02-04-07

Ambras in het linkse kamp.

In een interview in De Telegraaf stelde de SP-leider gisteren dat hij het ’een extra dikke plus’ zou vinden als beide bewindspersonen, Albayrak en Aboutaleb hun buitenlandse paspoort op zouden geven.

In Nederland is de PVDA woedend op Sp’er Jan Marijnissen.
Jan Marijnissen, de leider van de socialisten zei zaterdag dat staatssecretarissen Albayrak en Aboutaleb er goed aan doen hun tweede paspoort op te geven. Maar links zou links niet zijn wanneer er geen haar in de boter zou zitten. Want Marijnissen had tijdens de gesprekken in de Tweede Kamer over de paspoortenkwestie zijn mond niet opengetrokken.
In het debat over de dubbele nationaliteit stelde Marijnissen zich nog lijnrecht tegenover PVV en VVD op, die vonden dat de staatssecretaris haar Turkse nationaliteit op zou moeten geven.

PvdA-fractieleider Tichelaar noemt die uitspraak 'stuitend'. En ook bij rechts werd met hoon gereageerd op de ‘opmerkelijke draai’ van SP-leider Marijnissen, schrijft de Telegraaf.

Geen wonder dat Geert Wilders hem laf noemt en de VVD-leider Mark Rutte het verhaal ‘merkwaardig en warrig’ vond.

Filip Dewinter zei al eerder tijdens een interview dat Jan Marijnissen vaak dezelfde standpunten inneemt als het Vlaams Belang, alleen doet Jan Marijnissen, het stiekem en minder duidelijk dan het Vlaams Belang. En blijkbaar vaak tegen de partijstandpunten in, want een woordvoerder van Marijnissen benadrukte gisteren dat de SP Albayrak ’helemaal niet oproept’ en dat het gaat om de eigen keuze van een persoon.
Volgens ons kan iemand met een dubbele nationaliteit geen loyaliteit tonen tegenover het land waar hij woont, als hij/zij niet bereid is de nationaliteit van het land van herkomst op te geven. Iemand met een tweede nationaliteit heeft duidelijk nog ‘plannen’ en ‘afspraken’ met dat andere land.

12:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.