08-05-07

Extremistische moefti mocht ons land niet in.

moefti-ikrima-sabri_200

De extremistische moefti van Jeruzalem Ikrima Sabri wou op 5 mei naar Nederland, om de Bevrijdingsdag van de omstreden Hamas-conferentie in Rotterdam, van het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit (PPMS) toe te spreken.

PPMS-woordvoerder Ibrahim Al-Baz bevestigt dat de moefti was uitgenodigd. Moefti Ikrima Sabri is omstreden doordat hij meerdere malen de jihad heeft verheerlijkt en heeft opgeroepen tot geweld tegen de Verenigde Staten, de vernietiging van de staat Israël en de verdrijving van alle joden.

De Nederlandse minister van buitenlandse zaken wou hem echter geen visum geven omdat Hamas een terroristische organisatie is.
De moefti probeerde dan maar via Zaventem binnen geraken om zo verder te reizen naar Nederland om deel te nemen aan het congres met zijn extremistische vriendjes van het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit. De hele wereld weet dat België nogal gemakkelijk is in die zaken, maar deze keer pakte het niet. De moefti mocht er niet in en moest vanuit het eigen land deelnemen aan het congres via internet.

Als het goed is zeggen we het ook...


We mogen ons natuurlijk geen verdere vragen stellen over de aanwezigheid in Europa van zoveel moslimextremisten. Over wat ze hier doen, wat ze eventueel plannen of waarom ze hier zijn kunnen we enkel stilletjes nadenken. Vooral niet bang zijn, want islamfobie wordt streng bestraft in dit land.

01:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Extremisme Extremisme wordt nu eenmaal zelden gewaardeerd.

Gepost door: Peter | 08-05-07

De giftige pijlen komen altijd uit dezelfde richting.

Gepost door: Jo | 08-05-07

Ik ben hier ook nog en heb je het tegen mij, anders snap ik je antwoord niet.

Gepost door: Jo | 09-05-07

Nee, het was niet tegen jou. Ik heb mijn reactie gewist omdat ze waarschijnlijk onjuist was.

Gepost door: Janice | 09-05-07

Kan je mijn reactie dan ook wissen?

Gepost door: Jo | 09-05-07

En wat te denken van die 5 moslims die gisteren in de US zijn aangehouden, op verdenking van het willen aanvallen van een legerbasis? De meesten zouden uit ex-Joegoeslavie komen, waar de moslims een eigen staat kregen (Kosovo), dank zij vooral de US. Maar dankbaarheid staat niet in de koran, zagen over de kruistochten van 1000 jaar geleden, daar zijn ze straf in, maar dat de Navo hen 10 jaar geleden verdedigd heeft tegen de ongelovigen, daar heb ik nog nooit een dankwoord voor gehoord.

De islam is als een reusachtige draak die over de hele wereld ligt verspreid. Staat men in Afghanistan op zijn staart, dan spuwt hij vuur in Duitsland. Trapt men in Irak op zijn tenen, dan klauwt hij vervaarlijk in Joegoslavie.

Wat nog het meest verontrust is dat deze Joegoslavische moslims geen banden zouden hebben met Al Qaida, net zomin als vlg mij de aanslagplegers in Madrid of Londen, of de mislukte terroristen op de duitse treinen. Moslims hebben dus geen centraal gezag of leiding nodig om in aktie te komen, net zomin als ze een hierarchie of een paus nodig hebben om de islam te besturen. De 'religie' is op zichzelf krachtig en aantrekkelijk genoeg om de klus te klaren.

Gepost door: Jef | 09-05-07

De commentaren zijn gesloten.