31-05-07

De Standaard -liegt - Bart Dewever is de dief!

jihaat

In de Standaard schreef Tom Nagels in zijn colomn het volgende:

“Mijne maat is voor de Jihad.”

Wat een dief zeg, die Filip Dewinter. En sloom is hij ook. Welgeteld acht maanden heeft hij nodig gehad om een vondst van Bart De Wever te stelen. Op 25 september van vorig jaar schreef die in zijn column in De Morgen: 'Veel Vlamingen tonen hun afkeer van Vlaams racisme met de affiche Zonder Haat Straat. Zou het niet fantastisch zijn om bij allochtone medeburgers spontaan de affiche Zonder Jihad Straat te zien verschijnen?' Fantastisch, inderdaad. Zo fantastisch, dat Vlaams Belang volgende woensdag uitpakt met een straatnaambordjescampagne, genaamd: Zonder Jihad Straat.Blijkbaar geen al te snugger journalistje. Maar bij de Standaard had ik ook niets anders verwacht, want al midden 2006 werden er al affiches van ons gepubliceerd en de idee om deze plakaatjes te maken overwogen.

Een idee dat trouwens door één van onze leden werd uitgevonden en dus door Bart Dewever werd gestolen toen hij het kon lezen op politcsinfo.be. KLIK HIER

dyn003_original_291_395_pjpeg_2526131_25727ad40403695c32cab1371732572d

De rechtmatige uitvinder bracht dit vandaag via e-mail even terug onder mijn aandacht en tenslotte... ere wie ere toekomt. We hebben een paar militanten die zeer goed overweg kunnen met photoshop.
Alhoewel ik het positief vind dat Bart Dewever deze ‘anti Jihaat actie’ genegen is, is de dief niet Filip Dewinter maar wel Bart Dewever.


17:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Opgelicht in de parkeergarage Nova

Gisteren is er mij na de actie iets overkomen. Iets heel stom. Iets dat ik nooit van mijzelf had verwacht en ik durf het bijna niet te vertellen.
Ik geloofde een Marokkaan...

Ik parkeerde gisteren na de geslaagde ‘zonder jihaat straat’ actie mijn auto in de parkeergarage Nova in de Van Schoonhovestraat. We gingen met onze ploeg nog iets drinken in café Jozef op de hoek van de Gemeentestraat en het Astridplein.

Toen ik een uur of twee later mijn auto ging halen stond de parkingwachter te praten met een vrouw die 70 eurocent te kort had om te kunnen betalen via de automaat. Ik hoorde hem zeggen dat het niet zo erg was. Ze moest haar kaart en de 10 euro die ze had aan hem geven en haar auto halen. Hij zou de slagboom wel ophalen eens ze beneden was...

Dat gebeurde allemaal voor de betaalautomaat en doordat ik er niet zo goed aankon, stak ik mijn kaart toevallig verkeerd in de gleuf. Wat de wakkere parkeerwachter deed opmerken, dat ik die automaat niet kon gebruiken omdat ze kapot was. En boven was er een crisis aan de gang en dan mocht hij zijn bureel niet openen van de directie.

Ik moest aan hem betalen en hij vroeg mij hoeveel uren ik er gestaan had. Het bedrag dat hij noemde deed mij even duizelen, maar gezien de prijzen voor sommige parkeergarages dacht ik er verder niets bij.

Op dat moment had ik twintig euro in de hand en ik zei hem even te wachten want dat ik het kon passen. Hij griste de twintig euro uit mijn hand en op datzelfde moment kwam de andere vrouw met haar auto naar beneden rijden en liep hij naar de slagboom aan de overkant van de automaat.

Ik riep hem achterna dat hij mijn geld moest teruggeven en hij antwoordde ‘jaja, eerst even die mevrouw verder helpen’. Hij prutste even aan de slagboom en ik riep ‘jamaar, werk jij hier wel echt?’ en liep hem achterna.

Maar hij schoot als een pijl uit de boog de uitgang uit en liep de supermarkt ernaast binnen en rende in volle vaart naar de achteruitgang van de winkel. De security van de supermarkt zei nadien dat hij opviel omdat hij zo snel door de zaak was gerend.
Ik was hem en mijn geld dus kwijt en de andere vrouw haar laatste 10 euro maar ook haar kaart om buiten te geraken.

Tot dan hadden we in de bewaakte parkeergarage nog geen enkele ‘echte’ bewaking gezien. Behalve een camera was er niets of niemand.
En niemand hield de camera in het oog. Dus hebben we de politie opgebeld en het duurde nog een hele poos vooraleer die arriveerden.
De Marokkaan met zijn bruin-zwarte pied-de-poule hoedje was tegen die tijd al lang verdwenen natuurlijk.
Maar de andere vrouw kon nog steeds niet weg want de slagbomen waren langs geen kanten open te krijgen zonder kaart. Ze geraakte in paniek want ze had een baby die ze moest ophalen en het werd steeds maar later. We hebben dan op alle mogelijke knopjes en belletjes geduwd tot er uiteindelijk, na nog eens een uur wachten iemand kwam die dan de echte parkeerwachter bleek te zijn.
Maar zolang hij zijn bureeltje niet opende konden we dat niet met zekerheid weten, want ze dragen geen badge noch herkenbare kledij.

Uiteindelijk moest de andere vrouw, die geen geld meer had een schuldbekentenis invullen voor het parkeren van een volledige dag, dat iets van een twintig euro was, vooraleer ze mocht vertrekken. En ik, ondanks de uren wachten op de politie en de parkeerwachter moest nog eens 10 euro betalen om buiten te mogen. Zowel voor die andere vrouw als voor mij kwam het totaal dus 30 euro om twee uurtjes te parkeren.

Te goedgelovig? Of zijn wij gewoon met andere en te tolerante waarden opgevoed.
Waarschijnlijk dat laatste.
Het zou echter al een stuk helpen mochten de parkeergarages permanent bemand zijn en dan liefst iemand die via een badge of uniform herkenbaar is.

15:34 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De zonder-wat-straat?

de zonder-wat-straat?

er wordt veel gepraat
in mijn stad over
"straat zonder haat"
die naar ik vermoed
er al niet meer bestaat!

wat ik denk, wel bestaat
is een zeer grote straat
met een "kleine jihad"

is met vreemden in 't straat
niet de kans inderdaad,
dat de straat van voorheen
zonder haat,
door jihad in een straat
vol van haat omslaat?


Met dank aan Jos.

jihaatVandaag begonnen we aan onze actie ‘zonder Jihaat straat'. Enkele gehoofddoekte vrouwen waren al vroeg op pad om de ‘zonder haat straat’ pamfletten uit te delen.
Ze moeten dus niet komen vertellen dat wij begonnen zijn met uit te dagen...
Toen we op het Moorkensplein, voor het districtshuis in Borgerhout op elkaar stonden te wachten en de pers en politie in burger al goed vertegenwoordigd waren, kwam er plots een vrouw in woestijnkledij afstevenen op Anke.
Zij zette meteen de aanval in. Ze was een Vlaamse bekeerlinge tot de islam en richtte al haar frustraties op ons. Want, schreeuwde ze, wij waren schuldig aan het feit dat haar vader niet meer met haar wou praten vanaf het moment dat ze moslima werd. Want wij vertelden slechte dingen over de islam, een religie die bijzonder vredelievend is.
In deze religie had ze haar gemoedsrust gevonden en wij moesten respect tonen tegenover deze religie. Wij begrepen het niet. Het was duidelijk dat ze van plan was om het even aan ons verstand te brengen.

Een echte furie. Je zou het kunnen vergelijken met een verstokte roker die plots stopt met roken om daarna de grootste fanatiekeling voor de anti-rookcampagne te worden. Nog erger dan De Mottige dus.
Dat mens ging echt flink te keer...
Ik vraag mij dan ook af waarom ze haar gemoedsrust niet gaat zoeken in het land van haar man, waar ze volgens mij veel gelukkiger zou zijn zo zonder kritiek op haar en haar religieuze soortgenoten.

Even later arriveerde Filip Dewinter en werd hij haar doel om over te gaan tot een nieuwe aanval.
Hij kreeg er bijna geen woord tussen tot ze stond te krijsen dat ze respect eiste voor Allah en haar geloof.
Uiteindelijk vroeg Filip Dewinter of hij en vele andere Vlamingen dan geen recht op respect hadden en of ze met haar houding en kledij niet eerder provocatie wou uitlokken door zich op die manier af te zetten tegen de westerse gebruiken en waarden. En of we misschien geen recht hadden om baas te blijven in eigen land.

Ondertussen was er nog een Marokkaan bijgekomen die even hard kon roepen en schreeuwde dat hij zeer goed geïntegreerd was. Waarschijnlijk had hij net een dagje verlof ofzo gevraagd om Filip Dewinter te verwelkomen!

De pers was er als de kippen bij om alles op film vast te leggen en om daarna de tot de islam bekeerde vrouw apart te interviewen. Tenslotte willen ze ook een stukje ‘politiek correcte’ film dat ze kunnen uitzenden, nietwaar?

Wij trokken met onze groep verder tot aan de hoek van de Turnhoutsebaan. Filip klauterde op een laddertje om de eerste ‘zonder haat straat’ om te dopen in een ‘zonder Jihaat straat’. Wat bij de huidige bewoners heel wat commentaar, geroep en getier uitlokte. Eerlijkheid gebiedt mij erbij te vertellen dat de woorden 'hoeren, sletten en hoerenzoon' in perfect Nederlands werden geroepen.

De Turnhoutsebaan, een straat die ooit heel belangrijk was voor de groei en bloei van Borgerhout ligt er nu verloederd, met veel leegstand, vies en vuil bij. De nieuwe ‘middenstand’ bestaat hoofdzakelijk uit 17 telefoonwinkels, het hoofdkwartier van de AEL en een hoop winkeltjes en vzw’s met Arabische namen en opschriften.

Haat?? Nee, eerder een gevoel van machteloos verdriet.
Hetzelfde gevoel als wanneer iemand sterft die u heel dierbaar was. Je hield van hem en je weet dat je hem nooit meer zult weerzien.


Untitled-1-4 (Small)

Untitled-1-3 (Small)

Untitled-1-11 (Small)

Untitled-1-6 (Small)

Untitled-1-8 (Small)

Untitled-1.jpg2 (Small)

Untitled-1-5 (Small)

Untitled-1-7 (Small)

Untitled-1-13 (Small)

Untitled-1-12 (Small)

Untitled-1.jpg1 (Small)

Untitled-1-14 (Small)

01:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

30-05-07

Gevangen in Turkije

Wie ooit de film 'Midnight Express' heeft gezien, weet hoe het er uitziet in Turkse gevangenissen.
Blijkbaar is er nog niet veel veranderd ondertussen. Een Belgische bestuurder van een busje met gehandicapten kreeg in Turkije een ongeval. Om nog onkende reden kantelde het busje en er viel één dode en enkele gewonden.
De man werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis en aan een infuus gelegd. Maar de politie in Turkije is daar niet zoals bij ons. De bestuurder werd mét infuus nog in de arm van zijn ziekenhuisbed gelicht en in de gevangenis gegooid.
Maar ook de gevangenissen zijn er niet zoals bij ons. Hij kwam terecht in een soort kerker met wat stinkende matrassen op de grond en een gat in het midden dat als wc moest dienen.
Verzorging kreeg hij er evenmin. Hij verwijderde zelf het infuus en ligt er nu met een etterende open wonde die hij enkel kan proper maken met zijn in repen getrokken onderbroek en een beetje water.

Over overbevolking hoor je daar niet klagen. Drugs en wapens zullen die gevangenen ook wel niet hebben. En rel schoppen zullen ze daar evenmin. Want daar in dat toekomstig Europese land mag nog gefolterd worden.

Het ergste dat een westerling kan overkomen is om in een moslimland in de gevangenis terecht te komen. Hij wordt er niet bij naam aangesproken, zelfs niet met een nummer. Hij is de ongelovige...het varken.
Ik hoop dat ons land hem snel kan helpen, desnoods een uitwisseling. 50 Turken voor één Belg.

Wat via politieke weg lukte voor de Algerijnse ex-man van Laurette Onckelinks (PS) toen hij in Turkije werd opgepakt wegens drugsmokkel, moet voor een arme sukkelaar zonder politieke macht ook lukken. Nu kunnen ze eens laten zien hoe democratisch ze wel zijn.

00:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

29-05-07

Multicultuur een verrijking?

Meer en meer wordt Europa verdeeld tussen aanhangers van een multicultureel Europa en tegenstanders van een dergelijk Europa.
De tegenstanders maken zich zorgen over de wending die de multiculturele samenleving aanneemt en vooral de vrees voor het moslimfundamentalisme dat overal in onze steden opduikt.
Voorstanders noemen hen ‘bange blanke man’, meestal bij gebrek aan andere gefundeerde antwoorden.
Geeft die ‘bange blanke man’ niet op en beweert hij niet bang, maar het beu te zijn, dan wordt hij plots een fascist en racist. Want, zo zeggen de multicultuur aanbidders, Vlaanderen is al heel lang een gemengde cultuur met invloeden van overal.

En dat klopt!
Wij leven in een Vlaanderen dat ooit een historisch gegroeide en rijke Europese mengcultuur bezat en in deze unieke positie onze kunst, cultuur en intellectuele rijkdom sinds de middeleeuwen tot iets unieks heeft gemaakt. Maar het bleef een rijke Europese cultuur.


Nooit heb ik ergens gelezen dat er ooit in Vlaanderen een ‘rijke moslimcultuur’ heeft bestaan die een meerwaarde zou hebben geleverd aan onze beschaving.
Zelfs niet in Spanje, ook al wil men ons dat zo graag laten geloven.
Integendeel hebben onze voorvaderen er alles aan gedaan om deze cultuur terug te dringen tot achter de grenzen van Europa.
Desondanks krijgt nu net die cultuur, via het vreemdelingenstemrecht en het gemakkelijk verkrijgen van onze nationaliteit, een zeer belangrijke invloed op ons beleid.
Onze eigen ontvoogdingsstrijd tegenover Franstalig België is nog niet ten einde en opnieuw dringt men ons een cultuur op waaraan wij ons alweer zonder morren moeten aanpassen.

Het is jammer dat mensen die jonger zijn dan dertig niet weten dat sommige huidige zeer fundamentalistische moslimlanden amper 30 à 40 jaar geleden tamelijk Westers waren. En dat het niet allemaal begon door de oorlog in Irak of het optreden van Israël, maar wel door de terugkeer van de naar Frankrijk verbannen Ayatollah Khomeini in Iran.

Hoe kan men spreken over een ‘verrijking’ wanneer men weet dat 30 à 40 jaar geleden vrouwen in Marokko rondliepen in minirokjes en nu in ons land gehuld zijn in woestijnkledij?

Ik heb er gewoond, dus ik weet waarover ik spreek. Bovendien vertelde Anissa Temsamani tijdens een interview in Humo hetzelfde. Zij kwam in de jaren ’60 samen met haar moeder naar België. Haar moeder was toen gekleed in minirok met hoge plateauschoenen. Nu loopt ze in lange kleren en gesluierd rond. Dat noem ik geen verrijking maar een achteruitgang naar de vroege middeleeuwen. Dat noem ik geen integratie maar fundamentalisme. Dat noem ik geen vrijheid maar onderdrukking met steun van de Westerse tolerantie tegenover de onderdrukkers.

Binnenkort is het weer vakantie. Hoeveel verwesterde moslimmeisjes zullen weer verplicht worden te trouwen met een achterlijke uit het thuisland? Hoeveel meisjes zullen niet terug naar school gaan na de vakantie omdat ze in het thuisland worden opgesloten bij familieleden om ze te ‘heropvoeden’? Hoeveel meisjes zal men weer verminken door het gruwelijke gebruik van de besnijdenis?
Mag iedereen zijn eigen cultuur beleven ook al foltert men een aanzienlijk deel (natuurlijk altijd meisjes) van deze gemeenschap? Voor mij niet!

Mijn moeder , haar moeder en haar moeder daarvoor hebben niet een eeuwenlange strijd gestreden voor gelijke rechten om dezelfde achterstand terug binnen te halen via de ‘snel-Belgwet’ en de ‘gezinshereniging’.

Socialisten hebben vroeger het stemrecht voor vrouwen tegengehouden, nu willen ze de vrouwen van de ‘nieuwe Vlamingen’ weer in het achtergestelde hokje duwen en daartegen zal ik mij met alle macht blijven verzetten.
We zouden al kunnen beginnen met na te gaan hoeveel moslimmeisjes niet terugkomen na de schoolvakantie. Ze hebben dan wel allemaal nog de Marokkaanse of Turkse nationaliteit, maar ze hebben ook de Belgische nationaliteit dat een onderzoek mogelijk maakt.

Ik vrees alleen dat de ‘echte’ racisten niet bij ons zitten, maar wel bij de traditionele partijen van links, die de vreemdelingen wel als kiesvee misbruiken, maar zich verder weinig aantrekken over wat er in die gemeenschap gebeurt.europe_geant

23:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Gerolf Annemans.

Voor mij mag hij zelfs de volgende premier worden.
Dan krijgen we eindelijk eens een goed bestuur.


Gerolf Annemans (Small)

Gerolf Annemans
- Lijsttrekker Kamer - provincie Antwerpen

22:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vlaams Belang op Wielen.

Op zondag 3 juni nodigen wij iedereen uit op ons feestelijk ‘Vlaams Belang op Wielen’, dat normaal zou doorgaan vanaf 13,00 uur tot 18,00 uur op de terreinen Lt. Coppenskazerne, Sint Jobsesteenweg te Brasschaat.

Ik zeg wel ‘normaal’, want in een land waar de Waalse minderheid het voor het zeggen heeft is er niets ‘normaal’ en heeft Flahaut (PS) er anders over beslist.

Minister Flahaut weigerde om het Vlaams Belang de kazerne te laten gebruiken die gekocht werd door de gemeente,( maar nog niet betaald ) alhoewel het voltallig schepencollege akkoord was.

Als compensatie kreeg het Vlaams Belang de toestemming van de burgemeester om dit evenement te verhuizen naar het Park van Brasschaat midden in het centrum. Deze locatie is beter en zichtbaarder. We hopen op uw talrijke opkomst.

Vertel het verder of verspreid dit bericht.

10:27 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

(Filip Dewinter) VLAANDEREN!!!

FDW (Small)

02:21 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

28-05-07

PS - affiches

OnzetoekomstisvŠstwgHoboken (Small)

Campagne voor "Eigen Volk Eerst!"

20:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Chavez past dezelfde muilkorfwet toe als de socialisten in ons land.

Hugo-Chavez-3
Linkse dictator Hugo Chavez

Tienduizenden mensen zijn in de Venezolaanse hoofdstad Caracas de straat opgegaan om te demonstreren tegen de socialistische president Hugo Chavez.
De betogers zijn het niet eens met de sluiting van de grootste tv-zender van het land.


Protesten_rond_slui_478496b

De omroep RCTV liet zich de afgelopen jaren erg kritisch uit over de extreem linkse Chavez en steunde de oppositie. De president besloot de zender te sluiten. Het station is vervangen door een staatszender die zijn socialistische revolutie predikt.

Paranoïde is hij ook, want volgens Chavez was de zender betrokken bij een couppoging tegen hem. Hij beschuldigt RCTV van opruiing en immorele uitzendingen. Hugo Chávez, de radicaal linkse president van Venezuela, heeft al eerder dit jaar een generaal en diens zoon gearresteerd omdat zij van plan zouden zijn een aanslag op hem te plegen.

De oppositie verwijt Chavez dat hij de persvrijheid aan banden legt. Ook vinden de tegenstanders van de president dat het land op een dictatuur afstevent. Onder de demonstranten waren ook nieuwslezers en soapsterren van de zender, meldden Zuid-Amerikaanse media zondag.

Volgens een opiniepeiling is zeventig procent van de Venezolanen tegen de sluiting. Als belangrijkste reden werd niet alleen het beperken van de vrijheid van meningsuiting gegeven maar ook het verdwijnen van populaire soaps die vervangen worden door revolutionaire en opruiende extreem linkse uitzendingen.

Gisteravond liepen de straten van Caracas weer vol. De demonstratie werd uiteengeslagen door de politie. Daarbij werden waterkanonnen en traangas ingezet. Volgens de politie gooiden demonstranten met stenen. Vier agenten zouden daarbij gewond zijn geraakt.


rctv_tcm44-300505
De werknemers zijn verdrietig maar ook heel boos.

De oppositie wordt geweerd, gedemoniseerd en vervolgd door de socialistische dictator in Venezuela? Wat is er nieuw onder de zon??

SOS democratie

19:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Groen!

160-20070516-acc7f4

Dit zijn de affiches van Groen!!

't Stad is van iedereen?
Ik zie er maar één opstaan en 't is in ieder geval geen "zonder" hoofddoek.

't Stad is van iedereen...maar van hen steeds een beetje meer...

00:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Stemtest bij de vrt

Iedereen kan meedoen aan de VRT stemtest.

STEMTEST - KLIK HIER

Ik had de volgende uitslag:
Vlaams Belang: 82,4 %
Lijst Dedecker : 62,8 %
N-VA : 58,8 %
Open VLD : 56,8 %
CD&V : 50,4 %
Spirit : 41,7 %
Sp.a : 40,6 %
PVDA : 21,7 %
Groen! : 27,1 %
De verschillen lagen vooral op economisch en ethisch vlak.

Er zit bij deze test wel een addertje onder het gras. Wanneer u gevraagd wordt welke partij uw voorkeur heeft, klik dan niets aan (of weg) want dan komt die partij niet meer voor in de rest van de test.

00:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-05-07

Islamitische gesluierde school wil subsidies

_burka_31195h

In Molenbeek zou een islamitische middelbare meisjesschool op het punt staan te worden opgericht. Het achterliggende doel is het verbod op het dragen van de hijab in het leeuwendeel van de Brusselse scholen te omzeilen. Volgens een website die gewijd is aan een 'women only'-feest, dat op 17 mei in Molenbeek plaatsvond, zou de school aan de Vanderstraetenstraat komen te liggen. Daar is ook de Al Khalilmoskee gevestigd. De instelling zou algemene vakken geven, maar ook islamitische lessen en lessen Arabisch.

jk3_thumb_1380

Subsidies
De initiatiefnemers willen een antwoord bieden op het verbod op het dragen van de hoofddoek in tal van Brusselse scholen. De inschrijving bedraagt 500 euro. Er werd al een geldinzameling gestart. De organisatoren rekenen op 200 tot 250 leerlingen. "Dat moet het mogelijk maken subsidies te krijgen", luidt het.

LEES HIER VERDER - Bron HLN

Wie islamitische school volgt en de Arabische taal leert, heeft volgens mij heimwee naar het thuisland en dan moeten we hen helpen. Laat ons ook geld inzamelen voor een 'one way ticket home'.

12:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

26-05-07

Arrogantste Antwerpse socialist krijgt twee jaar cel

De rechter was niet mals voor de topambtenaren die bij het Visa schandaal betrokken waren. Alhoewel sommigen een veel te milde straf kregen, mag de ex-stadssecretaris Fred Nolf twee jaar brommen - en ik hoop - in de Begijnenstraat.

Het oordeel van de rechter was vernietigend: "'Zij wisten beter dan wie ook dat hun riante bestedingspatroon onverantwoord was'" en "Hij heeft op schaamteloze wijze geprofiteerd om er op kosten van de stad een luxueuze levenstijl op na te houden", aldus de rechter. Nolf kreeg twee jaar effectief, 5000 euro boete en tien jaar ontzetting uit zijn burgerrechten.

Iedereen die Nols kent of ooit gezien heeft zal geen greintje medeleven voelen met de meest arrogante en degoutante kerel die ooit op het stadhuis dienst deed.

Ik zag hem nog op 1 mei in Bazel aan de oevers van de Schelde. We zaten er na de 1-mei viering gezellig op een terrasje nog wat na te praten toen hij zo fier als een pauw voorbij kwam wandelen met zijn familie. Hij dacht waarschijnlijk dat iedereen vol bewondering naar hem keek, terwijl er enkel afschuw op de gezichten van de mensen te lezen was.

De anderen kregen van voorwaardelijk tot één jaar cel en boetes.
Het ging dus wel duidelijk om veel meer dan een 'sacochke' en 'een flesje parfum'. Maar het was wel allemaal op onze kosten...

Ik hoop dat ze hem ergens steken tussen de rivaliserende Noord-Afrikanen en Albanezen, dan zal hij wel een toontje lager zingen wanneer hij weer vrij komt.

LEES HIER HET VOLLEDIGE VERSLAG

ATV BEELDEN - KLIK HIER

18:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Koning Albert koopt jacht in Italië

d47c257c-aa88-4427-9736-3eb960d49e681Koning Albert II heeft samen met koningin Paola een nieuw jacht gekocht in Italië. Het Belgische koningspaar bestelde een 15 meter lang jacht bij Rizzardi in Sabaudia, in de provincie Lazio voor 1,5 miljoen euro. Het is al het tweede jacht dat de koning aankoopt bij Rizzardi. Het vorige jacht, dat nu verkocht werd voor 4 à 5 miljoen euro werd destijds aangekocht via (hoe kan het ook anders) de marine om de BTW te ontduiken.

g083

g092
De koning steunt dus niet de Belgische economie dat hem en zijn familie al jaren steunt en onderhoudt.

Koning Albert II en koningin Paola verlieten de haven van het naburige San Felice Circeo en vaarden richting het Italiaanse eiland Ponza, aldus het agentschap.

Is het niet heerlijk aan het hoofd te staan van een dom volk dat hem en zijn familie steunt in foliekes zoals dit?

Het gerenommeerde tijdschrift ‘Euro Business’ raamt de rijkdom van de Belgische koninklijke familie in 1999 op 90 miljard frank.

Op 10 juni zijn er verkiezingen!!

Partijprogramma's over het Belgische koningshuis:
- VLD: ongemoeid laten
- SP.a: ongemoeid laten
- CD&V: ongemoeid laten
- Groen: ongemoeid laten
- Vlaams Belang: afschaffen en vervangen door een democratisch verkozen en goedkopere Vlaamse president.

17:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vlaams Belang congres

top_campagne
Zondag, 26 mei groot nationaal verkiezingscongres in de Antwerpse Stadsschouwburg om 14,00 uur.

Iedereen is welkom!!!


Inschrijven op gratis bussen kan nog steeds via gsm 0477-705.123 (Chris Luyckx) of mailen op luyckxmilis@skynet.be

Vertrek om:
Schoonselhof Hoboken 12u50
Wilrijk Districtshuis 13u05
Berchem Kerk 13u
Schoten Carrefour 13u

00:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

25-05-07

Voetbalstadion gesloopt na match tegen Marokko.

Na slopen stadion: Marokko niet meer welkom
woensdag 23 mei 2007 08:53

jongmarokko_200

De KNVB zal de komende vijf jaar geen vriendschappelijke wedstrijden meer spelen tegen Marokko. De voetbalbond heeft dit besloten nadat Marokkaanse fans zich gisteravond bij een oefenduel voor de zoveelste keer hebbben misdragen.

LEES HIER VERDER:

Lees ook de nieuwste column van Leon Dewinter - de zoveelste Nederlander die het hier voor bekeken houdt en naar de VS trekt. - KLIK HIER

15:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Marie-Rose Morel versus Dewael.

c_terzake06_fs_1

Gisteren, nu al eergisteren, reden we naar Brussel om Marie-Rose Morel te steunen in Terzake. Een debat tussen haar en Dewael.
Toen we in de studio zaten en de uitzending nog niet bezig was viel het op dat Dewael poeslief deed tegen Marie-Rose. Hij leek als een haantje rond haar te draaien...

Vooraleer de uitzending begint, richt Siegfried Bracke het woord tot de toeschouwers en eindigt met te zeggen dat hij een objectief en spannend debat zal brengen.
Hij stond vlak voor mij, dus zei ik, "ik hoop het..."
Nadien merkten we snel dat ze het spelletje spelen van the good en the bad, waarbij Cools duidelijk the bad girl was.
Wat een venijnige tang, zeg!

Maar we waren er gerust in. Marie-Rose is goed van de tongriem gesneden en weet wat ze moet zeggen. Want eens de uitzending begon en Dewael zijn 'Open VLD lesje', dat hij blijkbaar van buiten had geleerd, begon af te steken, kreeg hij het steeds moeilijker en wat de kijkers niet konden zien, zagen wij wel.
Nog nooit zag ik iemand zo zenuwachtig met zijn benen en voeten onder de tafel heen en weer gaan. Op een gegeven moment dacht ik echt dat hij in een knoop ging slaan.
Hij begon wat rood aan te lopen en begon te zweten. Hij werd ook steeds bozer en agressiever omdat hij duidelijk het onderspit moest delven.

Het verbluffende hoogtepunt was dat de uitgenodgde Marokkaanse gast zelfs Bracke een racist vond...
Zo zie je maar dat dit woord door hen te pas en te onpas gebruikt wordt. (Meestal te onpas)

Na de uitzending kwam Marie-Rose bij ons en een drietal Turken kwamen zich voorstellen en haar feliciteren.
Ze zeiden dat ze niet ‘allemaal racisten’ waren en dat ze van mening waren dat debatten de gemeenschappen dichter bij elkaar konden brengen.
Is dat niet mooi?

01:23 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

23-05-07

Agressieve marktkramer

Districtsraad Borgerhout op maandag 21 mei 2007.


Geachte voorzitter en collega's.

Meer en meer klachten komen binnen over het agressieve gedrag van een marktkramer op de Gitschotellei in Borgerhout.
Deze marktkramer werd op menige markt de toegang geweigerd vanwege zij agressieve verkoopstechnieken en dito gedrag. Maar in Borgerhout staat hij er elke week.
Hij komt na de rondgang van de marktleider en claimt een nog niet bezette plaats op de markt.
Als de rechtmatige marktkramer even later zijn plaats wil innemen waar hij normaal altijd staat, dan heeft hij brute pech want onze marktkramer schrikt er niet voor terug een mes tevoorschijn te halen om zijn standpunten te verduidelijken aan de slechte verstaander.
Wanneer die persoon voor de eerste maal als losse marktkramer(boller) naar de markt komt, krijgt hij een plaats toegewezen. Handelaars die met bederfelijke waren naar de markt komen kan en mag men niet weigeren.
De volgende weken was hij echter elke keer weer op diverse markten en begon het overal klachten te regenen over zijn manier van verkopen. Hij stak b.v. de prijzen van zijn waren weg of gebruikte een handige manier om de kopers te misleiden, vertelde één van de marktleiders.

Om een voorbeeld te geven te geven:
Hij zette een prijskaart tussen zijn ananas waarop te lezen stond"ananas 3 Euro”. Wanneer iemand een ananas kocht was die klant in het gedacht dathij 3 euro zou moeten betalen, maar op de onderkant van de kaart stond (nietzichtbaar voor de klant) "per kilo". Zo betaalde de klant naargelang hetgewicht en was de prijs soms meer dan het driedubbele dan wat hij had gedacht. Volgens de klanten is zijn exotisch fruit zelfs meer dan ‘overrijp”,vertelde de marktleider.

Op heel wat markten, zoals o.a. Duffel, Niel, Kontich, Edegem, Mortsel enzovoort, werd hem ondertussen de toegang tot de markt ontzegd.
Enkele gemeenten lieten hem enkel nog toe om de markt op te rijden en zijn waren in en uit te laden, de echtgenote zou dan verder moeten instaan voor de verkoop. Zijn Nederlands is verschrikkelijk slecht, maar zijn vrouw spreekt helemaal geen woord Nederlands en daarom brengen ze ook vaak nog hun dochter mee om te tolken. Of het kind nog schoolplichtig is weet ik niet.

De stad zou over negen marktleiders moeten beschikken maar heeft er maar drie of vier. Marktleiders van de stad moeten dus verschillende markten doen en blijven niet langer dan een half uurtje op dezelfde markt. Veel vreemdelingen maken daar misbruik van en wachten tot de marktleider weg is, nemen dan een open plaats in en betalen geen standgeld.

Zelfs indien zijn vrouw de verkoop waarneemt, blijft hij zelf altijd dreigend en goed zichtbaar op de achtergrond staan en levert hij de nodige commentaar. Tot zijn vrouw na een tijd helemaal niet meer meekomt en hij vervolgens weer in zijn oude gewoontes vervalt. Waarna hij dan meestal een verbod krijgt geen voet meer op de desbetreffende markt mag zetten.
Eén marktleider werd zelfs door hem bedreigd met een mes dat hij volgens getuigen steeds in zijn kous meedraagt.

Bovendien zou zijn koopwaar een duidelijke prijs moeten vermelden en mag hij zijn waren niet op een misleidende manier verkopen.

Hij biedt bijvoorbeeld fruit aan om te proeven en rekent daarvoor 10 of 20 eurocent aan. Tegelijk neemt hij al een plastieken zakje en vult het met de door de door de klant geproefde fruitsoort. Wanneer de klant echter durft zeggen dat de appelsienen nogal droog, of de druiven nogal zuur zijn, dan grijpt hij die mensen vast en wordt hij gewelddadig.
Zo heeft hij twee weken geleden op de Gitschotellei, een zwangere vrouw tegen de grond geduwd en vorige woensdag kon een andere vrouw nog net ontkomen toen hij op haar afstormde en haar een duw gaf terwijl hij een boel Franstalige scheldwoorden naar haar hoofd slingerde.
Wanneer nu toch iemand beslist om iets te kopen, omdat de prijs aantrekkelijk lijkt, dan is het keer op keer een vergissing en ligt het plakaatje met de echte prijs onder het fruit.
Rekenen kan hij dus echt niet goed, of misschien wel?

Een getuige schreef:

babyananas“Ik kocht fruit aan een fruit-en groentenkraam dat tegen de kerk staat. Eerst kocht ik een ananas voor ongeveer 12 euro. Ik rekende af en liep verder langs het kraam. Daar zag ik exotisch fruit en vroeg nog 2 mango’s, twee limoenen, een cavaillon meloen en iets groot met een plastiek netje rond. Ik gaf twintig euro en nog wat kleingeld. De verkoper zei me dat in ongeveer nog dertig euro tekort kwam. Ik ben dan verder gegaan om geld op te halen, doch ik ben beginnen nadenken en omrekenen van euro naar Belgische frank. Voor deze boodschappen moest ik meer dan 50 euro of 2000 Belgische frank betalen. Ik vond dit teveel en ben terug naar het kraam gegaan. Daar heb ik mijn twee mango’s en mijn cavaillon meegekregen. De limoenen, die ik gratis zou krijgen, en het fruit in het plastiek netje heb ik niet meegekregen.”

Deze klant heeft dus voor 2 mango’s, een cavaillon en een ananas 32 euro betaalt of omgerekend 1291 oude Belgische frank. Terwijl het aan een ander fruitkraam veel minder zou hebben gekost. Namelijk 3 euro voor een ananas, 2,90 euro voor een mango en 1,90 euro voor een cavaillon.

Soms graait hij het geld, waarvan hij meent dat het hem toekomt gewoon uit de klanten hun portemonnee, maar niemand durft een klacht in te dienen. Ook de andere marktkramers die rondom hem staan en al het één en ander gezien hebben, durven niet tussenbeide komen, want de man staat gekend als uiterst agressief en zeer gevaarlijk.

En marktkramers hebben het in de steden al moeilijk genoeg. De kramen van de vleeshandelaars worden bijvoorbeeld elke week helemaal ondergespuwd omdat ze varkensvlees verkopen.

Mijn vraag is nu aan de districtschepen Marivoet en districtsschepen met verantwoordelijkheid voor markten, Fatima Bali, wat hieraan kan gedaan worden. Ondertussen werd ook al een klacht neergelegd bij de wijkagent door een marktbezoeker op de Gitschotellei.
Gaat u deze zaak onderzoeken en kijken of de betrokkene de toelating heeft om daar te staan als marktkramer? En of zijn papieren voor zijn vrachtwagen in orde zijn? Of zal men hier in navolging van andere gemeenten hem het recht ontnemen om nog op de markt te staan en mensen nog langer te bedriegen en af te dreigen.


Tot hier mijn tussenkomst op de districtsraad van Borgerhout vorige maandag.

Tijdens mijn uiteenzetting was er gedurig rumoer en gelach aan de overzijde. De districtsraadsleden, maar dan vooral CD&V’er Luc Moerkerke maken er een nationale sport van om anderen te onderbreken of belachelijk te maken. Moerkerke die zelf toegeeft dat hij uit opportunisme bij de CD&V ging omdat, zegt hij zelf, want dat hij roder is dan rood!! Hij spreekt niet alleen een 'boers taaltje' maar gedraagt zich ook bijzonder boers.

Zijn kartelpartner Paredaens (NV-A) kreeg een flinke uitbrander van de districtsschepen Fatima Bali, die zijn ‘niveau allesbehalve’ vond, na zijn uiteenzetting over de 220 illegale slachtingen in Borgerhout.
Zou ze niet beter haar pijlen richten op de anderen, die constant de oppositie onderbreken en onbeschofte opmerkingen maken?

Het rumoer viel echter stil toen de voorzitter Marivoet (Sp.a) antwoordde dat hij het probleem had onderzocht en kon bevestigen dat het allemaal waar was.

Maar nog even terug naar onze gevaarlijke marktkramer.

Wie is die kerel die zich hier in Borgerhout zoveel mag veroorloven?
Zijn naam is Jalel H.
Hij werd geboren in Tunesië en een onderzoek wees uit dat hij in 1977 naar ons land kwam. Hij verbleef hier zonder beroep tot hij op 21/6/1980 trouwde met een Belgische waarvan hij in 1982 uit de echt is gescheiden. Blijkbaar de tijd die hij nodig had om de Belgische nationaliteit te verkrijgen. In 1980 begon hij als helper-lasser. Een beroep dat hij als loontrekkende uitoefende tot 1985.

In 1987 trouwde hij opnieuw, en deze keer met Anissa Temsamani, waarvan hij ook scheidde in 2000.
(Of het om ‘die’ Anissa Temsamani gaat, weet ik niet...)
In 2001 trouwde hij opnieuw, deze keer met een Tunesische uit Mechelen.

Van 1980 tot 2003 woonde hij op 15 verschillende adressen in 12 verschillende gemeenten.
Bovendien beschikt hij ondertussen al over een zeer lang strafblad en werd er een waslijst PV’s opgemaakt.

Marktleiders uit omringende gemeenten die hem de toegang tot de markt moesten verbieden, werden nadien gestalkt en bedreigd en vroegen hun naam niet te noemen uit angst voor het gewelddadige karakter van de betrokken marktkramer.

Maandagavond was er ook voor de allereerste keer iemand van Het Laatste Nieuws aanwezig die het blijkbaar ook allemaal wel de moeite vond om het even te onderzoeken. Natuurlijk liet hij wel na onze partij - Vlaams Belang, laat staan mijn naam erbij te vermelden. En ik dacht tot nu toe dat HLN nog min of meer de enige eerlijke krant was... Maar zijn artikel is in ieder geval wel goed.

orgel

16:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

22-05-07

Robbertje vechten in de Begijnenstraat

gevangene_tTwee groepen gevangenen geraakten slaags in de gevangenis van de Begijnenstraat.
De 70 gevangenen bestonden uit Oost-Europeanen tegen Noord-Afrikanen die al langer in conflict leven. Geen doetjes uiteraard.
Er vielen dan ook gewonden.

Twee gevangenen liepen ernstige steekwonden op, maar verkeren niet in levensgevaar. Al eerder geraakte een vrouwelijke cipier op dezelfde manier gewond.

Volgens het personeel doet de directie te weinig om de vechtpartijen tegen te gaan, zeggen de vakbonden. Gevechten die meestal gaan om de smokkel van drugs en gsm’s.

Laurette Onckelinx beloofde al meer dan een jaar geleden dat er meer cipiers zouden bijkomen en er iets zou gedaan worden aan de overbevolking, maar tot op heden gebeurde er blijkbaar niets. Zware criminelen zouden ook terug gestuurd worden naar het thuisland. Maar ook daar komt niets van in huis. Nochtans heeft Onckelinx met een Marokko een overeenkomst afgesloten. België mag zware gevallen terug naar Marokko sturen, behalve wanneer ze de Belgische nationaliteit hebben of wanneer het om ‘kleine criminaliteit’ gaat. Maar omdat hier blijkbaar iedereen meteen Belg kan worden, en kleine criminaliteit niet meer vervolgd wordt, zal er van terugsturen evenmin veel in huis komen.

Het personeel kloeg dat er bij de gevechten ook meer en meer zelfgemaakte wapens gebruikt worden, zoals vlijmscherp geslepen tandenborstels e.d.
Misschien een naïeve vraag, maar hoe geraken die drugs, gsm’s en wie weet wat nog allemaal binnen in de gevangenis?

02:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

21-05-07

Goede raad voor op reis!

Wilt u dit jaar graag naar Frankrijk op reis? Hier volgt dan het officiële overzicht, aangeboden door de Franse overheid, van de 751 ‘gevoelige’ gebieden waar de Fransen geen baas meer zijn in eigen land.

Er wordt aangeraden om als blanke toerist uit deze gebieden weg te blijven omdat de politie u daar geen bescherming kan bieden.

Moet u er om de één of andere reden toch zijn, gedraag u dan zo onopvallend mogelijk. Draag geen opvallend dure kleren en kijk de bewoners nooit in de ogen want dat zien ze al een provocatie.

En zet vooral uw auto niet op straat. Respecteer de wetten van de islam. Niet eten op straat tijdens de ramadan en aan vrouwen wordt aangeraden een hoofddoek te dragen.

Goede reis!

Voor meer inlichtingen KLIK HIER

16:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-05-07

Wolfowitz treedt af. Blair volgt hem op.

Wat een heisa rond Paul Wolfowitz, voorzitter van de wereldbank. Hij wordt beschuldigd van nepotisme omdat hij voor zijn vriendin voor een goed jobke en een nog beter loon heeft gezorgd. Onder felle druk van het linkse Europa moest de rechtse Amerikaan (en oh gruwel – Jood) Wolfowitz nu zijn ontslag aanbieden.
Kortom, zo ongeveer hetzelfde scenario als wat president Janssens heeft gedaan in Antwerpen.
U weet wel... toen hij zijn vriendinnetje Sabinneke S., 20 jaar jonger dan hemzelf, van de federale politie na een ‘selectiegesprek’ zonder andere kandidaten (omdat niemand het wist) door Patrick Janssens zelf werd voorgedragen, en geselecteerd voor de functie van ‘Bestuursdirecteur Veiligheid’ van de Stad Antwerpen mét dito loon.
Een examen afleggen was ook niet nodig, hoewel dat voor deze functie normaal gebruikelijk is.

Maar Janssens is links en moest dus uiteraard niet aftreden. Laat staan dat hij onder druk werd gezet...de pers schreef er zelfs niet over.

Nepotisme is bij onze socialisten de normaalste zaak ter wereld. Het is gewoon een familiebedrijf waar je enkel bijkomt door erfelijkheid, beschikt over een goede ’Godfather’, of...je moet Noord-Afrikaane of Turkse roots hebben.

18:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Socialisten gooien minister uit de partij.

De regering van Sarkozy werd ondertussen gevormd. De namen van de nieuwe ministers en staatssecretarissen kunt u HIER LEZEN

Ik zou er normaal niet over schrijven, mocht er geen sterk staaltje van linkse democratie en tolerantie aan te pas komen.
De socialist Bernard Kouchner werd uit de socialistische partij gegooid nadat hij een plaats als minister van Buitenlandse Zaken heeft aanvaard in de regering van Sarkozy. Dat deelde partijleider François Hollande mee. Hollande liet weten dat binnenkort de uitzettingsprocedure wordt opgestart tegen de 67-jarige Kouchner. Eerder had hij al gewaarschuwd dat elke socialist die in de regering van Sarkozy stapte uit de partij zou worden gezet.

Wie roept er altijd weer om verdraagzaamheid en tolerantie? Ach ja, juist...de superonverdraagzamen!

17:53 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

«La Flandre. Y a-t-il encore un avenir pour la Belgique ?»

cover01_200

Wie interesse heeft in wat Didier Reynders (MR) te vertellen heeft in zijn boek “Vlaanderen. Is er nog een toekomst voor België? ", kan dit HIER LEZEN IN HET NEDERLANDS.
Het 119 pagina's tellende boek is op papier enkel in de Franstalige versie beschikbaar.

Reynders roept de Franstaligen op tot een gewetensonderzoek. "Vlaanderen blijft de geldstromen niet eeuwig tolereren", zegt Reynders vrijdag in interviews in de Standaard en Le Soir. En hij beseft ook dat de intolerante houding van de PS tegenover Vlaanderen nefast is voor Wallonië. Nochtans gaat hij ervan uit dat Vlaanderen, Wallonië binnenkort zal nodig hebben door de vergrijzing en gebruik aan ruimte.

Ik hoef zeker verder niet uit te leggen dat alles wat hij schrijft lijnrecht tegenover onze eisen staat?

17:13 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-05-07

Iran wil vrouwen op de fiets.

iran-vrouwenfiets_200

Iran wil dat vrouwen meer gaan sporten. Daarom kwamen ze op een glorieus idee – een islamitische damesfiets die vrouwelijke lichaamsvormen verhullen.

Deze fiets bestaat nog niet, dus kan ik hem ook niet laten zien. Maar de bedenker van de fiets, Elaheh Sofali, gaat er eentje maken met een cabine die de helft van het lichaam van de fietser verbergt. De bovenkant is toch in doeken gehuld.

Moet toch heerlijk zijn om door de natuur te fietsen met een houten kot rond je lichaam, niet?

En dan durven sommigen zich nog afvragen wat ik, als vrouw, tegen de islam heb...

Politica Faezeh Hashemi, dochter van de voormalige Iraanse president Akbar Hashemi Rafsanjani (1989-1997), probeerde in de jaren negentig al vrouwen op de fiets te krijgen. Daarbij had ze waarschijnlijk niet gedacht aan een fiets met een houten hok over het onderlichaam. Als voorvechter voor vrouwenrechten hoop ik dat ze zich ook hiertegen zal verzetten net als dat ze het aandurfde om als eerste vrouw na de ayatollah periode een jeans te dragen.

17:41 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-05-07

Holebi's

Als er nu iets is waar ik een hekel aan heb bij conservatief links, dan is het dat zwart/wit denken.
Want wanneer je bij links niet tegen iets bent, dan ben je voor. En wanneer je niet helemaal voor iets bent, dan ben je tegen.

Maar zo gaat dat niet. Soms kan je ook een meer genuanceerde mening hebben met een ‘maar’ erbij.

Wat is er dus nu weer aan de hand?

Vanmorgen ging ik samen met Bart Debie campagne voeren op de markt. Hij vertelde dat hij vandaag alle krantenkoppen had gehaald.
Aangezien we enkel de kranten halen wanneer ze iets negatief over ons kunnen schrijven verwachte ik al het ergste.
Maar in feite was er helemaal niets anders gebeurd dan dat hij tijdens een interview voor een studentenblad had gezegd dat hij niets tegen holebi’s had. LEES HIER BART DEBIE

Ik vraag mij af wat daar mis mee is.
De kranten, vooral de Morgen en het tijdschrift Knack sprongen erop als gekken. Maar ook de reacties in deVolkskrant door een extreem links Indymedia-adeptje logen er niet om. KLIK HIER

Waarom wil links ons zo graag laten zeggen dat we iets tegen holebi’s hebben?
Nog niet zolang geleden kreeg ik hier ergens dezelfde vraag. En ik kan alleen maar instemmen met wat Bart Debie daarover zegt.
Het is een geaardheid waar niemand last van heeft.
Twee volwassen mensen hebben geen politieke inmenging nodig in hun privé relatie.
Als ze verliefd worden op elkaar, ook al zijn ze van hetzelfde geslacht, wie heeft zich daarmee te bemoeien?

Het is niet omdat wij het niet tot de ‘norm’ verheffen zoals links doet dat wij tegen die mensen zijn.
Het is niet omdat wij liever een ‘samenlevingscontract’ hadden gezien inplaats van ‘huwelijk’ dat wij tegen homo’s zijn.
Maar wat de natuur hen niet kan geven, moeten ze ook niet nastreven. Dus met kinderen adopteren heb ik het wel moeilijk. Want dan gaat het niet meer alleen over ‘twee volwassen mensen’ maar wordt er een derde bij betrokken. Een kind dat zelf geen beslissing kan en mag nemen in dit geval.

Waar hebben we het nog moeilijk mee? Met de carnavaleske gay-parade?
Wel ja, ik schreef hier al eerder dat ik ook homovrienden heb.
Ik vind het zelfs leuk met hen te babbelen zonder dat je er iets moet achter zoeken en zonder dat je moet opletten ‘omdat het een man is’ die wel eens iets verkeerd zou kunnen opvatten. En het zijn nu net die koppels die eveneens tegen gay-parades, gay-games en andere apartheden zijn. Ik heb mij trouwens altijd al afgevraagd of homo’s in de atletiek niet even hoog kunnen springen als hetero’s. En waarom sommigen roepen op een gelijkwaardige behandeling als ze zelf ongelijkheid eisen in sport en andere dingen.

Die vaste koppels zijn niet te verwarren met de vlinders van dertig contacten per nacht en je vindt ze evenmin in parken of andere donkere plaatsen.

Dat je mensen met een andere geaardheid zou kunnen ‘genezen’ is gewoon absurd en belachelijk. Je wordt zo geboren.
Dat er homo’s zouden bestaan die het met een man doen om hetero’s te provoceren is onzin. Een echte hetero gruwelt bij de gedachte alleen al, net als een homo gruwelt van seks met een vrouw.

Links moet stoppen met het homo zijn tot ‘norm’ te verheffen, want dat is het niet. Maar (sommigen bij) rechts moeten ook niet katholieker willen zijn dan de paus en zeker niet in hetzelfde bedje ziek zijn als links, die alles willen regelen en betuttelen. Laat ieder zijn vrijheid zolang niemand er last van heeft.


ARTIKEL KNACK

KLIK HIER OM FILM TE BEKIJKEN

22:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Petitie voor een onafhankelijk Vlaanderen

Mag ik jullie vragen deze petitie te tekenen?

http://www.vlaamseonafhankelijkheid.be

16:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

15-05-07

Radicalisering neemt toe.

Bijna reed ik op een vorige wagen in toen ik die vrouw zag lopen op de Turnhoutsebaan. Zo hard schrok ik. Ik vermoed toch dat het een vrouw was, het had net zo goed een vermomde terrorist kunnen zijn, want veel anders dan haar halfbedekte ogen viel er door de zwarte boerka niet te zien.

Als een stoomschip stevende ze af op een winkel - twee peuters achter zich aanslepend die amper konden lopen. Hun voetjes raakten nauwelijks de grond. Ondertussen was het alweer rood geworden en moest ik wachten voor de winkel waar ze was binnen gestapt. Ik zag ze nog naar de kinderkledij lopen en ik hoop dat ze voor die kleintjes iets ging kopen dat warmer was om aan te trekken dan wat ze nu aanhadden. Ze droegen niets anders dan kleedjes waarvan de stof zo dun was dat je er bijna kon doorkijken En terwijl ze zelf onder die boerka duidelijk geen last had van het slechte weer, waren de kindjes kletsnat.

Het werd groen en ik moest verder rijden.
Maar ik bleef er maar aan denken.
Een boerka op de Turnhoutsebaan is geen voorbeeld van integratie in het Antwerpse straatbeeld. Maar het is wel helemaal naar de zin van Sp.a/Spirit en Groen! die hun campagne navenant voeren. Groen! maakt publiciteit met een vrouw met hoofddoek op de affiche en Sp.a heeft een lijst vol allochtonen en maakt dezelfde publiciteit als die andere tiran van 65 jaar geleden.

De radicalisering neemt langzaam maar zeker toe. Dat kan niemand ontkennen. En ik weet dat velen onder u het niet zullen geloven, maar er klinkt ook protest vanuit de gemeenschap ‘nieuwe Vlamingen van Noord-Afrikaanse oorsprong’.
Mensen die weliswaar in die getto’s gevangen zitten, maar die het wel goed willen doen. Diegenen die wel hun best doen om zich onze taal, onze waarden en cultuur eigen te maken.
Zij nemen het niet dat de Marokkaanse eethuizen en restaurantjes onder druk worden gezet door religieuze fanaten en geen alcohol meer durven verkopen, terwijl ze zelf ook graag een pintje of een glas wijn lusten bij de couscous. Zij willen hun vrouwen niet ‘ingepakt’ de straat opsturen.
En zij voelen zich in de steek gelaten door het rode bastion in Antwerpen die de radicale religieuze fanaten steunen en zijzelf, die hun best doen, niet.

Het is om te huilen. Willen ze nu echt uit electoraal gewin Vlamingen en nieuwe Vlamingen terug naar een middeleeuws scenario voeren, waar je de brandstapel op moet wanneer je het niet eens bent met moslims, en wanneer je de islam en haar uitvloeisels durft te bekritiseren? Ze deinzen er zelfs niet voor terug om allochtonen met kritiek op de islam uit hun rangen te verstoten! Want wat heeft Mimount Boesakla gezegd? Welke grote misdaad beging zij?
Ze zei dat de koran geschreven werd door mannen en hij beter zou herschreven worden door vrouwen en dat... beviel president Janssens niet.

Ik zou iedereen duidelijk willen maken dit verkeerde beleid af te straffen. Wij hebben geen religieuze fanaten nodig aan de top. Maar mensen die hun mond durven opentrekken. Mensen die beseffen wat ze hun kinderen en kleinkinderen aandoen.
Ik zou aan de Vlamingen willen zeggen die ‘nieuwe Vlamingen’ te steunen die het verdienen. Toon hen uw respect en praat met hen. Leg hen uit wat het voor Vlamingen betekent om een onafhankelijk Vlaanderen na te streven en wat we in het verleden hebben moeten ondergaan. De Waalse onderdrukking en de uitbuiting tot op de dag van vandaag. Vertel het!

En spreek overal! Geef uw mening, waarschuw de mensen! Geef niet op. Ondanks de gevaren van de inquisitie, vertel wat u weet en zeg wat u voelt over de islam hier, in heel Europa en de hele wereld. Sla ze neer met onderbouwde argumenten. Ook al verwijten ze ons racisten te zijn, je eigen cultuur en identiteit verloochenen en spuwen op je eigen volk is veel erger. Op collaboratie stond vroeger de doodstraf. Ik vraag mij af wat er binnen twintig jaar, wanneer de toestand onherstelbaar en onhoudbaar is geworden, wat er dan met de schuldigen van vandaag zal gebeuren.

14:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vijf minuten zendtijd voor Bart Dewever

Een Brusselse rechter heeft in kort geding beslist dat de vrt vijf minuten politieke zendtijd moet geven aan de NV-A.

Door de beslissing van de rechter stijgt de totale tv-zendtijd van 40 naar 48 minuten, waardoor nu ook de andere partijen extra tv-tijd krijgen.

Vlaams Belang gaat nu van 9 naar 10,5 minuten, SP.A/Spirit van 8 naar 9 minuten en Open VLD van 8 naar 8,5 minuten. En Groen! vijf minuten zendtijd.

De N-VA reageert tevreden op de uitspraak. 'We zetten zo ook een ferme neus aan Vlaams Belang, dat altijd zegt de collega-nationalisten van de N-VA te willen helpen, maar ons achter de schermen niets gunt. In dit geval ging Vlaams Belang zelfs een alliantie aan met de paarse partijen om ons te dwarsbomen.'

Bart Dewever vergeet wel de vele neuzen die hij al eerder heeft gezet naar onze partij. Waarom zouden we iemand moeten steunen die ons voortdurend de grond inboort en zijn Vlaamse principes duidelijk overboord gooit? Bovendien vraag ik mij af welk verschil er zou zijn tussen de kartelpartners CD&V/NV-A en Vlaams Belang-VLOTT – Heeft Vlott dan geen recht op 5 minuten zendtijd?

12:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

14-05-07

Hou je van avontuur? Ga plakken in Borgerokko!

Vandaag gingen we met een ploeg plakken in Borgerhout.
Die mooie leeuwenkop moet tenslotte overal hangen en gezien worden.
Maar aan ’t Coxpleintje zat het er al tegen. We werden omringd door tientallen Marokkanen die roepend en tierend hun democratische verdraagzaamheid en tolerantie kenbaar maakten. Druk telefonerend draaiden ze rond de Vlaams Belang camionette, terwijl onze ploeg vlijtig verder plakte. Een auto reed voor en achter de stilstaande camionette, remmend en piepend alsof ze er wilden op inrijden. Onze ploeg werd bespuwd en er werd geroepen dat we uit hun wijk moesten vertrekken, want wij hadden daar niets te maken. "Ga hier weg, want dat is hier van ons", schreeuwden ze.
Het werd daar heel dreigend...
Zover is het dus al gekomen. Ze claimen gewoon een hele wijk op als hun eigendom. Terwijl president Janssens toch beweert dat Antwerpen van iedereen is.
Toen iemand van onze ploeg riep “bel de politie maar al op” kwamen ze toch niet dichter dan ongeveer een meter.

De toestand werd redelijk gevaarlijk, hoewel ze riepen dat ze er meteen weer alles zouden aftrekken als we weg waren, hebben we alles volgeplakt vooraleer te vertrekken. Ondertussen zullen alle affiches wel al allemaal weg zijn.

Verder, vlak naast het districtshuis hetzelfde. Daar werden ze echter fysiek gevaarlijk. Eén van onze mannen werd aangevallen, maar kon zich verweren door op de knie van de aanvaller te kloppen nog voor diens voet zijn hoofd had bereikt. Maar ze werden gered door de politie die voorbij kwam gereden met loeiende sirenes. Niet voor ons, maar de aanvallers stoven evengoed uit elkaar, zodat we konden verder werken zonder verdere slagen te moeten afweren.

Anderzijds waren er heel wat echte Borgerhoutenaars die een affiche kwamen vragen om voor hun raam te hangen.
Dat zijn de echt moedige mensen, voor wie wij dit allemaal doen. Want Borgerhout is van hen!!

18:38 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |