22-04-07

Jurgen Verstrepen in het Nieuwsblad

Onder de geuzen had je tijdens de Spaanse onderdrukking mensen van alle slag. Van edelen tot marginalen, elk met zijn eigen karakter, eigen temperament en eigen ideeën. Maar uiteindelijk streden ze allemaal samen tegen dezelfde vijand...de onderdrukker.

Vandaag kreeg Jurgen Verstrepen twee bladzijden in het Nieuwsblad. Hij vindt het raar dat Caroline Gennez nu goedendag tegen hem zegt en dat vooral de linkse media zich nu op een ex-Vlaams Belanger stort in de hoop dat het de lijst Dedecker zal lukken wat de Vlaamse journalistiek niet is gelukt – namelijk, het Vlaams Belang terugdringen. Sommige Vlaams Belangers negeerden hem nu, zei hij.
’t Ja...sommige mensen kunnen nu eenmaal hun teleurstelling niet verbergen. Ook dat is menselijk. Bovendien vind ik het persoonlijk bewonderenswaardig dat Jurgen, Filip Dewinter noch Gerolf Annemans een mes in de rug steekt. Dat is bij eerdere partijhoppers wel even anders geweest...

Verder heeft hij het moeilijk omdat er sommige mensen gezegd hebben ‘feitelijk zijt gij der gene van ons’. Ach Jurgen, denk je echt dat je alleen bent die dat te horen krijgt van sommigen?
Ik denk echter dat diegenen die dat tegen jou hebben gezegd, vooral in de reacties op jouw blog terug te vinden zijn, maar soit...

Wat mij echter wel ergerde is dat Jurgen zegt dat hij 20.000 stemmen heeft ‘aangeleverd’ en daar klopt iets niet. Wie op een verkiesbare plaats op de lijst van het Vlaams Belang staat, krijgt stemmen van Vlaams Belangers en heeft er geen ‘nieuwe’ binnengehaald. De stemmentrekkers die mensen over de streep hebben getrokken, Jurgen, waren de mensen die op jouw forum schreven. Anoniem en met argumenten.

De partij heeft Jurgen niet tot haar ‘hoogste beslissingsorgaan’ toegelaten en dat is ook beginnen wringen, zegt hij verder in het interview.
Maar Jurgen toch...er zijn zoveel mensen die zich al jaren inzetten voor het Vlaams Belang en die zelfs niet eens tot op de verkiezingslijsten geraken, moeten die dan allemaal uit wrok overlopen?

Verder zeg je dat je geen probleem hebt met de multi-etniciteit in Vlaanderen, en gelijk heb je. Want het is niet de multi-etniciteit die voor problemen zorgt, maar wel de multi-culturaliteit.
Onlangs hebben Indiërs en andere ‘nieuwe Britten’ daar een volledige uitzending op de BBC aan gewijd. Zij waren tegen de multicultuur in Engeland, want dat maakte de samenleving ‘onleefbaar’ zeiden ze. Zeer interessant...je had moeten kijken.

En dat het Vlaams Belang problemen heeft om dat hardop te zeggen, zeg je? Dat klopt helemaal niet. We hebben zelf mensen van andere etnische oorsprong binnen onze eigen partij. Bovendien heb ik Filip Dewinter vorig jaar al horen zeggen dat hij er geen probleem zou mee hebben om ‘nieuwe Vlamingen’ op de verkiezingslijst te zetten. Het enige wat hij verlangt is dat ze niet alleen ‘nieuwe Vlaming’ zijn maar ook echt onze cultuur, onze waarden en normen, hebben overgenomen.
Dat is toch niet teveel gevraagd, niet?

Maar je zal je wellicht afvragen waarom ik die Geuzen erbij haal? Simpel, Het Vlaams Belang is net als de Geuzen. Je vindt er mensen van alle slag. En ook al zitten er enkele tussen waarmee je liever niets te maken hebt, je verlaat daarvoor geen partij, vooral niet wanneer je jezelf als ‘verruimer’ ziet. Je probeert er iets aan te doen, als is het maar door jezelf te blijven en te schrijven wat je denkt...

Bovendien zal je in elke partij mensen vinden die je niet liggen. Wanneer LDD groeit, zullen er ook mensen bijkomen die jou niet zullen bevallen. Vooral jodenhaters, zoals Dedecker zelf en uiteraard zullen pro-Palestijnse extreem linksen zowel als extreem rechtsen zich dan vinden in jullie partij. Wie weet, vooraleer je het goed en wel beseft zitten al diegenen (ook de tafelspringer waarover je het ooit had en nu weer tijdens het interview hebt genoemd) die wij misschien toch liever kwijt zijn dan rijk, allemaal bij jullie...

Forza Flandria was een heel goed idee, maar de kiezers begrepen het niet. Een alliantie of een kartel waarbij verschillende partijen op één lijst staan, is voor sommige kiezers nieuw. Bovendien waren sommige mensen niet echt Dedecker minded vanwege zijn egocentrisme en zijn onvermogen om met vrouwen een ernstig gesprek te voeren zonder zichzelf binnen de vijf minuten als macho te profileren. En jammer genoeg voor hem, zijn er nu eenmaal heel veel vrouwen bij het Vlaams Belang.

02:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

een voorvalletje in de geschiedenis van het VB! wie maakt daar nog woorden aan vuil!
van mij mag hij zijn zetel hebben. hij toont ermee wie hij werkelijk is!

Gepost door: jos | 22-04-07

JV Zo is dat.
Je verterkt de rechterzijde niet door ze zelf te versnipperen.
Ik zal blijven luisteren/kijken naar zijn podcasts.Hij bespeelt het intrument media als een virtuoos,maar de politiek als inderdaad een leerling-tovenaar.
Zijn passie : de Media.
Door het VB kreeg hij ook de kans om politiek daar iets aan te doen (met sukses trouwens,cfr.recente aanpassing standpunt van VRM betr.podcast/internet)
Het ganse media-gebeuren is een Vlaamse bevoegdheid.Dus zat hij lekker veilig in de Vlaamse koepelzaal tot 2009.Wat staat hij nu te doen op een ferderale kamerlijst als lijsttrekker,dan nog wel? Welke standpunten is hij van plan in die Kamer te verdedigen?Of blijft hij toch veilig tot 2009 in het Vlaams parlement zitten en verder zijn hobby verdedigen?
En heeft hij dan in alle eerlijkheid al gezegd (freedom of speech) dat die ferderale Kamer hem geen fluit interesseert,en dat de kiezers maar niet zo lomp moeten zijn.
Teleurgesteld over de te weinig gewijzigde koers van het VB?
Het beeld van de tanker die moeilijk te keren is?
Het VB is geen tanker.Het Vlaams Belang is een viermastvolschip.Om dat schip te keren moeten "alle hens aan dek"!
Maar ook de wind moet goed zitten.
"I cannot control the winds,
but I can adjust my sails !"

Gepost door: Ruzgar | 22-04-07

goed antwoord op zij 5 minuten roem en glorie en gefundeerde kritiek op zijn uitlatingen op TWEE (!!!!) pagina´s.
Wat JMDD en JV alvast gemeen hebben is hun gedachtengoed over vrouwen. Ook hun egocentrisme past.
Goed dat je het even vermeld , Janice, hij heeft spijt niet tot het hoogte beslissingsniveau toegelaten te zijn?
Met wat holle slogans en vooral luiheid kom je daar niet.
Vanhecke had wel door wat vlees er in de kuip was.
De meerderheid heeft Verstrepen het voordeel van de twijfel gegund: een mogelijk potentieel.
De twijfel was dus gegrond en de stemmen voor hem waren weggegooide stemmen. Iedereen maakt fouten...Zoals je zegt, heeft hij geen nieuwe stemmen aangebracht, enkel VB-kiezers gaven hem een voorkeurstem (een stem bovenop andere voorkeurstemmen)
Hopelijk kijkt hij bij LDD verder dan zijn yuppie-neus lang is en zal hij daar moeten presteren en tegelijkertijd inbinden.
Het was een populair doch ergens wel zwak figuur dat zich met onbenulligheden bezighield en daar een varkensstal zonder eigen inbreng of tussenkomst had op zijn forum.
Het aantal posters, en dan vooral zijn "aanhang" is enorm gedaald. Kritiek zou hem niet raken, zegt hij grootsprakerig, maar ijdel als hij is is hij op zijn tenen getrapt en verwijt nu zijn vorige broodheer wat hem wordt aangewreven.
Het is een spijtige zaak dat hij ooit door VB is binnengehaald, meer dan wat gelul heeft hij nooit geleverd. Zijn mandaten zijn nog zoiets: met enig fatsoen en intelligentie zou hij beseffen dat hij die stemmen kreeg dank zij de partij waartoe hij behoorde. Maar intellect en fatsoen zijn hem vreemd.
Het enige plaatsje waar hij zich goed zou voelen is het "spiegelpaleis"

Gepost door: A´ke | 22-04-07

en zo doet hij het in de morgen
Het Vlaams Belang cultiveert het sektegevoel

21 Apr 2007Het hing al enkele weken in de lucht dat Jurgen Verstrepen van het VB naar de Lijst Dedecker zou overstappen. Nu het gebeurd is, komen er nieuwe barsten in het pantser dat het Belang rond zich optrok. Verstrepen: 'Er heerst angst voor verruiming.'


Door Fabian Lefevere en Tom Cochez
De toon was tot nog toe vriendelijk tussen de Lijst Dedecker en het VB. Maar meteen na de overstap van Jurgen Verstrepen werden ook de vijandelijkheden binnen rechts Vlaanderen geopend. Verstrepen werd plat opportunisme aangewreven, Dedecker een ongebreideld egoïsme. Philip Dewinter verklaarde openlijk de oorlog. Die tremor is niet zo onbegrijpelijk: de uitstap van Verstrepen uit het Belang levert de buitenwacht een blik in de interne keuken van het VB op. Dedecker: "Het Vlaams Belang sluit zich op in zijn extremisme. Ze wíllen niet dat het cordon doorbroken wordt." Het verhaal dat Dedecker en Verstrepen vertellen is er één van een partij die intern verscheurd is en waar een bittere strijd om de macht wordt uitgevochten. Een partij die beantwoordt aan de VB-clichés over de andere partijen, zeg maar.


Jullie bleven de hele week poeslief voor Philip Dewinter, maar hij verklaarde jullie de oorlog.

Dedecker: (haalt de schouders op) "Het is duidelijk wat hun campagnetechniek wordt. Net als de andere partijen zullen ze zeggen dat een stem voor de Lijst Dedecker een verloren stem is. Maar het omgekeerde is waar. Als de vorige gemeenteraadsverkiezingen iets bewezen hebben, dan wel dat een stem op het Vlaams Belang een nutteloze stem is. Bij het VB zijn ze terecht bang dat we hun underdogpositie gaan aanvallen. In werkelijkheid toont het hun angst."

Verstrepen: "Het is een vreemde en ondemocratische houding om te proberen elke nieuwe politieke stroming de pas af te snijden."

Dedecker: "De kiesdrempel is een uitdaging. We zullen er een target van maken."


Een 'Groen! is nodig'-campagne?

Dedecker: "Ik heb zelf ooit op Tobback gestemd. In '95 was het, toen het socialisme nodig was en de partij gebasht werd na de Agustacrisis. (Grijnst) Het is een zware fout geweest, maar het maakt wel duidelijk dat de tactiek werkt. We zijn trouwens nodig."


Volgens het VB zorgen jullie voor versnippering ter rechterzijde. Mogen we daaruit afleiden dat diversiteit ter rechterzijde niet bestaat?

Dedecker: "Wij zijn economisch rechts, maar ethisch progressief. Het begrip 'rechts' hebben we trouwens ingeruild voor het begrip 'gezond verstand'. Dat verstaat iedereen."

Verstrepen: "Ik heb het niet begrepen op een politieke monocultuur zoals het VB voorstaat. De partij zat op dat vlak vast in een automatisme. De tijd is er stil blijven staan, en men grijpt naar zekerheden terug. Er is angst voor vernieuwing en verruiming, en dat zorgt voor die omgekeerde reflex. Toen ik na het laatste congres aangaf dat de staat zich zo weinig mogelijk dient te mengen in ethische zaken, werd daar niet echt positief op gereageerd. Al kom je dat enkel via via te weten. Jullie weten ook hoe dat gaat. Er zijn mensen die je in de wandelgangen bij de arm nemen en je komen vragen of je wel weet dat dit soort thema's erg gevoelig ligt. (lacht zuinig)"


De buitenwacht kreeg voor het eerst openlijk zicht op interne verdeeldheid bij het VB met de forza flandriaepisode. Wat is daar echt gebeurd?

Verstrepen: "Ik vraag me nog altijd af waarom kartels opgeblazen worden als je ernaar streeft de krachten te bundelen. Dat is toch het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken? Ik heb altijd voor samenwerking gepleit. Ook toen Jean-Marie nog bij de VLD zat, waren er al gesprekken over manieren om uit het cordon te breken en samen te werken."

Dedecker: "Het probleem is dat het VB niet uit het cordon wil, en al evenmin een forza flandria wenst. Zij willen absoluut het VB blijven, maar tegelijk de indruk wekken dat ze salonfähig worden en willen samenwerken. Ze redeneren niet vanuit hun ideologie, maar vanuit hun machtsstreven. De partij telt nu eenmaal veel mensen die hun job te danken hebben aan het sektegevoel in de partij. Ze weten dat hun levensonderhoud afhangt van dat gesloten groepsgevoel. Zodra zich buitenstaanders of kartelpartijen aanmelden, komen ze in de problemen en vergrendelen ze de boel hermetisch. Daarom wil het VB het VB blijven, en daarom wil het in het cordon blijven zitten."


Is dat ook de reden dat de gesprekken tussen uzelf en het VB zijn afgesprongen?

Dedecker: "Ik heb er geen moeite mee toe te geven dat ik onderhandeld heb met het VB over een forza flandria in kartel of alliantievorm, maar het VB wilde mij enkel als persoon binnenhalen. Hugo Coveliers hebben ze op die manier binnengehaald. Hij geloofde het fabeltje dat er een kartel zou komen, maar heeft het deksel op de neus gekregen. Frank Vanhecke is droogweg komen vertellen dat er geen kartel zou komen, en dat Coveliers gewoon op de lijst zou staan. Met mij hebben ze hetzelfde willen doen."

Verstrepen: (knikt instemmend).


Volgens Coveliers bent uzelf, met uw exuberante eisen, de reden dat de gesprekken zijn mislukt.

Verstrepen: (lacht luid) "Ik moet er nog altijd hard om lachen. Het is mijlenver van de waarheid verwijderd. Hugo Coveliers was trouwens lang niet bij alle besprekingen aanwezig."

Dedecker: "Ze hebben me de eerste plaats op de Senaatslijst aangeboden, en dat is de waarheid."


Weerom: Coveliers zegt dat u liegt. Hij denkt dat ook over Morel trouwens, die Dewinter aanviel in Het Laatste Nieuws in verband met die eerste plaats voor u.

Dedecker: "Morel was nooit bij de gesprekken. Zij heeft wel de gesprekken opgeblazen, maar dat is een andere zaak. Nee, ik heb die eerste plaats geweigerd omdat ik niet het gezicht van het VB wilde worden."

Verstrepen: "Ik was vanaf dag één bij die gesprekken betrokken en ik garandeer jullie dat Jean-Marie de waarheid vertelt. Coveliers noch Morel waren van alles rechtstreeks op de hoogte."

Dedecker: "Ik ben verwonderd over de bitterheid en het cynisme van Hugo. Dat hij zijn achterban heeft opgegeven voor een verkiesbare plaats, tot daar aan toe. Maar dat hij die onmacht op mij uitwerkt, is jammer."


Was de partijtop unaniem tegen een kartel?

Verstrepen: "Philip Dewinter heeft het altijd gewild, en wil het vandaag nog. Maar op een moment moet je vaststellen dat de rest van de partij niet meewil. Ik had dat, eerlijk gezegd, niet zien aankomen. Op de nieuwjaarsreceptie pleitte Frank Van Hecke openlijk voor een forza flandria. Dat die er niet komt, heeft zoals Jean-Marie zegt te maken met de schrik om compromissen te sluiten, plaatsjes te verliezen en te praten met buitenstaanders."


Is Dewinter dan aangeschoten wild? Twee jaar geleden had hij dat kartel er gewoon doorgeduwd.

Verstrepen: "(Lachje) Dat zou kunnen. Maar ik heb al gezegd dat ik de vuile was niet zal buitenhangen."


Was de aanval van Morel op u en Dewinter voor u een verrassing, meneer Dedecker?

Dedecker: "Cherchez la femme."

Verstrepen: (grijnzend) "Ik zeg daar niets over."


Uw relaties met Morel waren bij uw afscheid anders ook niet meer wat ze geweest zijn.

Verstrepen: "Ze heeft een andere politieke richting gekozen dan ik. We zijn uiteen gegroeid. Zij liet zich opzuigen in de partijstructuren en speelde de politieke spelletjes mee. Ik had daar geen zin in, en wou een andere stem laten horen. Ik heb mezelf vaak in een moeilijk parket gebracht, maar ik durfde tenminste mijn nek uit te steken. Dat was nu mijn verhaal, en Annemans en Dewinter hebben dat mee verdedigd."


Het is het verhaal van medestanders die uiteindelijk tegenstanders worden.

Verstrepen: "Noem het voor mijn part een Griekse tragedie. Na haar aanval op Dewinter dachten sommige mensen dat ik haar zou volgen. Maar toen heb ik het spreekverbod van de partij genegeerd. Als zij dacht zich op die manier te kunnen bewijzen, is dat goed voor haar. Maar ik hoef het er niet mee eens te zijn."


U was toen de spreekbuis van Dewinter, suggereerde het Van Heckekamp.

Verstrepen: "Ik ben nooit iemands spreekbuis geweest. Nooit."


U had toevallig dezelfde mening als Dewinter?

Verstrepen: "Inderdaad. Dewinter is ook de man die mij heeft binnengehaald. Hij was en is de architect van de verruiming, al moeten we nog zien wat ervan overblijft. Ik vond Morels interview toen niet correct. Het was mijn plicht om het ware verhaal te vertellen en Dewinter dus te verdedigen."


Morel was wel de spreekbuis van Van Hecke?

Verstrepen: "Mijn mening daarover hou ik liever voor mezelf."


Hoe dan ook is de strekking-Dewinter in de minderheid binnen het partijbestuur.

Verstrepen: (aarzelt) "Er zijn spanningsvelden."


Is dat dan het einde van Philip Dewinter? De verruiming was zijn levensverzekering.

Dedecker: "Dewinter is ook de levensverzekering van het VB. Hij is het stemmenkanon. Maar er is een groot verschil tussen goed liggen bij de kiezer en macht hebben in je partij."


U zegt nu dat hij de nuttige idioot van het VB is: stemmen halen, maar niets te zeggen hebben.

Dedecker: (wuift weg) "Ik weet zeker dat bij het Vlaams Belang nu weer een stemming van 'wij tegen de rest' heerst. Ze cultiveren het sektegevoel. En je zult zien dat de rangen zich sluiten. Dewinter, Van Hecke en Annemans zullen zich opwerpen als een onwrikbaar triumviraat."


U zelf wordt inmiddels uitgespuwd door het VB, meneer Verstrepen. Het is niet makkelijk uit een sekte te stappen.

Verstrepen: "De laatste tijd had ik vaker het gevoel dat ze me niet als een van hen beschouwden. Dat vond ik vreemd. Ik heb toch ook mijn best gedaan en mijn deel van de lasten gedragen? Ik lees nu ook wat iemand als Coveliers over me zegt. Maar ik zal altijd vriendelijk blijven, zeker tegen een aantal mensen. Zij die me verdedigd hebben, en zij die me steunden maar niet hardop durfden te spreken. Als ze nu willen natrappen, zegt dat meer over hen dan over mij. Ik bied mijn rechterwang aan, dat is christelijk."

Dedecker: "Als ze op mijn linkerwang slaan, sla ik rechts terug."


Dat maakt van jullie een perfect complementair koppel.

Verstrepen: (lachje) "In dit verhaal moet je er rekening mee houden dat je ooit misschien wel met je ex rondom tafel moet gaan zitten. Je moet dus volwassen blijven. Het klopt dat ik in mijn gesprek met Philip Dewinter bij TerZake erg vriendelijk gebleven ben. Maar hij is een van de mensen die me gesteund hebben. Als ik dat programma gemaakt had, dan had ik iemand anders tegenover mij gezet. Ze hebben de verkeerde uitgenodigd."


Laat ons raden: Frank Van Hecke.

Verstrepen: "Iemand anders - zeg ik alleen maar."

Dedecker: "Zeg het maar, Jurgen, zoals je het tegen mij gezegd hebt. Het gaat inderdaad over Van Hecke."


Tussen jullie zal het ongetwijfeld ook botsen in de toekomst?

Verstrepen: "Dat zal wel."

Dedecker: "Het is de botsing van ideeën die ons drijft."


Toen de overstap van Jurgen Verstrepen dinsdag bekend werd gemaakt, viel op dat het geen enkele keer over inhoud ging.

Verstrepen: "Ik moest het verhaal van mijn overstap brengen. Daarbovenop ook nog eens de inhoud was simpelweg te veel geweest."

Dedecker: "Wij krijgen moeilijk inhoudelijke punten op de agenda. Maar dat interesseert de pers ook niet. Ik wil jullie gerust mijn oplossing voor Opel Antwerpen uit de doeken doen, maar daarvoor komen jullie niet naar een kleine speler als ik, terwijl ik de oplossing héb."


Uw succes is ook gebaseerd op het conflict?

Dedecker: "Ik heb succes omdat ik beginselvast ben. Ik zat in een partij die almaar verder naar links schoof. Vandaar mijn conflict en niet omgekeerd. Als ik had gebogen en gebarsten, was er geen enkel probleem geweest. Hetzelfde geldt voor Jurgen. Hij is nog altijd dezelfde als in 2004."

Verstrepen: "Als ik een VB'er van het zevende knoopsgat was, zaten we hier niet voor dit interview. Zo werkt het nu eenmaal."


Meneer Verstrepen, in de wandelgangen circuleert het verhaal dat uw overstap bespoedigd werd doordat u in 2009 geen verkiesbare plaats zou krijgen.

Verstrepen: "Dat is allemaal gespin. Ik ben in 2006 voor de Antwerpse gemeenteraad verkozen van op de 38ste plaats, zonder dat ik campagne heb gevoerd. Het klopt niet dat het een aflopend verhaal was voor mij bij het VB. Ik had gewoon kunnen blijven zitten, en dat zou veel makkelijker geweest zijn."


Houden jullie er rekening mee dat het kan mislukken?

Dedecker: "Op geen enkele manier. Ik heb dat nooit gedaan. Hoe kan ik mensen overtuigen als ik er zelf niet in geloof? Ik geloof er absoluut in."


Bron: De Morgen

Gepost door: androe | 22-04-07

ik ben vanavond nog eens gaan kijken op het blog van jv. erg! héél erg! die man kan beter uit de politiek stappen! de eer aan zichzelf houden! of mss zijn blog sluiten! zich zo laten beledigen. ik krijg er zowaar medelijden mee. posten wil ik er niet meer doen! hij heeft het al zwaar genoeg te verduren!

Gepost door: jos | 22-04-07

Egotrippers Natuurlijk springt De Morgen op de overloop van Jurgen.
Eigenaardig dat ze nu plots Dedecker allemaal 'zo ne goeie' vinden. Vooral sedert hij begon met zijn aanvallen op het Vlaams Belang.
Ze vergeten ineens dat Dedecker overal en met alles en iedereen waarmee hij in aanraking komt, voor ambras zorgt. Bij de VLD - de CD&V en NV-A willen ze hem niet, maar wij zouden hem er moeten bijnemen. Wanneer een groot deel binnen onze partij zich daartegen verzet, spreekt men plots van een 'sektegevoel'.
En voor Dedecker buiten we dan ineens weer het 'underdoggevoel' uit...je moet maar durven.

Iemand zoals hij die zich nu al maanden wentelt in het 'underdogspel' is nu echt niet de geschikte persoon om anderen dat verwijt te maken.

Belachelijk gewoon. En ook bijzonder grof om Filip Dewinter en Gerolf Annemans aan te vallen, die zich bijzonder hard hebben ingespannen om een Forza Flandria te realiseren mét Dedecker erbij. Want dat de partij niet zou openstaan voor verruimers is een grote leugen. Bruno Valkeniers, Rita De Bondt en minder bekende figuren zijn verruimers die zonder arrogantie werken aan veranderingen en verbeteringen. Zij eisen geen gouden kroontje voor wat ze doen. Waarom zou dan iemand die uit rancune naar onze partij wil komen dat gouden kroontje wel mogen opeisen?

Er is inderdaad een gevoel van verbondenheid binnen onze partij. En dat is maar goed ook. Wij hoeven niet al vechtend over de kasseien te rollen zoals het bij andere partijen wel het geval was en nog is.

En wie niet begrijpt waarom wij ons samen binnen dat cordon sanitaire zo verbonden voelen, is blijkbaar niet de snuggerste thuis.
Die verbondenheid voel je vanaf de dag dat je zegt Vlaams belanger te zijn. Je voelt je verbonden met mensen die zonder enige reden verstoten, vervolgd, getreiterd en gepest worden.

Gekrenkte egotrippers kunnen we dus missen als kiespijn.

Gepost door: Janice | 23-04-07

De commentaren zijn gesloten.