30-04-07

Karel Dillen

Vorige vrijdag overleed Karel Dillen na een langdurige ziekte op 81-jarige leeftijd. Karel Dillen was de stichter van het Vlaams Blok.
Zaterdag zal de begrafenisplechtigheid plaatsvinden in de kathedraal te Antwerpen om 11 uur.

Weinige nieuwkomers in de partij kennen Karel Dillen. Eén keer ontmoette ik hem in Edegem tijdens een lokaal Vlaams Blok feestje in 2001.

Zijn toespraak was toen een totale verrassing voor mij. De nors uitziende man met de veel te grote bril liet absoluut niet vermoeden dat hij met zoveel humor kon spreken over zaken die hem nauw aan het hart lagen. Het enige wat ik mij trouwens nog kan nog kan herinneren is deze humor én zijn grote liefde voor Vlaanderen. Het viel mij ook op dat hij zeer vriendelijk en attent was.

Hij was ook een moedige man. Want dat moet je wel zijn om als enig verkozen bijna negen jaar moederziel alleen in de senaat te zetelen. En ondanks je huis regelmatig met vandalisme te maken kreeg of letterlijk ‘onder vuur' werd genomen, gaf hij nooit zijn droom over Vlaanderen op.

Verrassend waren ook de krantenberichten. Het Nieuwsblad kwam wel met de belachelijkste titel op de proppen. "Karel Dillen, God van Vlaams Belang, is dood", schreven ze, met uiteraard een passend hatelijk artikel eronder.

Knack schreef een neutraal artikel. Wat daarin opviel is dat Karel Dillen uit een gewoon arbeidersgezin kwam. En na zijn middelbare studies aan het atheneum zich in de jaren na de bevrijding "als leerjongen in de Vlaamse beweging"stortte, zoals hijzelf zei. Misschien is het goed dat al diegenen die menen dat nieuwkomers ‘zonder Vlaams nationale stamboek’er niet bijhoren, dat even in de oren knopen.

Wie het artikel wil lezen kan dit HIER

12:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Stamboek Een Vlaams-Nationaal Stamboek is misschien niet noodzakelijk,maar ge moet wel aan hetzelfde zeel willen trekken,anders krijgt het schip geen wind in de zeilen!En we willen toch in dat ándere land aankomen!

p.s.:Bedankt voor de inlichting.Tot nu toe nog nergens gevonden dat de begrafenisdienst van Karel Dillen zaterdag in de katedraal zal gehouden worden.

Gepost door: Ruzgar | 30-04-07

Zelfde zeel... Het is puur toeval dat een overloper net hetzelfde heeft gezegd. Ik heb daar even niet bij stilgestaan. Maar hetzelfde werd mij ook al meermaals verweten.
Daarom schreef ik het.

Je kunt voor sommigen blijkbaar geen Vlaams nationalist zijn en vurig wensen dat België en het koningshuis wordt afgeschaft, wanneer je niet in het juiste nest geboren werd. En ja, dat ergert mij.

Gepost door: Janice | 30-04-07

hier past de spreuk:
"zulke eiken worden niet meer geplant!"

Gepost door: jos | 30-04-07

Vlaamse kracht Sneu voor de leeuw...Gaia diende al klacht in...

Gepost door: Tiberius | 05-05-07

De commentaren zijn gesloten.