01-06-07

Ongecensureerde pers?

Let hier even goed op het verschil in berichtgeving tussen een Nederlandse krant en een Vlaamse krant.

Het Nieuwsblad schrijft:

Jongeren gooien homo in vijver

AMSTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag hebben drie jongeren een 38-jarige man in een vijver geduwd van het Rembrandtpark in Amsterdam. Ze dwongen het slachtoffer urenlang rond te zwemmen en bekogelden hem ondertussen met stokken en takken. Dat meldt de krant De Telegraaf.

De man was ’s avonds alleen op weg naar huis toen hij in de buurt van het park plots werd aangevallen door drie jongeren. Ze sleurden hem het park in en gooiden hem in het water van een van de vijvers.

De drie bleven aan de kant staan en gooiden met takken en stenen. Volgens het slachtoffer sloegen de daders pas op de vlucht toen twee uur later een auto langskwam.

Het slachtoffer is homo. De politie sluit niet uit de mishandeling daar iets mee te maken heeft. De man raakte niet gewond, maar is volgens een politiewoordvoerder wel zeer aangedaan.

Uit: Het nieuwsblad

De geciteerde Nederlandse krant ‘De Telegraaf’

Marokkanen gooien homo in het water

AMSTERDAM - Drie Marokkaanse jongeren hebben een 38-jarige Amsterdammer gisternacht in elkaar geslagen en daarna onder dwang urenlang in het water van het Rembrandtpark in de hoofdstad laten zwemmen, terwijl ze stokken en takken naar hem gooiden.

"We waren bij mijn moeder eten en ik ging vast naar huis. Mijn partner Alexander bleef nog even en toen hij rond half één naar huis liep, werd hij bij het park tegen de grond gewerkt door drie Marokkaanse jongens", vertelt Jeroen Bulterman.
Vervolgens werd Alexander het park ingesleurd, waarbij zijn bovenkleding van zijn lijf werd gerukt en hij in één van de grote vijvers werd gegooid. "De jongens bleven aan de kant staan en gooiden takken en wat ze voor handen hadden naar hem toe. Mijn vriend moest in het pikdonker proberen alles te ontwijken en wonder boven wonder is hij niet geraakt."

DoodsangstHet slachtoffer is volledig ingestort. " Hij heeft echt doodsangsten uitgestaan, want hij hoorde het trio in het Arabisch praten en dacht dat ze het ergste nog met hem voor hadden. In zijn beleving heeft Alexander twee uur rondgezwommen, tot een auto met groot licht dicht bij de plek arriveerde. De jongens schrokken daar zo van dat ze op de vlucht sloegen", aldus Jeroen.

Politiewoordvoerster Sita Koenders bevestigt het verhaal. "Het is een laffe actie en we zijn een diepgaand onderzoek gestart. We kijken welke reden er achter deze misselijke mishandeling zit en kijken ook of er sprake is van discriminatie."

Jeroen zegt niet te weten of het incident te maken heeft met het feit dat Alexander homo is.
"Misschien zijn er meer mensen die de afgelopen tijd iets soortgelijks hebben meegemaakt en geen aangifte hebben durven doen. Ik roep hen op dat alsnog te doen, zodat de politie over nog meer informatie beschikt in hun speurtocht naar de daders."

Gijsbert Termaat
Uit: De telegraaf


Dat de vrijheid van mening in Nederland gerespecteerd wordt merkt men ook aan volgend artikel dat eveneens in ‘De Telgraaf’ verscheen.

KLIK HIER – Artikel 'Erken het Marokkanendrama'

01:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Toch vreemd dat twee volwassenen zich zo zonder slag of stoot laten intimideren door drie tieners. Dit voorval voedt weeral eens het misprijzen voor autochtonen bij leden vd superieure Sekte.

Ondertussen in Antwerpen: Anissa Temsamani, de verwesterde sympathieke moslima, keert zich als eerste van haar partij tegen het eigen kopvoddenverbod. Wie zei er ook alweer dat de goede moslims hier mochten blijven? Het kan nog decennia of zelfs eeuwen duren, maar eens komt de dag van de Reconquista II. Want met moslims valt niet samen te leven.

Gepost door: Jef | 01-06-07

in marrakech keert de schepen van onderwijs, de heer ludo van pimperzele, zich tegen het verbod op varkensvlees in de stadsscholen ! de heer burgemeester petrik janznèz vindt dat raar want dat wordt al jaaaaaaaaaaaaren in onze scholen geserveerd zegt zijn woordvoerder de heer forhamr!

Gepost door: jos | 01-06-07

Wel, zou het dan binnen het VB eens niet tijd worden om toch een klein beetje leniënter te zijn ten opzichte van homo's (wat die in hun slaapkamer uitvoeren is overigens maatschappelijk irrelevant), en dit soort incidenten meer aan de kaak te stellen? Ik denk dat er een publiek bij homoseksuelen is (enkele vrienden van me bijvoorbeeld) die nu niet op het VB stemmen omwille van hun onverzoenlijke houding tegenover hun geaardheid, maar afgezien daarvan jullie partij wel zouden steunen.

Overigens, niemand is het 100 % met een partij eens. Ik ben het voor 99% eens met VB (migratie, Vlaamse ontvoogding etc.), alleen op het ethische vlak vind ik dat jullie de bal al eens durven misslaan. Maar het zijn gelukkig alleen gekken die nooit van mening veranderen.

Gepost door: Antichrist | 01-06-07

Wees gerust, Antichrist, ook binnen onze partij wordt over ethische kwesties gediscussieerd. Wij zijn alleen bang dat wanneer je een toegeving doet op gebied van bv. euthanasie, er geen grenzen meer zullen zijn. Natuurlijk kunnen we er niet tegen zijn dat men mensen die afgrijselijk afzien en ongeneeslijk ziek zijn op een waardige manier laat inslapen. Maar nu wil men ook al dementen euthanaseren. Ongelooflijk, ik heb 8 jaar lang op vrijwillige basis geholpen in een RVT waar enkel dementen waren. Die mensen waren gelukkig ook al hadden ze geen besef meer van wat er rondom hen gebeurde. Maar als er muziek uit de tijd van toen gespeeld werd, zongen ze mee en zagen ze iemand die hen vriendelijk aankeek, dan lachten ze... volgens mij waren ze gelukkig in hun leefwereld.

Euthanasie is een gevaarlijk onderwerp.
Hitler liet zelfs zijn eigen nicht euthanaseren omdat ze gehandicapt was. Hoe ver kan men hierin gaan? Moet men gelovige artsen verplichten om iemand te vermoorden? Wie mag men euthanaseren. Mogen patienten zelf beslissen, de dokters of de familie van misschien wel een rijke suikernonkel?
En weten patienten wel altijd of ze het echt willen?

Ik weet waarover ik spreek. Een heel aantal jaren geleden werd ik plots heel erg ziek. Ik werd opgenomen in de kliniek en niemand kon vinden wat ik nu juist had. Ik kon niets eten en zelfs een slok water kwam er terug uit... Ze staken buisjes door mijn neus en darmpjes in mijn armen en tegen de pijn kreeg ik morfine. Na twee weken woog ik nog 48 kilo en mijn familie werd verteld dat ik het niet lang meer zou trekken.
Hadden ze mij toen gevraagd of ik euthanasie wou, had ik ja gezegd, omdat de pijn ondraaglijk was en ik in feite geen besef meer had van tijd noch plaats. Ik wou alleen dat die pijn ophield.
Toen een chirurg vroeg om toch te opereren en dan te zien wat het eventueel kon zijn, bleek het om iets heel onschuldig te gaan. Gewoon een knoop in mijn darmen. (Waarschijnlijk ga ik teveel met paarden om, want die sterven ook soms aan koliek en dat is net hetzelfde...)
Ik ben dus heel blij dat euthanasie toen nog niet bestond, want anders had ik hier nu niet meer rondgelopen.

Wat homo's betreft hebben we al meermaals gezegd dat we niets tegen de geaardheid hebben. Tenslotte kan niemand er aan doen welke seksuele geaardheid hij of zij meekrijgt.
Maar de hele mediahype eromheen is soms een beetje té!! En het holebi zijn willen laten doorgaan als dé norm is verkeerd, want dat is het niet. De norm is nog altijd mama, papa en kindjes. Voor het overige heeft niemand bij het VB er ook maar één enkel probleem mee of iemand al dan niet homo is. Ik zal zelfs meer zeggen, we hebben zelf homo's als mandatarissen, dus...

Ik schreef er hier al eerder een artikeltje over met de titel holebis (http://janice-laureyssens-visie.skynetblogs.be/post/4535413/holebis)

Ondanks dit alles is er wel een groep die het serieus verknald bij de publieke opinie. Zoals nu die homofiele seksfuiven waarbij ze elkaar inspuiten met het aidsvirus.
Een paar jaar geleden zag ik op NL een documentaire over homofuiven, waar aids gepromoot werd. Wie het had was gerust en hoefde naar niets meer te kijken. Het was gewoon schandalig wat daar allemaal gebeurde op die fuiven. Wie bv. verjaarde werd als geschenk naakt vastgebonden en vijftig man stond aan te schuiven...'t ja ik ga het niet vertellen, maar dat was echt allemaal om te kotsen.
Daar halen ze uiteraard geen begrip bij Jan met de pet mee.

Gepost door: Janice | 01-06-07

Janice,

Ik ben blij dat er wat dat betreft in jullie partij wat beweegt. Zonder, zoals je zelf aangeeft natuurlijk, dadelijk in het andere uiterste te vallen.

Goed, de mediahype over homo's is er soms wel wat over, maar als het een uiting is hoe mensen met die seksuele geaardheid in sommige landen (Rusland, Polen, en uiteraard het gros van de moslimlanden, wat zeg ik, allemaal) nog geen rechten krijgen, dan versta ik hun eisen wel. En wat die kindjes betreft: zoals jullie eigen Bart De Bie zei, of kinderen bij een homokoppel beter of slechter worden opgevoed, dat kunnen we nog niet weten, want er zijn er nog geen in dat geval. Wetenschappelijk onderzoek dringt zich dar op. De norm vader-moeder-kindjes is overigens al lang niet meer de enige, er zijn meer en meer 'nieuw samengestelde gezinnen' en alhoewel het niets voor mij zou zijn, valt het voor mij toch onder de regel dat de staat zich daar best zo min mogelijk mee bezighoudt. Idem dito voor (vrienden die ik héél goed ken) mensen die langs natuurlijke weg geen kinderen kunnen krijgen, die voldoen ook niet aan een 'traditioneel' gezinspatroon. Voor hetzelfde geld zijn er echter ook koppels die gewoon geen kinderen willen. Wat ook een basisrecht is. Als slotsom denk ik dat het relatief minder schadelijk is om een kind in een warm nestje te laten opgroeien met toevallig twee ouders van hetzelfde geslacht dan in een traditioneel gezin waar alle dagen potten en pannen in het rond vliegen. En nog veel meer dan het sort hypocriete schijnhuwelijken en de veelwijverij die in bepaalde culturen de norm is, als je me begrijpt. Ik ga dan weer wel akkoord als jullie zeggen dat het traditionele huwelijk te weinig fiscaal en maatschappelijk wordt ondersteund. Dat merk ik elk jaar weer als de belastingbrief in de bus valt.

En die seksfeestjes voor homo's, tja, da's inderdaad walgelijk, maar niet walgelijker dan orgieën voor heterokoppels, waar ook niet echt veel respect wordt getoond voor een seksuele integriteit van een persoon. De gevallen die je aanhaalt zijn natuurlijk wel excessen, en ik geloof nooit dat de meerderheid van homo's (of hetero's) zich daaraan bezondigt, een kleine minderheid die het grootste lawaai kan maken, ja.

Euthanasie voor dementerenden en minderjarigen, daar geef ik jullie vlakaf gelijk in: NEEN! Er wordt altijd gezegd dat je een verklaring tot euthanasie kan ondertekenen, maar er zou een evenwaardige verklaring moeten kunnen komen waar ik ondubbelzinnig NEEN moet kunnen zeggen tegen euthanasie op om het even wel moment. Ik vrees inderdaad dat anders de poort definitief opengaat om 'lastige oudjes' te dumpen, en da's moord natuurlijk. Hou die euthanasie-deur maar zo ver mogelijk dicht. Het beetje dat ze nu open is is meer dan genoeg. Er moet veel meer aandacht komen aan het bestrijden van pijn: je kan iemand niet verplichten om veel pijn te lijden, en als pijnstillers dan een iets vroegere dood veroorzaken dan de natuurlijke weg op te gaan, dan kan iemand tenminste toch in vrede heengaan. Maar dementen die hun wil niet mere te kennen kunnen geven? Of minderjarigen, die nog niet goed weten wat het leven voor een kostbaarheid is? Neen, dat zou toch echt niet mogen.

Ik hoop dat jullie ook op gebied van abortus een zelfde nuance in jullie programma zullen leggen. Abortus als alternatief voor voorbehoedsmiddelen is natuurlijk knettergek, en ik ga akkoord dat alternatieven zoals het aanbieden van een ongewenste baby ter adoptie te weinig worden ondersteund. Maar er zijn twee gevallen waarin abortus volgens mij zelfs niet alleen toegestaan, maar ook wenselijk is: (1) na verkrachting. Niemand kan een vrouw verplichten een kind ter wereld te zetten dat genetisch voor de helft een misdadiger is (je zal maar verkracht worden door, laten we zeggen, Dutroux of Kaplan), en (2) als de medische wetenschap het erover eens is dat de overlevingskansen voor kind, moeder of beide onder een kritisch minimum dalen (waarbij, indien de keuze zich opdringt, het leven van de moeder toch nog íets belangrijker is), dan denk ik dat er toch serieus mogelijkheden moeten zijn, liefst onder gecontroleerde medische omstandigheden. Maar ik vind wel dat je er niet zo lichtzinnig overheen kan.

Maar zoals gezegd, dat zijn enkele punten die ik minder goed bij jullie partij vind vallen, maar dat zijn dan ook de enige. Ik ben blij dat er op dat vlak ook wat schijnt te bewegen zonder dat men daarom zijn principes moet verloochenen. Op ethisch vlak mag het een klein beetje progressiever, zonder dat daarom de levenshouding van conservatieven moet gekrenkt worden - ik moet een diepgelovige katholiek niet gaan kwetsen in zijn of haar overtuiging, als hij of zij dat ook niet doet met de mijne. Dat is net wat er aan een levenshouding als de islam schrijnend ontbreekt nietwaar? Alleen hun eigen gelijk telt.

Voor de rest ligt mijn levensovertuiging erg in het verlengde van wat jullie zeggen: een veel hardere aanpak en effectieve bestraffing van ALLE vormen van criminaliteit, maar vooral dan de 'kleine' - het soort dat door sossen als Onkelinckx met de mantel der liefde wordt toegedekt, een efficient bestuur door Vlaamse onafhankelijkheid en respect voor onze eigen taal en cultuur. Waar ik me nog het meest kan in vinden is in jullie gelukkig (als enige nog) principieel verzet tegen vuiligheid zoals cannabis en erger. Zeker nu de ene studie na de andere blijkt uit te wijzen dat het toch niet zo onschadelijk is als links ons tracht te doen geloven, gaan zelfs jullie virulentste tegenstanders nog eens op een mooie dag moeten toegeven dat jullie vanaf dag 1 gelijk hadden.

Zo, ik heb het weer eens kunnen zeggen!

Gepost door: Antichrist | 01-06-07

Antichrist

Toch moet er een reden zijn waarom 90% van de wereldbevolking homosexualiteit afkeurt, net zoals er een reden is waarom de meeste mensen diefstal of bedrog afkeuren. Wat men thuis uitspookt, gaat niemand aan, is uw stelling en die van Links. Maar is dat niet wat oppervlakkig? Het mag dan al zijn dat homo's geen direct gevaar opleveren voor andere mensen, maar voor de gemeenschap als geheel kan dat anders liggen. Minder kinderen betekent vergrijzing, en geeft Links een voorwendsel om nieuwe zielepoten te importeren. Als het homovirus blijft opgang maken, kan dit het einde betekenen van een volk. Denk bv eens aan de kleine gemeenschappen wilden die nog steeds in het Amazonewoud worden ontdekt. Als daar een aantal mannen met mekaar liggen te fikflooien is het gedaan met de groep.

De publiciteit die de homo's voor zichzelf maken is walgelijk en moet verboden worden. Er zijn ntl de verstokte homo's die vrouwen absoluut niet zien zitten, maar er zijn er veel meer die bi zijn, en nu momenteel met man en macht naar de homohemel worden getrokken.

Want een hemel op aarde moet het zijn om homo te zijn. Zich onverdacht kunnen mengen tussen de door u begeerde soort, tot in de douches toe, probeer dat maar eens als hetero. Of in iedere vent een gewillige sexpartner vinden, vergelijk dat eens met de bedroevende situatie van ons hetero's. En het toppunt van al is dat ze dan nog over gelijke rechten durven zagen, terwijl het juist de heteromannen zijn die niet in de vrouwendouche mogen, als ge begrijpt wat ik bedoel.

Besluit: de die-hard homo"s mogen hun geaardheid hebben, we kunnen ze niet veranderen. Maar de machtige homolobby moet ophouden met hun publiciteitscampagnes voor iets dat in se verwerpelijk is.

Gepost door: Jef | 01-06-07

Hoi Jef,

Ik kan je in een deel van je redenering terugvinden, maar het deel van de wereld dat homoseksualiteit afkeurt zijn voornamelijk toch ook weer onze m***imvriendjes, en daar wens ik niet mee in één en dezelfde statistiek getrokken te worden. Ik las laatst nog in een ernstig wetenschappelijk tijdschrift (dus niet in een rioolgazet zoals De Morgen) dat het fenomeen zelfs bij bepaalde diersoorten bestaat, net om overbevolking tegen te gaan. Dat het homovirus de ondergang zou kunnen betekenen van een volk lijkt me fel overroepen, ik denk dat als een homo mij op seksueel vlak zou willen benaderen, hij een rammeling zal krijgen die hij niet licht zal vergeten. Het is nog altijd een minderheid in de bevolkingsgroep, één waar ik veel minder last mee heb dan met de k.tm.r.kk..ntj.s bijvoorbeeld. Promiscuïteit vind je overigens zowel bij hetero als homo terug. Ik denk niet dat mijn stelling oppervlakkig is, maar wat je daar zegt over minder kinderen, vergrijzing en dat dan als alibi voor links om extra migratie te verantwoorden is wel valide vind ik. Alleen: wiens schuld is het: de homo's of de linkse bewindvoerders? Met wat de islam vindt dat er met homo's zou moeten gebeuren denk ik niet dat die vragende partij zijn voor méér moslims.

Biseksualiteit is ook van allen tijde hoor, je moet er de studies van Kinsey maar eens op nalezen. Overigens zie ik ook wel eens een homocampagne, maar ik voel me er echt niet door aangesproken, dus zo'n vaart zal het allicht niet lopen. De homo's die ik persoonlijk ken zijn deftige mensen, zijn er niet op uit om peeper te gaan spelen in andermans douchesets. Nogmaals, bij hetero's zitten er ook viezerikken, net zoals bij homo's.

En "verwerpelijk" vind ik toch zo'n zwaar woord. Ik zeg altijd, hoe meer homo's, hoe meer keuzemogelijkheden ze voor mij laten:. Geintje natuurlijk, laten we het erop houden dat ieder toch in zijn slaapkamer mag doen wat ie wil, zo lang die maar niet probeert te overtuigen dat zijn of haar manier van relatiebeleving de beste of de enige absolute goeie is, dan zijn we al een aardig stukje op weg.

Gepost door: Antichrist | 02-06-07

@antichrist Ik ben het volledig met je eens. Maar blijkbaar zijn onze standpunten op gebied van abortus niet zo goed gekend. Wij zijn principieel tegen abortus, maar bij verkrachting of wanneer het leven van de moeder in gevaar is, kan het uiteraard wel.
Het zou maar erg zijn dat er een kindje op de wereld gezet wordt zonder moeder.

(Zelfs tegen stamcelonderzoek zijn we niet. Ook al wordt dat door Dedecker vaak beweert.)

Maar het probleem dat men vroeger kende was dat heel wat vrouwen inderdaad abortus als een soort voorbehoedsmiddel beschouwden. Een verpleegster in een Nederlandse abortuskliniek vertelde dat ze vaak tot zes maal toe dezelfde vrouwen over de vloer kregen voor een abortus.
In Vlaanderen alleen al sprak men over bijna 500 abortussen per jaar. Dat is enorm veel. Maar wat opvalt is dat er heel wat meisjes van vreemde origine bij zitten. In een gesprek met één van hen werd gezegd dat ze na te worden uitgehuwelijkt aan een man uit het thuisland, snel zwanger worden gemaakt, want wanneer de jonge (en soms weerbarstige) bruid zou overwegen om weg te lopen, kan de nieuwbakken echtgenoot, als vader van een kind dat hier werd geboren niet meer terug naar het thuisland worden gestuurd .
En zo zijn er heel wat ondergedoken, weggelopen verwesterde meisjes. Ik heb met een drietal van hen gesproken toen ik ooit eens samen met Mimount Boesakla iets ging drinken.
Dat zijn dingen die de pers evengoed voor de bevolking verzwijgt. Sommigen zullen het weer 'ranzig' vinden, maar 't is jammer genoeg wel de waarheid.

Misschien vertel ik beter wat ranzige verhalen over de liefjes van patrick Janssens? En hoe ze met elkaar op de vuist gaan uit jaloezie? Misschien doe ik dat nog wel eens...

Gepost door: Janice | 02-06-07

Da's tenminste duidelijk, bedankt Janice. Die ranzige verhalen over PJ's liefjes wil ik wel nog eens graag horen...

Gepost door: Antichrist | 02-06-07

IK DAT DAT ALS EEN HOMO MIJ OP SEKSUEEL VLAK ZOU WILLEN BENADEREN hij een rammeling zal krijgen die hij niet licht zal vergeten!

Janice,
dat u dit schrijft wijst er op dat u ook een beetje de moslimtoer opgaat!
Maar het is nog de vraag of er één homo zou te vinden zijn die u op seksueel vlak zou willen benaderen!
Ik denk het niet.
Toch zijn er nog vele homo's die bij de laatste verkiezingen VB gestemd hebben.
DIT VINDT U WAARSCHIJNLIJK OOK EEN RAMMELING WAARD?
Laat het dan aub weten dan kunnen die onverlaten de volgende keren blanco stemmen of voor uw vrienden (voortgaande op uw stelling hier) uit de moslimgemeenschap op cd & v of spaspirit en groen?
Ik wist niet, Janice, dat u zo'n domme dingen ooit zou schrijven, maar vroeg of laat komt de ware aard van de mens boven!
Ik wil bij de eerste gelegenheid mensen uit de top van het VB hierover aanspreken.

Gepost door: Udo | 16-06-07

@Udo Kan je mij misschien even zeggen waar ik dat zou geschreven hebben?
Want het is niet mijn gewoonte om mensen zomaar af te rammelen, laat staan dat ik dat zou schrijven...

Gepost door: Janice | 16-06-07

En... wat ik nog over homo's schreef staat hier. Maar ook hier vind ik niets over een 'rammeling' terug.
En wees gerust, ik zal NOOIT de moslimtoer opgaan...

Gepost door: Janice | 16-06-07

De commentaren zijn gesloten.