15-05-07

Vijf minuten zendtijd voor Bart Dewever

Een Brusselse rechter heeft in kort geding beslist dat de vrt vijf minuten politieke zendtijd moet geven aan de NV-A.

Door de beslissing van de rechter stijgt de totale tv-zendtijd van 40 naar 48 minuten, waardoor nu ook de andere partijen extra tv-tijd krijgen.

Vlaams Belang gaat nu van 9 naar 10,5 minuten, SP.A/Spirit van 8 naar 9 minuten en Open VLD van 8 naar 8,5 minuten. En Groen! vijf minuten zendtijd.

De N-VA reageert tevreden op de uitspraak. 'We zetten zo ook een ferme neus aan Vlaams Belang, dat altijd zegt de collega-nationalisten van de N-VA te willen helpen, maar ons achter de schermen niets gunt. In dit geval ging Vlaams Belang zelfs een alliantie aan met de paarse partijen om ons te dwarsbomen.'

Bart Dewever vergeet wel de vele neuzen die hij al eerder heeft gezet naar onze partij. Waarom zouden we iemand moeten steunen die ons voortdurend de grond inboort en zijn Vlaamse principes duidelijk overboord gooit? Bovendien vraag ik mij af welk verschil er zou zijn tussen de kartelpartners CD&V/NV-A en Vlaams Belang-VLOTT – Heeft Vlott dan geen recht op 5 minuten zendtijd?

12:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Naast de kwestie, sorry. Ik probeerde te reageren op het "Kieskompas" in De Korandaard, maar die "democraten" weigeren het te plaatsen, dus daarom maar hier:

"Bedenkingen.
- Is "groen" in sé niet eerder behoudsgezind en passend bij "gemeenschap", dus conservatief, in plaats van bij "progressief" en "libertair", zoals op uw diagram?
In elk geval is het krankzinnig deze begrippen op één hoopje te gooien.
- Nog een mooie: de partij die door de DS-redactief constant als "extreem-rechts" omschreven wordt staat in de grafiek links tegenover Open-VLD, LDD en N-VA.
Men kan deze drie partijen in het vervolg dus beter als super-extreem-rechts duiden.
- En wat wordt nu eigenlijk als "groen" aanzien: sluiting van kerncentrales en dus bijkomende uitstoot van CO² (de voorstanders van windmolens als compleet vervangmiddel catalogeer ik bij die andere, windmolen-bevechtende, dromer), of voorstanders van behoud van-en zelfs nieuwe kerncentrales."

Gepost door: Rob | 15-05-07

Of Groen! conservatiever is dan Sp.a weet ik niet. Ik vind ze in feite allemaal nogal conservatief die rooien. Als je ze ziet lopen op de 1-mei stoet en hoort hoe ze vandaag de dag nog op de bazen blijven schimpen zoals 50 jaar geleden, dan weet je dat je in een partij zit 'waar de tijd is blijven stille staan'.

Die vragen zijn nogal stom bij De Standaard. Ik vond de Stemmenkampioen veel beter. Maar dat mocht niet meer van de tolerante paarsen, ze sloegen purper uit wanneer ze zagen dat de statistieken altijd in het voordeel van het Vlaams Belang uitsloegen.

Bovendien vragen ze in dat 'Kieskompas' wie je als eerste minister in het federaal en Vlaams parlement wil hebben. Ja, dan is't gemakkelijk natuurlijk. Je kiest uiteraard de kandidaat uit je eigen partij en dan weten ze wel genoeg, denk ik.

Gepost door: Janice | 15-05-07

Kieskompas 't Is off-topc,ok,maar toch praktisch er iets over kwijt te kunnen.
Heb er gisteren op de web-Standaard ook mee gespeeld.
Ik kwam uit bij NVA ,toch nog beter dan Filip De Man die bij CD&V uitkwam.
Je kan inderdaad nooit bij VB uitkomen.
Heb vandaag weer geprobeerd en Frank Van Hecke een 10 gegeven en al de rest een 1,en het resutaat was weer NVA.
Misschien door onderwijs te weigeren aan illegale kinderen en geïntegreerde illegalen het land uit te zetten en het antwoord op de vraag " Moet ge uw Marokkaanse buurman omverschieten " : "ja", dan is het resultaat : VB
Wat een doorzichtigheid en verkapte verkiezingspropaganda van een krant met de pretentie van algehele intellektuele onfeilbaarheid.
Hoe laag kunnen de media in Vlaanderen vallen?

Gepost door: ruzgar | 15-05-07

Dat kieskompas klopt voor geen meter. Mijn standpunten komen 99% overeen met die van VB, en ik kom bij NVA uit? Zéér persoonlijk gekleurd! Foei Standaard!

Gepost door: Antichrist | 15-05-07

bullshit hier is het al ambras geweest van ik kom na 5 pogingen uit waar ik thuishoor, terwijl familieleden zich op dezelfde manier ergeren als ze bij cd&v en NVA uitkomen.
Het probleem achter heel dat ding is dat je rekening moet houden met de antwoorden die VB als partij geeft op hun vragen, en da´s niet overhellend naar het extreme.
Het kieskompas houdt rekening met de waarden die de partijen zelf gegeven hebben aan de vraagstelling.
Jullie laten je vangen: door te geloven dat VB zo extreem is als alle poco´s je willen doen geloven.
Test eens uit en gebruik iets minder het woordje "helemaal"
tweede opmerking hierbij is dat je de vragen gewoon moet bekijken als vragen en niet erbij gaan nadenken of bijkomende voorwaarden stellen (als je dat doet wordt je idd richting NVA geduwd)

Gepost door: A´ke | 16-05-07

Kieskompas Ik heb het een paar keer uitgetest. Ik kwam uit bij Vlaams Belang wanneer ik voor Frank Vanhecke als eerste minister stemde en bij NV-A wanneer ik hem wat minder punten dan 10 gaf.
Ik denk dus dat ze daar gewoon of voortgaan.
Ik stond het verst af van Groen! omdat ik de kernenergie niet wil afschaffen. (En dat wil ik niet omdat ze dan elektriciteit gaan afnemen van Frankrijk die zijn kerncentrales net op de grens met ons land plaatst)

Gepost door: Janice | 18-05-07

niet meedoen Aan dergelijke gemanipuleerde onzin verkwist ikmijn tijd niet ,het zegt wel veel over hoe het er met de nakende verkiezingen zal aan toe gaan, je klikt op VB en je stem gaat naar de blauwen of de rooi, geen democratische controle mogelijk dus

Gepost door: lowieke staal | 18-05-07

hebben jullie die oogjes van Bart al eens in t oog gehouden??bangelijk en nu voelt hij zich geroepen, lieve god hoe is het mogelijk om met een paar duizend stemmen in een regering te geraken??

Gepost door: baudeweyns c | 23-06-07

De commentaren zijn gesloten.