18-05-07

Iran wil vrouwen op de fiets.

iran-vrouwenfiets_200

Iran wil dat vrouwen meer gaan sporten. Daarom kwamen ze op een glorieus idee – een islamitische damesfiets die vrouwelijke lichaamsvormen verhullen.

Deze fiets bestaat nog niet, dus kan ik hem ook niet laten zien. Maar de bedenker van de fiets, Elaheh Sofali, gaat er eentje maken met een cabine die de helft van het lichaam van de fietser verbergt. De bovenkant is toch in doeken gehuld.

Moet toch heerlijk zijn om door de natuur te fietsen met een houten kot rond je lichaam, niet?

En dan durven sommigen zich nog afvragen wat ik, als vrouw, tegen de islam heb...

Politica Faezeh Hashemi, dochter van de voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani (1989-1997), probeerde in de jaren negentig al vrouwen op de fiets te krijgen. Daarbij had ze waarschijnlijk niet gedacht aan een fiets met een houten hok over het onderlichaam. Als voorvechter voor vrouwenrechten hoop ik dat ze zich ook hiertegen zal verzetten net als dat ze het aandurfde om als eerste vrouw na de ayatollah periode een jeans te dragen.

17:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

fiets Wat ik echt niet begrijp,waar al die feministen gebleven zijn?? Die zouden toch konstant in de bres moeten springen voor die dames van de islam. De onderdrukking van de vrouw is toch hun top prioriteit???

Gepost door: filips | 18-05-07

De onderdanigheid en de angst voor de islamitische terreur is blijkbaar groter.

Gepost door: Janice | 18-05-07

De feministen van vandaag staan lijnrecht tegenover hetgeen zij in de jaren zestig beoogden. Zie de verkiezingsaffiches van groen!

Gepost door: Metten | 18-05-07

We keren terug naar de tijd van de flintstones.
Es ist alles um sonst gewesen!

Gepost door: Beirke bleit. | 18-05-07

Beste janice, bestaat er nog zoiets van een feministen organisatie?Kun je eens hun reactie vragen?
Het ga je goed,Filips

Gepost door: filips | 18-05-07

DIE POSTING IS EEN echte billenkletser...als ik het goed begrijp zijn top-less stranden in Iran nog niet voor morgen ...een land dat bezig is met een atoomprogamma (uiteraard met de technische kennis van het westen,""de ongelovigen"" ,want meer dan geiten melken kunnen ze niet} Het kan toch niet anders of dat land moet een serieuse ondergrondse oppositie hebben ,die deze achterlijke middeleeuwse toestanden meer dan beu zijn...waar halen die idioten het vandaan om nog maar dergelijk "idee" te durven lanceren...uiteraard verwerpen wij westerlingen dat soort toestanden.....maar ik vraag me af ? hoe reageren onze Moslims ,vinden zij dat "normaal" vinden zij dat niet een beetje vergaand...raar dat er geen enkele reactie uit die hoek te bespeuren valt...Heel die Islam is niets meer of minder een gevaarlijk politiek onderdrukkingsmiddel ...en dan organiseren ze hier betogingskes met politiekers die de stoet trekken ,zoals die naieve groene jeugdbeweging en de rode kaviaarvreters ....""""Stop Islaaaaam Onverdraagzaamheid""""zoals ik kon lezen na die moorden te Antwerpen ...... Inderdaad STOP die Islam "alle middellen zijn goed" of we zien binnenkort "Mie" Vogels met dergelijke fiets rondrijden !!

Gepost door: Rene | 19-05-07

de combinatie van een velo en een burka!
zo iets gelijk ne triporteur waar vroeger de bakkers brood mee bij de klant brachten.
nen burkalo!

Gepost door: jos | 20-05-07

Zou een prototype niet voorgesteld kunnen worden door Mie Vogels, op de turnhoutse baan in Bght?
Van mij mag zij prioritair op de bus- en tramstrook, tussen de dikke Mercedessen en BMW's van de kansarmen...en daar blijven steken in de sporen.
Ook Kristien Averechts zou mee kunnen doen, haren los in de wind, al zou dat bij haar capilair vetgehalte (vanmorgen nog die wansmakelijke schampo verlaten kop bij Apers even gezien) niet veel aan bewegende beelden geven.
Het kan niet spaak lopen, vraag even het ventiel van zo een Marokkaanse loverboy, daar zijn de progressieve dames dol op.

Gepost door: Jade | 20-05-07

Vogels Vanmorgen liep ze op'tLaar in Borgerocco samen met haar hoofddoekenbrigade.
Zouden die wel weten dat ze zoveel zuipt?

Gepost door: Miel | 08-06-07

De commentaren zijn gesloten.