18-04-07

Jurgen verkiest de gevaarlijke speedboot

Alhoewel je na zeven jaar Vlaams Belang niet alleen een dik vel kweekt, een deel van je eigen familie je laat vallen, en je beledigingen leert slikken omdat er na een tijd een zekere gewenning ontstaat, doen er sommige dingen nog altijd wel een beetje pijn. Wel, vandaag was het zo’n rotdag.
Het begon al met Abu Hezbollah op radio Brussel om even later te vernemen dat iemand van onze partij onze strijd niet meer wil strijden.
Jurgen Verstrepen gaat het proberen op de ‘Lijst De Decker’.

Ik heb nooit veel sympathie gehad voor overlopers, maar anderzijds ben ik evenzeer voor vrijheid van keuze als voor het vrije woord. Dus kan ik niet anders als Jurgen succes te wensen, zij het met gemengde gevoelens. Ik ken Jurgen al heel lang. En eerlijk gezegd, heb ik vroeger heel erg mijn best gedaan om hem op stang te jagen tot hij de stap naar het Vlaams Belang zette. Een stap, waarbij ik, net zoals nu hij eruit stapt, evenveel gemengde gevoelens had, en dat weet hij, want ik stak mijn menig daarover niet onder stoelen of banken.

Jurgen verlaat onze partij niet omdat, zoals onze linkse vrienden denken, wij een ijzeren discipline hebben, maar omdat Jurgen meer interesse heeft in het radio- en televisiewereldje, dan in politiek. Jurgen had een droom, Forza Flandria, die niet in vervulling is gegaan en hij legt de schuld ten onrechte bij het Vlaams Belang. Filip Dewinter heeft diezelfde droom en hij gaat er voor. Hij geeft niet op omdat hij gelooft in het ‘gezonde verstand’ bij de rechtse bevolking en bij de mensen van de eigen partij.
Ik denk ook niet dat het echt zal lukken met die lijst De Decker, een versnippering kan nooit een goede oplossing zijn.

Ik geloof ook niet dat een politicus privé en politiek mag mengen. Een hobby, een liefde, een passie, een vriendschap of een droom mag het uiteindelijke doel, onze onafhankelijkheid, niet in de weg staan. Je gaat ervoor tot het einde of je stopt ermee, maar overlopen doe je niet.

Maar zoals ik al schreef, voor links is dit een snoepje waar ze weer lang gaan op zuigen...
Wat ik uit die halve dag nieuws heb begrepen is dat onze tegenstanders het voorval weer aangrijpen om een enorme uitval naar onze partij te lanceren. Zie je wel dat wij gelijk hebben...roepen ze in koor!
Wel... nee, dat hebben ze dus niet.


Maar de kritiek en het schelden is weer volop aan de gang.

Op zich vind ik het natuurlijk niet erg dat er kritiek wordt geleverd op overlopers, zelfs niet op onze partij of onze mandatarissen, je kunt er misschien iets uit leren, op voorwaarde dat de tegenstanders zich beperken tot waarheden of kritiek leveren op zaken die ze begrijpen.

Dat doen ze echter niet! Niet alleen halen ze keer op keer hun ‘oorlogsgeschut’ uit de tweede wereldoorlog erbij, maar bovendien worden ze meestal grof en persoonlijk tegenover mensen die ze van haar of pluimen kennen.
Het is blijkbaar een links kuddefenomeen waarbij schelden de norm is en om die kudde in gang te krijgen is niet veel nodig. Eén koploper en de anderen volgen vanzelf.

Liefst gebruiken ze de gekende termen zoals de voorgeschreven woordjes fascist en racist, om nog niet te spreken over de lafhartige aanvallen op hun geestelijke capaciteiten of zelfs het uiterlijk. Dit zijn bij vele ‘intellectuele’ of ‘pseudo-intellectuele’ types het onderwerp van debat en daardoor koesteren zijn de illusie dat ‘zij’, de ‘elite’ toch zoveel beter zijn.

Wat mij persoonlijk al heel lang stoort is de intellectuele armoede bij de links georiënteerde ‘democraten’. Het is gewoon ergerlijk hoe deze personen, op de rand van inhoudsloze balancerende beweringen, doorspekt van oude marxistische utopische stellingen, en via een niet analytisch gebruik van modewoorden, rechts proberen te determineren en verklaren en vervolgens op één vuilnisbelt willen gooien.

De intellectuele armoede is een ziekte waar ‘links en links-liberaal’ nu al geruime tijd aan lijdt. Ze dragen de zware last van haat, en gaan er uiteindelijk zelf aan ten onder. Jammer dat een deel liberaal rechts en ander ‘rechts’ dat niet wil begrijpen en het tragere schip vroegtijdig verlaten om te kiezen voor een speedboot dat zich waarschijnlijk tegen de klippen te pletter vaart.

00:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dedecker is een walgelijke lafaard. geen speedboot maar een paarse duikboot die overal Vb'ers probeert om te kopen.

marleen goovaerts wer 5(vijdf) keer opgebeld door dat walgelijk paars sujet om de lijst te trekken in limburg. Ze weigerder. Maar niemand gaat dus spontaan naar die paarse duikboot, hij koopt ze weg. hij lokt ze de smeerlap.
Stemmen verkwanselen in opdracht van verhofstadt dat doet hij.Gepost door: toon | 18-04-07

Walk on water Geen tanker, geen vlot, geen jetski of speedboot...
nee, Verstrepen denkt over water te kunnen lopen.

Waarom toch zoveel reacties op die ene overloper, terwijl er regelmatig dergelijke zaken gebeuren?
Omdat het het VB betreft, da´s één. Twee: omdat Jurgen Verstrepen een heel doorzichtig persoontje is met weinig diepgang, zodat er toch eens nader ingegaan kan worden op partij-hoppen.

Janice, ik ken Jurgen niet als mens, maar leerde hem als politicus bij VB vanop afstand kennen en had er vanaf het begin geen goed gevoel bij.
Hij is en blijft een klein kind dat graag hip wil doen en zich blijft gedragen als een overjaarse puber.
Hij kan wel beweren de "Freedom of Speech" hoog in het vaandel te dragen, maar er zijn grenzen.
Zijn blog bijvoorbeeld was een kleuterhok waar naar hartelust gescholden en gekwetst kon worden. Natuurlijk heb je dan ook het recht om er weg te blijven, als je dat niet bevalt, maar zijn populistische uitspraken, zijn halve zinnen, slogans en zelfs gescheld getuigen m.i. niet echt van een gezonde waarde, namelijk fatsoen.
Velen hebben er de brui aan gegeven omdat zij wel bereid waren hun mening te delen en naar die van anderen te luisteren, maar het er onmogelijk was.
Ouderwets fatsoen ontbrak dus! Modern fatsoen, als dat mag bestaan ook... Jurgen zette enkele woorden neer (vaak een "niet analytisch gebruik van modewoorden"), liet de sluikstorters hun gang gaan en nam zijn afstand. Ik noem het laksheid én uitlokking. Zelden of nooit modereerde hij of gaf een antwoord op duidelijke vragen.
In no time (ik schuw ook geen Engels taalgebruik) was het daar dagelijks een open riool en liet hij de linkse intellectuele armoede welig tieren, met gefrustreerde rechtse tegenliggers die zich dan ook maar overgaven aan straffeloos scheldproza.
Freedom of Speech, de woorden zijn de man onwaardig!
Als hij zich niet goed voelt bij de partij en zich tekort gedaan voelt, heeft hij bijzonder lange tenen. Verstrepen wil zijn zin doordrijven en is dus niet in staat om ook maar enigszins in teamverband te werken, water bij de wijn te doen of openheid daaromtrent te tonen. Hetgeen hij de partij voor de voeten gooit, is nu net datgene waar hij zich aan bezondigd heeft, niet andersom.
Misschien is "media" wel zijn ding, zijn hobby, zijn passie, maar hij verkoopt gebakken lucht.
Waarom kon hij zijn eer niet hoog houden en er gewoon mee stoppen? Het zou hem allicht een pak geloofwaardiger maken dan wat hij nu doet: versnipperen (daar wordt niemand beter van, behalve de linksen).
Het ultieme bewijs van zijn egotripperij, zijn drang naar macht en autoritair gedrag is het per se willen behouden van zijn mandaten.
Hij zit waar hij nu zit dankzij de kiezer, en de kiezer kiest in de eerste plaats nog steeds voor het programma van een partij, en pas daarna voor de personen die zich op de lijst van de partij bevinden. Wettelijk kunnen ze hem niet ontnomen worden, maar we kennen de reden waarom hij ze niet wil afstaan: het gebrek aan fatsoen!

Gepost door: A´ke | 18-04-07

Je hebt dat verstandig gezegd, Janice. Gisteren was ik boos op je maar het is over na lectuur van je huidige posting. De tanker vaart en heeft voldoende brandstof aan boord om de eindbestemming te bereiken.

Gepost door: Ray | 18-04-07

ik neem de "bijbel" erbij Janice! en dat is voor mij het boek van Karel Dillen: "Mijn schilt ende betrouwen..." waarin hij het volgende schrijft.
"Men wilde erbij zijn!
"Ja ik weet het wel. De laatkomers zijn geen telaat-
komers. Ze zijn natuurlijk welkom. Ik weet het wel dat er nog vele handen tekort zijn. Maar een tikkeltje bescheidenheid zou deze laatkomers toch wel sieren.
Zoniet moet alleen de "l" in een "b" veranderd worden en spreekt men niet meer over laatkomers maar baatkomers! (blz 47)............................................
en hij gaat verder op blz 48
"De politieke gulzigaards (en de honger komt gewoonlijk met het eten) mogen geen vrij spel krijgen. Het paard van Troje zou in een Vlaams-nationale beweging geen kans mogen krijgen.

en zo kan ik kan ik nog een aantal citaten uit zijn boek aanhalen.
en daar is volgens mij geen speld tussen te krijgen!
ik meen dat ik er verder niets moet aan toevoegen!

Gepost door: jos | 18-04-07

Verstrepen Als man van eer ,zoals hij beweerd. zou hij nu zijn mandaat als volksvertegenwoordiger van het VB in de Vlaamse regering moeten neerleggen en zich laten opvolgen door iemand anders van het VB. En tonen aan zijn vroegere kiezers van het VB dat hij dit inderdaad een man van principes is .Zoniet is dit een sterk staaltje van volksbedrog; Dat juist hij de man waar ik in gelooft heb, inde partij gaat van Dedecker die zonder omwegen zegt,Mijn enig doel is zoveel mogelijk stemmen van het VB te snoepen;Dus een weloverwogen taktiek

Gepost door: Temmerman | 18-04-07

Verstrepen De laatste tijd veranderde zijn pod-casts,schoven een beetje naar Centrum,bijlange niet meer zo recht(s) (voor de raap).Toch lonkte de (andere) wortel (raap).
Ik apprecieer Jürgen voor zijn professionaliteit wat media betreft.Hij had nog prachtige dingen kunnen doen binnen het VB.Ook vóór het VB.Toch wist ik,als je hem op VB bijeenkomsten zag hoe hij een beetje meewarig keek naar al die "folklore" en hij niet echt in het Vlaams-nationalisme geloofde en (spijtig genoeg) de partij enkel als opstapje gebruikte.
Eigenlijk,als hij konskwent is,zou hij nu zijn mandaten (Vlaams parlement en Antwerpse gemeenteraad) ter beschikking moeten stellen.
Alle respekt voor zijn beslissing,maar geen respekt voor zijn on-trouw.´MIJN eer heet "trouw"!

Spijtig en het gevoel dat je bedrogen werd!

Gepost door: Ruzgar | 18-04-07

Verstrepen De laatste tijd veranderde zijn pod-casts,schoven een beetje naar Centrum,bijlange niet meer zo recht(s) (voor de raap).Toch lonkte de (andere) wortel (raap).
Ik apprecieer Jürgen voor zijn professionaliteit wat media betreft.Hij had nog prachtige dingen kunnen doen binnen het VB.Ook vóór het VB.Toch wist ik,als je hem op VB bijeenkomsten zag hoe hij een beetje meewarig keek naar al die "folklore" en hij niet echt in het Vlaams-nationalisme geloofde en (spijtig genoeg) de partij enkel als opstapje gebruikte.
Eigenlijk,als hij konskwent is,zou hij nu zijn mandaten (Vlaams parlement en Antwerpse gemeenteraad) ter beschikking moeten stellen.
Alle respekt voor zijn beslissing,maar geen respekt voor zijn on-trouw.´MIJN eer heet "trouw"!

Spijtig en het gevoel dat je bedrogen werd!

Gepost door: Ruzgar | 18-04-07

*** Proficiat met de vermelding van jou blog in de top 100….muzikale groeten Tilly

Gepost door: Tilly | 18-04-07

Top 100 Bedankt Tilly, als je ziet dat er ongeveer 80.000 blogs aan de gang zijn, ben ik best tevreden met de 71ste plaats.
Ik zie dat Jurgen met al zijn populariteit amper twee plaatsen voor mij staat... raar!

Gepost door: Janice | 18-04-07

IK HEB VOOR JURGEN GESTEMD op de VB lijst.
Als hij er nu uit wil trekken, is dat zijn goed recht.
Maar ik vind dat mijn stem bij het VB moet blijven.Ik geloof niet in JMD en was zelfs niet goed gezind toen ik vermoedde dat FDW hengelde om hem bij VB te krijgen!
Dat lukte gelukkig niet en nu hij JV opvist, zullen de kansen om hem nog eens te gaan verleiden wel voor altijd verkeken zijn.
JMD blijft liberaal en zo kennen we er nog.Ook daar zijn graden in!

Gepost door: UDO | 18-04-07

'Freedom of Speech' De vrijheid van meningsuiting'Freedom of Speech' is het Jeruzalem van het Westen, ons heiligste der heiligen. Zonder Jeruzalem geen Joden, zonder de vrijheid van meningsuiting geen Westen. De Joden hebben de controle over de Tempelberg verloren uit vrees zich de woedde van de Moslims op de hals te halen. Niet anders vergaat het de vrijheid van meningsuiting, ons heiligdom, wat langzamerhand steeds onbereikbaarder wordt uit angst voor de Moslimwoede. Onze leiders begrijpen niet dat een multiculturele samenleving die rekening houdt met de gevoelens van Islamitische godsdienstwaanzinnigen haar verworvenheden aan het opgeven is.Ja Jurgen, het is beanstigend geen freedom te hebben.MAAR DAN VLUCHTEN?

Gepost door: stradi | 18-04-07

Verstrepen Ja Verstrepen ;hoe u vroeger tekeer ging tegen overlopers waarvan u nu zelf het voorbeeld bent.
Maar zo gaat het nogal dikwijls ,als niets komt tot iets kent niets zich zelve niet,(oud Vlaams spreekwoord) Maar er is meer Het VB dat onder leiding van VH. het ongelooflijke heeft gedaan zou volgens u als nieuw aangekomene en als betweter het totaal anders moeten doen. Dit bewijst een ongelooflijke arrogante stellingsname .U die nog alles moet bewijzen. Wel de toekomst zal uitwijzen welke capaciteiten u in werkelijkheid hebt. Ik voorspel u het volgende. Binnen een paar jaar zal niemand juist zoals Van Rossem indertijd nog uw naam herinneren

Gepost door: temmerman | 20-04-07

@Ruzgar Hier staat er al een topic over Jurgen. De reacties komen echter onder de topic over Onckelinx, die ons (tussen haakjes) nog een veel straffere loer wou draaien.

Gepost door: Janice | 20-04-07

De commentaren zijn gesloten.