28-05-07

Chavez past dezelfde muilkorfwet toe als de socialisten in ons land.

Hugo-Chavez-3
Linkse dictator Hugo Chavez

Tienduizenden mensen zijn in de Venezolaanse hoofdstad Caracas de straat opgegaan om te demonstreren tegen de socialistische president Hugo Chavez.
De betogers zijn het niet eens met de sluiting van de grootste tv-zender van het land.


Protesten_rond_slui_478496b

De omroep RCTV liet zich de afgelopen jaren erg kritisch uit over de extreem linkse Chavez en steunde de oppositie. De president besloot de zender te sluiten. Het station is vervangen door een staatszender die zijn socialistische revolutie predikt.

Paranoïde is hij ook, want volgens Chavez was de zender betrokken bij een couppoging tegen hem. Hij beschuldigt RCTV van opruiing en immorele uitzendingen. Hugo Chávez, de radicaal linkse president van Venezuela, heeft al eerder dit jaar een generaal en diens zoon gearresteerd omdat zij van plan zouden zijn een aanslag op hem te plegen.

De oppositie verwijt Chavez dat hij de persvrijheid aan banden legt. Ook vinden de tegenstanders van de president dat het land op een dictatuur afstevent. Onder de demonstranten waren ook nieuwslezers en soapsterren van de zender, meldden Zuid-Amerikaanse media zondag.

Volgens een opiniepeiling is zeventig procent van de Venezolanen tegen de sluiting. Als belangrijkste reden werd niet alleen het beperken van de vrijheid van meningsuiting gegeven maar ook het verdwijnen van populaire soaps die vervangen worden door revolutionaire en opruiende extreem linkse uitzendingen.

Gisteravond liepen de straten van Caracas weer vol. De demonstratie werd uiteengeslagen door de politie. Daarbij werden waterkanonnen en traangas ingezet. Volgens de politie gooiden demonstranten met stenen. Vier agenten zouden daarbij gewond zijn geraakt.


rctv_tcm44-300505
De werknemers zijn verdrietig maar ook heel boos.

De oppositie wordt geweerd, gedemoniseerd en vervolgd door de socialistische dictator in Venezuela? Wat is er nieuw onder de zon??

SOS democratie

19:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Zoals in zovele landen is het land 50/50 opgedeeld tussen links en rechts. Met Chavez als prseident zijn 50% vd inwoners ongelukkig, met een rechtse president zijn de andere 50% ongelukkig.

Neemt niet weg dat Links weer zijn ware gelaat laat zien: geen tegenspraak, wij hebben gelijk, andersdenkenden zijn extreem.

Gepost door: Jef | 28-05-07

In de buitenlandse pers spreekt men van 70% rechts.

Gepost door: Janice | 28-05-07

Door wie werd hij dan al 3 x tot president verkozen? (1998, 2000, 2006)

Gepost door: Jef | 28-05-07

wanneer zullen wij eens met 1 miljoen op straat komen?
gisteren werd zelfs door de burgemeester van anderlecht een protestmars(ke) van een hondertal VB'ers verboden! democratie zei u ?

Gepost door: jos | 28-05-07

bange blanke man Wat mij als militant meer en meer opvalt is dat als er dan toch aktie's komen vanwege de Bozen ,dat er voor velen een excuus aan vasthangt om er toch maar niet bij te zijn,op die manier zullen wij totaal overrompeld worden door een minimale groep liks crapuul en hun massaal kiesvee de onverdraagzame moslims,het tij kan ook hier slechts keren als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, en niet alles overlaat aan een handvol moedige Vlamingen die hun weerzin voor de linkse dictatuur niet langer verdragen, het is de tiekomst van onze kinderen en kleinkinderen die hier op het spel staan

Gepost door: lowieke staal | 29-05-07

Wanneer wij op straat komen? Hier komt men enkel op straat voor de zoveelste zinloze witte mars op de zoveelste zinloze moord en dat brengt toch niets op.
Ik vraag mij trouwens nog altijd af waarom ze het 'zinloos' geweld noemen. Bestaat er dan ook zoiets als 'zinvol' geweld? Dat moet ik toch eens aan een socialist vragen, die weten daar beslist alles over.

Gepost door: Janice | 30-05-07

Volgens socialisten is geweld zinvol als het gebruikt wordt tegen andersdenkenden Janice.

Gepost door: Jef | 30-05-07

Janice

Het insturen van reacties gaat bij momenten bar slecht: men krijgt geen bevestiging dat de reactie is toegevoegd, ook niet na 5 min wachten, en toch blijkt ze er al lang op te staan.

Gepost door: Jef | 30-05-07

De commentaren zijn gesloten.