31-05-07

De zonder-wat-straat?

de zonder-wat-straat?

er wordt veel gepraat
in mijn stad over
"straat zonder haat"
die naar ik vermoed
er al niet meer bestaat!

wat ik denk, wel bestaat
is een zeer grote straat
met een "kleine jihad"

is met vreemden in 't straat
niet de kans inderdaad,
dat de straat van voorheen
zonder haat,
door jihad in een straat
vol van haat omslaat?


Met dank aan Jos.

jihaatVandaag begonnen we aan onze actie ‘zonder Jihaat straat'. Enkele gehoofddoekte vrouwen waren al vroeg op pad om de ‘zonder haat straat’ pamfletten uit te delen.
Ze moeten dus niet komen vertellen dat wij begonnen zijn met uit te dagen...
Toen we op het Moorkensplein, voor het districtshuis in Borgerhout op elkaar stonden te wachten en de pers en politie in burger al goed vertegenwoordigd waren, kwam er plots een vrouw in woestijnkledij afstevenen op Anke.
Zij zette meteen de aanval in. Ze was een Vlaamse bekeerlinge tot de islam en richtte al haar frustraties op ons. Want, schreeuwde ze, wij waren schuldig aan het feit dat haar vader niet meer met haar wou praten vanaf het moment dat ze moslima werd. Want wij vertelden slechte dingen over de islam, een religie die bijzonder vredelievend is.
In deze religie had ze haar gemoedsrust gevonden en wij moesten respect tonen tegenover deze religie. Wij begrepen het niet. Het was duidelijk dat ze van plan was om het even aan ons verstand te brengen.

Een echte furie. Je zou het kunnen vergelijken met een verstokte roker die plots stopt met roken om daarna de grootste fanatiekeling voor de anti-rookcampagne te worden. Nog erger dan De Mottige dus.
Dat mens ging echt flink te keer...
Ik vraag mij dan ook af waarom ze haar gemoedsrust niet gaat zoeken in het land van haar man, waar ze volgens mij veel gelukkiger zou zijn zo zonder kritiek op haar en haar religieuze soortgenoten.

Even later arriveerde Filip Dewinter en werd hij haar doel om over te gaan tot een nieuwe aanval.
Hij kreeg er bijna geen woord tussen tot ze stond te krijsen dat ze respect eiste voor Allah en haar geloof.
Uiteindelijk vroeg Filip Dewinter of hij en vele andere Vlamingen dan geen recht op respect hadden en of ze met haar houding en kledij niet eerder provocatie wou uitlokken door zich op die manier af te zetten tegen de westerse gebruiken en waarden. En of we misschien geen recht hadden om baas te blijven in eigen land.

Ondertussen was er nog een Marokkaan bijgekomen die even hard kon roepen en schreeuwde dat hij zeer goed geïntegreerd was. Waarschijnlijk had hij net een dagje verlof ofzo gevraagd om Filip Dewinter te verwelkomen!

De pers was er als de kippen bij om alles op film vast te leggen en om daarna de tot de islam bekeerde vrouw apart te interviewen. Tenslotte willen ze ook een stukje ‘politiek correcte’ film dat ze kunnen uitzenden, nietwaar?

Wij trokken met onze groep verder tot aan de hoek van de Turnhoutsebaan. Filip klauterde op een laddertje om de eerste ‘zonder haat straat’ om te dopen in een ‘zonder Jihaat straat’. Wat bij de huidige bewoners heel wat commentaar, geroep en getier uitlokte. Eerlijkheid gebiedt mij erbij te vertellen dat de woorden 'hoeren, sletten en hoerenzoon' in perfect Nederlands werden geroepen.

De Turnhoutsebaan, een straat die ooit heel belangrijk was voor de groei en bloei van Borgerhout ligt er nu verloederd, met veel leegstand, vies en vuil bij. De nieuwe ‘middenstand’ bestaat hoofdzakelijk uit 17 telefoonwinkels, het hoofdkwartier van de AEL en een hoop winkeltjes en vzw’s met Arabische namen en opschriften.

Haat?? Nee, eerder een gevoel van machteloos verdriet.
Hetzelfde gevoel als wanneer iemand sterft die u heel dierbaar was. Je hield van hem en je weet dat je hem nooit meer zult weerzien.


Untitled-1-4 (Small)

Untitled-1-3 (Small)

Untitled-1-11 (Small)

Untitled-1-6 (Small)

Untitled-1-8 (Small)

Untitled-1.jpg2 (Small)

Untitled-1-5 (Small)

Untitled-1-7 (Small)

Untitled-1-13 (Small)

Untitled-1-12 (Small)

Untitled-1.jpg1 (Small)

Untitled-1-14 (Small)

01:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

hey kwam even kijken naar je blog,kan wel begrijpen wat je net poste,ikzelf heb vorige week kleine marrokanen moeten tegenhouden die een oudere man aanvielen,heb het hen gezegd dat ze niet moet verschieten dat wij racist worden,en op zo een manier kunnen ze beter naar eigen land terugkeren

Gepost door: kathia | 31-05-07

Wel Kathia, ik ben vandaag ook in 't zak gezet door zo'n clever Marokkaantje. Op 1 minuut tijd had hij 30 euro vast en zette het op een lopen.
Ik schrijf er morgen over...

Gepost door: Janice | 31-05-07

Het gevoel van machteloosheid en verdriet, juist Janice, zo voelde ik het ook aan. Ik ben er een ganse dag niet goed van geweest. Wij worden in onze eigen stad beschimpt en behandeld als straatvuil ...

Gepost door: Ray | 31-05-07

Het is bekend dat nieuwe sekteleden het radicaalst zijn. Zie de tekst van Churchill: "raising fearless warriors at every step" en "as dangerous in a man as hydrofobia in a dog". Hydrofobia is hondsdolheid denk ik. Hij wist het in 1898 al, Europa weet het 100 jaar later nog altijd niet. De enige les die men uit de geschiedenis kan trekken, is dat de mensen geen lessen trekken uit de geschiedenis.

En het moslimgepamper gaat onverminderd en vooral verdoken voort: de 'studiebeurzen' voor het lager onderwijs zijn goedgekeurd, 270,000 kinderen gaan er recht op hebben, dat zijn dus wsl 260,000 moslims en 10,000 belgen.

Maar in Amsterdam, waar de linkshandige jood Cohen al jaren de plak zwaait, gaan ze eindelijk doen wat ik al vele jaren verkondig op het internet: moslims die hun criminaliteitsjaren bereikt hebben, in internaten steken. Alleen met het weekend naar huis, en wie zich misdraagt, mag een weekendje op het internaat blijven. Als dat nog niet helpt, zwaardere straffen toepassen. En voor onverbetrerlijke smeerlappen zelfs voor de zwaarste straf niet terugdeinzen: het afpakken van hun gsm.

Gepost door: Jef | 31-05-07

unizo heeft in de actie: "zonder-jihaat-straat" duidelijk het bewijs geleverd dat het niet achter zijn leden staat! het is noch min noch meer een politieke organisatie die meespeelt met de poco-kerk!
wie er als VB'er lid van blijft is wel goed gek!!!

Gepost door: jos | 31-05-07

Een nachtmerrie voor Links kondigt zich aan: de salafisten, één van de vele fundamentalistische stromingen binnen de sekte, roepen op tot boycotten van de verkiezingen, want alleen Allah mag wetten uitvaardigen.

Alle moeite voor niks voor onze linkse rattenvangers! Miljoenen moslims Europa binnengezeuld alleen en uitsluitend om hun stemmetjes, en dan weigeren ze iedere medewerking! Om bij te huilen als Linkse. Nog maar eens vaker naar de wiet grijpen dan maar.

Gepost door: Jef | 31-05-07

PVDA+ + + + PVDA is VEEL erger dan het VB! Ja hoor!Nu gebruiken ze de moslima's en marokkaanse jongeren voor sociale en maatschappelijke onrust te stoken en later misschien een communistische revolutie...En als dan de PVDA de macht heeft is HET GEDAAN MET ISLAM...Iedereen communist!Gelovigen mogen een beetje gaan hersenspoelen in een psych.gesticht...GEDAAN met stoute Marokkaantjes,geen aso gedrag in een arbeidersparadijs!De "heropvoedingskampen" zullen bomvol zijn...Gedaan met de multicultuur,slechts 1 cultuur;de communistische zoals onder Mao....Dus in feite kan je beter PVDA stemmen als je tegen de multicul en islam bent...De gebruiken de allochtonen om hun eigen prikkeldraad aan te leggen...Zo dom nog niet.

Gepost door: tiberius | 31-05-07

De reacties op die Mohamed site gelezen?

soundmind
17/02/06 05:04 pm
Guest i understand the feelings of stupid Christians.Islam is developing so fast and it is effecting whole world.so fucking europe is scared and anxious.people who is scaed make such silly things.but if i had a opportunity i would kill the drawers.until today we have been silent but now we will fuck you all! fuckin denmark...


omer
18/02/06 05:55 pm
Guest fucking destroyed christians! fuck you! fucking europe!

Gepost door: Janice | 31-05-07

@Jef
Als de moslims gehoor geven aan de oproep om niet deel te nemen aan de verkiezing ziet het er erg slecht uit voor Jansens en zijn bende.
In plaats van "zonder-haat-straat" wordt het dan
"zonder-spa-straten".

Gepost door: torre | 31-05-07

VAARWEL BORGERHOUT Janice uw verslag heeft tot op heden ... de meeste indruk op mij gemaakt.Het gevoel dat ik erbij kreeg kan ik
moeilijk verwoorden..Het is voor mij en ik hoop voor onze anderdenkenden...stemmen voor VB is geen politieke keuze meer... maar een ...NOODZAAK... om nog te redden wat er te redden valt....De scheldwoorden de vernederingen staan niet ver meer van het fysiek geweld...binnen afzienbare tijd slagen ze ons gezicht plat om ons te overtuigen hoe vredelievend ze wel zijn .... en dan O zo typisch...het is weer de schuld van VB dat de vader van dit" Vloms Mossellimwijf " saluut en de kost heeft gezegd .....Feit is Borgerhout zal nooit meer het zelfde zijn ,ik ben er een beetje grootgebracht ,wij hadden een meubelmakerij in de Lammekensstraat Gebr.Kampers...ging een tijd naar school in de Groenstraat St.Norbertus...ik had er vele vrienden...en niet te vergeten "Soep Van Boom" het was een volkse wijk waar het goed leven was......dat alles kapotgemaakt door de politiek in naam van de zogezegde menslievendheid. en bijhorende bepampering die maar niet wil stoppen ....en nog schijnen ze het niet te snappen...nog blijven ze steun geven aan dat Allahvergift...het is gewoon wraakroepend...het was hoe dan ook goede reklame voor VB...en....niet te vergeten ! Jos uw gedichtje was niet te versmaden

Gepost door: Rene | 31-05-07

allochtone buurten Het is overal hetzelfde, zodra de allochtonen een buurt overnemen wordt het heel triest als je nog eens in die straat komt. De huizen zien er totaal uitgeleefd uit, de winkels zijn niet meer om aan te zien. Het verval is alomtegenwoordig.

Gepost door: Johnny De Witte | 31-05-07

Die Mohammed site is de mijne.(mocht niet op Skynet!!!!Ik ga misschien een Fatima blog beginnen met hoofddoek cartoons..)Ze heeft al 6 hackpogingen ondergaan!Ja,de reacties liegen er niet om...Toch vriendelijke mensen die moslims..zo open-minded!Laat me dit zeggen;ik beeïndig waarschijnlijk mijn leven vroegtijdig zonder hoofd...Maar ja,toch veel lol gehad!Al wil ik er nog wel effe bijvertellen dat ik tegen de islam ben vanuit een vrijheidsminnende gedachte en niet de nationalistische ideologie...

Gepost door: Tiberius | 01-06-07

Vrijheidsminnende gedachte Troost je, Tiberius, wij ook.

Gepost door: Janice | 01-06-07

Mensenrecht! Het is ook mijn ultieme droom dat de Islam niet meer wordt gezien als een rechts probleem. Graag citeer ik islamkenner Robert Spencer:

"Resistance to Jihad should not be a liberal or a conservative issue, but a human rights issue."

Links moet beseffen dat het zelfs meer te vrezen heeft van de Islam.

Gepost door: stradi | 01-06-07

@Janice. Ik ben een regelmatig lezer van uw blog maar heb nog nooit gereageerd. Zowel de artikels als de reacties er op zijn het lezen altijd waard. Ik lees ook nog regelmatig andere blogs zoals Angeltjes en Bjorn Roose, wat waarschijnlijk wel wat zegt over mijn (op een bepaald vlak) geaardheid. Ook enkele Nederlandse blogs verdienen mijn regelmatige aandacht, de toestand bij onze taalbroeders en zusters is ook voor ons belangrijk. Vrijdag schreef ene Hilde Sabbe in het Laatste Nieuws een artikel over de jihaad-straat actie van het Vlaams Belang. Natuurlijk allemaal negatief en ze maakt de hele actie gewoon belachelijk. Het betreft hier een reageer-artikel, de antwoorden komen volgende week in de krant, maar vermits die allemaal streng geselecteerd zullen zijn, zijn deze natuurlijk van geen waarde. Mijn vraag aan u beste Janice is of u eventueel een antwoord zou kunnen geven op bedoeld artikel. Of is het artikel en-of de schrijfster ervan volgens u misschien beter toch geen antwoord waardig, kwestie van geen energie te verspillen aan dergelijke vooringenomen kots. Volgens het mens Sabbe weten zelfs islamtheologen niet wat de juiste betekenis is van het woord Jihad. Normaal natuurlijk, want als het niet in hun kraam past weten die nooit iets, anderzijds, waneer je na meer dan duizend jaar nog niet weet wat er uw heilig boekske staat, dan ben je wel heel slecht bezig. Ook nog volgens diezelfde Sabbe zal nog eerder de ijskap smelten dan dat er hier in onze west Europese streken een jihad tot werkelijkheid komt, zonder dus te weten wat een jihad nu eigenlijk is welteverstaan. Gelukkig is er internet om ons stomme burgers te informeren over het reilen en zeilen in de wereld, ik kan al de lezers het blog van De Zwijger Spreekt (de zwijger spreekt!) aanbevelen, meer in het bijzonder de open brief van Leo Sar (http://dezwijger.blogspot.com/2007/05/reuring-in-de-partij-van-de-arbeid.html) aldaar. Deze brief refereert naar Nederlandse toestanden en is daardoor misschien in het eerste deel wat moeilijk te lezen, maar het latere deel van de brief vind ik persoonlijk wondermooi geschreven en informatief het lezen waard. Bij onze noorderburen mogen ‘ze’ de dingen tegenwoordig meer en meer schrijven zoals ze zijn, ook al zijn de kreten islamofoob en racist er goed bekend.
Met mijn welgemeende groeten, beste Janice, en tot schrijfs.

Gepost door: incence | 02-06-07

@incence Jammer genoeg heb ik uw reactie telaat gezien, maar ik denk niet dat een discussie met Hilde Sabbe iets zou opbrengen. Dat mens wordt volgens mij verteerd door haat voor alles wat zich ter rechterzijde bevindt. En dan zeker het Vlaams Belang.
Bovendien is haar kennis over de islam te gering en weet ze niet eens wat 'Jihad' allemaal kan betekenen.

Wie wel interesse heeft kan het hier lezen:

Gepost door: Janice | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.