01-06-07

Wat is er aan de hand met de socialistische kandidaten?

Wat is er aan de hand met de socialistische kandidaten?

Bekende gezichten, kinderen van... of klinkende namen in de academische wereld, maar van politiek hebben ze geen kaas gegeten.

Neem nu de nieuwe Sp.a lijsttrekker voor Antwerpen, professor Christine Van Broekhoven, en kei in haar vak als als Alzheimerexperte. Maar in een debat met Frank Vanhecke in Terzake 07 over het al dan niet splitsen van de gezondheidszorg, leek ze zelf wel aan de ziekte te lijden. Er viel niet alleen een lange en genante stilte na elke vraag, maar ze kon zich zelfs haar eigen partijstandpunten niet meer herinneren. Ze sprak ook over ‘zij vinden..’ wanneer ze het over de Sp.a had.
In de coulissen was het zoniet nog erger. Ex-scout-opperhoofd Rudi Verhoeven mocht dan wel zitten glimlachen maar op de vraag of de gezondheidszorg moest gesplitst worden, ging hij pal in tegen het CD&V partijstandpunt dat van de splitsing een breekpunt maakt. Nadat hij zich binnen de kortste tijd vast praatte vroeg Siegfried Bracke, “Mag ik dan samenvatten dat u tegen de splitsing bent?”, antwoordde de zwetende padvinder, “Dat mag u wel zeggen”.
NV-A moet daarmee naar de verkiezingen trekken?? Niet erg geloofwaardig.

De Spiritist Wouter Van Bellingenwas is ook een politieke dikke flop. Hij wist vaak niet wat antwoorden, en wanneer hij het wel deed was hij onverstaanbaar, mompelde en slikte de helft van zijn zinnen in. Marie-Rose Morel praatte hem gewoon onder tafel en nadien zei Van Bellingen tegen de pers, dat Marie-Rose een serpent was, want dat ze niet even vriendelijk bleef tijdens de uitzending als dat ze ervoor was. Hij had verwacht dat ze ook vóór de camera over koetjes en kalfjes zou blijven praten.
En dat hij niet goed kon antwoorden lag niet aan zijn politieke onkunde maar aan zijn tong. Die was namelijk te kort en moest geknipt worden... Hij had beter een stuk van zijn tong geknipt toen hij Vlaanderen over de hele wereld als racisten heeft afgeschilderd.
Maar dat hij niet eens beseft wat hij heeft aangericht zal wel evengoed aan zijn ‘politieke onkunde’ liggen als aan de gluiperigheid van de oude sluwe vos Willockx’.

Wie hebben we dan nog? Ach ja, de simpele huisvrouw Margaretha Guidone die plots uit het niets opdook en alle politici een gratis filmavond aanbood. Waarschijnlijk betaald via de zwarte kas van de Sp.a.
De zwendel film van Gore Al, die geen tegenargumenten van geleerde professoren wil horen als ze niet hetzelfde vertellen als hij. Nochtans...ze zijn er... KLIK HIER MAAR

De Al Guidone uit Kapellen mocht ook plots op de Sp.a lijst maar zorgt inmiddels via haar publieke uitspraken voor grijze haren bij de top. Want het mens is duidelijk niet goed snik of een patiënte van Christine Van Broekckhoven, want ze kon zich tijdens een interview niet eens de partijslogan meer herinneren.
Tijdens een ander interview beweerde ze dat ze in reïncarnatie gelooft en ervan overtuigd is dat er in haar ‘een geest uit andere tijden’ woont. Vlijtig verder denkend over de campageslogan dacht ze dat het iets met kerncentrales te maken had, waarna ze meteen zonder enige verwittiging de link legde en zei dat je van kanker kon genezen door positief te denken. En een waterdruppel verandert wanneer je ertegen spreekt, zei ze als verdere wetenswaardigheid.

’t Ja, het wordt echt wel moeilijk voor al die partijen om nog geloofwaardig over te komen. Wanneer zelfs een (bijna ex-)premier begint te smeken om sympathie en liefde omdat hij al zo ziek is geweest van de venijnige Leterme, dan begint het echt wel te werken op mijn lachspieren.
Wees nu eerlijk...wie wil dergelijke figuren in de regering?
is er nog één partij buiten het Vlaams Belang-Vlott die even geloofwaardig en consequent overkomt??? Nee toch?

02:56 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Om de verdere verkleutering en ontaarding vd democratie tegen te gaan, en ook voor kostenbesparingen, stel ik voor dat van iedere partij slechts één vertegenwoordiger zetelt in de parlementen. Die man vertegenwoordigt dan bij stemmingen op z'n eentje het aantal zetels van zijn partij. Praktisch en haalbaar. En veel minder volk zal er daardoor niet in de parlementen zitten, heb ik soms de indruk als ik al de lege zetels tel.

Gepost door: Jef | 01-06-07

en dan hebt ge nog niet eens gehad over het rekenwonder fraaie freya, dochter van euhhhhhhh...
jammer dat ze ss uit h, norbert den bats of luc vandenbossche moeten missen. die hebben gekozen om het iets kalmer aan te doen . ze houden het liever bij een glaasje rode wijn en een portie kaviaar!
maar geen nood die worden nu opgevolgd door allAchZonen en dochters!!

Gepost door: jos | 01-06-07

Ja en het zijn dan diegene die het hardst roepen dat Anke Van der Meersch, Marie-Rose Morel etc. geen intellectuele capaciteit zouden hebben (wat helemaal niet waar is!), die dan uitpakken met schertsfiguren als Guidone. Van Broeckhove zal wel goed zijn in haar onderzoek, maar ik twijfel of ze de laatste tien jaar uit har laboratorium is gekomen. Die show op de Meir even niet meetellend.

Gepost door: Antichrist | 01-06-07

Rode Alzheimer Ja er scheelt wel teen en tander bij onze andersdenkende partijtjes zoals bij de rode ridders...tetsalami ( of zoiets) die tegen Janssens in ...de voorkeur geeft aan een hoofddoek...en geloof me Janssens zal inbinden.... of hij zijn verontschuldigingen zal aanbieden valt nog af te wachten.....en wij onozele brave simpele Vlamingen ...al onze kruisbeelden eruit...om de Islaaaaaaaam mild te stemmen...Voor wanneer den burka ???? goede vraag voor "Dua in't groen" met haar kopvod affiche "de stad is van ons" heu van iedereen !

Gepost door: Rene | 01-06-07

spa-kandidaten en andere Inderdaad een verzameling losse flodders in plaats van stemkanonnen,die hun eigen partij-standpunten niet eens kennen.
Wat mevr.Guidone betreft : Deze "moedige huisvrouw" is de echtgenote van de Antwerpse CEO van MSC - Mediterranean Shipping Company, een "non-conventional" cantainer rederij met maffiose banden en gebaseerd in Napoli,waar het stinkt zoals u weet en ze alles voor het milieu doen.
In goed gezelschap,Bruno Tobback en de andere socialisten !

Gepost door: ruzgar | 01-06-07

Goed gezelschap Dat 'gezelschap' is er niet zomaar gekomen. Dat werd gezocht en alles werd geënsceneerd tot in de puntjes. Stom natuurlijk dat die nieuwe stemmingmakers daarna ook nog eens zonder voorbereiding geïnterviewd worden en los door de mand vallen. Daar hadden ze blijkbaar niet aan gedacht.
De Global warming hype zal weer geld in het laadje brengen en daar draait om.

Gepost door: Janice | 01-06-07

Goed idee Zeer goed idee Jef! 't Zou een pak schelen in onze portemonnee.

Weet je dat elke minister na amper 12 jaar dienst al recht heeft op een volwaardig pensioen? En de mensen willen ze langer dan veerig jaar laten werken voor een pensioen waarmee ze amper kunnen overleven.

Gepost door: Janice | 01-06-07

Bon, Anissa Temsamani gaat dus tegen PJ in de clinch, die niet meer of minder eist dan toepassing van het reglement.

Fris mijn geheugen even op. Temsamani, was dat niet die daar ontslag heeft moeten nemen omdat ze haar diploma vervalst had? Schoon referentie!

Gepost door: Antichrist | 02-06-07

Anissa Temsamani Is inderdaad de ex-staatssecretaris die vanwege een leugentje om eigen bestwil haar ontslag moest nemen.
Maar een jaar of twee geleden gaf ze een verhelderend interview in Humo, waarin ze vertelde dat haar moeder in de jaren '60 naar België was gekomen in minirok met hoge plateauschoenen en ze nu, uit angst, mét hoofddoek rondloopt.
Inplaats van te verdedigen wat ze zelf heeft bereikt in het westen, maant ze aan om terug te keren naar het jaar nul voor de vrouwelijke emancipatie.
En er zullen ongetwijfeld vrouwen bijzijn die het hoofddoekje zelf verkiezen te dragen, maar die dragen het dan niet uit religieuze overtuiging, maar als politiek statement.
Net hetzelfde als dat wij onze VL op onze auto plakken, alleen...wij zijn thuis, zij niet.

Gepost door: Janice | 04-06-07

Goede kanidaten voor partijen De sp.a kreeg hier weer een flinke veeg uit de pan, uit welke hoek zou dit nu komen ook voor de verkiezingen werden ze steeds gekraakt in de pers, maar vreemd genoeg gebeurt dit niet zo vaak bij de partijen die goed bestuur verzekeren en andere partijen met rechtse elementen die nu bewezen hebben dat ze zelf totaal onbekwaam zijn. Ik denk dat er toch bepaalde journalisten een zeer dikke botterham verdienen om zo gezegd de rechtse partijen en het hier aanverbonden kapitaal van Vlaanderen wat weer direct gelinkt staat aan onze energie (kernreactors) hoog te houden en sp.a klein te krijgen. Zij waren tenslotte die gene die de kernreactors wouden sluiten. Anders dan de groene die veel kleiner dus minder bedreigend, werden de sp.a politici volledig in de pers stuk geschreven. Op iedereen werd wel op een onsmakkelijke manier iets geschreven in de media. Maar ja laten we ze vergeven de zielige broodschrijvers.

Gepost door: Mevr. A | 04-12-07

De commentaren zijn gesloten.