29-05-07

(Filip Dewinter) VLAANDEREN!!!

FDW (Small)

02:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

eindelijk eens een symphatieke foto !!!
wanneer eens een foto van jou Janice !!

Gepost door: Rene | 29-05-07

Is het dan den Filip die Emma ontvoerd heeft, alhoewel niet echt op emma lijkt, strange

Gepost door: vroemvroem | 29-05-07

Ik plak niet op papier. Bovendien ben ik liever niet te herkenbaar in de straten van Borgerhout.

Gepost door: Janice | 29-05-07

FDW Héél goed gevonden van Filip !

Gepost door: Ruzgar | 29-05-07

Vroemvroem, voor ontvoering, kindermisbruik, pedofilie en kindermoord moet je vooral in Wallonië zijn.
Vraag het aan Di Rupo, hij weet er alles van.

Gepost door: Janice | 29-05-07

geen wonder dat de deur bij Filip altijd en voor iedereen open staat!

Gepost door: jos | 29-05-07

twee Duitse schepers

Gepost door: staf | 24-09-07

Gezocht, 70 Burgemeesters tegen kindermoord Geachte,

Het project van de 70 Burgemeesters is een onderdeel van het thema "Stop Kindermoord", waarvan de actie van start is gegaan met het bord te Brussel op 1 januari op het Koningsplein, rechttegenover het koninklijk paleis. Het bord met ondertussen de beroemde tekst, "De Aarde Is Doordrenkt Met Het Vocht Der Ontbindende Kinderlijken Stop Kindermoord" bleek na 7 maanden een groot succes te zijn inzake sensibilisering van de bevolking die met gemengde gevoelens de waarheid van deze tekst aanvaardde

Het project van de 70 Burgemeesters:

Geweld eist schreeuwend onze aandacht waar vooral kinderen en vrouwen het slachtoffer van zijn op deze wereld, vandaar mijn oproep aan 70 Burgemeesters om dit project te ondersteunen.

Momenteel zijn 70 handen klaargemaakt om aan 70 Burgemeesters van een stad en of gemeente uit te reiken. Deze handen worden gratis toebedeeld op voorwaarde dat zij 1: de hand schildert of laat schilderen in de kleuren van hun stad of gemeente, doelstelling- (het belang van de stads of gemeentekleuren bewijst dat de stad of gemeente zich open stelt voor initiatieven tegen alle geweld in gelijk welke vorm).
Op de rugzijde van de hand brengen zij het wapenschild van hun stad of gemeente aan, doelstelling- (het schilderen van het stads of gemeentewapen op de hand is veel meer dan een bewijs dat de stad of gemeente het goede voorbeeld stelt tegenover haar inwoners om ALLE geweld dat zinloos en verwerpelijk is, op die manier door symbolisch haar wapen af te staan, de mensen sensibiliseert geen geweld toe te laten in onze samenleving).

Doelstelling:
De doelstelling van het project van de 70 Burgemeesters is de bevolking te sensibiliseren tegen alle geweld.
Elke hand draagt een letter van de tekst die op het bord prijkt. Elke Burgemeester die een hand wil ontvangen en deze kunstig creatief wil bewerken of laten bewerken, zal de kunstige hand tentoonstellen in het stad of gemeentehuis waaraan de hand is geschonken. Als de 70 Burgemeesters gevonden zijn en hun handen zijn kunstig creatief beschildert, zal ik op mijn beurt nationale en internationale kunstbeurzen aanspreken,( lineart, art-event en dergelijke) om met de handen een ketting te vormen en alzo de volledige tekst van het thema "stop kindermoord" te vormen en op die manier de ketting van sensibilisering verder te zetten.

Daar oorlogen heel veel geld opbrengen en Vrede heel veel geld en energie kost, is het mijn prioriteit om de contradictie aan te tonen dat vrede door sensibilisering bereikt moet worden, kosteloos en onbezoldigd omdat vrede en samenleving een feit is.

Plaats:
De handen zijn aangeboden aan 250 Burgemeesters, verspreid over alle Nederlandstalige provincies. U weet wel dat elk voorstel die men indient eerst moet besproken en goedgekeurd worden op de gemeenteraden, vandaar dat ik geen datum kan bepalen.
Alvast kan ik u mededelen dat deze Burgemeesters hun deelname reeds hebben bevestigd, stad Eeklo, gemeente Merelbeke, stad Ieper, gemeente Zottegem, stad Sint-truiden, gemeente Kuurne, stad Geel, gemeente Kruibeke, gemeente Niel en gemeente Melle. Voor deze Burgemeesters zal er een hand klaarstaan op de gemeente Merelbeke, vanaf 27 oktober kunnen zij deze afhalen. Officieel zal de Burgemeester van de gemeente Merelbeke het project van de 70 Burgemeesters openen met de voorstelling van haar kunstige hand op 27oktober, 11u30 in de raadszaal van het gemeentehuis.

De variatie aan kunstenaars die de hand van hun stad of gemeente schildert is veelbelovend, o.a voor de gemeente Merelbeke zal dit de internationaal bekende kunstenaar , ontwerper en schilder van de 30 ste memorial Van Damme affiche Martin Uvijn zijn, voor de stad Eeklo zal dat een medewerker van het stadsbestuur zijn, voor de gemeente Kuurne zijn het kinderen die de hand kunstig onder handen nemen enz...,.

Omdat de sensibiliseringscampagne tegen geweld op vrouwen en kinderen zo belangrijk is, had ik de idee om art-event aan te spreken om het project van de 70 Burgemeesters te ondersteunen, de Burgemeesters kunnen uw hulp in hun sensibiliseringscampagne goed gebruiken omdat de mensen niet misleid worden met concerten en hun sensibilisering oprecht is.
De gedachte ging uit naar, een interview van deze kunstenaar over de hand en de sensibiliseringcampagne die er mee gepaard gaat.
Dit leek me wel een unicum voor art-event en zijn vele kijkers, die op die manier ook gesensibiliseerd worden.
Nog even dit,
Als activistisch kunstenaar die onbezoldigd strijdt voor de belangen van mens dier en milieu, zal ik mij verder blijven inzetten voor het welslagen van dit project. Als idealist in het geloof van een leven in een samenleving en een wereld zonder geweld, blijf ikzelf onzichtbaar achter de schermen omdat dit project van iedereen is en iedereen aanbelangt.
Nogmaals mijn grootste dank aan een groot kunstenaar Martin Uvijn.

Beste groeten Enca Caen.
voor inlicht:

Gepost door: Enca Caen | 12-11-07

evaluatie project 70 Burgemeesters Geachte Burgemeesters van steden en gemeenten,

Begin februari 2008 zal er een eerste evaluatie verslag van het project der 70 Burgemeesters opgemaakt en doorgestuurd worden.
Ondertussen is het aantal Burgemeesters gestegen tot het getal 21, Merelbeke, Ieper, Sint-Truiden, Kuurne, Zottegem, Eeklo, Melle, Geel, Geraardsbergen, Kasterlee, Borgloon, Opwijk, Gent, Kruibeke, Niel, Blankenberge, Arendonk, Izegem, Kapelle-op-den-bos, Rotselaar, Heers.
(Houthulst, Westerloo, Diepenbeek en nog 3 gemeenten liggen voor gemeenteraad).

Rond einde januari wordt er een gesprek aangevraagd met de heer schepen van vrede en ontwikkeling der stad Ieper Danny Suffys inzake de organisatie van de grote tentoonstelling die doorgaat in de lakenhalle van de stad. Uit gesprekken met de Burgemeesters zijn er een 5 tal die de idee voorstellen de handen na Ieper te plaatsen in het vlaamse parlement. Ondertussen zijn er contacten en gespekken gevoerd met een studente criminologie die werkzaam is aan het ministerie van onderwijs en in samenwerking met de V.U.B het project zal opvolgen. Bij nader inzien heb ik het plan om een peterschap van het project der 70 Burgemeesters aan te bieden aan de heer minister van cultuur Bert Anciaux. Verder is er nog veel info maar dit is nog niet het moment om door te sturen omdat ik wel zekerheden van activiteit wil alvorens deze te berichten.

Beste groeten Enca Caen.

Gepost door: Enca Caen | 17-12-07

@Enca Caen Ik sta uiteraard helemaal achter dit project, mijn steun hebt u, maar ik ben geen burgemeester.
En ik zie ook niet goed hoe ik kan helpen om burgemeesters te overtuigen om hieraan mee te werken.
En ik vrees ook dat Janssens niet bepaald naar mij zal luisteren.

Gepost door: Janice | 17-12-07

bedankt om uw steun Janice, Burgemeesters overtuigen vraagt veel tijd en geduld omdat activisten zoals ik niet bepaald in het gareel lopen en af en toe eens tegen de schenen schopt van de heren politici.

Gepost door: Enca Caen | 21-12-07

Ik ben een Belg maar ook vlaming.
Mijn ouders zijn naar hier gekomen om hun kinderen een betere toekomst te geven.
Daarom wij zijn liberale moslims.
Moslims die iedereen met rust laten en niemand mag er last van hebben. Voor de rest ben ik tollerant tegen andere godsdiensten en alleen hopen dat we samen kunnen leven zonder elkaar te haten. Wij zijn vlamingen omdat we hier zijn geboren. We hebben weinig feeling met het land van herkomst. En geloof mij zo zijn er zovele die zich ook storen aan wat de vlamingen stoort.e

Gepost door: Nordine | 09-01-08

BABY 'S ALS BOMPAKKET Iedere dag

Sta ik op met angst
Angst om het nieuws te zien
Het nieuws te lezen
Want bijna iedere dag lees je het weer
Een Kind vermist
Een kind ontouderd
Een kind mishandeld
Een kind Misbruikt
Een kind ontvoerd
Of weer een kind vermoord
Dat doet mij zeer
Zo klein vaak
Zo teer
Af en toe kan ik gewoon niet meer
En schrijf er dan maar over
Om zo te kunnen blijven strijden
Tegen deze onmensen
Die dit kinderen aandoen
Laten wij met ons alle alert blijven

J.Aalders Kinderombudsman

Jos Aalders op 13 februari 2008 om 08:51Baby's worden gebruikt als bompakket, Epidemie van verkrachtingen in Afrika, Elke drie seconden sterft een kind op de wereld, Elke zeven seconden wordt een vrouw mishandeld, Door verkrachting en huiselijk geweld verliest een vrouw in demografische ontwikkelingslanden wel 5% van haar gezonde reproductieve levensjaren, Onder meisjes en vrouwen tussen 15 en 44 jaar veroorzaakt gender-geweld meer sterfgevallen en vermingkingen dan kanker, malaria, verkeersongelukken en oorlogshandelingen bij elkaar opgeteld, 1 op 4 vrouwen wordt fysiek mishandeld tijdens haar zwangerschap, meer dan 130 miljoen meisjes ondergaan één of andere vorm van genitale mutilatie, om de drie dagen wordt een vrouw door haar echtgenoot vermoord,, 60 miljoen meisjes van voornamelijk Aziatische afkomst zijn spoorloos als gevolg van kindermoord, selectieve abortus, moedwillige verhongering of omdat gezondheidszorg hun onthouden werd, jaarlijks worden er 500.000 meisjes uit arme landen, met name uit Oost-Europa naar west-Europa ontvoerd voor de sex-industrie, en dan gaan we maar zwijgen over België en Nederland. WAKKER WORDEN VLAANDEREN HET IS TIJD OM OP TE STAAN, trek je bek open en reageer hier op dit forum of zijn wij allen lafaards die de moed niet durven op te nemen om de rechten van kinderen en vrouwen te verdedigen in onze samenleving????????? WAAR ZITTEN DIE VLAAMSE LEEUWEN MET HUN GROTE BEK EN VALSE KLAUWEN????????

Enca Caen op 15 februari 2008


Gepost door: Enca Caen | 15-02-08

Rijk-dom Beste Caen

We zijn niet laf maar we verliezen wel de moed.
Sinds meerdere decennia komt alle ontwikkelingshulp uit de rijke westerse landen, geen enkele politieker zal het in zijn hoofd halen om die jaarlijkse bijdrage aan de arme landen in vraag te stellen.Voor de één is die bijdrage te weinig, voor de andere is het nu welletjes geweest. Het is een automatisme geworden op de begroting. De vraag die wel moet gesteld worden is welke de prioriteiten zijn die aangevoerd worden om die miljarden te versassen, maar waar naartoe ? Als men leest dat bvb. Afrika de grootste koek krijgt sedert het begin van de hulp, en dat sindsdien de toestanden in deze landen jaar op jaar verergert, dan moet men toch vraagtekens beginnen te plaatsen.( daar kan ik je mooie verhalen over vertellen, maar dat later)
Uw waslijst met menselijke aberraties schijnt gij pas ontdekt te hebben maar geloof mij die is er altijd al geweest. Met het opengooien van de westerse grenzen is de migratie van die toestanden samen met hun veroorzakers ook hier beland.
We pompen nu niet alleen geld naar de onderontwikkelde gebieden maar we voeren de onderontwikkelden in, ook om zogezegde humanitaire redenen. Hun gebruiken en geloofsovertuigingen blijven ze hier volhouden en het absurde is dat we deze nog aanmoedigen ook. Neem nu de genitale mutilatie, terugbetaald door de ziekteverzekering, meisjes die thuis gehouden worden vanaf hun dertien jaar en worden uitgehuwelijkt.
Al de punten die je aanhaalt schreeuwen om aandacht maar zijn niet op te lossen met geld.
Ons ontwikkelingsbudget is vertienvoudigd door de emigratie, en wat heeft het bijgebracht aan de betrokkenen en wat voor ons.
We zijn al langer wakker en zijn het beu dat men ons een geweten schopt.
Jaren onderhouden we als Vlamingen een verpauperd landsdeel dat rijk zou kunnen zijn.
Daar is tot nu toe 12 % gelukzoekers bijgekomen die onze sociale kassen ledigen. Het water zit ons aan de lippen. Zij zullen de kassen niet spijzen om de vergrijzing op te vangen, zij zullen de eersten zijn om te vertrekken als deze leeg zijn. Het leven is hard maar wel eerlijk.
De natuur is niet wat de groenen ons willen doen geloven een vreedzame oase, daar is steeds (chemische ) oorlog en wij zijn deel van die strijd.
Als we ons blijven gedragen als een gewillig organisme ( een gastheer ) die toelaat dat een andere parasitaire levensvorm, ten koste van onze ondergang, zich in stand houdt en vermenigvuldigt, zal er binnenkort geen rijk westen meer zijn.
Als de aard van de parasiet niet toelaat om in te zien dat het parasiteren de ondergang is van beiden, dan mag niemand de gastheer laf noemen als die afstand neemt om te overleven.
Waar moet anders de hulp vandaan komen?
Ik ben een Vlaamse gastheer die eerst en vooral wil dat onze waarden en normen, die ons rijkdom gebracht hebben, overleven, en daarvoor sla ik met scherpe klauwen.
Wij willen vrij zijn hen te helpen die hulpbehoevend zijn.
Egoïsme is een mondiaal verschijnsel en heel natuurlijk.
Vals zijn zij die anders beweren en het probleem soft benaderen.
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Met Vlaamsnationale groeten.


Gepost door: stradi | 16-02-08

Mr. Caen, u spreekt daar o.a. over genitale verminking, geweld tegen vrawen enz. Het is natuurlijk zo dat van de calamiteiten die u daar opsomt een aantal niet gerelateerd zijn aan een bepaalde religie die zoals u weet een personage dat het met kinderen deed vereert. De abortusproblematiek voor meisjes is in Azie inderdaad een probleem dat met de islam niets te maken heeft.

Maar men kan toch stellen dat honderden miljoene vrouwen beter af zouden zijn als bewuste religie hun niet voorhield/voorschreef dat ze in het beste geval maar de helft waard zijn van een man, dat hun clitoris moet afgesneden worden, dat ze mogen ter dood gebracht worden in geval van overspel of als ze niet akkoord gaan met een gearrangeerd huwelijk met hun kozijn etc etc etc.

Gezien het feit dat er naar schatting 1,3 miljoen moslims zijn kunnen we met vrij grote zekerheid stellen dat ca. 650 miljoen mensen van vrouwelijke kunne zich in meerdere of mindere mate in een of meerdere der penibele situaties die u daar opsomt bevinden.

U vraagt daar: "WAAR ZITTEN DIE VLAAMSE LEEUWEN MET HUN GROTE BEK EN VALSE KLAUWEN???????? "

WELNU MR. ENCA CAEN ER IS HOOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OOK IN BELGIE WORDEN WIJ IN TOENEMENDE MATE GECONFRONTEERD MET AFGESNEDEN CLITORISSEN, VROUWEN DIE VERROT GESLAGEN WORDEN DOOR HUN MAN EN DOCHTERS DIE DOODGESCHOTEN WORDEN OMDAT ZE CHRISTENKAFIRS DATEN. WE PRATEN OVER DE KANKER VAN DE ISLAM MR. ENCA CAEN!!!!!!!!!!!!!!!

U KUNT NU LID WORDEN VAN DE ENIGE VLAAMSE PARTIJ DIE ONDUBBELZINNIG TEN STRIJDE TREKT TEGEN VROUWENMUTILATIE, GEWELD TEGEN VROUWEN EN VOOR GELIJKE RECHTEN VAN VROUWEN!!!!!!!!

U KUNT LID WORDEN VAN VLAAMS BELANG MR. ENCA CAEN!!!!!!!

DOEN!!!!!!!!!!!!!!!!

Ge kunt u natuurlijk ook ophouden in de omgeving van Spirit, Groen!, SP.a en hun hoofddoekadorerende coryfeeen Bettina Geysen, Tessa Vermeiren etc etc. Als ik me niet vergis heeft laatstgenoemde zottin en SP.a sympathisante, Ayaan Hirsi Ali, die voor dezelfde nobele zaak strijdt als u, een zelfmoordterroriste genoemd.

Gepost door: Enca Caen | 03-04-08

70 Burgemeesters tegen kindermoord Succesvol Project.

Lijst deelnemende Burgemeesters (64),Ieper, Sint-Truiden, Izegem, Kasterlee, Merelbeke, Melle, Gent, Eeklo, Zottegem, Heers, Kapelle-Op-Den-Bos, Gistel, Rotselaar, Kuurne, Arendonk, Geel, Lierde, Borgloon, Geraardsbergen, Opwijk, Kruibeke, Niel, Blankenberge, Tielt, Gavere, Dendermonde, Dilbeek, Lo-Reninge, Gingelom, Spiere-Helkijn, Grimbergen, Tongeren, Waasmunster, Zemst, Staden, Wortegem-Petegem, Poperinge, Langemark-Poelkapelle, Deinze, Zwalm, Linter, Waarschoot, Oudenburg, Meise , Kaprijke, Oosterzele, Stekene, Galmaarden, Peer, Opglabbeek, Houthalen-Helchteren, Nazareth, Oostkamp, Wetteren, Bredene, Assenede, Kinrooi, Laarne, Hamme, Putte, Torhout, Tielt-winge, Sint-Niklaas, Geetbets,.. ( 4 in gemeenteraad).Groetjes Enca Caen.

Gepost door: Enca Caen | 26-04-08

70 Burgemeesters tegen alle vormen van geweld 2 MERELBEEKSE KUNSTENAARS STUNTEN:
SENSIBILISATIEPROJECT TEGEN IEDERE GEWELDVORM GROOTSTE OOIT
Waarschijnlijk hadden kunstenaar Enca Caen en ambassadeur Martin Uvijn, van het project "70 burgemeesters tegen iedere vorm van geweld" nooit gedacht dat hun project zo snel zijn doel zou bereiken, zelfs doorbreken.
Het was de Merelbeekse activistische kunstenaar Enca Caen die het idee opvatte om 70 handen te vervaardigen in de gips die symbool moesten staan voor het verzet tegen iedere vorm van geweld. Aan de Vlaamse burgemeesters werd gevraagd of ze zo een hand gratis wilden aanvaarden. De voorwaarde was dat de burgemeesters dan een kunstenaar of eventueel een academie zochten om de handen artistiek te bewerken en deze dan tentoon te stellen in het inkomforum van hun gemeentehuis.
Burgemeester Fillip Thienpont mocht, eind oktober vorig jaar, als eerste een door de Merelbeekse topkunstenaar en ontwerper van de affiche van de Memorial Van Damme, Martin Uvijn bewerkte hand onthullen.
Omdat het project van iedereen is, en iedereen aanbelangt wil Enca Caen zich naar de media toe doelbewust op de achtergrond houden. Dit is een opstelling die respect afdwingt en die we met zijn allen daarom moeten aanvaarden. Om die reden vroeg hij dan ook aan Martin Uvijn of deze de ambassadeursrol van het project wilde op zich nemen hetgeen de kunstenaar ondanks zijn drukke bezigheden en agenda prompt aanvaarde.
Geweldloosheid is steeds de onderliggende structuur geweest in mijn werk en zou zelfs hypocriet geweest zijn om op Enca’s vraag niet in te gaan, te meer dat ik een grenzeloze bewondering had voor het werk en gedrevenheid van die man zegt Martin Uvijn zelf.
Wat weinigen voor mogelijk hielden gebeurde dan half mei uiteindelijk toch toen de burgemeester en het schepencollege van Brasschaat bevestigden de 70ste hand te aanvaarden. Het project was geslaagd. Met de deelname van momenteel 74 gemeenten en steden is dit project het grootste en krachtigste in zijn soort dat ons land ooit gekend heeft.
"70" staat voor de tekst "De aarde is doordrenkt met het vocht van ontbindende kinderlijken, stop kindermoord" en dit omdat het project aanvankelijk een aanklacht moest zijn tegen het gebruik van de duizenden kindsoldaten in conflictgebieden. Alle handen waren reeds klaar toen Enca Caen tot de vaststelling kwam dat ook in ons eigen Vlaanderen niet van geweld gespaard gebleven is.
Omdat de kaap van 70 burgemeesters reeds overschreden is en door het grote succes doorbreekt het project dus door zijn doel. Het ligt zeker niet in de aard van Enca Caen deze burgemeesters die zich engageren, om geen geweld te accepteren op hun grondgebied, te laten in de kou staan en momenteel is daarvoor een oplossing gevonden. Er worden extra handen vervaardigd om de ketting tegen iedere vorm van geweld te verlengen. 1 september is echter de uiterste datum waarop burgemeesters nog kunnen participeren.
De kracht van dit sensibiliseringsproject zit hem waarschijnlijk in het feit dat het zich onderscheid van alle andere projecten doordat het voornamelijk sensibiliseerd tegen geweld gepleegd tegen vrouwen, kinderen en senioren. Ook voor incestslachtoffers moet het project drempelverlagend werken. Het is het soort geweld dat de media niet haalt maar toch in uw eigen straat gebeurt want uit onderzoek is gebleken 1 op 10 Vlaamse gezinnen erdoor getroffen word.
In de vredesstad Ieper zullen de handen dan in het voorjaar van 2009 een ketting vormen tegen geweld in onze samenleving in de Lakenhalle, juist voor het Flanders Field museum.
De onthulling van de hand van Waasmunster op 4 juni om 19u in het gemeentehuis moet een orgelpunt worden midden in het project. De hand is er beschilderd door het 11-jarige allochtone meisje Tulin Sahin. Tulin en haar moeder zijn op 12 januari 2005 het slachtoffer geworden van een gewelddelict, waarbij haar vader en 2 broertjes omkwamen. Tulin woont nu samen met haar mama in Waasmunster. Voor haar komt nooit een einde aan de gevolgen van geweld. Het project tracht te voorkomen dat de maatschappij blind wordt voor geweld. Het verwoest mensenlevens en kost de gemeenschap een hoop geld.
Martin Uvijn; Het gebruik van geweld is voornamelijk een uiting van zwakheid. Winnaars zijn er nooit, enkel verliezers. De enige winnaars zijn de talrijke burgemeesters die bereid gevonden werden om de hand te aanvaarden om zo een signaal te geven naar de bevolking toe (waar zij van alle beleidsvoerders het dichts bij staan) dat geweld op hun grondgebied nooit zal geaccepteerd worden.
Meer info: http://www.martinuvijn.be/start.htm

Lijst van de participerende gemeenten en steden.
Ieper, Sint-Truiden, Izegem, Kasterlee, Merelbeke, Melle, Gent, Eeklo, Zottegem, Heers, Kapelle-Op-Den-Bos, Gistel, Rotselaar, Kuurne, Arendonk, Geel, Lierde, Borgloon, Geraardsbergen, Opwijk, Kruibeke, Niel, Blankenberge, Tielt, Gavere, Dendermonde, Dilbeek, Lo-Reninge, Gingelom, Spiere-Helkijn, Grimbergen, Tongeren, Waasmunster, Zemst, Staden, Wortegem-Petegem, Geetbets, Poperinge, Langemark-Poelkapelle, Deinze, Zwalm, Linter, Waarschoot, Oudenburg, Meise, Oosterzele, Stekene, Peer, Kaprijke, Galmaarden, Nazareth, Opglabbeek, Houthalen-Helchteren, Wetteren, Bredene, Oostkamp, Assenede, Putte, Laarne, Kinrooi, Hamme, Torhout, Tielt-Winge, Sint-Niklaas, Zelzate, Ternat, Sint-Amands, Herselt, , Heusden-Zolder, Brasschaat, Lichtervelde, Mechelen, Bornem, Harelbeke.

Gepost door: Enca Caen | 01-06-08

1 september, deadline bereikt 1 september de deadline, het project is gesloten voor deelname van de Burgemeesters, een beetje met spijt want wij vernemen dat er nog een 17 tal Burgemeesters willen deelnemen jammer.
Graag wou ik het voorstel doen van naamswijziging om de totaliteit van de deelnemende Burgemeesters aan het project te vervolledigen.

Groetjes Enca Caen


Lijst van de deelnemende steden en gemeenten, (84)

Ieper, Sint-Truiden, Izegem, Kasterlee, Merelbeke, Melle, Gent, Eeklo, Zottegem, Heers, Kapelle-Op-Den-Bos, Gistel, Rotselaar, Kuurne, Arendonk, Geel, Lierde, Borgloon, Geraardsbergen, Opwijk, Kruibeke, Niel, Blankenberge, Tielt, Gavere, Dendermonde, Dilbeek, Lo-Reninge, Gingelom, Spiere-Helkijn, Grimbergen, Tongeren, Waasmunster, Zemst, Staden, Wortegem-Petegem, Geetbets, Poperinge, Langemark-Poelkapelle, Deinze, Zwalm, Linter, Waarschoot, Oudenburg, Meise, Oosterzele, Stekene, Peer, Kaprijke, Galmaarden, Nazareth, Opglabbeek, Houthalen-Helchteren, Wetteren, Bredene, Oostkamp, Assenede, Putte, Laarne, Kinrooi, Hamme, Torhout, Tielt-Winge, Sint-Niklaas, Zelzate, Ternat, Sint-Amands, Herselt, , Heusden-Zolder, Brasschaat, Lichtervelde, Mechelen, Bornem, Harelbeke, Lede, Zonnebeke Jabbeke, Kapellen,Wervik, Oostende, Temse, Mortsel, Zwijndrecht,Moorslede.


Meterschap partij-voorzitster mevr Caroline Gennez, peterschap partij-voorzitter de heer Bart Somers, Ambassadeur de heer Martin Uvijn, Ambassadrice partij-voorzitster mevr Mieke Vogels.
Dit project is een burgerinitiatief in samenwerking met de dienst vrede en ontwikkeling en de dienst cultuur van de vredesstad Ieper, Alvast onze grootste dank aan de vredesstad Ieper.

Hallo daar juff/mevr Liesbet,

Mag ik even een idee voorstellen?,

Dit sensibiliseringsproject van de Burgemeesters zou iets moeten opbrengen voor onze burgers tegen het geweld in onze samenleving.

Zou het evt een idee zijn om een debat-dag, (namiddag) te organiseren in het Vlaams-parlement waarbij een politie-criminoloog op rust maar nog steeds gevraagd als gastdocent op onze Vlaamse universiteiten het project en het thema geweld zou toelichten en een debat op gang te trekken wat er zou kunnen verbetert worden in onze samenleving teneinde het geweld beter aan te pakken en of zoveel mogelijk te vermijden. Daarbij doen we een oproep naar alle Vlaamse Burgemeesters om aanwezig te zijn, een introductie van het thema wordt voorgesteld door de Ambassadrice van het project gevolgd door een speech van de Ambassadeur Martin over de sensibiliseringscampagne van de Burgemeesters, een woordje van de peter en de meter en daarna een toespraak door de politie-criminoloog. De Burgemeesters kunnen evt de problemen van hun steden en gemeenten voordragen en aankaarten teneinde het problematisch debat over geweld in onze samenleving en wat wij ertegen kunnen doen te evalueren. Dit thema moet dringend aangekaart worden in het Vlaams-parlement met daarbij een uitgestoken hand met uitnodiging tot een debat naar de federale volksvertegenwoordigers. Op het einde van het debat kan de Ambassadrice het hand van het peterschap overhandigen aan de heer Bart Somers.

Alvast denk ik persoonlijk dat op deze manier ons belastingsgeld goed besteed wordt ter verbetering van onze samenleving.

Denkt u over dit idee eens na Liesbet.

Met vriendelijke groeten Enca Caen

Alvast kan ik de Burgemeesters actief als Vlaams-volksvertegenwoordigers dit initiatief voorstellen.

Gepost door: Enca Caen | 06-09-08

De commentaren zijn gesloten.