07-05-07

Begrafenisplechtigheid Karel Dillen

Vorige zaterdag vond de uitvaartplechtigheid plaats voor Karel Dillen, de stichter van het Vlaams Blok.

SPA51095klein

Meer dan 3000 aanwezigen vulden de kathedraal in Antwerpen. In elk ander land zouden staatshoofden, afgevaardigden, voorzitters van andere partijen of tenminste de burgemeester van de stad aanwezig zijn geweest op een plechtigheid als deze. Tenslotte werd toch de man, die de grootste partij van het land heeft gesticht, ten grave gedragen.
Maar in Vlaanderen is dit ondenkbaar. De crapuleuze druk van bovenaf is te groot.

Patrick Janssens sprak liever dit weekend met het Nieuwsblad over Hans Van Themssche, wiens misdaad hij naar eigen zeggen niet politiek wil recupereren om het Vlaams Belang te stigmatiseren, maar het in elk interview wél doet, alleen al door er elke keer weer terug over te beginnen en de naam van het Vlaams Belang erbij te sleuren. Maar later meer daarover...

SPA51096klein

Geen laatste groet, geen respect, geen eerbetoon voor Karel Dillen door wat zich 'politiek correct' noemt. Een man die helemaal in zijn eentje uit de naoorlogse weeën de Vlaamse beweging terug op de been bracht.
Niet voor eigenbelang, niet voor de pluche, niet voor het grote geld, maar voor Vlaanderen, uit liefde voor zijn volk en cultuur. Een man die geschiedenis schreef, maar nooit in de officiële geschiedenisboekjes zal terecht komen omdat het niet in het Belgicistische plaatje past.
Bart De Wever was wel aanwezig. Ondanks de gevaren die uitgaan van de Belgicistische elite, siert het hem als politicus, maar vooral als mens dat hij lef toonde en erbij was. Hij kon dan ook op veel sympathie rekenen van alle aanwezigen.

begr

Toen de soliste en violiste, mevrouw Ch. Krekels, met haar prachtige stem Amazing Grace begon te zingen, keek elke aanwezige verbaasd op, om te kijken waar dit engelengeluid vandaan kwam. Een prachtige stem. De toespraak door Pater Arnouts over Karel Dillen was zo gevoelig en oprecht dat hij een applaus kreeg van de duizenden aanwezigen. Het verdriet en de afscheidswoorden van de familie en vooral de kinderen en kleinkinderen van Karel Dillen roerden de aanwezigen heel diep. Iedereen kreeg een nieuwe kijk op Karel Dillen. Niet enkel als politicus, maar als vriend, vader en grootvader. En hoe hij na het lezen van de Vlaamse Leeuw van H. Conscience, meer en meer boeken begon te verslinden als tiener om uiteindelijk te besluiten zichzelf volledig in te zetten voor Vlaanderen en de Vlaamse belangen.

De pers schreef nadien weinig of niets. En wat er verscheen was eerder heel gemeen en laag bij de grond. Behalve de internetkrant ’t Scheldt. Een volledige editie werd gewijd aan Karel Dillen.
(‘In Memoriam Karel Dillen’).
“Karel Dillen is dood. Of toch weer niet, want hij leeft voort in zijn grote droom die tegenwoordig luistert naar de naam Vlaams Belang en als partij niet meer weg te denken is uit het politieke spectrum van dit land”

SPA51097klein

De plechtigheid kreeg meer sympathie van Franse, Japanse en andere toeristen dan van geïndoctineerde Vlaamse bedelaars die het nodig vonden om scheldwoorden te roepen naar de mensen die de kathedraal verlieten.
Bang van werk, maar niet bang voor een relletje hier of daar...

Ik heb spijt dat ik Karel Dillen niet gekend heb. Maar Vlaanderen zal hem nooit vergeten!


Wie het artikel in 't Scheldt wil lezen kan terecht bij:

redactie@tscheldt.be

15:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Ik heb Karel Dillen wel gekend. En daar heb ik ook spijt van.

Gepost door: Manu | 07-05-07

gelukkig dat de pocodemo's niet op dienst aanwezig waren, zoals die "manu"! de stank ware niet te harden geweest!
het was werkelijk een mooie afscheidsdienst opgeluisterd door die prachtige stem van C.Krekels.

Gepost door: jos | 07-05-07

Ik zou alleen willen dat hij dan ook zegt waarom!

Gepost door: Janice | 07-05-07

Ach Janice! de mening van "mensen" zoals manu zijn totaal onbelangrijk. Het interesseert mij helemaal niet waarom hij Karel Dillen haat. Staal zonder waarde.

Gepost door: martijn | 07-05-07

500 agenten Volgens sommige kranten waren er zo’n 1500 betogers aanwezig. Ik telde bijna 500 agenten. Met waterkanonnen, overvalwagens, prikkeldraadafsluitingen en meer fraais.

Wat een schril kontrast met de rellen verleden week in Lot en in het provinciaal domein te Huizingen waar amper een handvolletje agenten kon worden opgetrommeld toen allochtone jongeren bezig waren met de omwonenden te terroriseren.

Gepost door: alain2 | 07-05-07

En in Schotland mag de leider van de onafhankelijkheidspartij Scottish National Party formatiegesprekken beginnen; Andere landen, andere mores...

Belgie zit vol bange blanke mensen, zoals Manu.

Gepost door: Jef | 07-05-07

De Wever is in mijn achting gestegen. Als mens dan, niet als politicus. Zijn gebaar van goede wil betekent uiteraard niet dat ik ooit voor hem zou stemmen.

Gepost door: Antichrist | 07-05-07

Och Alain2 verwijt die agenten niets ..als ge weet dat er van die 500--- 400 VB symphatisanten zijn...Ik zou willen weten hoe graag Janssens die politie zou (mis)gebruikt hebben om die rouwenden uit elkaar te slaan...Die Manu zou er zeker begrip voor hebben...Ik heb gehoord en gelezen dat bij het naar buiten komen na de dienst er awoe-geroep te horen was..begrijpen wie begrijpen kan...zelfs de doden kan dat uitschot niet met rust laten...maar het bewijst dat ze schrik hebben...veel schrik...van een partij die steeds maar sterker wordt..zoals zal blijken op 10 juni
Ik heb de eer genoten K Dillen persoonlijk te hebben ontmoet, we hadden een aangenaam gesprek Ook Veerle en Marijke...zeer symphatieke ernstige mensen
waar vele rode en andere gekleurden nog een dikke punt kunnen aan zuigen...

Gepost door: Rene | 08-05-07

Karel Dillen Prachtige serene dienst vorige zaterdag in de Katedraal.Alles was in orde.De duizende mensen,ingetogen,de homilie van pater Arnouts,de gevoelige tekstjes van de kleinkinderen,de verassende schets van de vader en mens Karel Dillen door Koen en bovenal de prachtige muziek met violiste/sopraan Mevr.Ch.Krekels.
Van enige verstoring buiten heb ik niets gemerkt,ook niet van overdreven politie-aanwezigheid (enkel om de rouwstoet in goede banen te leiden).
Het was inderdaad een "princelyke"begrafenis,zoals 't pallieterke schrijft.
Schoon.Om te koesteren!
"De honden blaffen,de karavaan trekt verder"
(It ürür,kervan yürür)

Gepost door: Ruzgar | 08-05-07

Mijnheer Manu denkt dat hij nog in de DDR leeft van Honecker en aanverwanten, maar dat is niet zo.
Misschien is het beter dat hij naar china verhuist. Daar bestaat er geen Vlaams Belang

Gepost door: jef | 14-05-07

Karel dillen Was hij niet lid van protea in zuid afrika die voor de apartheids groep was ?
Was hij ook niet die man die tegen de wet was voor die het strafbaar maakte tegen mensen die racisme hadden of xenofobie ?
Trouwens bescherming van de vlaams cultuur kunnen jullie mij eens zeggen wanneer vlaanderen nooit multicultureel geweest is ?

Gepost door: Ramano | 08-06-07

De commentaren zijn gesloten.