeekkoeien

Ongeveer een half jaar geleden stond ergens in een krant dat runderen de grootste luchtvervuilers zijn. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitstoot van 4% schadelijke gassen. Runderen en varkens zorgen voor methaangas via ... winden.
Zij sch.... letterlijk een gat in de ozonlaag.


Gallowayonfrissejongen400

Dus Groen! - haal de Galloway koeien, die jullie vaak op veel te kleine natuurgebieden uitzetten er maar terug af.

Omdat een autobezitter in dit land gezien wordt als de grootste ‘melkkoe’ heeft iemand uitgerekend hoeveel gesubsidieerde, luchtvervuilende echte koeien en hoeveel zwaar belaste fiscale melkkoeien we hier zoal hebben in ons landje.
De wiskundige knobbel berekende dat “runderen jaarlijks zoveel broeikasgassen uitstoten als 27.000.000 auto’s, dus zesmaal méér dan ons wagenpark.”

Als je dan even berekent hoeveel koeien en varkens er in Europa rondlopen...

Dat zette Duitse wetenschappers aan tot denken en zij hebben een speciale pil ontwikkeld tegen die winderigheid bij koeien. Dat zou beter zijn voor de koe, maar vooral ook voor het milieu. De pil heeft echter één nadeel. Ze is zo groot als een vuist en ik ken niet veel van koeien, maar ik denk niet dat je zo’n gevaarte gemakkelijk door haar strot krijgt. Bovendien wordt de koe dan ook verplicht een speciaal dieet te volgen. Waaruit dat dieet dan bestaat werd niet gepreciseerd.

Zou het niet veel simpeler zijn om de hoge landbouwsubsidies af te schaffen zodat het aantal kunstmatig hooggehouden veestapels vanzelf verminderen? Het is trouwens al bewezen dat er teveel vlees wordt gegeten in Europa en dat dit helemaal niet goed is voor de gezondheid. En varkens? Die zijn veel te intelligent om op te eten. Behalve dat ze net als wij 26 verschillende geluiden hebben om met elkaar te communiceren, zijn ze beter geschikt als huisdier.
Kijk zelf maar

15:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-03-07

Op politics.be

Ik denk dat het interview met Wouter Van Bellingen in de Gazet van Antwerpen (24-03-07) zeer onthullend is. De krant weigert natuurlijk om melding te maken van de vrouw uit Sint-Niklaas die wil getuigen over wat Willockx gezegd heeft. Maar de ondervrager merkt toch op: "Wij hebben vanaf dag één gezocht naar het verhaal van een koppel dat weigerde te trouwen. Niets gevonden. Door de vaagheid over de identiteit van die koppels duiken stilaan de meest wilde geruchten op". Let nu op het antwoord van de schepen:

" Er bestaat inderdaad heel wat verwarring. In december van vorig jaar was er een koppel dat zijn (schoon)vader uitstuurde met de boodschap dat ze niet door een zwarte schepen getrouwd wilden worden. Later waren er nog twee die bezwaar hadden tegen mij. Gezien de commotie rond die eerste weigering, werd hier meteen ook een racistisch karakter aan gegeven maar dat is niet zo duidelijk. In elk geval: de namen van deze mensen achterhalen is onmogelijk".


Met andere woorden, eigenlijk is er alleen sprake van een koppel dat via een ouder liet weten niet door een 'zwarte schepen' getrouwd te willen worden. Maar wat betekent 'een zwarte schepen'?

Mijn eigen stamboom staat in het Waasland, en ik heb als kind thuis altijd over Vlaams-nationalisten als over 'zwarten' horen praten.
'Zwarten' hadden gecollaboreerd met 'den Duits' en waren onverbeterlijk slecht. In de politiek is de eerste betekenis van een 'zwarte', dat hij een Vlaams-nationalist is.
Dat woord circuleert nog altijd in weldenkende volkse middens.
En Wouter Van Bellingen is in dat opzicht een zwarte. Zijn vader zou naar verluid zelfs voor het Vlaams Blok hebben gemiliteerd. Hij heeft, net als de burgemeester van Antwerpen, een tante die kandidaat was bij het Vlaams Belang. Hij is pleegkind van een 'zwarte' familie.”

Het lijkt mij dus, met de beschikbare gegevens, waarschijnlijk (al blijft het onbewezen en ver van zeker) dat met 'zwarte schepen' niet op de huidskleur van Van Bellingen werd gedoeld, maar op de politieke achtergrond van zijn familie. Het is immers heel politiek correct om niet door een 'zwarte schepen' getrouwd te willen worden indien men daarmee bedoelt: een Vlaams-nationalistische schepen. Daarentegen is het zéér oncorrect wanneer men bedoelt: een schepen met donkere huidskleur. Dat laatste zal men dus veel minder gauw doen.

Het ironische is dat de werkelijkheid in dat geval ongeveer diametraal het omgekeerde zou zijn van de politiek-correcte propaganda. Van Bellingen is een zwart pleegkind geadopteerd door een zogenaamd 'racistische' familie, en diegene die hem als schepen afwezen komen uit het anti-racistische socialistische nest.

In elk geval zegt Van Bellingen nu: "Ik ben geen symbool van de strijd tegen racisme". Hoe huichelachtig.
Voor mij lijkt hij momenteel het symbool van de zwartmakerij door de politiek-correcten van de modale Vlaming.

Auteur – Jos Verhulst KLIK HIER

16:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-03-07

Wel, wel, wel Wouter Van Bellingen...wat een (on)gelukkige woordspeling.

Ik sprak gisteren persoonlijk met een mevrouw die een winkel uitbaat in Sint-Niklaas.

Vorige week heeft zij, in het gezelschap van een paar socialisten, Freddy Willockx ontmoet.
Omdat Willockx ervan uitging dat zij ook een socialiste was, (wat niet zo is), verklaarde hij in dat gezelschap het volgende:


‘ We weten dat het koppel dat geweigerd heeft om door Wouter Van Bellingen getrouwd te worden, dat niet gedaan heeft uit racisme, maar wel omdat de familie Van Bellingen in Sint-Niklaas bekend staat als een Vlaamsnationale, dus ‘zwarte’ familie. Ze hebben aan het loket gezegd dat ze niet wilden getrouwd worden door ‘een zwartzak’, maar daarmee bedoelden ze niet zijn huidskleur, maar de Vlaamse overtuiging van zijn familie. We kennen het koppel, het zijn fanatieke socialisten’.


Die mevrouw zwoer het bij hoog en bij laag dat ze de waarheid sprak, ze zegde me ook dat ze bereid was dat aan elke journalist te bevestigen.

Haar gegevens zijn ondertussen doorgegeven aan een paar journalisten, het is waarschijnlijk daarom dat Gazet van Antwerpen vandaag al een beetje twijfel durft schrijven. (‘Geruchtenmolen bekladt massatrouw’).

En het is ook de reden dat Wouter Van Bellingen de vijfde plaats op de lijst van Sp.a –Spirit niet durft aannemen, ‘omdat hij anders niet geloofwaardig’ meer zou zijn.

Het gaat dus uiteindelijk om één koppel en niet om zes of drie koppels. Eén koppel hevige socialisten die niet door een ‘fascistische zwartzak’ wilden getrouwd worden.

In ieder geval, als dit waar is dan hebben Willockx en Van Bellingen de hele wereld belogen om zelf politiek te scoren!! Dus ook nu weer blijkt mijn ‘vermoeden’ juist te zijn.

14:59 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

8VJ

avb190307-1

Het gratis – nu ja, gratis...u betaalde het natuurlijk via uw belastingsgeld – dus... van het Verhofstadt-propagandaboekje werden er maar liefst 300.000 exemplaren gedrukt. Eentje voor elk Vlaams gezin. Want iedereen moet weten wat Verhofstadt heeft verwezenlijkt en hoe hard hij daarvoor heeft gewerkt de afgelopen acht jaren.
‘Mein Kampf’, zeg maar.

Het boek heet 8JV en is geen naam voor een nieuw automerk, maar betekent 8 Jaar Verhofstadt. Ik heb het vandaag even diagonaal overlopen en in het boek bleek hij in ieder geval zeer tevreden met zichzelf. Verhofstadt geeft zichzelf 10 op 10.
Het boek bestaat hoofdzakelijk uit heel veel foto’s en nog meer ‘gestoef’. Verhofstadt met...de president van de VS, George W. Bush, Bill Gates, de Dalai Lama, Nelson Mandela en nog een paar anderen waarbij gezegd moet worden dat hij bij sommige 'groten der aarde' heeft moeten bedelen om door hen ontvangen te worden. Vooral het kiekje voor het nageslacht was zeer belangrijk. In de teksten staan zoals gewoonlijk heel veel leugens en er wordt nog meer verzwegen. Het boek is pure propaganda voor zichzelf en zou kunnen geschreven zijn door Goebbels en Stalin samen. Propaganda à la Janssens. De president-dictator van Antwerpen.

In ieder geval...het mag nu wel duidelijk zijn... Verhofstadt wil in de geschiedenisboekjes komen.

Belga schrijft: “Inzake "ethische kwesties" en "internationale politiek" geven de liberalen zichzelf een "onderscheiding". Inzake de "gedurfde doelstelling" van 200.000 nieuwe jobs en het doen dalen van de belastingen, is Verhofstadt "goed op weg", zegt het boek. Het toenemend blind geweld en de groeiende onverdraagzaamheid krijgen in het bilan een "onvoldoende" mee.”

De dingen die hij aanhaalt als ‘grote verwezenlijkingen’ zijn nu niet echt van dien aard dat je er meteen over naar huis zou schrijven.
‘Euthanasie uit het strafrecht gehaald en het homohuwelijk geïntroduceerd.’
En die 200.000 jobs? Er werden mensen terug tewerk gesteld die eerst ontslagen werden, meer niet.

Diegenen die vroeger niet wilden werken, werken ondanks de openstaande vacatures nog steeds niet.

Maar natuurlijk geen woord over de sociale onrust onder 8VJ, het wegtrekken van bedrijven, de verarming van de bevolking, de hoogste belastingen, loonkosten en de laagste pensioenen in Europa, het geknoei met facturen, pensioenfondsen en de uitverkoop van ons patrimonium om de begroting te doen kloppen, het vernederen en miskennen van één miljoen stemmen van gediscrimineerde kiezers, geen Vlaamse autonomie, geen splitsing van B-H-V, het schaamteloos misbruiken van zowel de holocaust als de vreemdelingen... enz... enz...
Tussen de 1282 lezers die hier vandaag waren zullen er vast nog mensen zijn die het lijstje kunnen aanvullen.

00:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-03-07

Open brief aan Patrick Janssens

Misschien wat laat, want deze brief stond al op diverse blogs en websites. Maar er kan volgens mij niet genoeg ruchtbaarheid aan gegeven worden. Lees zelf en reageer.

Open Brief aan Patrick Janssens
19-03-2007 - Marij Uijt den Bogaard - Brussels journal

Ik wil graag van u, die boven iedere vorm van partijpolitiek zegt te staan, opheldering over mijn ontslag. Ik wil niet afgescheept worden zoals nu al maanden het geval is, maar van u weten waarom een ambtenaar met uitstekende dienst en bijzonder goede resultaten monddood wordt gemaakt.

Van u, burgemeester wil ik weten waarom ambtenaren die wijzen op schaduwzijden van de multiculturele samenleving, gepest en getreiterd worden binnen diensten die voor geen meter functioneren. Welke angst verlamt u en uw ploeg zo dat de werkelijkheid van uw aandachtswijken niet eens benoemd mag worden? Omdat, zoals ik vaak te horen kreeg, de werkelijkheid erkennen winst is voor uw rechtse oppositie? Hoe lang gijzelt dit nog Antwerpen? Hoe lang nog blijft ieder probleem liggen omdat censuur en taboes bepalen wat wel of niet besproken en gezegd mag worden omdat links en rechts verwikkeld blijven in een eindeloos steekspel om politieke macht? Ik wil dit keer antwoord, van u.

Zes jaar was ik in dienst van uw ambtenarij. Tot ik, als een crimineel via een achterpoortje op de keien werd gegooid op een manier die in Rusland niet zou misstaan, maar onder uw socialistisch bewind op zijn minst om verantwoording vraagt, die u naar ik hoop kunt geven. Omdat u socialist bent, tenminste dat zou u moeten zijn. U zou mij, als socialist, moeten waarderen. Volgens de door u gehanteerde indicatoren over kansarmoede, maakte ik deel uit van een groep die uw socialistische belangstelling heeft, de kansarmen! Laagopgeleid, alleenstaande moeder met een uitkering, zo nu kent u mijn “roots”! Daar heb ik wat aan gedaan, ik ging op zoek naar kansen die de samenleving bood en vond ze, binnen Tweedekansonderwijs, middenjury, en later hogeschool, volledig dagonderwijs. Acht jaar blokken, levend van een uitkering en met twee kleine kinderen.

Ik ben met onderscheiding afgestudeerd, burgemeester, en vergeet nooit mijn fierheid toen ik eindelijk een salaris op mijn bankrekening zag staan, weg uit de armoede, uit de statistieken van “kansarm.” Daar had ik hard voor gewerkt. Weg uit de wereld van nette armoede, burgemeester, die u en uw ambtenarij nauwelijks kent. En waar u mij, op een welhaast volslagen mensonwaardige manier, met geweld terug hebt ingeduwd. Waarom? Omdat ik niet door had, op tijd, dat mijn opdracht erin bestond, een mythe in stand te houden. De mythe van het multiculturele feest.

Vreemd, want ik leverde schitterend werk, daarover is gelukkig iedereen het eens. Maar de bevindingen waarop ik dit “schitterend werk” leverde, mochten niet uitgesproken worden, of gerapporteerd. Nergens vond ik aansturing, kennis of zelfs maar bereidheid om problemen onder ogen te zien. Uw ambtenaren leven in een ivoren toren, ver weg van de Antwerpse onderbuik en onder strenge censuur waar bedreigingen, pesten en disfunctioneren blijkbaar als passend worden gezien als attitude voor ambtenaren tegenover wie wel de moed vindt om te spreken. U beloont dit gedrag van uw ambtenaren met een salaris en steun. Wie spreekt, zwijgt u dood, berooft u van reputatie en werk! Daarin werken is voor een ondergeschikte een hel. Die censuur bestaat, en is reden tot pesterijen en tegenwerking tegenover ambtenaren die recht van spreken hebben, gezien hun ervaring en concrete vaststellingen.

Wat bedoelde bijvoorbeeld mijn leiding met “zaken waar ik niet mee bezig mocht zijn?” Waarom werden volledig objectieve verslagen vergeleken met “Vlaams Belang teksten.” Over deze attitude en andere vreemde signalen, wilde ik een open en professioneel gesprek binnen mijn dienst. Die poging leidde tot een behandeling die doet denken aan Kafka, niets meer maar ook niet minder. Openheid, professionaliteit of zelfs maar deskundigheid, bleken volslagen zoek. Uw ambtenarij gedroeg zich beneden ieder peil. En ik moet zeggen, uw politici bleken geen haar beter.

Wat me daarna overkwam, is een schande op ieder gebied. Daarover ga ik met u niet uitwijden. U weet dat ik na ontslag klacht heb ingediend tegen mijn leiding, bij uw Stedelijke commissie voor ongewenst gedrag op het werk. Daar werd op 31 juli 2006 mijn klacht ontvankelijk verklaard, omdat ik reeds voor ontslag een informele bemiddelingspoging had lopen met een vertrouwenspersoon, zo werd mezelf en de beschermde getuige van de hel waar ik door was gegaan, door de preventieambtenaar van de stad meegedeeld. Van de beslissing werd u op de hoogte gebracht. U wist heel goed dat er een officieel onderzoek liep na een ad hoc klacht tegen leidinggevenden uit twee verschillende pijlers van uw werking binnen de ambtenarij.

Natuurlijk weet ik dat hier niet op gerekend was. Er had nooit een klacht mogen komen. Daarop was niet gerekend binnen uw ambtenarij, en al zeker niet in mijn voordeel. Halim Smekens, personeelschef van de dienst wijkwerking, stuurde een stalinistische mail rond: Over mijn ontslag moest in alle talen gezwegen worden, nog voor ik zelf op de hoogte was in allerijl mijn laptop binnengeleverd worden, en, mocht ik, nietsvermoedend over de volslagen onmenselijke rotstreek die mijn dienst uithaalde door me uitgerekend tijdens verlof te ontslaan, toch mijn kantoor binnenhuppelen, de toegang tot kantoor geweigerd worden.

Gelukkig is me dit trauma gespaard gebleven dankzij de menselijkheid van een collega. Maar desondanks kon ik niet eens afscheid nemen van partners waarmee ik jaren lang werkte of zelfs maar mijn jas ophalen, en nog veel minder aantonen op wat voor misselijke manier ik als werknemer behandeld was. Maar gelukkig had ik mijn stick, veilig in mijn handtas met daarop kopie van ieder verontrustend verslag, beledigende en kleinerende mail, al mijn pogingen om tot dialoog te komen en de weigering tot open communicatie vanuit mijn dienst.

Op basis hiervan startte dus alsnog een onderzoek. Ondanks de pogingen iedere bewijsvoering te voorkomen, kon ik dankzij moedige collega’s die getuigden en een stevig dossier, aantonen dat vooral mijn verslaggeving over de verontrustende ontwikkelingen in een Antwerpse multiculturele wijk, mijn leiding er toe bracht om mij monddood te maken. De problemen waarvoor ik stond, mochten er niet zijn?

De besluitvorming van het onderzoek door uw eigen dienst voor ongewenst gedag op het werk kwam, na lang aandringen van mijn kant bij het kabinet van Van Peel, eindelijk op het schepencollege. Ik kon me niet voorstellen dat de beslissing, duidelijk in mijn voordeel, genegeerd zou worden. Had ik echt al die jaren voor niets gewerkt? Want wie zo, als crimineel, verwijderd wordt als werknemer bij een van de grootste werkgevers in Antwerpen, de stad, met het stigma van “onhandelbaar” kan het wel vergeten. Nergens vind ik nog werk...

U kunt niet zeggen dat ik niet mijn best heb gedaan om u en politici in te lichten over mijn situatie. Evenmin dat ik daarbij over een nacht ijs ging. En bekende linkse advocaat adviseerde me bij mijn schrijven aan u en de voltallige gemeenteraad. Ook hij vond mijn lot een schande. Uiteraard, iedereen wie ik onder vier ogen spreek en mijn dossier ziet, trekt wit weg. Maar maak u niet ongerust, wanneer er een derde bijkomt, past men snel de mening aan. Uw ambtenarij bestaat hoofdzakelijk uit castraten, niet een doelstelling of ideaal, maar postjes en mouwvegerij doet de boel draaien binnen een aantal van uw diensten.

Ik stuurde de hele gemeenteraad zowel de beslissing in mijn voordeel, waarin te lezen staat dat mijn leiding pestte en disfunctioneerde, en de vraag wordt gesteld hoe iemand die schitterend werk deed, ineens ontslagen kan zijn. Het dossier wat naar aanleiding van onderzoek ontstond en alle officiële stukken bevat, alsmede verklaringen van een aantal betrokkenen, geeft aan wat het antwoord is: een volkomen naast hun schoenen lopende leiding, die liegt, oneigenlijk documenten gebruikt, onwaarheden verkondigt en duidelijk samenspande tot wat niets minder was dan een heksenjacht omdat de problemen waarop ik wees niet mogen bestaan.

Wat heeft u met de resultaten van de verschrikking die mij als werknemer overkwam, uiteindelijk gedaan. Wat deed u met de besluitvorming van uw eigen dienst voor ongewenst gedrag op het werk? Natuurlijk is het gênant, een ondergeschikte die opstaat tegenover een volslagen disfunctionerende bedrijfseenheid, en gelijk krijgt vanuit eigen dienst, tja... “De stad heeft altijd gelijk, en komt nooit op een beslissing terug en dit is nu eenmaal de bedrijfscultuur” mompelden uw confraters, die ik als mindere goden wel ergens wist te strikken en wees op mijn lot, opnieuw de armoede in, onterecht! Dat burgemeester is alles behalve socialistisch! En niets minder dan de regelgeving voor een dictatuur.

Niets heeft steeds gelijk, ook de stad niet en als u niet wilt weten wat de realiteit van uw multiculturele wijken is, hoe voert u dan op dit punt een goed beleid? Voert u eigenlijk wel een beleid op dit punt en waarop baseert u dit? Op advies van de integratiediensten? Volgens ATV wel, gezien hun bezoek aan u met een Marokkaanse familie uit Borgerhout. U voert een duidelijke politiek, de beslissing in mijn voordeel door uw Stedelijke dienst voor ongewenst gedrag gooide u gewoon in de prullenmand, maar voor een Marokkaanse familie staat de deur van uw burcht open?

“Tja, die preventieambtenaar had de klacht niet ontvankelijk mogen verklaren,” besloot u welgezind tijdens het schepencollege waarin januari eindelijk de beslissing in mijn voordeel ter spraken kwam. Daarbij negeert u staalhard de realiteit. De preventieambtenaar deed het wel en de beslissing is er, in mijn voordeel. Kijk ernaar! Maar daarvoor ontbreekt u de moed.

Mijn dossier gaat niet enkel over mijn ontslag. Het gaat over de vraag of er welbewust sturing is over de berichtgeving van de multiculturele samenleving. En het lot wat een ambtenaar treft, als die vraag gesteld wordt. Het toont aan hoe de rangen gesloten worden. Hoe iedere vorm van professionele of neutrale houding ontbreekt, en volslagen dictatuur iedereen monddood maakt die actuele en terechte vragen stelt. Indien mijn dossier kan aantonen dat dit zo is, kan aan u gevraagd worden waarop u dan in hemelsnaam uw beleid baseert. En helpt het een discussie over uw multiculturele realiteit in ieder geval voorbij de gebakken vergaderlucht en woordvoerders met “achterban.” Het zou u inzicht geven in de onzichtbare processen die uw samenleving sturen, ongrijpbaar voor uw campagnes en reclamestunten. Of weet u het eigenlijk wel, hoe uw multiculturele samenleving steeds sneller achteruit holt, richting segregatie, kansarmoede en oververtegenwoordiging in criminaliteit, drugs en radicalisering?

Is dit de reden waarom u zorgvuldig me monddood maakte, mijn inkomen, werk en reputatie ontnam en nog steeds hooghartig mijn bestaan negeert? Burgemeester, mijn lot is even erg als dat van de Borgerhoutse familie! Uw optreden van ambtenaren even schandalig als mogelijk dit van de politie die huishield in Borgerhout. Er is voor mij geen integratiedienst die aandringt op een onderhoud in uw kabinet. Nochtans heb ik evenveel recht als die familie in Borgerhout op uw verontschuldigingen. Omdat uw ambtenarij zich gedragen heeft als een dictator, op basis van onterechte beschuldigingen, vernielingen hebt aangericht, en mij stigmatiseert. Dat kan ik zwart op wit aantonen, of u dit nu leuk vind of niet. Daarmee zal ik u blijven confronteren, tot u zich verontschuldigt, mijn naam zuivert en werk geeft, evenals inzage in de communicatie tussen een medewerker van de integratiedienst en schepen Pauwels. Ik wil weten wat de betrokkenheid is van deze dienst op mijn ontslag. Want die is er, zo vernam ik van een lokale politicus uit uw eigen partij!

Ik wacht op uw uitnodiging, burgemeester, en wil een gesprek met u voorbij uw imago. Want dat is uw socialisme blijkbaar geworden. Het gaat om imago, u wast duidelijk minder wit dan u in uw reclame beweert en dat toont mijn dossier vol vuile was pijnlijk duidelijk aan. Daarom ontvangt u wel een Marokkaanse familie maar geen gedupeerde ambtenaar van uw eigen socialistisch bewind. Ook uw klachtendienst trok u hardhandig dicht, gezien uw reactie op een voor u onwelkome beslissing die er gewoon nooit had mogen zijn. Dat burgemeester, is een scheur in uw imago, die steeds zichtbaarder wordt

Verandering komt soms uit het volk, en ik, gewezen kansarme, laat mij niet beroven van inkomen en reputatie omdat dit beter uitkomt, voor u. Als u boven partijpolitiek staat, en enige eerlijkheid voor uw socialisme staat, zet u recht wat ten onrechte wordt aangedaan. Ook indien het slachtoffer geen bijzondere mediawaarde heeft en misschien geen stemmen oplevert.

U wilt blijkbaar niets leren uit dit dossier. Maar u reageert wel vanuit de visie dat het beter met de mantel der liefde wordt toegedekt? Liefde voor wie, burgemeester? Voor de talloze kansarmen in de virtuele dorpen? Voor de zoveelste ongeschoolde in een samenleving die niet meer slikt? Voor het leger mensen in nette armoede, met hierdoor een duidelijk verminderde kans op kwalitatief en lang leven? Hoe socialistisch is uw socialisme nog? Hoe wit wast u vandaag de dag echt? Of blijft het bij imago, zoals de reclame leert? Nee, u zult me niet monddood maken, zelfs niet straatarm of zonder toekomst. Mijn toekomt bepaalt u niet, maar ik zelf.


13:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Duitse rechter verwerpt echtscheiding en beroept zich op de koran.

Deutsche Richterin rechtfertigt eheliche Gewalt mit Koran
21-03-2007 - Veit Medick und Anna Reimann - der spiegel

Er schlug sie, er droht ihr mit Mord: Eine aus Marokko stammende Deutsche wollte sich möglichst schnell von ihrem Mann scheiden lassen. Eine Richterin lehnte den Antrag ab. Der Grund: Schließlich sei die Züchtigung von Frauen im Koran vorgesehen.

Hij sloeg haar en dreigde haar te vermoorden. De uit Marokko stammende Duitse wou zich zo snel mogelijk van haar man laten scheiden, maar een vrouwelijke rechter in Hamburg oordeelde daar anders over. De reden: ‘uiteindelijk staat in de koran dat het kastijden van vrouwen toegelaten is’.


Dit klinkt te onwaarschijnlijk om waar te zijn. Het dhimmygedrag ten top! Maar toch is het waar. Een 26-jarige moeder met twee kinderen wou zich uit haar huwelijksketenen bevrijden. Want haar Marokkaanse man sloeg haar en dat werd zelfs meermaals door de politie vastgesteld. De man moest toen het huis verlaten, maar hij bleef de vrouw verder terroriseren. Hij dreigt haar met moord.

Een snelle scheiding bleek de enige uitweg voor de vrouw. De wettelijk vastgestelde scheidingsperiode van één jaar wou de vrouw niet afwachten. Zij hoopt dat de terreur zal stoppen vanaf het moment dat ze officieel gescheiden is.
Ze geraakte niet eens tot bij de rechter. Want op een brief die verstuurd werd door haar advocaat aan het gerecht, antwoordde de rechter met verwijzingen naar de koran waaruit ze citaten haalde om de scheiding niet toe te staan.

De advocate van het slachtoffer Becker-Rojczyk, laat het hier niet bij. Zij beschuldigde de vrouwelijke rechter (van wie de nationaliteit noch de naam bekend gemaakt werden), bevooroordeeld te zijn omdat ze denkt dat de vrouwelijke rechter zich vanuit haar overtuiging geen objectief oordeel kan vormen.

De advocate vindt het schandalig dat deze vrouw nog steeds aangesteld is als rechter, want blijkbaar hield de rechter het slachtoffer voor ‘een onkuise vrouw’ omdat ze geïntegreerd is en Westerse kleren draagt. De rechter had eveneens in haar antwoord geschreven: "Züchtigungsrecht, das heißt für mich: Der Mann darf schlagen" (Tuchtrecht, dat betekent voor mij: de man mag slaan), vertelde de advocate. Ondanks ze al weken geleden protesteerde, gebeurde er tot op de dag van vandaag niets. Daarom heeft ze de stap naar de media gezet.

Eindelijk laten ook de vrouwenrechtenorganisaties zich horen. Christa Stolle, zaakvoerder van Terres des Femmes is verontwaardigd. “Het is ongelooflijk dat een Duitse rechter zich op de koran beroept”, zegt ze en eist disciplinaire maatregelen. Maar ze voegt er tevens aan toe dat dit niet de eerste keer is dat ‘verzachtende omstandigheden’ worden gepleit voor mohammedaanse gebruiken. Ze denkt dus ook niet dat er aan dit geval veel gevolg zal worden gegeven.

Het islamiseren van Europa gaat steeds verder...Zal Duitsland het eerste land zijn in West-Europa om de sharia in te voeren?

12:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-03-07

Mugabe Song

Iemand uit Zuid-Afrika heeft gelezen wat ik schreef over Mugabe en Zimbabwe en stuurde mij deze 'song' door.

Mugabe Reposessed My Farm.

22:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Wat zijn wij toch een braaf volkje.

In februari weigerden volgens Willockx (Sp.a) drie koppels (sommigen beweren zes koppels) om zich te laten trouwen door Wouter Van Bellingen (Spirit) vanwege zijn donkere huidskleur. Absurd en belachelijk vond ik en ik schreef er over. Onnozelaar en haatzaaier Willockx

De feiten waren echter nog niet gebeurd, of de datum voor de massale trouwpartij van vandaag, 21 maart lag al vast. En niemand twijfelde aan de echtheid van de socialistische beweringen, iedereen weet nochtans dat ze van de eerste leugen niet dood zijn gegaan. En iedereen weet dat links en fraude in feite synoniemen zijn.
De namen noch de nationaliteiten van de trouwlustige weigeraars werden bekend gemaakt, want dat was niet belangrijk, vertelden de socialisten.

Ik weet pertinent zeker dat, indien de namen ook maar enigszins in verband konden gebracht worden met het Vlaams Belang, of andere niet linkse Vlamingen, de hele wereld het vandaag wel al had geweten.

Wat blijft er dan over? Ofwel waren de weigeraars buitenlanders die men ook in bescherming moest nemen zoals andere criminele ‘jongeren’, ofwel is het hele geval van A tot Z gelogen en is het de beste verkiezingsstunt ooit.

De beste verkiezingsstunt voor links impliceert wel dat je moet spuwen op het ‘eigen volk’, want daar halen ze hun stemmen niet meer.

Deze insinuaties tegenover zogenaamde ‘racistische’ Vlamingen zijn in ieder geval gelukt. Niet de waarheid speelt een rol, maar wel de perceptie.

De perceptie gaat wel heel ver. Want niet alleen schoot Wouter Van Bellingen omhoog als een raket en kwam hij overal op het scherm en in de kranten, maar de hele wereld spreekt nu over de ‘racistische Vlamingen’ en dat hadden ze blijkbaar niet echt verwacht. Want ook in de media maakt men zich daar nu wat zorgen om.
Zij vroegen aan Alan Fisher van Al-Jazeera, die al sinds gisteren met zijn cameraploeg klaar staat in Sint-Niklaas of er geen kans bestaat dat ‘de wereld nu de Vlamingen als onverdraagzaam gaan zien’.
Maar Fisher vond die vrees ongegrond, want tegen het positieve signaal dat uitgaat van de happening vanavond waar driehonderd paren zich laten trouwen, weegt de weigering van amper drie (onbekende) paren niet op, zei hij.

De grootste campagnefraude krijgt trouwens belangstelling uit de hele wereld.
Behalve Al-Jazeera zullen ook de NOS, de Franse krant Libération, de Duitse omroep ARD, De Britse BBC, en het internationale persagentschap Associated Press aanwezig zijn.
Zelfs een krantenexemplaar van El Comercia, een van de belangrijkste Peruaanse kranten werd aan Wouter Van Bellingen toegestuurd.

Heel wat naties vochten voor minder bloedige burgeroorlogen uit.
Wat zijn wij toch een braaf volkje.

13:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-03-07

Waarden en normen

Soms vraagt men wel eens, “maar wat zijn nu feitelijk die Westerse normen en waarden waar jullie het steeds over hebben?”
Alleen al het feit dat men niet meer weet wat ‘normen en waarden’ zijn is al erg genoeg, hoe kan men dan waarden meegeven aan kinderen wanneer men het als ouder zelf niet weet?

Waarden krijgt men tenslotte mee met de opvoeding en ook via het onderwijs. Waarden zijn zowel de regels van beleefdheid respecteren, als respect tonen voor de medemens, respect voor dieren en het milieu. Maar waarden zijn duidelijk niet voor iedereen hetzelfde. Verloren ‘waarden’ zijn bijvoorbeeld het respect voor het leven en het abnormale als norm te promoten.

Het gaat dus vooral over de gangbare omgangsvormen en principes binnen onze maatschappij waarmee publiekelijk en in sociaal verband voor de dag kan worden gekomen.

Dat betekent niet dat onze ‘waarden’ gelijk zijn aan die van andere landen, want behalve de opvoeding heeft ook religie een invloed op sociaal gedrag.

Normen zijn gangbare regels of voorschriften waaraan éénieder zich dient te houden. Het bepaalt hoe men zich dient te gedragen onder bepaalde omstandigheden. Normen zijn dus gedragsregels.
Ook onze wetten vallen onder ‘normen’.

Voorbeeld:

Er was eens...een boksmatch in Mechelen – dus in een gebied waar onze ‘waarden en normen’ moeten gehanteerd worden - tussen een bokser van Armeense en een bokser van Tsjetsjeense afkomst. De Armeniër wint de boksmatch.
Na afloop rent een groepje Armeense supporters de trappen op om hun idool te begroeten. Zij moeten echter de kleedkamer terug verlaten. Een beetje gemor onder de groep, maar toch gaan ze langzaam de trap weer af maar lopen recht in de armen van een dolgeworden groep Tsjetsjeense supporters die net de trap opgaan. Zij vallen de Armeniërs aan met (hoe kan het ook anders) messen en laten heel veel gewonden en vooral heel veel doden achter.


Wat daar gebeurde zijn dus niet onze gangbare ‘waarden en normen’, en omdat de media dit zoveelste voorval verdoezelt en doodzwijgt, spreken wij ook hier weer over het verlies van onze Westerse waarden en normen.


Jeroen ontdekte een fout in de informatie die inmiddels werd rechtgezet.

22:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Blijkbaar was mijn vermoeden juist...

Blijkbaar zat ik er niet zover naast toen ik de verantwoordelijkheid voor de vijfvoudige moord voor een groot deel bij de verdraagzame ‘islam’ legde. Moeder die vijf kinderen neerstak aangehouden

Hieronder volgt een citaat uit ‘Het Journaal’ van Mark Grammens.


"Wat is onze berichtgeving waard ?

Het is niet dat we ons met faits divers willen bezighouden, maar we zouden de lezer toch willen vertellen dat in de buitenlandse kranten een heel ander verhaal over de verschrikkelijke moordpartij in Nijvel - waar een moeder haar vijf kinderen doodde - wordt aangetroffen dan in de Vlaamse media.

Uitvoerig beschrijven bijvoorbeeld Le Monde en Paris Match, om ons slechts tot die Franse bladen te beperken, hoe de moeder "kort werd gehouden" door haar Marokkaanse autoritaire man, haar familie niet mocht ontmoeten en in paniek verkeerde omdat hij met zijn moeder, die hier ook woonde, al een maand in Marokko verbleef met het doel daar een woning in te richten om zijn kinderen te laten overkomen en ze een mohammedaanse opvoeding te kunnen geven. Reeds had de oudste dochter op school geklaagd over het feit dat ze sinds kort niet meer buiten mocht zonder hoofddoek.

De moeder zag een vertrek naar Marokko niet zitten en vreesde haar kinderen te verliezen.
Nog veel andere details, waar men bij ons blijkbaar geen aandacht voor had, werden op basis van getuigenissen in de buitenlandse pers bekendgemaakt.

De hoofdbekommernis van onze media lijkt niet te zijn geweest de waarheid over de verschrikking te achterhalen, maar te voorkomen dat men de etnische en religieuze achtergronden ervan zou blootleggen."


11:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-03-07

Begrafenisplechtigheid Guido Tastenhoye

566

Een mooie en emotionele plechtigheid, dat is het enige wat kan gezegd worden over de begrafenisplechtigheid van Guido Tastenhoye deze voormiddag in Deurne. De vele aanwezigen waren zichtbaar aangedaan door het grote verdriet van de echtgenote en de toespraak van hun dochtertje en vooral ook door het verlies van een gewaardeerde vriend en partijgenoot.

01:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-03-07

Het verschil tussen de koran en de Thora

Nu de Standaard en Knack zo gul zijn in het uitdelen van de koran, vraag ik mij af wat ze afweten over andere godsdiensten.
Misschien kan ik hier regelmatig eens een paar vergelijkingen maken?
Vandaag het verschil tussen de koran en de Thora.

De koran
Sura 4:15
En die van uw vrouwen
die zedeloosheid bedrijven
verlangt tegen haar als getuigen vier uwer
indien deze dan getuigen,
houdt haar dan terug in de huizen
totdat de dood haar schuld invordert
of allah voor haar een weg aangeeft.

Sura 4:34
De mannen zijn opzichters
over de vrouwen
[...]
Maar zij van wie gij opstandigheid vreest
vermaant haar
en vermijdt haar op de rustplaatsen
en slaat haar
[...]
Allah is waarlijk verheven en groot.

,,De mannen zijn zaakwaarnemers voor de vrouwen, omdat Allah hen boven haar heeft gesteld (..). Als mannen ongehoorzaamheid vrezen, moeten zij haar vermanen, haar vermijden in het huwelijksbed en haar slaan. Allah is verheven en groot.''


De Thora

Pas op dat je een vrouw nooit aan het wenen brengt, want G-d telt haar tranen.
De vrouw werd geschapen uit de rib van een man. Niet uit zijn voet om haar te vertrappen, niet uit zijn hoofd om haar meerdere te zijn, maar uit zijn zijde om elkaars gelijke te zijn [...]
Een rib van onder de arm om haar te beschermen en aan de kant van het hart om haar te beminnen.

15:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Een doordenkertje

bnr_rashid

“My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel.”
- Rashid bin Saeed Al Maktoum


Sheikh Rashid, ruler of Dubai from 1958 - 1990, was the eighth ruler from the Al Maktoum family. Well loved and greatly respected by the residents of Dubai, Sheikh Rashid ruled the emirate with compassion and with a clear vision of what was required in order to transform Dubai into a modern city. Driven by this vision, Sheikh Rashid accomplished what many believed to be impossible.

11:58 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-03-07

Lof op de begroting???

Verhofstadt glunderde bij zoveel lof over zijn begroting door de secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de Mexicaan Angel Gurría.

Waarschijnlijk weet Gurría niet hoeveel goocheltrucs hieraan te pas kwamen.
En al evenmin, hoeveel zelfstandigen de fles opgingen door de verschuivingen van facturen die in 2006 moesten geboekt en betaald worden, naar 2007.
Dat Verhofstadt ons patrimonium uitverkoopt om de begroting te doen kloppen moet toch geweten zijn?
De huur die daarna moet betaald worden voor die gebouwen, zou in drie jaar tijd de koopsom opsouperen.

Dan spreken we nog niet over de Belcom-pensioenen, die toen inplaats van het Zilverfonds te spijzen eveneens de begroting moesten helpen kloppen.
Dat is het land niet besturen als een goede huisvader volgens mij.
Diegene die deze chaos erft zal bij de volgende begroting nog straffere toeren moeten uithalen. Straffer dan het misbruiken van de opwarming van de aarde en daarvoor CO² heffing op verpakkingen innen. En straffer dan nog een bijkomende luchtvaarttaks uitvinden.
Kan men de bevolking niet gewoon belasten op ademen? Of wat dacht u van een taks op brillen, of valse tanden? Of misschien een belasting heffen op overgewicht? Daar zal Geert Lambert van Spirit wel tegen zijn...
Dat paars nog niet gedacht heeft aan een belasting op de ‘verzuring’, maar dan zou het veel beter zijn dat ze eerst zelf opkrassen natuurlijk.

15:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Sterk staaltje desinformatie in het VRT-journaal

‘Wat als een beloftevol en democratisch verhaal begon in Zimbabwe...” volgens het VRT-journaal.

In 1980 werd Robert Mugabe (met veel fraude) verkozen als minister-president. Daarna werd Rhodesië omgedoopt naar Zimbabwe.
Jammer genoeg voor het hernoemde Zimbabwe werd het Mugabe regime niet door eerbied voor privé eigendomsrechten gekenmerkt. Moorden en plunderen onder het mom van herverdeling van de gronden. Onder de heerschappij van Mugabe zijn veel blanken en zwarten gevlucht naar Zuid-Afrika of ze werden vermoord.

Rhodesië werd vroeger de ‘graanschuur’ van Afrika genoemd.

Mugabe wou een land hervorming, waardoor blanke landbouwers hun land aan zwarte Zimbabwaanse overgaven. In 1997 werden blanken maar ook zwarten die op de grote landbouwbedrijven leefden, op een gruwelijke wijze vervolgd, gemarteld en gedood. Er kwam oppositie en na een referendum in 2000, verwierpen de kiezers de gedwongen inbeslagneming van landbouwbedrijven van blanken.

Mugabe reageerde hierop door zijn oppositie wreed te onderdrukken, gebruikmakend van bezitsvernietiging, verkrachting en moord om het even welke mogelijkheid van een verandering in de regering te elimineren. Zijn plannen voor land hervorming gingen door en 95 percent van de landbouwbedrijven van blanken werden aangemerkt voor herdistributie. Aan de resterende blanke boeren werd verboden nog te zaaien. En 10 augustus 2002 was de uiterste datum waarop 2.900 landbouwers hun land zouden moeten verlaten. Honderden arrestaties volgden na het verstrijken van de die datum, aangezien veel landbouwers weigerden te vertrekken.

Mugabe verdedigde zich tegenover de buitenwereld door te stellen dat deze maatregelen nodig waren om ‘de resten van de koloniale overheersing uit te roeien’. Waarmee hij trouwens een goede vriend vond in de gedaante van Louis Michel, die nu net hetzelfde zegt over Zuid-Afrika.

Het gevolg is een grote hongersnood in Zimbabwe met verstrekkende gevolgen voor heel Afrika. Terwijl het volk hongert heeft Mugabe een feest georganiseerd toen hij 83 jaar werd waaraan een prijskaartje hing van bijna één miljoen euro, schrijft Moyiga Nduru. Dit zou genoeg zijn om drie maanden lang 3,2 miljoen hongerige mensen in Matabeland (waar het feest gegeven werd) te voeden, zeggen activisten.
,,In Zimbabwe verloopt alle voedselhulp langs de kanalen van de nationale partij”, zegt activist Tapera Kapuya. ,,Matabeleland wordt daarin altijd vergeten. Wij zien dit als een bewuste straf van Mugabe voor ons verzet tegen zijn partij bij de verkiezingen van 2000.”
,,Matabeleland zit zonder voedsel”, aldus Kapuya. ,,De mensen zijn ook bitter omdat het regime van Mugabe hier veel gruweldaden heeft begaan in de jaren tachtig.” Volgens Amnesty International heeft die campagne aan duizenden mensen het leven gekost.

Het begon helemaal niet beloftevol. Het is niet omdat Louis Michel dit vertelde dat het ook zo was. En wat deed de wereld toen de blanke boeren en zwarte werkers gemarteld, verjaagd of gedood werden? Niets...helemaal niets.

Hetzelfde verhaal doet zich nu weer voor in Zuid-Afrika, maar een brief van Louis Michel laat er geen discussie over bestaan. Hij wil ‘herverdeling van de gronden’, ook al is er grond genoeg. Nee, de gronden waar Afrikaners al 300 jaar op gezwoegd en gezweet hebben moeten herverdeeld worden.

In Zimbabwe kregen ze de bewerkte en vruchtbaar gemaakte gronden (vooral de eigen familie en vrienden eerst) en nu heerst er een hongersnood. Na amper enkele maanden in het bezit van de nieuwe eigenaars stonden de gronden al vol onkruid en werden ze terug verlaten. Maar Mugabe stelt in een toespraak voor de VN ‘het Westen verantwoordelijk’...ja, daar heeft hij niet eens ongelijk in. Het Westen had uit Afrika moeten wegblijven. Maar dat rechtvaardigt geenszins zijn gruweldaden van vandaag.


Een reactie van een lezer.
Vooral de stilte van minister van Buitenlandse zaken, Louis Michel was al van bij het begin veelzeggend. De man die moord en brand riep tegen de verkiezingsresultaten en de daaropvolgende regeringsvormingen in Oostenrijk en Italië, zwijgt als vermoord wanneer het daadwerkelijk gaat over schendingen van mensenrechten in een Afrikaans land. Ondanks de sancties van de Verenigde Staten en de Europese Unie blijft België het regime in Zimbabwe steunen.

12:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-03-07

Elsschot

Elsschot staat volop in het nieuws. Een interessante tekst: KLIK HIER

19:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Bart De Wever

antwerp_01_bart-de-wever Bart De Wever was steeds een zeer goed redenaar. Zijn opponenten hadden het niet gemakkelijk wanneer ze tegenover hem zaten.
Maar ik heb de indruk dat Bart De Wever in de steek gelaten wordt door Geert Bourgeois. En omdat Bart De Wever zelf op regelmatige tijdstippen flink bijt naar het Vlaams Belang, wordt hij een makkelijke en afgezonderde rechtse prooi voor linkse hyena’s.
De linkse ‘bekeringsdrang’ is enorm, zij kunnen maar niet begrijpen dat er mensen bestaan met andere meningen.

Bart De Wever die soms heel wat moeite heeft om in het politiek correcte gareel te lopen, wordt - nu nog – vriendelijk bijgeschaafd. Hij mag het komen uitleggen in de Zevende Dag, waar anderen verduidelijken wat hij denkt.
Alhoewel...vriendelijk. ‘De Rechters’ die nu blijkbaar niet meer ‘Rechtvaardig’ genoemd worden, waren gisteren allesbehalve vriendelijk voor Bart.

Bart De Wever mocht ook mee naar Wallonië waar hij iets had moeten bijleren over zijn landgenoten van over de taalgrens. Wanneer Bart De Wever zeer voorzichtig durfde opperen dat hij meer autonomie voor Vlaanderen wou, werd hij belachelijk gemaakt en werden cliché voorbeelden gebruikt.
Maar toch... er scheelt iets. Bart De Wever hield zich in...of er werd duchtig in de opname geknipt.

Ik probeerde ook tevergeefs te achterhalen wat hij in feite wou. Het kwam er niet helemaal uit.
Wil hij een volledig onafhankelijk Vlaanderen zoals het Vlaams Belang?
Of wil hij gewoon via jarenlange staatshervormingen een beetje meer autonomie voor Vlaanderen.
Het mag toch duidelijk zijn, dat de VRT er op aanstuurt Di Rupo als de volgende premier in de schijnwerpers te plaatsen?
Blijkbaar moet Bart De Wever de richtlijnen van de CD&V volgen. En die zijn zeker niet voor een splitsing van het gedrocht België.

Dus...ik weet het niet.
Blijkbaar de anderen ook niet. Dat is misschien de reden waarom links denkt zijn zieltje te kunnen redden? Dit en het feit dat hij zijn principes overboord gooide toen hij onder druk werd gezet met het geval ‘De Decker’?

Bart De Wever wordt gezien als centrum-rechtse Vlaams Nationalist maar zelf prefereert hij de benaming conservatief. Hij is een aanhanger van Thatcher en een bewonderaar van Edmond Burke, de grondlegger van het conservatisme.
Maar Bart De Wever wil blijkbaar de macht van de federale regering niet terugdringen, ik denk eerder dat hij wil meespelen.

De sociale zekerheid wil hij weliswaar splitsen, maar houden zoals het is. Een sociale zekerheid waarvan de Amerikanen zeggen dat je verzorgd wordt van de wieg tot het graf, zonder er iets te moeten voor doen. Een soort ‘geboorterecht’, zeg maar... en niet, waarvoor het oorspronkelijk in het leven werd geroepen, om mensen die even buiten de boot vielen, verder te helpen.
Bovendien vraag ik mij af of onze gezondheidszorg nog steeds ‘de beste’ ter wereld is wanneer zwaar zieke mensen steeds meer zelf moeten ophoesten voor levensnoodzakelijke medicijnen en doktersbezoeken maar bijvoorbeeld iemand die van geslacht wil veranderen alles krijgt terugbetaald.

Ik vraag mij af wat hij denkt over de hoge belastingsdruk in ons land en de hoogste loonkosten ter wereld.
En de pensioenen, of hij misschien iets wil doen aan het grote verschil tussen de gewone mensen die, in tegenstelling tot de ministers, in armoede gestort worden eens ze met pensioen gaan. Mensen die nu verplicht zullen worden te werken tot hun 65ste (ook al werken ze al vanaf hun 14de) weten niet eens dat elke minister na een legislatuur van 12 jaar recht heeft op een volwaardig pensioen dat heel wat hoger ligt dan dat van hen.

Ook over onze economie heb ik vragen. Mag men werknemers uit het buitenland halen wanneer ze hier niet te vinden zijn?
Ik ben zelf een hele grote voorstander, laat mensen die we nodig hebben hier werken met een contract voor de periode dat ze hier nodig zijn. Heel wat informaticabedrijven hebben soms dringend Indische specialisten nodig, maar tegen de tijd dat ze hun papieren in orde hebben is het dikwijls te laat.

En wat denkt hij over privatiseringen van staatsbedrijven die slecht beheerd worden? Wat is zijn mening over de politiek verzuilde vakbonden die macht en rijkdom kunnen vergaren door werkloosheidsuitkeringen aan hun leden te betalen dat normaal door de staat zou moeten gebeuren?

Als Bart De Wever met de NV-A ooit kiezers wil trekken van wie hij in 2005 zei dat “Filip Dewinter zich boven op een mesthoop van kiezers bevindt”, dan zal hij toch met betere argumenten moeten komen dan dat.


Veel vragen, weinig antwoorden, Bart De Wever!
Dat we de koninklijke clan buiten willen en er aan de Vlaamse solidariteit aan Wallonië van elf miljard per jaar een einde moet komen weten we zelf ook wel.
En Brussel is inderdaad geen Gewest maar enkel een stad. Een stad in Vlaanderen en dat moet ze ook blijven. Laat de Walen hun hoofdstad in Charleroi maken. Ze hebben daar ook een luchthaven. Wie in Brussel blijft wonen moet maar integreren, net als de Vlamingen deden die naar Wallonië trokken. Amper één generatie duurde het vooraleer die Vlamingen, Walen werden. De Onckelincksen, Van Cauweberghe's en nog vele anderen zijn er het beste bewijs van.

15:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-03-07

Eurabia en de vijfde colonne

Eurabia en de vijfde colonne

http://oileurabia.blogspot.com/2005/12/eurabia-represents...

Eurabia en de vijfde colonne
Verreweg de meeste Nederlanders en andere Europeanen hebben, -mede dank zij onze mediacensuur- helaas nog steeds niet in de gaten, welke reusachtige geopolitieke ommezwaai de Europese landen in het najaar van 1973 hebben gemaakt. Op 6 oktober 1973 werd Israël, dat Yom Kippoer vierde, onverhoeds aangevallen door Egypte en Syrië. Toen president Nixon enkele weken later militaire steun aan Israël toezegde kondigden Libië, Abu Dhabi en Saoedi-Arabië een olieboycot af tegen de VS en Nederland.

De andere olie exporterende Arabische landen volgden spoedig en dreigen het olieaanbod aan de Europese landen duurzaam te beperken. De economische gevolgen voor de wereldeconomie waren ernstig maar tijdelijk, maar de internationale politieke gevolgen zijn dramatisch.

Het begin van de Europees-Arabische "samenwerking"
In de loop van november/ december van dat jaar wordt een pact gesloten tussen de E.E.G. -de voorloper van de politieke EU, die destijds alleen een economische gemeenschap was- en de Arabische Liga, waarin o.a. Arabische invloed op politiek, onderwijs en cultuur besloten ligt in ruil voor "oliegaranties". Max van der Stoel zit in die tijd namens Nederland in de E.E.G.

Een citaat uit een voordracht van de Egyptisch-Joodse historica Bat Ye’or in juni 2004 in de Franse Senaat te Parijs:
“De samenwerking wordt in 1974 in Parijs bestendigd met de oprichting van de Parliamentary Association for Euro-Arab Cooperation. Aan dit lichaam werd het beheer van alle aspecten van Euro-Arabische relaties –financiele, politieke, economische, culturele en die welke betrekking hadden op immigratie, toevertrouwd. Deze organisatie functioneerde onder auspiciën van de Europese regeringsleiders en hun ministers van buitenlandse zaken, in nauwe samenwerking met hun Arabische tegenspelers en met de vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Arabische Liga.

Doel en strategie
De strategie, waarvan het doel was de oprichting en vestiging van een pan-Mediterrane Euro-Arabische eenheid, die het “vrije verkeer van personen en goederen“ mogelijk zou maken, bepaalde ook de immigratiepolitiek betreffende de Arabieren naar de Europese Gemeenschap. En gedurende de laatste 30 jaar stelde het ook het relevante culturele beleid in scholen en universiteiten vast.

Geheime betrekkingen en overeenkomsten
Sinds de eerste vergadering van de Euro-Arabische Dialooog (EAD) in Cairo in 1975, die werd gehouden onder de ministers en staatshoofden van zowel de Europese als de Arabische landen, werden er overeenkomsten gesloten betreffende de verspreiding en bevordering van de Islam in Europa, van de Arabische taal en cultuur door middel van de oprichting van Arabische culturele centra in Europese steden. Andere accoorden volgden spoedig, alle bedoeld om de ontwikkeling van een culturele, economische, politieke Euro-Arabische symbiose te verzekeren. Deze verstrekkende inspanningen betroffen de universiteiten en de media en zelfs de overdracht van technologieën en zelfs de diplomatie in internationale forums speciaal in de VN.

De voorwaarden van deze Associatie werden door de Arabieren gedicteerd:
1) De Europese politiek zou onafhankelijk zijn van en gericht tegen die van de Verenigde Staten
2) De erkenning door Europa van een “Palestijns volk” en de oprichting van een “Palestijnse Staat”
3) Europese steun aan de PLO
4) De aanwijzing van Arafat als de enige en exclusieve vertegenwoordiger van dat “Palestijnse volk”
5) De ontmanteling van de Israëlische Staat en de Arabisering van Jeruzalem

Hieruit ontsprong de verborgen Europese oorlog tegen Israël door economische boycots.

Arabisch dictaat
Gedurende de laatste 30 jaar bepaalden een aanzienlijk aantal niet-officiële overeenkomsten tussen landen van de EEG (en vervolgens de EU) aan de ene kant en de landen van de Arabische Liga aan de andere de ontwikkeling van Europa in zijn huidige politieke en culturele aspecten. Ik noem er hier slechts vier:
1) Europeanen die met Arabische immigranten te maken zouden krijgen zouden een speciale training ontvangen om hun zeden en gewoonten beter te waarderen;
2) De Arabische immigranten zouden onder de controle en wetten van de landen van origine blijven
3) Historische leerboeken in Europa zouden worden herschreven door gemeenschappelijke teams van Europese en Arabische historici. De Slagen van Poitiers en Lepanto en de Spaaanse Reconquista hadden niet dezelfde betekenis voor beide Mediterrane kusten;
4) Cursussen in Arabische en Islamitische taal en cultuur zouden op Europese scholen en universiteiten worden gegeven door Arabische docenten met ervaring in het onderwijs van Europeanen.”

Tot zover het citaat.

17:04 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Eurabia: de ware reden achter de moslim-migratie

Eurabia: de ware reden achter de moslim-migratie
06-03-2007 - Marc Defianth - Het vrije volk


Bat YeOr
Onderzoekster Bat Ye'or wijst op het bestaan van officiële overeenkomsten tussen Europa en de Arabische wereld. In ruil voor olie mag en mocht de Arabische immigratie en de verspreiding van de islamitische cultuur in Europa geen strobreed in de weg gelegd worden.


'Eurabia' is de naam van een krantje dat in 1975 werd uitgegeven door het 'Europees Comité voor Coördinatie van de Vriendschapsbetrekkingen met de Arabische Wereld', in samenwerking met diverse Arabische en islamitische organisaties.
Dit comité werd in het leven geroepen door leden van wat destijds nog de EEG (Europese Economische Gemeenschap) werd genoemd, maar dat we nu kennen als de EU (Europese Unie).

De in Egypte geboren historica Bat Ye'or onderbouwt in haar boek 'Eurabia: The Euro-Arab Axis' op onweerlegbare wijze hoe Arabische/Islamitische en Europese politici en intellectuelen na de Oliecrisis in 1973 gezamenlijk een koers uitstippelen voor Europa.
Verlangend naar macht en invloed in de Arabische wereld en een gestage aanvoer van olie, gaan de Europese participanten in deze samenzwering akkoord met maatregelen die Europa langzaam zullen veranderen in.... Eurabië!


De samenzweerders komen overeen dat de Europese grenzen moeten worden geopend voor massale migratie van Arabieren en moslims naar Europa. De deelnemende intriganten besluiten dat de verspreiding van de Islam in Europa geen strobreed in de weg mag worden gelegd, en beloven dat zij hun invloed zullen aanwenden om ervoor te zorgen dat de media en het onderwijs in Europa een 'objectief' en positief beeld schetsen van de Islam en haar geschiedenis in Europa (het gaat hier niet over vage complottheorieën. Bat Ye'or onderbouwt haar verhaal met officiële documenten). Treffend zijn ook het anti-Amerikanisme en de Israëlofobie waarin de Europese en Islamitische samenzweerders elkaar vinden.

Onder invloed van deze 'Europees Arabische Dialoog' (EAD) ontstaat vervolgens een atmosfeer van cultuurrelativisme, irrationele zelfhaat en Islamofilie, waarin men op succesvolle wijze door het verspreiden van eenzijdige informatie, de Europese bevolking een collectief schuldgevoel probeert aan te praten vanwege het koloniale verleden, de slavernij en de kruistochten. De meer dan duizend jaar durende slachtpartijen, massale verkrachtingen, slavenhandel, schandalige onderdrukking van christenen en joden, en de talloze plundertochten van de telkens Europa binnenvallende Arabieren, Moren, Janitsaren en Ottomanen, worden verzwegen, en vervangen door de volkomen uit de duim gezogen mythe van het paradijselijke Andalusië, waar moslims, christenen en joden in harmonie samenleefden (een mythe die door Bat Ye'or op magnifieke wijze wordt ontkracht).

De pijnlijke gevolgen van de inmiddels meer dan 30 jaar durende 'Europees Arabische Dialoog' beginnen nu langzaam door te dringen in de publieke opinie. Door de massale immigratie en het hoge geboortecijfer van de moslimpopulatie, begint de Islam in Europa een politieke macht van betekenis te worden. Moskeeën, Islamscholen en Islamitische centra schieten overal als paddestoelen uit de grond, vaak gefinancierd met geld uit Islamitische olielanden. Steeds vaker eisen moslims voor zichzelf bijzondere rechten op (rechten die niet-moslims in Islamitische landen vaak niet krijgen), en men probeert de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen. Kunstenaars, schrijvers, atheïsten en islamcritici probeert men de mond te snoeren. Langzaam maar zeker begint de Eurabische nachtmerrie werkelijkheid te worden. Is het tij nog te keren?

Bat Ye'or's boodschap is van groot belang voor de toekomst van Europa, maar tóch is een kleine kritische kanttekening op zijn plaats. Bat Ye'or is een pleitbezorgster van de Amerikaanse 'war on terror', en hoewel zij het niet echt letterlijk zegt, lijkt ze de mening te zijn toegedaan dat een verwerping van het Eurabische ideaal, en een negatief oordeel over het Amerikaanse beleid, onverenigbaar zijn. Naar mijn mening is het echter zeer wel mogelijk om het met beide oneens te zijn. Maar ondanks dit denk ik dat 'Eurabia' een zeer belangrijk boek is, dat iedereen die begaan is met het lot van Europa zou moeten lezen.


Lees meer over haar op: http://www.dhimmi.org/

En lees ook dit: http://www.katholieknieuwsblad.nl/actueel23/kn2321e.htm

15:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-03-07

De intellectuele armoede bij Knack

Knack presteert het toch iedere keer weer. Is het niet Joël De Ceulaer die met zijn handen gebonden op zijn rug in zijn neus kan peuteren en beweert in die houding de meerdere te zijn in een debat met Filip Dewinter, dan is het een andere Knack journalist die weer een verbazend staaltje van onwetendheid tentoon spreidt.

Dirk Draulans heeft in de European Journal of Human Genetics gelezen dat een aantal Britten rechtstreeks afstammen van zwarte Afrikanen. So what? Michael Jackson ook!

Aangezien de wortels van de mensheid in Afrika liggen is dat niet zo abnormaal, stelt hij vervolgens vast. Maar het speciale aan de beschreven personen is echter dat ze afstammen van mensen die tussen 1800 en 300 jaar geleden van Afrika emigreerden naar wat nu Groot-Brittannië is. En dat bleek uit een onderzoek van hun genetisch materiaal.

En dat doet hem besluiten dat er vroeger een substantiële migratie van zwarten naar Europa moet zijn geweest en dat ‘rassentermen’ een rekbaar begrip is.

Misschien is eerder het ‘kleurenpalet’ een rekbaar begrip, want tenslotte liegt het genetisch materiaal niet.

Maar de clou van zijn verhaal is de laatste zin in het artikel. Want hij besluit met volgend citaat:

“Of met andere woorden: Philip Dewinter heeft ongetwijfeld het potentieel om zo bruin als een Marokkaan te worden.”Is het niet al bewezen dat wanneer mensen in de zon liggen, ze ook bruin worden?
Bovendien heeft de journalist het originele bericht een beetje aangepast aan zijn behoeften. Leest u het zelf maar: KLIK HIER

En voor zover ik weet heeft Filip Dewinter geen probleem met ‘kleuren’ of nakomelingen van mensen die 2000 jaar geleden vanuit Afrika naar Europa kwamen, maar wel met culturen en religies die wij niet verrijkend vinden zoals men ons nu met alle geweld wil laten geloven.


22:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Cijfers liegen "Belgische" economie bestaat niet.

Het jaarverslag 2006 van de Nationale Bank kan de indruk wekken dat de Belgische economie ‘in topvorm’ verkeert.
De werkelijkheid is enigszins anders.

LEES HIER VERDER

01:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

09-03-07

Maar ik voel mij helemaal niet minderwaardig...

Toch wel vreemde reacties in verschillende kranten op de Internationale Dag van de Vrouw.
Ik snap niet goed waarom ‘progressief’ Vlaanderen absoluut wil dat iedereen gelijk is, terwijl het toch een bewezen feit is dat mannen en vrouwen verschillend zijn. De laatste keer dat ik keek toch...

Zij gaan er op een onnatuurlijke wijze van uit dat wanneer je zegt dat iemand anders is, je die persoon dan ook haat of dat je hem minderwaardig vindt. Alhoewel het ene totaal niets met het andere te maken heeft.

Vrouwen zijn anders en ik ben er blij om.

Het is nu net dat onnatuurlijke streven naar ‘het gelijk zijn’, dat mannen sterkt in hun overtuiging dat ze meerderwaardig zijn dan vrouwen. En dat zijn ze niet. We zijn anders en we hebben andere capaciteiten die we moeten gebruiken.

Het zijn mannen die vrouwen willen laten geloven dat ze minderwaardig zijn aan hen. Het zit er ingebakken door de opvoeding en religie.
Haantjesgedrag, elke vrouw kent dat.

Vrouwen moeten zich harder profileren, harder werken om hetzelfde te bereiken als mannen. En waarom? Omdat diegenen die het tot nu toe voor het zeggen hadden ook mannen zijn.
En daar moeten we dringend iets aan doen. Want zolang mannen denken dat emancipatie gelijk staat met een deur op je gezicht te laten dichtvallen zal er niet veel veranderen. Vrouwen zullen geen leidinggevende postjes kunnen bezetten, geen lijsttrekkers worden en zullen ze voor gelijk werk 30% minder blijven verdienen dan mannen.

14:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-03-07

Patrick Janssens bij Dexia

Logo_big_NL

De president van Antwerpen, Patrick Janssens wordt lid van de Raad van Bestuur bij Dexia. Hij volgt daarmee de al even rode burgemeester van Gent, Frank Beke op. Want zoals iedereen wel weet, worden de postjes die geld opbrengen enkel onder de socialisten verdeeld.


En dat het wat opbrengt staat vast. Ik heb het even voor u opgezocht. Bij Dexia is een bruto wedde van niet minder dan 20.000 euro weggelegd voor een gewoon lid van Bestuur. Om alles nog wat aantrekkelijker te maken en er tevens voor te zorgen dat de leden aanwezig zullen zijn op de vergaderingen werd deze wedde aangevuld met een presentiegeld van 2000 euro per zitting. Ik weet niet hoeveel u verdient per jaar in uw voltijdse job? Maar dit lijkt mij toch wel een leuk postje om binnen te rijven. Tweemaal vergaderen per maand, trek de vakantieperiode er nog af, dan blijft er toch nog een mooie som over. Zeker wanneer dit niet uw hoofdbezigheid is zoals bij Janssens.

Janssens is ook Vlaams volksvertegenwoordiger waarvoor hij een brutoloon van 74.923,08 euro per jaar krijgt, aangevuld met een forfaitaire onkostenvergoeding van 20.978,46 euro die je automatisch ontvangt wanneer je minstens aanwezig bent bij 80% van de stemmingen in de plenaire vergaderingen. Janssens is dan natuurlijk elke woensdag vanaf 16,00 uur, wanneer de stemmingen beginnen, present.
Zoals uit de foto blijkt moeten ze hem wel eerst even wakker schudden.

doornroosjeGIF (Small)

Dat alles combineert Janssens met zijn jobke als burgemeester van Antwerpen.
De ‘president’ van Antwerpen, zoals Hugo Coveliers hem treffend noemt, moet zich echter wel schikken naar de wet van 4 maart 1999 waarin staat dat er een beperking van cumulatie bestaat en hij daardoor niet alles uitbetaald krijgt.
En aangezien de inkomsten van een parlementair samen met zijn lokaal mandaat geplafonneerd worden, zit er voor Janssens niets anders op dan nog een jobke erbij te nemen.

Volgens de mededeling in het Staatsblad van 2 februari 2006 mag een parlementair bovenop zijn parlementaire vergoeding “slechts” bruto 50.899,57 euro (bv. als burgemeester) bijverdienen. Met zo’n aalmoes (74.923,08 +20.978,46 + 50.899,57) is het logisch dat een de vergoeding van een Dexia-mandaat meer dan welkom is.

DEXIA...ook uw bank?

13:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |