22-05-07

Robbertje vechten in de Begijnenstraat

gevangene_tTwee groepen gevangenen geraakten slaags in de gevangenis van de Begijnenstraat.
De 70 gevangenen bestonden uit Oost-Europeanen tegen Noord-Afrikanen die al langer in conflict leven. Geen doetjes uiteraard.
Er vielen dan ook gewonden.

Twee gevangenen liepen ernstige steekwonden op, maar verkeren niet in levensgevaar. Al eerder geraakte een vrouwelijke cipier op dezelfde manier gewond.

Volgens het personeel doet de directie te weinig om de vechtpartijen tegen te gaan, zeggen de vakbonden. Gevechten die meestal gaan om de smokkel van drugs en gsm’s.

Laurette Onckelinx beloofde al meer dan een jaar geleden dat er meer cipiers zouden bijkomen en er iets zou gedaan worden aan de overbevolking, maar tot op heden gebeurde er blijkbaar niets. Zware criminelen zouden ook terug gestuurd worden naar het thuisland. Maar ook daar komt niets van in huis. Nochtans heeft Onckelinx met een Marokko een overeenkomst afgesloten. België mag zware gevallen terug naar Marokko sturen, behalve wanneer ze de Belgische nationaliteit hebben of wanneer het om ‘kleine criminaliteit’ gaat. Maar omdat hier blijkbaar iedereen meteen Belg kan worden, en kleine criminaliteit niet meer vervolgd wordt, zal er van terugsturen evenmin veel in huis komen.

Het personeel kloeg dat er bij de gevechten ook meer en meer zelfgemaakte wapens gebruikt worden, zoals vlijmscherp geslepen tandenborstels e.d.
Misschien een naïeve vraag, maar hoe geraken die drugs, gsm’s en wie weet wat nog allemaal binnen in de gevangenis?

02:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

CULTURELE UITWISSELING een positieve noot ...twee culturen ontmoeten elkaar de Oost Europese en de Noord-Afrikaanse...das erg verrijkend en goed voor de toekomst...zoiets verdient rode steun....multicultureel geweld met messen en andere atributen...het is goed voor elkander belangstelling te hebben ,zou De Gucht zeggen.......
ge moet eens proberen in de gevangenissen waar dat "uitschot" vandaan komt nog maar "een grote smoel" op te zetten !!!...onze welgekende oplossing maak ze vlug Belg...op die manier daalt het allochtoon criminaliteitscyfer...geef OCMW steun en een geschikt flatje gooi desnoods een Vlaming buiten of verhoog zijn huurgeld...en maak werk van de gezinshereniging...zo maak je Belgie een stukje veiliger waar het goed om leven is

Gepost door: Rene | 22-05-07

ik zou er veeleer voor zijn om de binnenkoer bij wandeling volledig af te sluiten! er boksijzers, messen
en weet ik nog wat in achter te laten. zeker geen cipiers of wie dan ook laten in tussen komen. er zijn er zo al te weinig en laurette schijnt er geen meer te vinden! dus de oplossing: laat die "jongens" zich maar eens goed uitleven!

Gepost door: jos | 22-05-07

Ik heb nu vandaag in de krant gelezen hoe ze hun drugs binnenkrijgen. Het wordt in tennisballen gestopt en over de muur gegooid. En de cipiers hebben niet meer het recht om de gevangenen te fouilleren. Mensenrechten...je weet wel.

Gepost door: Janice | 22-05-07

er werden vandaag 3 cipiers aangevallen door "gedétineerden" (u weet wel zeker?) . na dit "incident" zijn de cipiers in staking gegaan. als da geen kleinzerigaards zijn zeg! de politie is nu op zoek naar wapens en drugs! hoezo? ik dacht dat die daar gewoon in de winkel te koop lagen! moeten ze die nog verstoppen ook? geen wonder dat die "jongens" moeilijk doen! waar blijven we met de rechten van de (tijdelijk)"vrijheidsberoofden" ? (zeg nooit meer gevangenen)

Gepost door: jos | 22-05-07

RECHTEN-PLICHTEN !! inderdaad iedereen heeft rechten, rechten,.... rechten
voor dit ....rechten voor dat ...maar hoe zit dat met de plichten... plichten.. plichten..hoe groter het krapuul ,des te meer rechten krijg je...in heel onze maatschappij is er geen verhouding meer tussen rechten en plichten....dank zij de grote moraalfilosofen de grote denkers de menslievenden de Christusfiguren...de """"wereldvreemden"

Gepost door: Rene | 23-05-07

NOG meer cipiers! Er is nu al twee keer zoveel personeel tewerkgesteld in onze gevangenissen als op een luxe cruiseschip, per klant dan. Goed voor de 200,000 jobs van paars ntl. Het kunnen niet allemaal blowjobs zijn zoals bij 'NEE'.

Die dagelijkse voetenwassing, massage, fitness, avondanimatie, hoerenbezoek, bibliotheek, canal+, video, enz, moet dat nu echt allemaal door het personeel gedaan worden?

De tijd is niet meer veraf dat er misdaden worden gepleegd om IN de gevangenis te geraken.

Gepost door: Jef | 24-05-07

De commentaren zijn gesloten.