16-04-07

Goed weer? Naar het zwembad...

Vandaag kreeg ik dit schrijven in mijn mailbox. Nu weet ik weer waarom ik niet meer ga zwemmen in een publiek zwembad...

Vandaag was het bijna 30 graden, een mooie zondag en dus kwam ik op het idee met mijn kinderen gezellig te gaan zwemmen, in het gemeentelijk zwembad te Beveren.

In een ver en achterlijk verleden kwam je als Vlaming in zo’n zwembad vooral Vlamingen tegen; wat een bekrompenheid. Nu kom je er gelukkig Turken tegen. Veel Turken.

Turken zijn, dat is bekend, welwillend en nieuwsgierig. Bij het betreden van het zwembad werd ik dan ook aan een uitgebreide lichaamscontrole onderworpen door een vijftal oudere Turkse heren, die vanop een bank een goed uitzicht hadden over het hele gebeuren. Geruststellend, zo’n team Turkse controleurs, ongetwijfeld ook voor Vlaamse vrouwen in zwembadkledij.

Turken zijn ook erg behendig. Het was opmerkelijk hoe de Turkse jongemannen erin slaagden steeds op enkele millimeters van mijn dochtertje in het water te duiken; dat ze angstig gilde door de watergolven, ach, dat hoort erbij.

Turken zijn ook erg sociaalvoelend, en komen op voor hun medemensen. Toen mijn 11-jarige zoon bij het zwemmen per ongeluk de voet van een 16-jarige Turk aanstootte, kreeg hij meteen een welwillende scheldpartij van de hele tienkoppige groep over zich heen. Ontroerend, hoe Turkse mensen ook Vlaamse kinderen op het rechte pad willen houden.

Turkse meisjes waren vreemd genoeg niet te zien; ach, met dit warme weer bleven zij ongetwijfeld liever thuis dan verveeld in het water te dobberen.

Turken zijn erg gezagsgetrouw. Toen zij steevast in strijd met alle regels de grote waterglijbaan met grote groepen versperden, lachten zij het Beverse personeel, dat hen terechtwees, steeds vriendelijk in het aangezicht uit.

Bij het verlaten van het zwembad verrichtte een Turkse jongeman tenslotte speciaal voor mij nog een behendigheidskunstje. Met overtuiging mikte hij een vers gerochelde fluim net voor mijn voeten in de goot. Men moet toegeven, zoiets vergt oefening en bekwaamheid.

Ja, ik prijs mij gelukkig dat wij dankzij VLD, SP.a en CD&V afscheid hebben kunnen nemen van de bekrompen Vlaamse mentaliteit, ook onder de Beverse kerktoren, en dat dit multiculturele paradijs ons nu bekend is. Een dagje zwemmen zal nooit meer hetzelfde zijn. Alleen merkwaardig dat ik een Vlaming in de kleedkamer fluisterend hoorde zeggen ‘dat er toch wel erg veel Turken waren vandaag’…


10:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

graag komen lezen op je blogje ben het volledig met je eens... overal zijn problemen met vreemdelingen, heel erg....
groetjes en tot ziens

Gepost door: hartendame2 | 16-04-07

Verzuurd De bekrompenen en verzuurden onder ons noemen dat overlast. Toen ik indertijd in het zwembad van Brasschaat mij over zulke toestanden ging beklagen (mijn 14-jarige dochter werd constant lastiggevallen en bepoteld door vrolijke Marokkaanse jongens en jongetjes) kreeg ik het volgende te horen van een toezichter: "als wij daarop gaan reageren zit het er binnen 5 minuten bovenarms op! Eer de politie hier is zijn we een uur verder. Maak U vooral niet kwaad want dan wordt het nog erger!"
Een seizoen later was het zwembad van Brasschaat, ondanks politietoezicht deskundig verloederd.

Gepost door: Metten | 16-04-07

Turken Die Turken waarvan sprake,zijn natuurlijk Koerden = Arabieren (voor de Turken).
Gerustellend de voorbije week was de massabetoging in Ankara tégen Erdogon, uit vrees voor islamisatie van Turkije tegen de wil van het weldenkende deel van de bevolking die het testament van Atatürk onverkort in ere willen bewaren.

Gepost door: Ruzgar | 16-04-07

ook hier In het park wordt het nieuwe zwembad gebouwd, nadat het vorige gesloten was wegens overlast van onze bruine vrienden, die niet enkel gratis binnen glipten maar steeds weer voor massale ambras zorgden,nu zou er strenger toezicht zijn van politie met honden(ha ha ha)zelfs als ze hier in borgerokko twintig flikken laten toezien ,doen de onderontwikkelden nog waar ze zin in hebben ,het bad zal snel van hen alleen zijn,en de paar witte sletjes zullen ze met velen moeten delen dank u wel laurette

Gepost door: lowieke staal | 16-04-07

Eventjes tussendoor Tot nooit meer, Streep!
http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=556

Gepost door: Erik van Angeltjes | 17-04-07

Ik vind dit een nogal bekrompen stukje tekst. De vernoeming vaan de grote partijen geeft bovendien een sterke indruk "Vlaams belang"-getint te zijn. Ik weet niet of dat zo is, maar denk er wel eens over na.

Gepost door: Moetda? | 17-04-07

In Hasselt (Kapermolen) zijn er ook al vaak incidenten geweest met verrijkers. Zelfs een steekpartij onder zo'n 50-tal 'jongeren' (zelf mogen meemaken). Heel leuk als je wil genieten van een dagje aan het water. Sindsdien patrouilleert er: security, stadswacht én politie. Binnenglippen zonder betalen behoort ook tot hun vakgebied. Maw; multicultureel sfeertje.

Gepost door: dvarek | 17-04-07

Dan moet ge ook eens in Hofstade-plage gaan zien, bij Mechelen, en makkelijk bereikbaar vanuit Brussel. Al vele jaren lang nauwelijks nog oude vlamingen te zien. Het lijkt er wel bezet gebied. He krijgen we die hier allemaal eens terug buiten vraag ik mij dan af. Want dat de Reconquista II er ooit staat aan te komen, dat staat vast. 'Europa voor de Europeanen', zoals 'Afrika voor de Afrikanen', en 'Turkije voor de Turken'.

Ik vraag mij af hoe Turkije zou reageren als daar ineens enkele miljoenen minderbegaafde 'kansarme' christenen van hun tak kwamen maken. Ik twijfel er sterk aan of daar ook alle partijen instemmend zouden knikken en pijnlijk zouden knielen in ruil voor hun stem.

Gepost door: Jef | 17-04-07

Multicul Multicul is puur boerengelul.
Wij leven NIET in een multiculturele maatschappij, wij leven in een Vlaamse culturele maatschappij waar wij andere culturen toelaten 'mits' ze zich aanpassen én gedragen naar ONZE normen, waarden én wetten. Punt.
Indien daar van af geweken wordt MOET er streng opgetreden worden.
Dit heeft niets met racisme of wat ook te maken, enkel met het leefbaar houden van onze maatschappij.
Maar ja, men is in dit land meer bezig met wetten te creëren die maar één doel hebben, "muilkorven van burgers" i.p.v. "de veiligheid van de burger".
Het eerste is ter bescherming van hun eigen privileges en het tweede kost geld, dus........keuze is snel gemaakt door dat stelletje hersenloze wezens.

Gepost door: Jean | 18-04-07

Groot gelijk Hetzelfde scenario is elke woensdag en elk weekend te bewonderen in het "vernieuwde zwembad" in de buurtgemeente sint-niklaas. Die heeft de bijpassende naam gekregen: "Sinbad" waar de meeste nog autochtoonse bevolking van Sint-Niklaas op repliceerd: "...en de 40 rovers, of misschien beter gezegd ...en de 40 allochtonen".
Als je dan als meisje met een paar vrienden mee komt zwemmen kan je er ongetwijfeld van op aan dat zij wordt lastig gevallen en soms wel "per abuus" wordt bepampeld door allerlei gespuis onder de waterspiegel.
En uiteraard stonden de redders erbij, en keken ernaar.
Wat zou je anders verwachten van deze multikulmaatschappij?
Echt een kotsmaakwekkend systeem waarin we nu leven!

Gepost door: DaveB | 18-04-07

WEES BLIJ binnenkort komt Turkije in de Europese Unie!
Dan zijn er geen problemen meer in de zwembaden, zeker als er geen mensen van hier meer komen!
Voor alles is er toch een oplossing.
Zoals men vroeger in de Vlaanders zei:
"Als ge het niet kunt verdragen, moet ge het maar verslepen!"

Gepost door: UDO | 18-04-07

Voor het 4de jaar op rij opnieuw veiligheidsproblemen in en aan het zwembad van Beveren Voor het 4de jaar op rij opnieuw veiligheidsproblemen in en aan het zwembad van Beveren - Vlaams Belang wil tekst en uitleg waarom men de problemen niet aan kan en waarom het ontbreekt aan duidelijke maatregelen
dinsdag, 17-apr-2007
Al voor het vierde jaar op rij werd het zwembad in Beveren tijdens de paasvakantie (en eerder ook reeds tijdens de zomervakantie) geconfronteerd met een toevloed van vreemdelingenjongeren die de boel verzieken. Nav deze problemen werd ik gisterenavond en vandaag door heel wat inwoners gecontacteerd. Volgens mijn informatie heeft de aanwezigheid van de bewakingsfirma – waarmee de politiediensten samenwerken – weinig invloed op het gedrag van de jongeren. Op verschillende dagen is er een escalatie geweest van problemen. Volgens verschillende bezoekers werden zowel kinderen, volwassenen als personeelsleden geïntimideerd en bedreigd. Tegenover meisjes was er sprake van seksuele intimidaties. Op zaterdag 14 april werd het zwembad een kwartier later dan voorzien geopend omdat één jongere die de dag voordien reeds uit het zwembad werd gezet, zich opnieuw aan de kassa aanbood. De politiediensten zijn verschillende keren ter plaatse geweest zowel voor vechtpartijen onderling, intimidaties .....
[ Lees meer ] via www.vlaamsbelangbeveren.be

Gepost door: Vlaams Belang Beveren | 19-04-07

Dag Bruno Ook de weg naar mijn blog gevonden?

Vandaag staat er een artikel over in de GvA, het loopt zodanig de spuigaten uit dat ze het niet meer kunnen negeren.

Gepost door: Janice | 19-04-07

Arm België Wat is het beste om de hele economie om zeep te helpen? Deze toestanden tolereren, gevolg: de Vlamingen blijven weg, niet uit angst, laat dat duidelijk zijn, maar omdat ze deze toestanden spuugzat zijn.
Een minderheid verpest het leven van een meerderheid, typisch iets Belgisch, want hier wordt een meerderheid reeds meer dan 175 jaar gepest, vernederd en bestolen door een minderheid, in die minderheid is corruptie 'core business' en wie heeft al iemand van die corrupte smeerlappen voor een rechtbank gezien, én....wie heeft al iemand van die terroriserende baldadige jeugd, die zo stilaan alles aan ’t verpesten zijn, zien verschijnen voor een rechtbank?
Nu zeker niet want dat zou stemmenverlies opleveren, wel kabaal maken naar een partij die de veiligheid van zijn eigen volk wil garanderen, een partij die opkomt voor de eigen bevolking.
Allé, ze vinden het belangrijker tot 9 uur s’ morgens te zitten ouwehoeren over verkoop van honden en katten, dat intussen de bedrijven massaal de deuren beginnen te sluiten omdat ze de pesterijen spuugzat zijn zien ze niet, waarom ook wel, hun duiten zijn toch binnen.
Doe maar verder met de bevolking te beliegen en bedriegen, met de bevolking hun leefwereld te verpesten, wees er wel zeker van dat “loontje komt om zijn boontje” zal plaatsvinden, zeker weten.
Stop dat geouwehoer over multicultureel, over racisme, want men maakt zich enorm belachelijk.
a- We leven niet in een multiculturele maatschappij maar in een Vlaamse maatschappij waar andere culturen kunnen en mogen aanwezig zijn op voorwaarde dat ze de normen, waarden en wetten van die Vlaamse cultuur respecteren en eerbiedigen.
b- Vlamingen zijn geen racisten, vroeger niet en nu niet. Of dat zo zal blijven is een grote vraag, de allochtonen verpesten hun eigen toekomst in onze maatschappij door onacceptabele gedragingen naar Vlamingen toe, tolerantie heeft nu eenmaal grenzen én.......die grens is reeds ver overschreden.

Gepost door: Jean | 20-04-07

een jaar geleden werd mijn bus gestolen aan het zwembad in beveren tijdens het laden en lossen ik ging aangifte doen en kwam onderweg mijn eigen bus tegen ik achtervolgde hen en verwittigde de politie en aan het rond punt aan de makro werden ze klem gereden en er sprongen 6 minderjarigen anders gekleurden uit en gingen lopen 4 van hen hebben ze opgepakt en verhoord 1 iemand is moeten voorkomen maar de kosten van de bus worden niet vergoed een kei kunt ge niet stropen schandalig !!!!

Gepost door: freiheid | 25-04-07

Hetzelfde verhaal, maar dan gesitueerd in Hofstade en met Marokkanen in de hoofdrol doet al maanden de ronde.

Een broodje aap dus. Maar ja, wie ben ik om te zeggen dat jullie simplele duiven daar geen geloof moeten aan hechten.

Wie ben ik om me af te vragen wie - en vooral waarom - deze cowboyverhalen verspreidt. Ja, wie zou daar nu "belang"bij kunnen hebben.

Gepost door: RKB | 04-06-07

Indianenverhalen. Toch wel eigenaardig dat die 'indianenverhalen' in Beveren op de gemeenteraad besproken werden en de burgemeester besloot strenge maatregelen te treffen.
Maar zelfs dat zal voor sommigen ongeloofwaardig zijn. Ook al stonden de kranten vorig jaar eveneens vol 'indianenverhalen'. Verhalen die zelfs de VLD'er Smagghe liet besluiten om te controleren aan de ingang wie er al dan niet het zwembad nog binnenmocht. Op de vraag hoe hij dat wou doen, antwoordde hij...'Ja, dat zie je toch aan de huidskleur'!!
Ik zou toch maar niet teveel onder de zonnebank gaan liggen, beste, want als het van de liberalen afhangt...

Ach ja, die 'indianenverhalen hoor je evengoed en zo vergelijkbaar in Nederland, Frankrijk en Engeland... die autochtonen toch, hé!!!

Gepost door: Janice | 04-06-07

Ach sorry, 't waren cowboyverhalen ...maar je kunt natuurlijk ook altijd eens even een duikje gaan nemen in Beveren. Dan weet je of het waar is of niet. Ik weet in ieder geval dat het jammer genoeg waar is.

Gepost door: Janice | 04-06-07

Tolk/vertaler Engels-Iwriet Nu ziet men wat voor gevolgen al de bezuinigingen op het onderwijs hebben gehad, dit + een totaal gebrek aan discipline enerzijds en het feit dat de ouders van deze overlast veroorzakende jongeren nooit aangepakt werden vanwege hun manier van "opvoeden" (????) maakt 't urgent dat "the powers that be" ACTIE ondernmen, i.e., géén doodknuffelen meer van allochtonen, goed onderwijs EN discipline op school, verplichte heropvoeding van de ouders, inbeslagneming van banktegoeden en/of salarissen van de ouders om de schade te vergoeden die hun kroost hebben veroorzaakt, en vooral strenge voorwaarden aan imams uit binnen of buitenland om in onze landen te mogen preken en onderwijzen.
Haatzaaiende geestelijken uit het buitenland moeten onmiddelijk het land uitgezet worden en Belgische of Nederlandse imams die zich hieraan schuldig maken hun werk, preek en onderwijsbevoegheden na gevangenisstraf en forse geldboete kwijtraken.
Beter onderwijs gaat onze gemeenschap uiteraard ontzettend veel geld kosten, maar dit is ook het gevolg van de luiheid van de autochtonen van 40 jaar geleden, men moest zonodig mensen uit islamistische (!) landen hiernaartoe brengen om het werk op te knappen dat ze niet meer wilden doen, dan kwamen er rechters die bepaalden dat iedereen recht had op gezinsvorming en hereniging in plaats van een andere aanpak, nl.: heeft de werknemer uit Marokko of Tunesie geen werk meer? Terug naar huis! Nu is 't helaas te laat. Ze (de onaangepaste allochtonen)zullen wel uit eigen wil naar huis terugkeren wanneer de varkens vliegen...

Gepost door: D.J. KATZ | 13-08-07

Die autochtonen van 40 jaar geleden waren nog zo lui niet: bijna iedereen hier had werk, en in sommige landen waren veel werklozen, die desnoods in onze mijnen wilden gaan om hun gezin een beter leven te gunnen, de Italianen en Spanjaarden bv. Toen iemand op het idee kwam om ook Turken en Marokkanen hierheen uit te nodigen, had niemand argwaan, net zomin als bij de Italianen en Spanjaarden. Ook toen de 1e generatie hier volop aan het werk was als mijnwerker of poetsvrouw of lasser, was iedereen tevreden ipv ongerust. Allemaal stille brave werkers, zoals er nu nog ongetwijfeld vele zijn. Wij wisten van ver dat ze geen katholieken waren zoals wij, maar who cares? Tot hun kinderen volwassen werden. Die bleken ineens, ipv verder te integreren zoals andere immigranten, of naar huis te gaan, veel meer dan belgen in de criminaliteit en in de werkloosheid te belanden, en bovendien voelden ze zich 'nergens thuis', 'achtergesteld', en daar was maar één remedie tegen: meer islam, meer moskeebezoek, kopvod dragen, baard laten groeien.

Ondertussen had Links zijn kans geroken: dit was een onuitputbare bron van nieuwe zielepoten, juist hetgeen ze nodig hadden als kiesvee, om eeuwig aan de macht te blijven. Als ze die konden concentreren in de grote steden, zouden alvast die nooit meer uit linkse handen gaan. Bovendien waren het moslims, concurrenten van de door hen gehate katholieken dus, het kon niet mooier. Moslims waren ook gewelddadiger, wisten ze nog van hun grote voorganger Adolf, dat paste dus ook al beter bij de linkse natuur. Alles perfect! En aldus geschiedde.

Tegelijkertijd hadden de arabieren door dat de verovering van een continent ook zonder zwaard kan in deze tijd: gewoon massaal immigreren, overal linkse partijen genoeg in de EU die dat steunen. In Kosovo hadden de albanese moslims het met succes voorgedaan. Desnoods komen de amerikanen en de navo onwillige landen wel bombarderen, als ze geen provincie willen afstaan aan de nieuwkomers. Bovendien beloofden de arabieren dat de oliemiljarden zouden terugvloeien naar europa, in de vorm van contracten voor diensten en goederen, als de politiek de islamisering zou steunen.

Bij de derde generatie verergerde de vervreemding nog, in zover dat die zelfs kwaad zijn op hun grootouders omdat die zich zo mak hebben gedragen! Een superieur ras dat in de mijnen vd ongelovigen moet werken, niet te geloven!

En zo zijn we beland in de huidige situatie: de derde invasie vd islam in europa, na Spanje en de Balkan.

Gepost door: Jef | 13-08-07

De commentaren zijn gesloten.