19-04-07

Strenge straffen – minder criminaliteit.

Al enkele weken zijn politici zich aan het afvragen of ze met de milde straffen voor criminele jongeren geen verkeerd sein geven.
Natuurlijk doen ze dat! Kleine criminaliteit werd uit het strafrecht gehaald en grote criminele feiten worden amper bestraft. Een ‘jongere’ die drie maanden geleden in Wallonië zijn leraar met een mes aanviel, loopt nu, na amper drie maanden al terug rond. Wat leert zo’n kerel daaruit? Dat hij rustig iemand om het hoekje mag helpen, want dat hij er toch niet voor gestraft wordt.

De 33-jarige Belg Alain Libens werd drie jaar geleden gearresteerd in Griekenland voor het binnensmokkelen van tien kilogram cannabis. Hij werd veroordeeld tot 50.000 euro boete en levenslange dwangarbeid, want in Griekenland lachen ze daar niet mee. Hij kan na 15 jaar een verzoek tot gratie indienen, maar vermoedelijk zal hij 25 jaar in een strenge middeleeuwse gevangenis doorbrengen. Zijn leven is kapot. 25 jaar tussen Albanezen die geen woord Engels of Frans spreken wil zeggen dat hij zich daar gedeisd moet houden. “Want ook hier geldt de wetteloosheid”, zegt hij. Zijn opdrachtgevers in ons land kregen een maximumstraf van drie tot vijf jaar, en zullen vermoedelijk al na een of twee jaar terug vrij zijn.

De reactie van Alain Liebens zegt genoeg, hij beseft dat hij een straf verdiende, maar hij had niet verwacht dat ze zo zwaar zou zijn. En hij voegt eraan toe “Als ik dit allemaal geweten had, had ik het nooit gedaan”.

Dus als de straf zwaar genoeg is, dan is er minder criminaliteit.

Oke, de straf die hij kreeg staat niet in verhouding tot de misdaad die hij beging, maar de straffen die hier worden uitgesproken evenmin. En daar moet dringend iets aan gedaan worden. De straffeloosheid in ons land wakkert agressie en criminaliteit aan. Als treinconducteurs al moeten staken om hun democratisch recht op veiligheid te eisen, dan is het al ver gekomen.

Hoeveel doden moeten er trouwens nog vallen vooraleer de overheid haar afspraken met Marokko nakomt en criminelen hun straf ginder laat uitzitten? Dat is trouwens dé enige straf waar ze bang voor zijn, en in hun cultuur staat ‘respect hebben voor iets of iemand’ gelijk met ‘bang zijn voor iets of iemand’. En daar zijn ze nu toevallig doodsbang voor.

01:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Veilig Vlaanderen! Wanneer? I.v.m. het toenemend geweld, ook al zeggen ze in Brussel iets anders omdat ze dat moeten zeggen, heb ik menige voorstellen aangedragen aan diverse politiekers, ook aan dhr Leterme.
Één van mijn voorstellen was, als iemand, vanaf 14 jaar, een misdaad begaat tégen personen, dan moet die persoon automatisch voor een assisenrechtbank verschijnen, zonder pardon.
Om de jeugd bewust te maken betreffende de gevolgen als ze een misstap plegen zou het zeer wenselijk zijn dat in de éérste week van het nieuwe schooljaar uitleg gegeven wordt door een deskundige (politierechter of commissaris van de politie) aan leerlingen van 14 jaar, die deskundigen kunnen aan de hand van voorbeelden uitleggen wat de gevolgen zijn voor hun zelf én hun ouders, wat de hypotheek is op hun verder leven zoals een strafblad, aansluitend op dergelijke informatievoormiddag wordt dan een bezoek gebracht aan een instelling resp. gevangenis. Een zeer eenvoudige repressie zou kunnen zijn dat iemand met een strafblad van ernstige aard, geen werkloosheidsvergoeding kan krijgen.
Ik ben ervan overtuigd dat bij veel jongeren, helaas niet allemaal, een wijziging zal ontstaan qua gedrag in de maatschappij, veel jongeren begrijpen nog steeds niet dat ze hun eigen maatschappij, de maatschappij van hun ouders én de maatschappij van de gemeenschap vernietigen.
Daarom is het van enorm belang dat we terug een rechtschapen maatschappij bekomen, een maatschappij waar misdaad gestraft wordt en slachtoffers vergoed worden, die vergoeding zal betaald moeten worden, is het niet door de minderjarige dan door de ouders.
Is het een zware misdaad, moord, verkrachting, brutaal geweld, dan moet daar een zware straf over uitgesproken worden die, indien het een vreemdeling betreft, uitgezeten wordt in het land van herkomst, beschikt die persoon over twee paspoorten, dan wordt automatisch de Belgische afgenomen, geen ellenlange procedures, gewoon afnemen en de persoon in kwestie afleveren in het land van herkomst.
We zullen eerst de patrones van Allah en de criminelen moeten uit haar ambt ontzetten met als reden, “totaal onbekwaam én onbetrouwbaar”. Na de nar van defensie (de grootste ramp aller tijden) is het de grootste miskleun die ooit een verantwoordelijke taak heeft ‘mogen’ uitoefenen in ons land.
Wedden dat er een andere mentaliteit zal ontstaan!

Gepost door: Jean | 19-04-07

Gevangenisstraf Gevangenisstraf
Jean, een (korte) gevangenisstraf is niet altijd een goede oplossing. Meestal verhoogd dat hun imago.
Van uit gesprekken met allochtonen weet ik dat de énige straf waar ze echt bang voor zijn, een straf is die moet worden uitgezeten in het land van herkomst.
Ginder is dat een schande, hier een statussymbool.

Om een voorbeeld te geven. Mijn man zit in de branche van hotelinrichting, burelen, bejaarenhuizen enz.. dus grote projecten, waarbij meestal ook andere aannemers bezig zijn. En heel vaak zijn daar dus ook vreemdelingen bij.
Een tijd geleden, ergens in Wallonië, was hij met zijn mannen bezig in een hotel en een andere aannemer was er ook aan het werk met vooral Albanezen. Hij hoorde hoe die mannen onder de middag met elkaar aan het praten waren en dat die Albanezen het heel raar vonden dat nog geen enkele van onze mensen 'in den bak' hadden gezeten. Je was geen vent, als je nog niet in 't gevang had gezeten, zeiden ze.
Dat is jammer genoeg de mentaliteit bij veel van die gasten...

Gepost door: Janice | 19-04-07

Tv programma Koppen Alain Liebens Na het zien van het programma Koppen wat Alain Liebens betreft, begin ik me vragen te stellen wat ons klein Belgïe bezield?????
Vorige week pakken ze die piloot op die de kinderen naar Frankrijk zou vliegen, (waar hij niets van zal geweten hebben dat hij met een foute zaak bezig was, ocharme die man...) maar daarvoor kan er wèl iemand direct van onze regering of gelijk ook wie het was, naar daar vliegen om eens te horen wat er aan de hand is, "eens kijken wat we kunnen doen"???? En voor iemand die in onmenswaardige omstandigheden zijn straf moet uitzitten, waarvan geweten is hoe men in die griekse gevangenis behandeld wordt, die laten jullie aan zijn lot gewoon al 4 jaar over, nee daar zwijgt onze regering nog liever over en dit toch allemaal wetend... Beste regering, het is nu toch welletjes geweest met mensen, onze belgen die dan wel of niet schuldig zijn zomaar aan hun lot over te laten???!!! Help die ene piloot, maar help ook een jonge man die in onmenswaardige omstandigheden probeerd daar nog eens bij te overleven. Laat hem dan zijn straf uitzitten hier, en begin hier eens met de straffen in het algemeen ook wat zwaarder te maken, laat eens zien hoe sterk ons klein België nog is, ik ben beschaamd om Belg te zijn, beschaamd in onze regering, die zich met nutteloze zaken bezig houdt, zoals het elkaar mondeling verwijten in debat-uurtjes, elkaar de loef af steken met de verkiezingen want daar hebben wij belgen echt niets aan... geloof me, het is omdat we moeten gaan stemmen, omdat de wet het zegt of jullie ons anders straffen dat we het doen, maar jullie verkiezingen of jullie debatten vinden wij als belg, momenteel een heel belachelijke toestand wetend dat er andere op dit moment belangerijke zaken aan de hand zijn onder jullie volk, begin daar eens aan te werken, begin jullie volk eens op een andere manier te helpen en te kennen en doe daar wat nuttigs mee in ons land, ipv ons wetten op te leggen door te kiezen om dan jullie onder elkaar de loef af te steken en als winnaar te triomferen, want daar gaat het bij jullie alleen nog om... en op welke manier laten jullie er ons dan ook nog intuimelen, niet kiezen... een straf!!! Ik val misschien meermaals in herhaling, en nu nochmaals: met wat zijn jullie bezig???? Een regelrechte schande, maak ons mensen het niet moeilijker of kwader dan we al zijn, wat het kan nu echt niet meer. met vriendelijke groeten.
Dendooven Gladys.

Groeten uit

Gepost door: Gladys | 08-11-07

Genen Het verschil zit hem in de aard vd misdaad denk ik: door het linkse Europa wordt het binnensmokkelen van moslims hlemaal niet gezien als een misdaad, wel als een gpede daad. Ik vraag mij trouwens af waarom die zwarten er iets op tegen hebben dat hun kinderen naar hier worden gevlogen. Later gaan ze het toch proberen in gammele bootjes, dus waarom nu niet met het vliegtuig? De reden is ntl dat de ouders schrik hebben dat ze geen islamitische opvoeding gaan krijgen. Toch zou het een interessant experiment zijn: ik ben er nl van overtuigd dat ze ten laatste als tiener het Ware Geloof zouden omarmen. Het zit gewoon in hun genen.

Gepost door: Jef | 08-11-07

Beste,
Alain zal komende vrijdag vrijkomen!!!

Gepost door: Vandamme Jimmy | 14-01-09

Of Alain zo onschuldig is als hij beweert, daar twijfel ik ook aan. Want die kinderen die daar bij hun ouders werden weggehaald (of gekocht) met de belofte op een betere toekomst in Europa, werden hier in Europa verkocht voor een flinke smak geld. Dat is volgens mij nog altijd mensensmokkel.

Gepost door: Janice | 14-01-09

De commentaren zijn gesloten.