05-04-07

Nieuwe gokverslaving - wed eens op een illegaal!

Vanaf vandaag kunt u op het Brusselse Muntplein gaan kijken naar de meest smakeloze publieke tentoonstelling van vijf mensen zonder papieren (illegalen dus...), een Russin, een Marokkaan, een Congolese, een Serviër en een Colombiaan. Die zullen twee dagen in de kooi doorbrengen en u mag ze er uit stemmen. Dat vind ik gewoon pervers. Het past helemaal in het kader van ons overheidsbeleid. “Geef het volk brood en spelen”. Wat gaan ze doen met diegenen die weggestemd worden? Duim naar beneden en hen met zwepen en stenengooien het land uitjagen?

Het doet mij ook een beetje denken aan de tijd toen slaven per opbod verkocht werden aan de meeste biedende. In feite is dit nu echt eens een job voor De Witte om zoiets aan te klagen. Het is niet alleen vernederend voor diegenen die in die kooi zitten, maar toont aan dat de inrichters niet zozeer begaan zijn met het welzijn van die mensen, maar eerder het eigen grote gelijk willen halen.

Ik verwijt de illegalen op zich niets. Indien ik ergens in een land als Afrika of Afghanistan zou geboren zijn, dan zou ik waarschijnlijk ook proberen om er weg te geraken en een beter leven in het rijke Westen op te bouwen. Zeker wanneer ik zou beseffen dat het nu net het rijke Westen is, die de gruwelijke regimes steunen en in het zadel houden. Regimes die het volk opzettelijk arm houden om de Westerse geldstroom te kunnen behouden.

In ons land ligt het eveneens aan de overheid. Een overheid die nog steeds geen ernstig vreemdelingenbeleid voert en uitgeprocedeerde illegalen toch nog zeven jaar of langer laten blijven zonder ze op te sporen en het land uit te zetten.

In de illegaliteit is het moeilijk om iemand op te sporen, zegt u? Zo illegaal zijn ze niet wanneer ze schoolgaande kinderen hebben, werken of verjaardagskaartjes krijgen van minister Dewael. Bovendien bestaat er geen opsporingsbeleid. En ‘illegaal’ betekent nog steeds – in strijd met de wet -.

Ik vraag mij trouwens af, waarom illegalen tijdens hun procedure geen werkvergunning krijgen. Dat zou minder criminaliteit meebrengen en men weet dan ook waar ze zich bevinden.

Natuurlijk is het jammer wanneer we moeten vaststellen dat sommige illegalen die het land moeten verlaten, dikwijls beter geïntegreerd zijn en zich aanpassen aan onze maatschappij dan sommige andere ‘nieuwe Vlamingen’. Misschien zou men beter vergelijkingen maken tussen geïntegreerde illegalen en sommige nieuwkomers die via een huwelijk of familiehereniging het land binnenkomen, om uit te maken wie hier beter kan blijven of beter kan wegblijven. Men moet niet altijd kijken naar ‘wat het land kan doen voor de nieuwkomer’, maar eerder naar ‘wat de nieuwkomer kan doen voor het land’.


Update: Ik hoor net dat het om acteurs gaat die de rol van 'illegaal' spelen, dat maakt het misschien wat minder pervers, maar minstens even smakeloos.

13:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

illegalen No body is illegal !
Men kan enkel "illegaal" zijn voor de administratie.
En inderdaad als vreemdelingen niet langer vreemd zijn maar echt nieuwe Vlaming worden met ons Vlamingen dan hebben zij meer recht om hier te blijven en op onze simpatie te rekenen dan de eerste de beste import bruid(egom) en aanbengelende (schoon)ouders of overgrootmoeders en vaders die het woestijnzand nog uit hun ogen moeten wrijven.
Eigenlijk zou iedere immigrant geslaagd moeten zijn in een aanpassingsexamen lang voor hij naar hier komt.

Gepost door: Ruzgar | 05-04-07

fout bezig In de magreb worden hele steden gebouwd met geld dat onze voorouders en wij bij elkaar hebben gewerkt,onze sociale zekerheid is verworden tot een grote gratis tombola enkel voor vreemdelingen,gratis onderwijs ,gratis operaties, gratis busvervoer,gratis maaltijden, gratis nederlandse cursussen, gratis en vrijblijvend alles wat hun hartje beliefd, en wij kunnen er voor opdraaien , wat als zeer binnekort de pot leeg is??de plunderingen op Vlamingen zullen massaal zijn, zij hebben wapens ,wij moeten die van ons afgeven

Gepost door: lowieke staal | 10-04-07

De commentaren zijn gesloten.