24-04-07

De Tom Barman van Nederland

Soms vraag ik mij af of zangers zich niet beter bemoeien met zingen inplaats van een politieke mening weer te geven, en zaken te vertellen waar ze geen snars van begrijpen. Hieronder leest u het antwoord van Frans Bauer op de vraag of hij zou meegedaan hebben aan een initiatief als 0110:

,,Dat waren toch die concerten voor de verdraagzaamheid? Daar zou ik aan meedoen ja. Racisme gaat gewoon regelrecht in tegen de democratie. In een democratie heb je zoiets als vrije meningsuiting. Je hebt een eigen mening en die mag je geven. In Nederland heb je ook een aantal groeperingen die een eigen mening vertolken. Denk maar aan Geert Wilders, die je kan vergelijken met het Vlaams Belang in Vlaanderen. Die mensen spelen in op een leegte en een frustratie waar sommige mensen heel vatbaar voor zijn. Maar je moet realistisch blijven: als iemand een Belgisch paspoort heeft, dan is hij Belg. We zijn allemaal mensen, dat is het belangrijkste.''

Dat slaat dus nergens op...of toch! Dat wil zeggen dat vrije meningsuiting enkel geldt voor diegenen die anderen de hele tijd demoniseren en hen als onverdraagzaam bestempelen omdat zij de onverdraagzaamheid bij de ‘untouchables” aan de kaak stellen.

15:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

dien Brouwer, of hij ook mag heten zou zich inderdaad beter bezighouden met zingen..... en op dergelijke vragen zijne mond houden ...hij kan ook niet anders ..dan de moraalridder uithangen,naar de mond praten van de correct politieke partijen ...anders kan hij zijn carriere voortzetten op de markt...met zijne zever over racisme...hoe zou hij reageren op de vraag of een collega kleinkunstenaar mag gedood worden als hij wat humor brengt over den Allah..dat is ook racisme maar dan uit de andere richting...waarom geen concertje voor de dader van de moord op van Goch ..Allah mag immers niet beledigd worden daar is iedereen het toch over eens ...dus wat meer begrip voor die dader en een concertje met medewerking van den brouwer......och we zijn nog maar in de beginfase...het zal nog erger worden door de steun van al die mosselen

Gepost door: Rene | 24-04-07

gefrustreerde zieltjes zijn jullie:-)

weet je wat ik je wens, Janice?

Een goeie gangbang met 10 marrokanen
en een zwaar zwangerschap tot gevolg

trut!

Gepost door: marcel | 24-04-07

tom barman ter attentie van marcel
je vunzige taal toont heel goed aan ,wie je bent.

Gepost door: filips Bossuyt | 24-04-07

Vooral die reactie van Marcel niet afvegen, Janice! Dergelijke postings tonen net het niveau aan waar deze personen zich verlagen bij gebrek aan argumenten.

Zou het anderzijds eens geen goed idee zijn om hier een apart topic over te openen "De schandpaal" of zoiets, waar dan alle desbetreffende reacties te kijk worden gezet. En hoe meer daar in gepost wordt, hoe meer het ware gelaat van links wordt getoond.

Gepost door: Antichrist | 24-04-07

Vrije meningsuiting Ja, Marcelleke, dat is inderdaad wat links bedoelt met 'freedom of speech'. Schelden, groffe taal gebruiken, liegen en mensen met een andere mening allerlei onheil toewensen.
Met andere woorden, pure nazistijl.

Maar goed dat er nog oppositie bestaat, het zou er anders maar slecht uitzien voor de toekomst als jullie het alleen voor 't zeggen hadden (en vooral wat jullie zouden doen...)

Gepost door: Janice | 25-04-07

Barman Het is veel erger.
Zangers die verzocht worden mee te doen aan zo'n concert,MOETEN "ja" zeggen.
In onze linkse schijndemocratie zou weigeren publieke schandpaal,verkettering en broodroof betekenen!(Herinner u de Strangers 10 jaar geleden.)
Een artiest kán niet overleven zonder de media.Wie de media naar de mond praat wordt geprezen en de bankrekening gespijst.(Cfr.Helmut Lottegiers die zijn VNJ verleden verloochend)

Gepost door: Ruzgar | 25-04-07

een prachtidee van antichrist... al die originele postings van die rode moraalridders zoals dat vulgair prulleke "Marcel" in boekvorm laten verschijnen met als tittel "de rode verdraagzamen" zo kan iedereen lezen uit wat voor krapuul de Sp.a bestaat !!

Gepost door: Rene | 25-04-07

U verkoopt lucht, gebakken lucht in pakjes. Eigenlijk is het onzin van mij om hierop te reageren. U hersenen zijnwaarschijnlijk al veel te lang bloot gesteld 'slechte invloeden'. Ten eerste is het Vlaams Belang een racistische partij (daar zijn ze voor veroordeeld, en nee, ik moet u mening over het oneerlijke rechtssysteem in ons land niet weten), ten tweede heeft Bauwer, net zomin als Tom Barman, u op enige manier dan ook aangevallen als u zelf overtuigd bent van u goede bedoelingen. En dan ten laatste: vrije meningsuiting is een heikel punt, mensen angst injecteren dag in dag uit. Ik voel met u mee en hoop dat u ooit nog gelukkig kunt worden. Zo'n egatieve kijk op het leven ... En ten slotte nog even vermelden, dank Tom Barman en al die andere die eindelijk een teken durfden geven!

Gepost door: Jolien | 25-08-07

sterk staaltje alweer , en dan maar melken "er is geen vrije meningsuiting" ? net zoals een lijvig strafblad lijkt vrije meningsuiting ook exclusief aan Vb'ers toe te behoren .

Gepost door: bob | 19-09-07

Racisme "Racisme gaat gewoon regelrecht in tegen de democratie"

Dat moet je mij toch eens uitleggen. Als een democratische meerderheid beslist dat er geen vreemden in het land worden toegelaten (Japan de facto bv), is dat dan ineens geen democratie meer?

"als iemand een Belgisch paspoort heeft, dan is hij Belg."

Ook de duizenden kinderen van vreemden die hier nog nooit geweest zijn, maar van Onkelinx een belgisch paspoort gekregen hebben omdat ze hun vader die Belg is geworden ieder jaar een nieuwjaarskaartje sturen zeker? De politiek is er juist voor om wetten te veranderen. Als er binnen afzienbare tijd een meerderheid beslist om die wet ongedaan te maken, of om bv criminele allochtonen de belgische nationaliteit terug af te pakken, dan is dat gewoon zo. We leven toch in een democratie of niet bob?


"..VB heeft een lijvig strafblad..." (bob)
"...VB veroordeeld voor racisme..." (Jolien)

Het moet politiekers toegelaten zijn om andere dan door de momenteel heersende partijen toegelaten meningen te verkondigen, dat is volgens mij de essentie van democratie. Dat alle mensen gelijk zijn is een door links verkondigd begrip, dat mag aangevochten worden. Ze passen het trouwens zelf niet toe, want er is al vele jaren een immigratiestop, tenzij voor moslims. Is dat dan geen racisme? Waarom mag die Ecuadoriaanse familie niet hier blijven?


Gepost door: nonkel van bob | 19-09-07

De commentaren zijn gesloten.