23-04-07

Goed nieuws voor dierenliefhebbers.

Het is bijna te gruwelijk om het te geloven, maar toch gebeurde het.

Stel je voor dat jouw hond uit je huis wordt gesleurd door de lokale politie en dan voor je ogen wordt doodgeslagen. Er is enkel nog één mogelijkheid om je lievelingsdier deze vreselijke dood te besparen en dat is hem zelf doden. Dat brengt je dan 0.63 eurocent op dat je krijgt van de overheid.

Afschuwelijke en hartverscheurende keuze...

Nochtans werden duizenden hondenbezitters in het Zuidwesten van China voor deze keuze geplaatst en werden er ondertussen al meer dan 50.000 honden gedood als gevolg van een regeringscampagne om het uitbreken van hondsdolheid tegen te houden. Onlangs begon het opnieuw in het Oosten van Jining, in het Zuiden van Fitian en nog andere steden over heel China. Meer dan honderdduizend honden werden bedreigd. Deze moordcampagnes vinden regelmatig plaats in China om hondsdolheid te voorkomen of tegen te houden, en dat is de schuld van China omdat ze eerst een vooral geen dierenbeschermingsprogramma hebben en evenmin injecties tegen hondsdolheid ter beschikking stellen.

Door massaal dierenvrienden aan te schrijven en brieven te versturen aan China en haar ambassadeurs in- en buiten Europa hebben we resultaten geboekt.

Vandaag kreeg ik deze mail waaruit ik u graag een citaat laat lezen: * Remember de mailactie tegen de slachtpartijen op honden in het Chinese Whanzou? Dankzij de massale reacties van over de hele wereld, worden er momenteel geen honden meer gedood.

Eindelijk! China stopt niet met het moorden omdat ze nu plots zoveel om honden geven, maar omdat hun imago in het buitenland belangrijk is voor hen.
Opkomen voor dieren is trouwens geen alleenrecht voor links, jonge hondjes uit dierenwinkels laten verdwijnen naar donkere achterkamertjes is naar mijn mening geen bewonderenswaardig initiatief van Magda De Meyer - Integendeel, op die manier kweek je bange, en dus gevaarlijke honden die op latere leeftijd allemaal in een asiel zullen gedropt worden.

01:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Hondenslachting Belgie,
Gent, 3 februari 2009

Geachte heer, mevrouw,
Zijn de masale dodingen van honden gestopt in China dan hoop ik dat gerechtigheid geschied in heel de wereld wat dieren- en mensrechten betreft. Heel persoonlijk: ik ben verkracht en door mensen en seksueel vernedert door een hond. Ik word jarenlang gepest door drie geestelijken met name: Ferdinand Demaret, Vandegenechten Paul en Delbaere Luc. Zij brachten mij in stervensnood en meer nog de huisarts mevrouw Lobbestael Janique van de huisartsenpraktijk De Brug kwam mij niet diagnoseren. Ik kreeg geen hulp door familiehulp bij flebitus en hersenschudding. De pesterijen blijven doorgaan. Mijn vraag aan u is: hoelang en hoeveel emails moet ik nog zenden eer er gerechtigheid geschied. Ik ben 54 jaar en ik heb geen volwaardig liefde leven gehad. Mijn homepage is: www.myspace.com/mamaloes
Ik heb een zwangere hond gekocht in de koninklijke dierenbescherming. Ik heb nu vier honden. Eén pupje Bravo is doodgeboren. Ik hou van mijn honden. Mijn vorige hond Miekske is geslagen in het natuurgebied Bourgoyen Ossemeersen. Hij had hierdoor Epileptie.
Vriendelijke groeten mensen- en dierenrechten zijn een wereldgebeuren.
Marie-Thérèse Van Roosbroeck
Brugsesteenweg 203
9000 Gent

Gepost door: Van Roosbroeck Marie-Thérèse | 03-02-09

Euh... Eerst dacht ik dat u mij voor de gek wou houden, maar ik zie op andere (zoals hieronder) sites, dat u daar heel uitvoerig hetzelfde verhaal doet.

Ik weet in feite niet goed wat ik hier moet op antwoorden... ergens hulp zoeken? Misschien beginnen bij uw huisarts??

Gepost door: Janice | 03-02-09

Rijp Rijp voor 't gesticht zeggen ze bij ons...

Gepost door: Wannes | 03-02-09

De commentaren zijn gesloten.