22-04-07

Is Turkije klaar voor de EU?

Malatya-TurkijeToen ik in 2004 werd uitgenodigd in de Zevende Dag om te komen vertellen waarom ik tegen de toetreding van Turkije tot de EU was, had ik een meevaller. Mijn medetegenstander was een Assyrische christelijke Turk die een aantal jaren geleden samen met 5000 andere mensen (een volledig dorp) waren gevlucht voor hun leven. Zij wonen nu bijna allemaal in Mechelen.


Tijdens een gesprek vóór de uitzending vertelde hij dat Turkije nooit klaar zou zijn voor de toetreding tot de EU. En hij blijkt gelijk te hebben. Onder Erdogan gaat het van kwaad naar erger.

Tijdens een politieke bijeenkomst op 6 december 1997 las hij een gedicht voor van Ziya Gökalp: "Minaretten zijn onze bajonetten, koepels onze helmen, moskeeën onze kazernes en gelovigen onze soldaten".

Op 12 april 1998 werd Erdoğan veroordeeld tot 4 maanden celstraf wegens aanzetten tot religieuze haat en poging tot vestiging van een islamitische staat. Die dreiging bestaat nog steeds. In Turkse kranten liet Erdogan zich tijdens een interview twee jaar geleden ontvallen: “Europa is ziek en enkel de islam kan het genezen”.

Eigenaardig dat er nog steeds mensen in ons land bestaan die dat niet willen begrijpen. De Decker pleit net zoals De Gucht voor een toetreding van Turkije tot de EU. Ze denken dat Turkije de buffer zal zijn tussen het Westen en de moslimwereld. Maar ze vergeten dat wanneer Turkije erbij komt er geen buffer meer nodig zal zijn, want wat de Ottomanen al eeuwenlang hebben geprobeerd zal dan harde realiteit worden. Europa wordt dan heel snel islamitisch!
Wat Turkije nu nog seculier houdt is het leger, maar mensenrechtenorganisaties zullen niet langer dulden dat het leger in een Europees land, de rol van opzichter speelt. Met alle gevolgen vandien.

Vanwege de brute moord op drie Turkse christenen afgelopen woensdag, stellen verschillende Europese politici de toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU) nu opnieuw ter discussie.

Woensdag werden drie medewerkers, twee Turken en een Duitser, van een christelijke uitgeverij in de oost-Turkse stad Malatya op brute wijze vermoord. Hun handen en voeten waren vastgebonden en hun kelen waren opengesneden.

De Turkse regering uit regelmatig kritiek op christenen die in Turkije actief zijn. Het is in Turkije verboden het christelijk geloof te verspreiden onder niet-christenen, maar moslims mogen christenen wel bekeren. Van de 70 miljoen Turken zijn ongeveer 100.000 christelijk.

Volgens Duitse en Italiaanse politici zijn de ondergeschikte positie van Turkse christenen en de discriminerende wetten, de oorzaak van het geweld tegen de christelijke minderheid.

80.000 mensen betoogden onlangs tegen Erdogan, maar wat betekenen 80.000 mensen op een bevolking van 7 miljoen...
Erdogan wil absoluut de volgende president van Turkije worden.

Zeg nu zelf, is Turkije klaar voor de EU?

sarkozy(1)

Gelukkig zijn er grotere landen dan het onze die meer te vertellen hebben dan wij binnen Europa. Sarkozy wou bijvoorbeeld de 'niet-toetreding van Turkije tot de EU' één van zijn campagnestrijdpunten maken. En zoals het er nu uitziet zal hij volgens de peilingen in de beslissende ronde winnen met 52% van de stemmen.

00:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

TR Turkije moet niet klaar zijn voor Europa.Turkije hoort hier niet thuis.Turkije zelf wil zelfs niet bij Europa!
De enige die dat wel willen zijn onze zelfingenomen buitenland- en eerste ministers (die een "pluimke"op hun hoed willen steken) en de moslims in Turkije om Europa te islamiseren!
Laat ons het Turkse leger steunen om onverkort de seculiere staat in ere te houden.
Door de macht van het leger kán Turkije natuurlijk nooit lid van de Unie worden.
Twee vliegen in één klap!

Gepost door: Ruzgar | 22-04-07

KRIJG DE TERING ROT TOG OP KUT SITE XD

Gepost door: wigger | 15-05-07

Tolerant bazeke! Ik ben altijd blij dat mensen oude artikels terug naar boven halen. De interesse is blijkbaar groot. En wanneer de waarheid een beetje pijn doet (minder pijn dan bij die christenen die in Turkije werden afgeslacht natuurlijk) dan worden ze grof. Maar heeft hier al ooit iemand één argument kunnen bovenhalen om te weerleggen wat ik schrijf?

NEE!!!! Enkel Mo-uit-Borgrokko deed moeite om een debat aan te gaan, en dat vind ik best leuk.
De rest...pffff....minder dan pover.

Gepost door: Janice | 15-05-07

De commentaren zijn gesloten.