25-05-07

Marie-Rose Morel versus Dewael.

c_terzake06_fs_1

Gisteren, nu al eergisteren, reden we naar Brussel om Marie-Rose Morel te steunen in Terzake. Een debat tussen haar en Dewael.
Toen we in de studio zaten en de uitzending nog niet bezig was viel het op dat Dewael poeslief deed tegen Marie-Rose. Hij leek als een haantje rond haar te draaien...

Vooraleer de uitzending begint, richt Siegfried Bracke het woord tot de toeschouwers en eindigt met te zeggen dat hij een objectief en spannend debat zal brengen.
Hij stond vlak voor mij, dus zei ik, "ik hoop het..."
Nadien merkten we snel dat ze het spelletje spelen van the good en the bad, waarbij Cools duidelijk the bad girl was.
Wat een venijnige tang, zeg!

Maar we waren er gerust in. Marie-Rose is goed van de tongriem gesneden en weet wat ze moet zeggen. Want eens de uitzending begon en Dewael zijn 'Open VLD lesje', dat hij blijkbaar van buiten had geleerd, begon af te steken, kreeg hij het steeds moeilijker en wat de kijkers niet konden zien, zagen wij wel.
Nog nooit zag ik iemand zo zenuwachtig met zijn benen en voeten onder de tafel heen en weer gaan. Op een gegeven moment dacht ik echt dat hij in een knoop ging slaan.
Hij begon wat rood aan te lopen en begon te zweten. Hij werd ook steeds bozer en agressiever omdat hij duidelijk het onderspit moest delven.

Het verbluffende hoogtepunt was dat de uitgenodgde Marokkaanse gast zelfs Bracke een racist vond...
Zo zie je maar dat dit woord door hen te pas en te onpas gebruikt wordt. (Meestal te onpas)

Na de uitzending kwam Marie-Rose bij ons en een drietal Turken kwamen zich voorstellen en haar feliciteren.
Ze zeiden dat ze niet ‘allemaal racisten’ waren en dat ze van mening waren dat debatten de gemeenschappen dichter bij elkaar konden brengen.
Is dat niet mooi?

01:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Moet dat nu echt Janice, die foto van die twee brakers,
als slaapmutsje kan dat tellen.

Gepost door: stradi | 25-05-07

EEN MOOI STAALTJE VAN INTOXICATIE


Vlaams Belang past programma aan na flater Morel


Het Vlaams Belang heeft zijn partijprogramma over vreemdelingen in alle stilte herschreven. Dat schrijft De Morgen vrijdag. In een debat met Jurgen Verstrepen (LDD) afgelopen woensdag sloeg Marie-Rose Morel de bal compleet mis. Dat werd opgelost door het partijprogramma dan maar op maat van haar antwoord te herschrijven.

Verstrepen kreeg in het debat in het VRT-programma ’Villa Politica’ de vraag waarom hij uit het VB was gestapt. Verstrepen haalde onder meer het vreemdelingenstandpunt aan. Meer specifiek een zinnetje in het partijprogramma: 'Geen vreemdelingen in overheidsbetrekkingen.'

Morel reageerde furieus en stelde dat het bewuste zinnetje helemaal niet in het partijprogramma staat. Wie op de website het programma van het VB naleest, moet Morel gelijk geven. Het heeft het over: 'Geen overheidsbetrekkingen voor mensen die niet over onze nationaliteit beschikken.'

Maar een korte zoektocht op het internet via Google cache - het geheugen van de zoekrobot - leert echter dat tot net voor het bewuste debat wel degelijk het zinnetje 'geen vreemdelingen in overheidsbetrekkingen' in het partijprogramma stond, zo ontdekte De Morgen. De enige conclusie is dat de partij het programma heeft herschreven in een poging een afgang van Morel te vermijden.

VB-voorzitter Van Hecke bevestigt de aanpassing, maar volgens hem gaat het om 'een precisering'. 'Met vreemdelingen bedoelen we mensen die de Belgische nationaliteit niet hebben. Met een beetje slechte wil was dat verkeerd te begrijpen. Vandaar de verandering.' VDH/SVR
sdg (belga)

De Morgen gat nu dus zo ver dat zij mensen die hier geboren zijn "Vreemdelingen" gaan noemen, omdat hun voorouders niet van Belgische oorsprong zijn.

Dat kan tellen. Als dat geen zoveelste poging is om de mensen te brainwashen en te misleiden.

Gepost door: Roland | 25-05-07

zoals belgié en democratie niet samengaan, zo gaat bracke, cools, tange en de rest van het vrt-zootje ook niet samen met "objektief"!
het "debat" was er weer eens eentje van één tegen allen, waar MRM er schitterend bovenuit stak! we zagen idd de zweetdruppels op het voorhoofd van pdw parelen! je zou van minder met zo een vlaamse leeuwin voor u!
voor de rest begrijp ik die madam cools wel! wie het spelletje tegen het VB niet meespeelt, vliegt er onverbiddelijk uit! en als je dan met dergelijke tegenstrevers te maken krijgt, heb je ntl dikke pech!
begrijpelijk dat ze liever met een vhfst, vandela, de gucht, leterme....aan tafel een beetje keuvelen dan met FDW, GA, FVH of MRM! die mensen moeten daar geen zoete broodjes zitten bakken of liegen! vandaar de venijnige smoelen (op de foto) van cools en braaksel
ik kan me wel degelijk voorstellen dat gij daar een mooie avond beleefd hebt janice!

Gepost door: jos | 25-05-07

Onduidelijk Aan Roland: wat wil je nu bewijzen ? Wie het eerst was,de kip of het ei ?

Gepost door: Wilfried | 25-05-07

Verduidelijking Beste Wilfried.

De titel in de Morgen liegt er niet om : VB past zijn programma aan en Morel pleegt een flater.

Dit is een zuivere LEUGEN. Morel had het bij het rechte eind. Mensen die hier zijn geboren en die de Belgische nationaliteoit hebben zijn volgens het VB zeker geen "Vreemdelingen" en mogen natuurlijk een overheidsfunctie invullen. Mensen die Belgische nationelitiet niet hebben, die het zelfs vertikken om ondanks de snel-belg-wet onze nationaliteit te verwerven, kortom mensen die niet geïnteresseerd zijn in onze nationaliteit, die horen niet thuis in een overheidsdienst. Dat is de stelling ven het VB. Dat is ook wat Marie-Rose heeft gezegd.

Maar in het perverse brein van Desmet en zijn kompanen werd deze waarheid al vlug verdraaid en werd het voorgesteld als zou VB mensen waarvan de voorouders geen Belgen zijn ook als "vreemdelingen" beschouwen en de toegang tot het overheidsambt willen ontzeggen. Flagrant gelogen.

Om die leugen te ontkrachten werd een verduidelijking aangebracht in het programma die nu als een "wijziging" door de bende van DESMET wordt voorgesteld.

Dit heeft niets meer te maken met journalistiek. Dit is zuivere intoxicatie en zuivere haatpropaganda.

Blijkbaar zijn met de val van de Belijnse muur dergelijke STASI en KGB praktijken naar onze contrijen overgewaaid.

Gepost door: roland | 25-05-07

De regimekranten lopen graag hoog op met het feit dat het VB vreemdelingen niet zou toelaten in overheidsfuncties. Maar hoe zit dat met hun eigen tewerkstellingsbeleid naar 'nieuwe Belgen' (dus niet eens vreemdelingen) toe eigenlijk?

Laten we als voorbeeld De Standaard nemen. Gans onderaan op hun webstek 'contact' aanklikken, vervolgens 'alfabetische lijst'. Zo maar eventjes 120 redacteurs en redactrices met inderdaad, u verwachtte het al, niet één naam van maghrebijnse, arabische of turkse oorsprong.

Ik durf wedden dat het bij De Morgen niet anders is.

In de kuisploeg daarentegen....

Gepost door: Jef | 25-05-07

Roland, het is zo typisch! Die hang naar afhankelijkheid, dat Vlamingen zoals u laat hunkeren naar bezetting van vreemdelingen als bazen.
Je had een paar honderd jaar geleden moeten leven.
Maar wees gerust, binnenkort heb je misschien een Italiaanse pedofiel als premier. Een mooi imago voor een land waar kindermisbruik het hoogst is.

Het is nogal wiedes dat iemand die niet eens Belg is hier geen overheidspositie mag bekleden. Probeer het zelf maar eens in het buitenland, en dan spreek ik nog niet over één of ander moslimland.

Bovendien werd al meer dan eens bewezen dat vreemdelingen, zelfs met de Belgische nationaliteit, enkel en alleen voor de eigen achterban zorgen.
Er zijn er maar weinig die objectief zijn. En ja, ik ken er, zelfs in Borgerhout.

Bovendien moet de Morgen moet niet zo hard roepen, hoor!
Nog maar amper enkele jaren geleden kon iemand die jood was het postje van minister ook wel vergeten. En dat waren dan wel 'echte Belgen'.
Ik heb ooit een artikel gelezen dat de koninklijke familie en de zelfbenoemde 'democratische' partijen daartegen waren. Pas in de jaren '80 werd dat aangepast. En ik meen mij te herinneren dat Jean Gol de eerste joodse minister werd in dit land.
Over racisme gesproken...

Maar zoals het meestal gaat, mogen andere partijen wel hun standpunten en meningen wijzigen. Zoals bv. de VLD, die in '99 de verkiezingen heeft gewonnen met een rechts programma om daarna een links beleid te voeren.
Alleen wij mogen dat niet. Ook al is de situatie in amper 15 jaar totaal veranderd, en zijn er bij het Vlaams Belang nieuwe mensen met nieuwe ideeën, en evolueren meningen naargelang de veranderde situatie - wij mogen ons programma niet aanpassen.

Jurgen Verstrepen valt uit naar het Vlaams Belang en liegt dat hij blauw ziet omdat hij nog een pak geld moet terugbetalen, meer moet je daar niet achter zoeken. Geld en jaloezie. Mocht hij het niet eens geweest zijn met onze standpunten of programma, dan was hij niet naar ons gekomen toen we hem uit de shit trokken en hij aan de grond zat. En na al die jaren zwart/wit en moderator van politicsinfo te zijn geweest, kende hij onze mening en ons programma.
De Morgen kan misschien beter eens wat vragen stellen over Jurgen Verstrepen aan Jean-Pierre Van Rossem die ooit zijn boekje wou opendoen. Hij stuurde mij een mail om hem op te bellen. Ik heb het niet gedaan, maar Jurgen wou toen een afluisterapparaat in mijn woning installeren, wat ik uiteraard niet toeliet. Dus weet ik ook niet waar het over gaat, maar bang was Jurgen wel. Dat was ongeveer 7 jaar geleden, nog voor ik er ooit aan dacht in de politiek te stappen.

Dus dat het roddelbladje de Morgen zijn mosterd maar ergens anders vandaan.

Gepost door: Janice | 25-05-07

Beste Janice,

Ik begrijp de twee eerste regels van uw reaktie niet goed.

Ik heb in mijn bijdrage willen verduidelijken aan Wilfried dat ik het schandaling vind dat DE SMET met zijn bende van De Morgen het wil voorstellen alsof Marie-Rose een flater zou begaan hebben en daarop VB zijn programma zou hebben aangepast.

Ik vind dit een typisch voorbeeld van journalistieke Intoxicatie door DE SMET en zijn bende van DE MORGEN.

Verder doet DE SMET alsof het VB iedereen "vreemdeling" noemt van wie de voorouders hier niet zijn geboren.

Ook dit is en flagrante leugen. Dit is een perverse interprettatie van het woord "vreemdeling" door DE MORGEN en ik vind het schandalig dat DE MORGEN deze interprettatie in de schoenen van het VB wil schuiven.

Blijkbaar heeft VB dit ook zo aangevoeld en hebben zij in hun programma terecht het woordje "vreemdeling" nader toegelicht.

Ik bedoelde in mijn bijdrage enkel dat DE SMET met zijn bende steeds zijn lezers beliegt en manipuleert en onterecht dingen in de schoenen van het VB poogt te schuiven.

Gepost door: Roland | 25-05-07

wat een kleingeestig ventje die verstrepen! bij ons hebben ze daar een naam voor: "schriemmoile"!
zijn natrappen begint werkelijk zielig te worden!
wanneer lezen we daar op zijn blog eens iets dat op een programma lijkt?

Gepost door: jos | 25-05-07

Sorry Roland Ik heb dat inderdaad verkeerd begrepen en dacht dat het om een provocatie ging.

De laatste tijd is het nogal erg, dus...nogmaals mijn verontschuldigingen.

Gepost door: Janice | 25-05-07

Betreffende het debat tussen Dewael en Marie-Rose Morel: Mevr. Morel heeft inderdaad op een zeer duidelijke en intelligente manier een aantal punten naar voren gebracht waar weinig tegen in te brengen viel. Dewael was heel duidelijk geen partij voor haar en was niet in staat haar argumenten te weerleggen. Maar de heer Bracke was voor zijn doen uiterst objectief: hij zei op zeker ogenblik zelfs tegen Dewael dat hij juist hetzelfde verkondigde als mevr. Morel, waarop Dewael heel verontwaardigd reageerde, maar inderdaad nogmaals hetzelfde zei als mevr. Morel.
Volledig akkoord dus met de absolute afgang van Dewael, die hier duidelijk liet zien dat hij een postje bekleedt dat zijn capaciteiten ver te boven gaat.
Maar de heer Bracke was volgens mij (voor zijn doen) zeer objectief en liet mevrouw Morel haar standpunten uitgebreid uiteenzetten en verdedigen, zonder de intimidatie die we van hem gewoon zijn tegenover leden van het VB.
De Marokkaan is er in geslaagd om alle vooroordelen die er bestaan tegenover zijn geloofs- en landgenoten nog eens één voor één te bevestigen...racistisch, bekrompen, agressief...het ging zelfs zo ver dat de heer Bracke hem zeer wijselijk het woord ontnam om te voorkomen dat hij zich volstrekt onmogelijk zou gemaakt hebben.
Ik moet zeggen dat ik genoten heb van het debat en dat ik na afloop moest toegevn dat we een andere Siegfried Bracke gezien hebben dan we gewoon waren. En de journaliste naast de heer Bracke heeft op zeker ogenblik Dewael geconfronteerd met een uitspraak van mevrouw Morel, zodat zelfs zij niet beschuldigt kan worden van stemmingmakerij of partijdigheid...
Een pluim voor de VRT, en uiteraard voor mevrouw Morel, die duidelijk op het niveau begint te komen van de andere kopstukken van de partij. Een ééns te meer een bewijs dat Dewael alleen maar kan gedijen in een regionale regering, gevuld met tweederangsfiguren... arm vlaanderen.

Gepost door: Sailor | 26-05-07

sorry ... dt fout:

...zodat zelfs zij niet beschuldigd kan worden ...

(missen is menselijk)

Gepost door: Sailor | 26-05-07

De commentaren zijn gesloten.