03-05-07

Tukije binnenkort niet meer seculier.

carte_islam2
Islamitische landen rondom Europa, merk op dat 'het oude Europa lichtjes gekleurd is, maar deze kaart is ook al iets ouder...

Hoelang is het geleden dat ik schreef dat, wanneer Turkije bij Europa komt, de EU-democraten niet zullen tolereren dat het leger de seculariteit van Turkije nog langer bewaakt?
Een week of twee misschien?
Wel ik zat er flink naast, want Europa wachtte niet tot Turkije al bij de EU was, ze veroordeelden en waarschuwden het Turkse leger nu al.

20041218_erdogan_tcm4-122815

Wat is er gebeurd?
Het Turks leger heeft gewaarschuwd dat de scheiding tussen staat en religie onder de volgende president moet blijven bestaan, nadat presidentskandidaat Abdullah Gul van de islamitische partij AK de meeste stemmen haalde in de eerste verkiezingsronde.

In een verklaring stelde het leger vorige week dat het 'niet zal schromen positie te kiezen', en dat 'het leger altijd een trouw verdediger van de seculiere staat' is geweest sinds 1923. Zoals ik al eerder schreef, weigert het leger islamgeschoold personeel en probeerde Erdogan al meermaals, tevergeefs, islamgeschoolde militairen bij het leger te krijgen.

Tur-Gif

Gul was al minister van Buitenlandse zaken, maar werd nu door de regeringspartij, AK (en als goede vriend van Erdogan) naar voren geschoven als kandidaat. Hij was dus vrijwel zeker om op 16 mei verkozen te worden tot nieuwe president, want de president werd tot nu toe gekozen door het parlement en de islamitische AK heeft met 350 van de 550 zetels een ruime meerderheid.

Dat Erdogan zelf niet voor het presidentschap ging zoals hij eerst had aangekondigd, heeft te maken met zijn islamitisch-fundamentalistisch verleden en een arrestatie in 1997 nadat hij had geprobeerd een islamitische staat in Turkije te stichten als hoofd van de moslim-fundamentalistische partij Refah.


Turk.nat
Bewoners van Istanbul hebben vorig jaar geklaagd dat de vele migranten uit 'Anatolië' niet willen integreren. (Nee, dit is geen grap).

Vooral de Turken van boven de Bosporus, (het Europees gedeelte dat via een jihad in 1453 veroverd werd) protesteerden fel en willen Turkije seculier houden. Door de moorden op de christenen van enkele weken geleden vrezen seculiere Turken dat de extremisten het anders voor het zeggen zullen hebben.

Maar ondanks er één miljoen moderne Turken uit vooral Istanbul (het vroegere Constantinopel) op straat kwamen om te betogen waarschuwde de Europese Unie het Turkse leger zich niet met de presidentsverkiezingen in Turkije te bemoeien.

Turkse-premier-Erdogan

'Militairen moeten de democratie overlaten aan de democratisch gekozen regering,' verklaarde eurocommissaris Ollie Rehn. Bovendien waarschuwde hij het Turkse leger dat respect voor de democratie 'een cruciale voorwaarde voor de kandidatuur van Turkije voor het lidmaatschap van de EU' is. De Turkse minister van Justitie Cemil Cicek, ook van de AK partij, had het meteen gesnapt en wees er in een reactie op dat het Turkse leger nog altijd de premier moet gehoorzamen. En dat is Tayyip Erdogan van de AK. Ingrijpen van het Turkse leger noemt Cicek 'ondenkbaar in een democratische staat'.

Vorige weekend kwamen naar schatting 1 miljoenTurken op straat om te demonstreren tegen zijn kandidatuur. 'We willen geen imam als president,' schreeuwden velen.

Erdogan heeft dan met een gerust hart en 65 miljoen Anatoliërs plus de EU achter zich, gezegd dat er ‘democratische verkiezingen’ zullen plaatsvinden en het volk de volgende president mag kiezen.

Eurabia.... Here I come!!!!

15:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Moeilijke zaak dit Langs de ene kant is Turkije een nationalistische en ondemorcratische staat(links is er verboden en nog heel wat politieke stromingen..De minderheden,zoals Kurden,Allevieten worden er onderdrukt.....En langs de andere kant doet Turkije zich voor als seculier terwijl ook religieuze minderheden worden onderdrukt(Christenen,Soefi's,Joden) en Turkije bijvoorbeeld geen import van varkensvlees toelaat(vreemd voor een seculier land niet?)
Langs de ene zijde dus Turks staatsnationalisme en de andere zijde de islam...Het is kiezen tussen de pest of cholera...Maar Turkije is opgericht door het Turks leger en AtaTurk en elke Turk wordt opgevoed met meer dan respect voor het leger...
Als ooit het leger islamiseert wordt in Turkije dan hebben we een nieuw Iran.Maar hoedanook Europa had beter gezwegen en de kat uit de boom gekeken.

Gepost door: Tiberius | 03-05-07

Europa bemoeit zich steeds met zaken waar weinig studie aan vooraf gaat.
Ze denken dat Turkije een buffer zal vormen tussen de radicale islamitische wereld en het westen. Maar anderzijds zullen ze door hun bemoeienissen met zaken die hun niet aangaan, Turkije nog sneller doen veranderen in een radicale islamitische staat zonder te beseffen wat ze aanrichten.
Tot het telaat is natuurlijk.

Vroeger hadden veel joden een buitenverblijf in Turkije. En voor zover ik weet werden ze niet slecht behandeld. Helemaal anders is het gesteld met de behandeling van de Koerden, Alevieten, Armenen en Assyriërs.
Israël steunt het leger van Turkije en geeft logistieke hulp, daarvoor levert Turkije aan Israël drinkwater. Er varen voortdurend schepen heen en weer.

Wanneer het leger islamitisch wordt is dat ook gedaan. De EU zou beter doen wat ze moet doen, en Turkije buiten Europa houden inplaats van zich te bemoeien met interne zaken van Turkije.

Gepost door: Janice | 03-05-07

Er zijn echt Turkse Joden Maar de nadruk moet gelegd worden op TURKSE joden...Ze beleven hun religie enkel binnenskamers en zijn allemaal handelaars...Ze worden beschermd door de overheid en het leger,dat klopt(moest dat niet zijn...?)
Want niet vergeten Turkijke is een Navo lid...Ze kunnen het zich niet permiteren om Joden te gaan ombrengen...Maar die Joden profileren zich erg Turks zijn pro Ataturk en de seculiere staat dat is hun levensverzekering tot nu toe...Tijdens de tweede wereldoorlog heeft Turkije nooit een Jood uitgeverd aan de nazi's en vormde Turkije een ontsnappingsroute naar Palestina(dat maaktte ook dat Turkije nooit gestraft werd voor hun "neutrale" houding tov Hitler...)
Maar andere volkeren die hebben het misschien iets harder te verduren vanwege hun positie in de wereld(en dat zou eigenlijk niet mogen)...Het is ook een beetje dom van de Koerden om hun onafhankelijkheidsstrijd over de communistische boeg te gooien...Maar hoedanook is een Turkse jood een tweederangsburger die zijn "vrijheid "afkoopt.

Gepost door: Tiberius | 03-05-07

Laten we kopen dat hier ook een voordeel aan gekoppeld zit, dat hiermee het lidmaatschap van Turkijke van de EU voor heeel, heeeeeeeeeeel lang tijd op de lange baan wordt geschoven.

Gepost door: Antichrist | 03-05-07

Europa ! Wat is dat ? Het is met Europa net hetzelfde als met Vlaanderen.
Het grootste gevaar voor Europa zit in Europa zelf zoals het grootste gevaar vaar Vlaanderen in Vlaanderen zit.
Een stelletje lafaards verpatsen én verkwanselen alles, puur uit eigen belang, de wil van het volk wordt niet gerespecteerd, integendeel, het volk wordt vernederd, hoelang denken ze dat te kunnen volhouden, hetgeen die lafaards willen moeten wij negeren, enkel hetgeen wij willen moet plaatsvinden.
Wij leven momenteel in een ‘democratie’ zonder democraten.
Met een gigantische snelheid glijden wij af naar de reinste dictatuur op poten gezet door een stelletje onbetrouwbare despoten.
De walging voor “dit” Europa is enorm en overtreft de minachting die ik heb voor België als zodanig.
Waarom blijft de Europese/Vlaamse burger dat zomaar pikken??? Ik kan het niet begrijpen, is het domheid? Is het luiheid? Is het eigen profitariaat?
Burgers, sta op voor het te laat is want het is een tijdbom die constant staat te tikken, we worden dagelijks belogen en bedrogen over de wantoestanden, corruptie, godsdienstwaanzin, we worden bestolen om een minderheid ter vriend te houden, uiteraard voor eigen belang.
Een laffer gedrag is ondenkbaar, man, man, wat walg ik van dat uitschot.

Gepost door: Jean | 03-05-07

Turkse joden Turkije is en blijft natuurlijk een islamitisch land, en iedereen die een ander geloof aanhangt is een tweederangsburger of een dhimmy. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven.
Maar de mensenrechten vallen daar niet over...je bent enkel racist wanneer je iets bekritiseert bij een moslim. Wat zij doen speelt geen rol.
Geen wonder dat Geert Wilders de koran wil laten verbieden, of tenminste de helft eruit scheuren. Nazilamisme is het. En het is ook geen wonder dat de Arabische vertaling van Mein Kampf het meest gelezen boek is in die landen.

Gepost door: Janice | 04-05-07

Alevieten Een jaar of twee geleden hadden de Alevieten in Nederland een uitstekende website. http://www.geocities.com/aleviamsterdam/index.html
Ze waarschuwden Europa over de komst van de 'vijfde colonne' en de Europese overrompeling van moslims (waarvoor zij uit Turkije gevlucht waren).
Zij waarschuwden Europa om Turkije niet tot de EU toe te laten, want zoals iedereen weet hebben de grootste landen de grootste inspraak.
Dus wat zal er dan gebeuren wanneer een islamitisch land met 70 miljoen inwoners erbij komt?

Ze schreven ook dat Erdogan tijdens een interview met een Turkse krant had gezegd dat 'Europa ziek is en enkel door de islam kon worden genezen'.

Dus weten we wat ons dan te wachten staat...

Maar plots was de website verdwenen.
Ook in Europa zijn ze blijkbaar niet vrij om te zeggen of te schrijven wat ze willen, of toch niet wanneer het over de teergeliefde moslims gaat.

Gepost door: Janice | 04-05-07

Hoe een heel leger seculier kan zijn in een land dat in meerderheid islamitisch is en stemt, versta ik niet zo goed. Soldaten zijn ook maar een doorsnee van het gewone volk. Het is dus de legerLEIDING die seculier is, en dat kan snel veranderen.

Gepost door: Jef | 04-05-07

Turkse soldaten In Turkije bestaat de dienstplicht nog, dus is het uiteraard normaal dat alle Turken ooit bij het leger terecht komen. Maar een soldaat moet zich aanpassen aan de legerleiding. Net als dat vroeger ook hier het geval was heeft een soldaat geen enkele inbreng nog zeggenschap ovr het gevoerde legerbeleid. Maar de top wordt zorgvuldig gescreend en mogen al zeker geen islaminitsche scholing gekregen hebben, anders komen ze er niet in.
Ze volgen al sedert 1923 strikt de hervormingen die Atatürk, die in feite antislamitisch was, op.
Atatürk was ook diegene die ooit zei "De islam is als een rottend kadaver dat onze gemeenschap vergiftigt."

Gepost door: Janice | 04-05-07

"een rottend kadaver" ..en daar had ataturk groot gelijk! des te onbegrijpelijker dat europa zich tegen het leger en dus voor de moslimextremisten kiest!

Gepost door: jos | 04-05-07

turkije Het overgrote deel van de Turken is Islamiet zoals wij Katholiek zijn.Het kan hen geen barst schelen.
Dat de AKP de meerderheid in het parlement heeft,heeft zijn reden in de kiesdrempel (10%),ook al hebben ze maar 30% van de kiezers achter zich.
Daarom wil de oppositie zo vlug mogelijk nieuwe verkiezingen én de President niet door het parlement maar door het volk laten kiezen.
Wat het leger betreft:Een Staat in de staat.Zij zullen ten allen tijde voorkomen dat het testament van AtaTürk ondergraven wordt.(desnoods met een putsch)
Dat de Koerden vervolgd worden heeft zijn reden.Ten eerste ondermijnen de eenheid van het land (Turkije is héél nationalistisch-Önce Vatan !) en ten tweede worden zij beschouwd als "arabieren" en islamisten.
Ik ken vele vrienden en kenissen die in Turkije leven en werken,maar het gevoel van "dhimmy" is er absoluut bij.
En inderdaad Turkije heeft goede banden met Israel.
@Tiberius:Varkensvlees is in Turkije vrij te koop!
Voor de rest wíl de gewone Turk niet bij Europa!

Gepost door: ruzgar | 04-05-07

Dat klopt niet helemaal Ruzgar. De Turken die jij kent zijn waarschijnlijk seculiere Turken, maar vergeet niet de miljoenen Anatoliërs die wél zeer gelovig zijn. Dat zijn die gasten van de eremoorden..je weet wel, zij die hun eigen zus vermoorden wanneer die verliefd wordt op een niet-Turk ofzo...
Het zijn diegenen die je hier nog ziet rondlopen met ofwel lange kleren of een oud en slordig kostuum en hemd met het bovenste knopje los en dikwijls een rond vies 'potske' op hun kop. De vrouwen dragen meestal lange rokken over een lange broek en ook de hoofddoeken zijn anders, met veel opvallende kleuren of zelfs bloemenmotief.
De moderne Turken uit vooral het Europese deel van Turkije zie je hier niet zoveel. Om het verschil te zien, moet je maar eens naar de Turkse tv kijken.

Alle andere bevolkingsgroepen zijn minderheden die niets in de pap te brokken hebben. Zij moeten zich gedeisd houden of ze gaan eraan of worden opgesloten. En wie ooit de film 'Midnight Express' heeft gezien, weet hoe gevangenissen in Turkije eruit zien en hoe niet-islamieten daar behandeld worden.

Van Erdogan is geweten dat hij extreem islamitisch is. Van zijn vrouw wordt zelfs gezegd dat haar hoofddoek aan haar kop geplakt is, omdat ze haar nog nooit zonder hebben gezien. En van Gul wordt beweerd dat hij nóg vromer is dan Erdogan. Wanneer hij dan president wordt...'t ja, dan hebben die twee of drie miljoen seculiere Turken niet veel meer te vertellen, want aan de andere kant staan minstens 60 miljoen Anatolische Turken die net zo vroom zijn als zij en de overige 7 miljoen zijn dhimmies.

Gepost door: Janice | 05-05-07

Nog vergeten Een tijd geleden heb ik in de buitenlandse pers gelezen dat er heel veel illegale Afrikanen in Istanbul zitten. Die zijn er gekomen toen de gesprekken over de toetreding van Turkije terug volop in het nieuws kwamen. Ze wachten hun tijd af om via Turkije Europa binnen te geraken. Hoeveel het er zijn weet men niet precies, maar men denkt dat het over een paar duizenden gaat.

Gepost door: Janice | 05-05-07

Alleen al het feit dat Turken zo extreem nationalistisch zijn is een reden om niet in de EU te stappen, waar men veel van de beslissingsmacht moet afgeven aan Europees parlement en commissie.

Bovendien mag men zich niet verkijken op hun aantal: 70 miljoen nu, misschien 80 milj binnen 10 jaar, plus daarbij nog vele miljoenen etnische turken in de buurlanden, tot in China toe (de Oeigoeren), die zich dan ineens heel goed zouden herinneren dat ze ook Turken zijn en dus naar de EU kunnen verkassen.

Een islamitisch land als grootste van de EU? Neen dank u. Zefs niet als Turkije midden in Europa lag.

Gepost door: Jef | 05-05-07

Turkije @jef : De Turken zelf willen niet bij de EU
@Janice : Ik spreek enkel over Aziatisch Turkije,vooral Ankara.
Laat ons misschien beter het rechtse Turkije steunen om , primo : Turkije geen lid te laten worden en, secundo :te vermijden dat de Islam het moderne Turkije weer in handen krijgt.
Stop daarom het gepamper van/voor de Koerden!

Gepost door: Ruzgar | 05-05-07

turkije Héél simpele oplossing: ieder naar zijn eigen nest en splitsen: Istanboel naar de Oostromeinen, de kuststreken naar Griekenland, de Turken naar het Aziatische binnenland, en de Koerden en Armeniërs er af.
Is dat nu in godsnaam zó moeilijk?!
Gaat er dán nog een islamprobleem zijn?
En laat Euraziatische droom komen als de tijd rijp is...

Gepost door: ludo callens | 14-05-07

De commentaren zijn gesloten.