24-04-07

Suggestieve berichtgeving.

De tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen loopt uit op een strijd tussen links en rechts. Nicolas Sarkozy en Ségolène Royal hebben in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen de meeste stemmen gekregen. De kiezers trokken massaal (85%) naar de stembus.

Sarkozy_Royal_carnaval

De rechtse Sarkozy heeft zondag 31,2 procent van de stemmen gekregen, zijn linkse opponent Royal 25,8 procent. Sarkozy neemt het dus in een tweede ronde op 6 mei op tegen de socialist Royal die het vooral moet hebben van haar vrouwelijke charmes.

Maar let u even op het verschil in de berichtgeving tussen ons land en Nederland:

NEDERLAND:

De rechtse politicus Nicolas Sarkozy is de winnaar van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen geworden. Hij kreeg zondag 31,1 procent van de stemmen en neemt het in de tweede ronde op 6 mei op tegen de socialiste Ségolène Royal, die de steun van 25,8 procent van het electoraat kreeg.

VLAANDEREN:

De Fransen gingen massaal stemmen voor de presidentsverkiezingen, en dat speelde duidelijk in het voordeel van de socialistische kandidate Ségolène Royal. Zij haalde een kleine 26% en neemt het in de tweede ronde op tegen Nicolas Sarkozy. De kandidaat van de regerende UMP scoorde bijna 30%.


14:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

DIT IS TOCH HEEL DUIDELIJK We worden weer eens belogen!
Ze slagen er zelfs in de resultaten "aan te passen".
Een echte schande!

Gepost door: UDO | 24-04-07

Ik heb zondagavond naar Het Nieuws van VTM gekeken, en ik wil zeggen dat men daar toch de overwinning van Sarkozy benadrukte. Ook toonde men een interview waarin een geïnterviewde 'Sarkozy-fan' zeer happy reageerde op de 30% die zijn favoriete politicus behaald had. Men zegde inderdaad dat de massale opkomst vooral in het voordeel speelde van Royal en ik denk ook wel dat dat klopt. De socialistische stemmers wilden niet dat Le Pen het zou opnemen tegen Sarkozy in de tweede ronde, omdat er dan een rechtse tegen een extreem-rechtse zou moeten strijden.

Ik ben ervan overtuigd dat 100%-objectieve berichtgeving niet bestaat, maar zo een groot rad zouden ze ons niet voor de ogen draaien, hoor!

Gepost door: MediaFlandria | 24-04-07

De commentaren zijn gesloten.