30-04-07

Vlaamse politici en de betrouwbaarheid van Yves Leterme

Vlaams minister van Sport Bert Anciaux (Spirit) had weer een formidabel idee.
Hij wil op 10 juni een mobiel stembureau installeren aan de voet van de Mont Ventoux, schreef ‘Het Laatste Nieuws’ vorige woensdag.
Behalve dat het wettelijk niet kan, zou het installeren van één enkel mobiel kiesbureau aan de voet van de Mont Ventoux niet eerlijk zijn tegenover andere mensen die bijvoorbeeld een weekend weg willen naar, zeg maar Wallonië ofzo... Maar misschien kan men daar ook in verscheidene Waalse steden en dorpjes een Vlaams mobiel kiesbureau zetten? En waarom dan niet meteen ook in andere buurlanden, nu we toch bezig zijn?

Ondertussen weten we nu ook dat Yves Leterme op 8 mei zal bekend maken dat hij op de lijst van de Senaat zal staan, schrijft de krant ‘De Tijd’.
Volgens de peilingen ziet het er goed uit voor CD&V/N-VA, want zo af en toe in Vlaanderen eens uithalen naar de Walen en dan vooral de PS doet het altijd goed, ook al meent hij daar niets van.

Via een interview liet Reynders zijn twijfels over de eerlijkheid van Leterme blijken.

Ondanks Leterme ‘een zéér goede vriend’ van hem is antwoordde hij op de vraag - ‘Zal u in zee gaan met CD&V.N-VA als Leterme een ministerportefeuille eist voor de kartelpartner?’

“Waarom niet? We hebben nu ook een Spirit-staatssecretaris in de regering. Dat is niet altijd eenvoudig, maar dat gaat.
Ik wil een akkoord op basis van een programma.
Als de N-VA de separatistische ideeën in de broekzak steekt, dan is er voor mij geen probleem.

En met CD&V weet je nooit.
Hun programma is vooraf altijd hard, maar ze komen daar tijdens de gesprekken na de verkiezingen vaak van terug.

Eyskens heeft me ooit gezegd: “Je moet je principes heel hoog plaatsen, zodat je veel kunt toegeven en toch genoeg kunt overhouden.”

13:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vlaanderen, mijn land! Persoonlijk heb ik NOOIT een hoge pet op gehad voor CVP of CD&V gezien hun onbetrouwbaar gekronkel om er toch maar bij te horen, aan jassendraaiers hebben wij geen boodschap, dat wil niet zeggen dat ik dhr Leterme capaciteiten ontken, hij lijkt mij een integer persoon, alhoewel.......!hij heeft lang mijn sympathie genoten, helaas heeft hij die verspeeld door zijn verklaringen betreffende de Coburgers dat ze niet ongerust moeten zijn, aan hun nietsdoen en decadente dotaties zal niet geraakt worden!!! Hallo Leterme, van wanneer is dat een democratische instelling waar werklozen jaarlijks een fortuin op de rekening gestort krijgen en dan nog moeten sjoemelen met foto’s en/of verbouwingswerken, waar een gepensioneerde weduwe zo maar eventjes 55.000.000 oude Belgische franken JAARLIJKS opstrijkt, voor wat? Wat heeft die vrouw bijgedragen aan ons land?
Wanneer wordt die mensen gezegd, “hier stopt het”?
Bij zijn verklaringen betreffende de Walen/Brusselaars dat de transfers niet zullen beperkt worden!!! Hallo Leterme, hoeveel miljarden euro’s zijn al verdwenen in die corrupte bodemloze put? Wanneer worden die mensen eens gewezen op hun verantwoordelijkheid, het hangmattentijdperk is voorbij, nu moet er gezorgd worden voor de Vlaamse werkgelegenheid, voor de Vlaamse pensioenen en de Vlaamse vergrijzing met het eigen Vlaamse belastingsgeld.
Wij zijn die Waalse vernederingen, die Waalse diefstal spuugzat.
Waar blijven die rechtzaken tegen die corrupte rode smeerlappen? Of is dat niet erg, moet dat kunnen? Wel processen tegen mensen die opkomen voor de belangen van hun land en hun bevolking, want dat is blijkbaar misdadig!!!!
Moeder, moet er nog zand zijn om die mesthoop af te dekken????

Gepost door: Jean | 30-04-07

leterme en geloofwaardigheid ?
dat is zoiets als belgié en democratie!

Gepost door: jos | 30-04-07

Eens een tsjeef, altijd een tsjeef...
En Weverke zijn foto met 'laat Vlaanderen niet verstrikken' terwijl ze wat bereid zijn om zich door Elio in de kont te laten naaien, spreekt ook boekdelen...

Gepost door: Antichrist | 30-04-07

Beste Janice, ik vind je blog niet kunnen, jullie zijn denk ik vreselijke mensen. Raf

Gepost door: RAF | 01-05-07

PEGGY geeft altijd haar eerlijke mening en die mening luidt als volgt: je bent een mongoloïde vrouwmens, Janice. Je spellingsproblemen zijn inderdaad symptomatisch voor een dieper liggende achterlijkheid en ook je stijl is tenenkrommend. Adieu!

Gepost door: Peggy Guggenheim | 01-05-07

@janice
u kunt hier in een aantal reacties duidelijk lezen waarvoor links al altijd heeft gestaan en nog staat.
de boel verzieken! en dan bedoel ik niet alleen dit forum. maar we kunnen het hen niet kwalijk nemen,
tot iets anders zijn ze niet in staat!

Gepost door: jos | 01-05-07

Beste Jos, je moet niet zomaar aannemen dat iedereen die jouw idiote meninkjes niet deelt een marxistisch is. Peggy is niet links, Peggy is een volgeling van Ayn Rand. Maar ik verwacht niet dat individuen die met hun garnalenverstand beslist hebben dat de logica van Filip Dewinter en andere Janice Laureyssens op iets slaat, verschil zien tussen Marx en Rand :(

Gepost door: Peggy Guggenheim | 01-05-07

echt heel triestig he Jos die postings van onze rode broeders ,zijn dat de verdraagzamen ,de correcten...helemaal niet !! een hoop gefrustreerden..iemand met wat eergevoel schrijft zulke teksten niet..ge kunt dan wel van mening verschillen maar ofwel schrijft ge een zinnige tekst ofwel gaat ge uw tegenstander uit de weg..gewoon een gebrek aan opvoeding ..ze zijn zelfs de naam socialist niet waardig...een beetje uitschot meer niet

Gepost door: Rene | 02-05-07

algemeen Beste Peggy,Mensen die intellectueel zijn,schelden geen mensen uit maar komen aan met argumenten om hun stelling te verdedigen.(garnalen verstand,denk eens aan jezelf)

Gepost door: filips | 02-05-07

algemeen Peggy, je spelling en zinsbouw is toch niet volgens je groot intellect.Er is nog werk aan de winkel

Gepost door: filips | 02-05-07

voelt peggy zich niet aangesproken als "marxist"?
oh! het had evengoed lenin, stalin, hitler of mao kunnen zijn hoor! maar als u zegt een volgeling van rand te zijn begrijp ik u volkomen, want die behoorde eerder tot de mosselachtigen! ze stichtte het objektivisme, maar dat stortte als een kaartenhuisje in 1968 in mekaar! verder wens ik u veel succes peggy!

Gepost door: jos | 02-05-07

Ik zie hier plots een aantal reacties staan met mijn naam eronder. Die wis ik uiteraard, want ik heb ze niet geschreven.

Gepost door: Janice | 02-05-07

@Raf Eerlijk gezegd, Rafke, vind ik jouw blog ook niet kunnen. Maar anderzijds laat het mij werkelijk siberisch koud wat jij denkt over mijn blog.
Heb je ondertussen die 'behaarde man' om sadoseks mee te beoefenen al gevonden?
Ik zal je helpen met de oproep die ik zag op jouw blog en het hier ook eventjes plaatsen. Je ziet, zo verschrikkelijk zijn we niet, hé?

""Bereid tot date, met warme man, liefst ouder maar 30+ gn probleem, zelf 26-175-89kg, donkerblont, blauwe ogen, aan de behaarde kant maar evt intym geschoren, graag reaktie via de mailknopje!""

Gepost door: Janice | 02-05-07

Een aan de 'fishwoman' wil ook niet veel woorden vuil maken. Volgens de foto staat Mongoloïde waarschijnlijk in jouw stamboek?
En dan maar schrijven 'Nobody loves Peggy!' naast een verschrikkelijk lelijk mens met een vis die groter is dan haar verstand. Je zou voor minder gaan lopen...
We leven nu eenmaal niet meer in de middeleeuwen, meisje. Heksen zijn niet meer 'in'.

Ik denk dat Ayn Rand zich zou schamen indien ze wist dat jij haar naam misbruikt.

Eén goede raad, blijf hier weg als het je niet bevalt en ga reclame maken voor je miserabel leven (en blogje) op een ander.

Gepost door: Janice | 02-05-07

Beste Janice,

Het gaat hier om 'I got my salmon on', een kunstwerk van de Britse artieste Sarah Lucas. Voor de rest, hoed af. Ik vond je reacties feitelijk bijzonder geestig. Als het goed is, zeg ik het ook.

Peggy

Gepost door: Peggy | 02-05-07

Peggy, je weet toch dat alleen debielen zoals Decroo over zichzelf spreken in de derde persoon enkelvoud?

Gepost door: Antichrist | 03-05-07

er is geen recht geen recht meer

Gepost door: josse roelands | 07-09-07

mijheer ben geen maxcis kan niet schijven maar probeer toch ben ook invalide die altijd bij multi miljardiars gewerk heb als loodgieter men krijd hard problemen en buiten ben gehuwd met een marokaanse al 10 maanden ze heeft nog altijd geen visum leg mij dat eens uit dossier 170436 heb gehoord dat ze op het miniterie niet graag hebben dat een echte belg met een marokaanse trouwt door praten achter de rug gaat alles niet zoals het hoort weet je er is overal misbruik van vertrouwen tot in de hoogte kringen dat weet gij wel beter he meheer

Gepost door: josse roelands | 12-09-07

politic waar geef men aan alle hoog geplaasten niet hun c4 en dat men te werkloze aanstelt dan zal het proberen waar zijn maar er is te veel geld in spel of allemaal inleveren ok

Gepost door: josse roelands | 17-09-07

klotefishertoestanden LINKS omdat we anders niet meer het recht hebben te kunnen zeggen dat we tegen rechts zijn

Gepost door: petit agité | 25-09-08

Ach, niet teveel van aantrekken. Goebbels zei het vroeger al, "Wir sind Links und verachten das Rechte Burgerblok".

Veel is er aan de links fascistische kant niet veranderd. Integendeel zelfs, ze zijn angstaanjagender dan ooit tevoren.

Gepost door: Janice | 25-09-08

De commentaren zijn gesloten.