31-05-07

Opgelicht in de parkeergarage Nova

Gisteren is er mij na de actie iets overkomen. Iets heel stom. Iets dat ik nooit van mijzelf had verwacht en ik durf het bijna niet te vertellen.
Ik geloofde een Marokkaan...

Ik parkeerde gisteren na de geslaagde ‘zonder jihaat straat’ actie mijn auto in de parkeergarage Nova in de Van Schoonhovestraat. We gingen met onze ploeg nog iets drinken in café Jozef op de hoek van de Gemeentestraat en het Astridplein.

Toen ik een uur of twee later mijn auto ging halen stond de parkingwachter te praten met een vrouw die 70 eurocent te kort had om te kunnen betalen via de automaat. Ik hoorde hem zeggen dat het niet zo erg was. Ze moest haar kaart en de 10 euro die ze had aan hem geven en haar auto halen. Hij zou de slagboom wel ophalen eens ze beneden was...

Dat gebeurde allemaal voor de betaalautomaat en doordat ik er niet zo goed aankon, stak ik mijn kaart toevallig verkeerd in de gleuf. Wat de wakkere parkeerwachter deed opmerken, dat ik die automaat niet kon gebruiken omdat ze kapot was. En boven was er een crisis aan de gang en dan mocht hij zijn bureel niet openen van de directie.

Ik moest aan hem betalen en hij vroeg mij hoeveel uren ik er gestaan had. Het bedrag dat hij noemde deed mij even duizelen, maar gezien de prijzen voor sommige parkeergarages dacht ik er verder niets bij.

Op dat moment had ik twintig euro in de hand en ik zei hem even te wachten want dat ik het kon passen. Hij griste de twintig euro uit mijn hand en op datzelfde moment kwam de andere vrouw met haar auto naar beneden rijden en liep hij naar de slagboom aan de overkant van de automaat.

Ik riep hem achterna dat hij mijn geld moest teruggeven en hij antwoordde ‘jaja, eerst even die mevrouw verder helpen’. Hij prutste even aan de slagboom en ik riep ‘jamaar, werk jij hier wel echt?’ en liep hem achterna.

Maar hij schoot als een pijl uit de boog de uitgang uit en liep de supermarkt ernaast binnen en rende in volle vaart naar de achteruitgang van de winkel. De security van de supermarkt zei nadien dat hij opviel omdat hij zo snel door de zaak was gerend.
Ik was hem en mijn geld dus kwijt en de andere vrouw haar laatste 10 euro maar ook haar kaart om buiten te geraken.

Tot dan hadden we in de bewaakte parkeergarage nog geen enkele ‘echte’ bewaking gezien. Behalve een camera was er niets of niemand.
En niemand hield de camera in het oog. Dus hebben we de politie opgebeld en het duurde nog een hele poos vooraleer die arriveerden.
De Marokkaan met zijn bruin-zwarte pied-de-poule hoedje was tegen die tijd al lang verdwenen natuurlijk.
Maar de andere vrouw kon nog steeds niet weg want de slagbomen waren langs geen kanten open te krijgen zonder kaart. Ze geraakte in paniek want ze had een baby die ze moest ophalen en het werd steeds maar later. We hebben dan op alle mogelijke knopjes en belletjes geduwd tot er uiteindelijk, na nog eens een uur wachten iemand kwam die dan de echte parkeerwachter bleek te zijn.
Maar zolang hij zijn bureeltje niet opende konden we dat niet met zekerheid weten, want ze dragen geen badge noch herkenbare kledij.

Uiteindelijk moest de andere vrouw, die geen geld meer had een schuldbekentenis invullen voor het parkeren van een volledige dag, dat iets van een twintig euro was, vooraleer ze mocht vertrekken. En ik, ondanks de uren wachten op de politie en de parkeerwachter moest nog eens 10 euro betalen om buiten te mogen. Zowel voor die andere vrouw als voor mij kwam het totaal dus 30 euro om twee uurtjes te parkeren.

Te goedgelovig? Of zijn wij gewoon met andere en te tolerante waarden opgevoed.
Waarschijnlijk dat laatste.
Het zou echter al een stuk helpen mochten de parkeergarages permanent bemand zijn en dan liefst iemand die via een badge of uniform herkenbaar is.

15:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

duur parkeren das zeker duur parkeren. Had die bewaker voor alles en nog wat uit gemaakt. Vind dit echt schandalig om op deze manier aan je geld te komen. Heb je verder nog aangifte ofzo iets gedaan? Maar ja als je geen bewijs hebt dan wordt inderdaad wel lastig. Das was een gezellig avondje die minder leuk eindigde...

Gepost door: Bianca | 31-05-07

HOE DURF JE... Janice een Noord Afrikaanse nieuwe Belg van diefstal beschuldigen...je bent een raciste !! dat was enkel kattekwaad,een misverstand !!!
Dat is nu een incident Janice dat een socialist nooit (officieel) kan overkomen want zoiets openbaar maken past niet in hun beeld dat ze ophangen van de arme verstoten kansarme door racisme vervolgde Marokkaan....want die weten nooit van nikske mijnhere ! die nooit nikske hebbe gedaan mijnhere en als ge twijfelt aan hun eerlijkheid kun je "wat peren op uw b.kk.rs krijgen !!.... en schuldgevoelens kennen ze helemaal niet ...drie maal richting Mekka buigen met de kont in de lucht en alles wordt door de almachtige vergeven !!!

Gepost door: Rene | 31-05-07

Aangifte Ja, de politie noteerde wel alles, ook van die andere vrouw, maar wij moesten geen enkel document ondertekenen. Dus ik vrees dat het net als alle andere kleine criminaliteit gewoon zal vergeten worden.
Bewijs is er wel, als ze hun camerabeelden nakijken, maar of ze dat gaan doen blijft maar zeer de vraag.
In feite is de parkingdirectie in de fout gegaan door daar geen permanente en herkenbare bewaking te zetten.
Het is niet zozeer dat geld...mar je hebt achteraf zo'n ambetant gevoel dat je zwaar in' t zak bent gezet. Had hij mij gewoon geld gevraagd, dan had ik het misschien wel gegeven. Maar dit is niet eerlijk.

Het toppunt heb ik nog niet verteld. Toen we op de politie aan het wachten waren, kwam er een donkergroene MBW cabriolet de parking binnen gereden met twee donkerhuidige kanslozen en heel luide Arabische muziek. Hij had beter die kerels 'geript' die konden er blijkbaar beter tegen dan wij.

Gepost door: Janice | 31-05-07

Moslims bestelen mekaar niet Janice, dat is nu juist het racistische aan heel de zaak. Want die gaan direct daarna bij de ouders van de dader verhaal halen, die weten hen wel te vinden. Ook in Marokko zie ik zulke diefstallen niet gebeuren, de onderlinge controle is streng en de sharia is hard.

Maar ongelovigen worden als minderwaardig beschouwd, en dus is stelen en bedriegen toegelaten. We kunnen ze toch niet vinden in hun getto's en ze trekken allemaal op mekaar.

Een mogelijke oplossing (in Holland althans), is u voordoen als een Surinaamse of een Poolse. Die hebben zich al een reputatie opgebouwd van 'oog om oog, tand om tand', en daar houden ze hun vieze poten liever van af.

Allah, verlos ons van de moslims, want zoo kunt Gij het nooit bedoeld hebben.

Gepost door: Jef | 31-05-07

@Jef Ben jij een Nederlander? In Nederland is de media toch een stuk objectiever. Ik heb hier net twee versies gelezen over de homo die in het water werd gegooid en twee uren moest blijven rondzwemmen. Wat een verschil met onze krantenverslagen over dit voorval. Ik zal ze hier eens posten.

Gepost door: Janice | 31-05-07

"Ik geloof rotsvast in een positieve toekomst, een toekomst waarin buren elkaar terug als bondgenoten zien. Een toekomst waarin kleuren en verschillen net leven in de brouwerij brengen. Een toekomst waarin kinderen uit alle werelddelen samen de wereld maken." Alzo sprak Anciaux jr in zijn kinderlijk naieve dagboekje vandaag.

De man die er niet in slaagde om samen te leven met zijn partijgenoten in de VU, de man die er niet in slaagt om samen te leven met zijn buren, de westerse franstalige Brusselaars, verlangt van ons dat wij vredig samenleven met oosterse godsdienstfanaten. Als enigen in de wereld dan, want nergens wonen moslims op termijn vreedzaam samen met ongelovigen.

Kinderen zouden niet in de politiek mogen toegelaten worden.

Gepost door: Jef | 31-05-07

Papbroekminister Zo noemen ze Bert Anciaux in Zuid-Afrika. De 'papbroekminister' die het klaarspeelde om Zuid-Afrikanen in het Engels aan te spreken. Je moet maar durven een bevolkingsgroep aan te spreken in de taal van diegene waardoor ze werden aangevallen en een bloedige oorlog mee gevoerd hebben.
Dat zou hetzelfde zijn als dat een Nederlander naar hier komt en ons in het Frans zou aanspreken...
Ach ja, da's waar ook. Koningin Beatrix deed dat een paar maanden geleden...

Maar je hebt gelijk, Anciaux zal nooit volwassen worden, waarschijnlijk zijn z'n hersenen aangetast door teveel weed.

Gepost door: Janice | 01-06-07

De commentaren zijn gesloten.