02-06-07

Onkelinx wil geen Vlaamse officieren topjob geven.

Vice-premier Laurette Onkelinx (PS) blokkeert de benoeming van vier Vlaamse politie-officieren in een internationale topfunctie. 'In Latijnse landen moeten Franstaligen benoemd worden', is het argument. 'Maar de kandidaten zijn perfect tweetalig', zegt Tony Van Parys (CD&V)

Deze vier Vlaamse verbindingsofficieren kunnen niet in het buitenland aan de slag omdat minister van Justitie Laurette Onkelinx liever haar eigen mannetjes overal plaatst zoals ze altijd en overal al heeft gedaan.
Volgens Onkelinx moeten verbindingsofficieren in 'Latijnse' landen waaronder ze eveneens Marokko rekent, Franstalig zijn. Een tweetalige commissie heeft voor Marokko en Italië echter Nederlandstalige kandidaten gekozen omdat ze de meest bekwame kandidaten waren, net als voor Nederland, Duitsland en de VS. De kandidaat voor Marokko is zelfs getrouwd met een Marokkaanse en kent de gebruiken van het land.

Ondanks de Vlaamse kandidaten perfect tweetalig zijn, heeft Onkelinx haar veto uitgesproken.

Onkelinx schermt met een brief van de procureurs-generaal waarin die pleiten voor een 'betere taalverdeling van de verbindingsofficieren'. Maar volgens insiders is het probleem vooral de huidige Franstalige verbindingsofficier in de VS. Die wilde zichzelf opvolgen, maar voldoet volgens de selectiecommissie absoluut niet en kwam zelfs meermaals in opspraak in de VS.

De benoemingen zijn een gezamenlijke bevoegdheid van Onkelinx en minister van Binnenlandse Zaken Dewael (VLD), in samenspraak met minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD). Op het laatste kernkabinet kwamen ze niet tot een akkoord. Dat wil dus zeggen dat de PS het weer voor het zeggen heeft.

Misschien kan Vlaanderen beter haar eigen ambassadeurs kiezen waarvoor we in het buitenland niet verlegen moeten zijn, en laat een onafhankelijk Wallonië dan maar hetzelfde doen met onbekwame mensen maar met de juiste politieke lidkaart.

03:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

"'In Latijnse landen moeten Franstaligen benoemd worden"

Hoe doen de vele andere landen dat dan, die onvoldoende franstalige kandidaten ter beschikking hebben?

Als een minister van justitie in een tweetalig land niet tweetalig hoeft te zijn, dan moet een ambassadeur in een latijns land ook geen latino te zijn.

Gepost door: Jef | 02-06-07

janice!
is het u al opgevallen dat madam onkeldink niet alleen VB maar ook vlaminghaatster is ? en de vlaamse pocos kruipdieren zijn?

Gepost door: jos | 02-06-07

och Onkelinx .... nog acht dagen...wie wil dat "wijf" nog in de regering ....wie wil clown August..... Flahaut nog...de mottige,ook zoiets......
Het wordt tijd dat Vlaanderen afscheid neemt van Belgie... (hoge tijd) Albert Koning van Walonie...klinkt niet slecht

Gepost door: Rene | 02-06-07

Hoe zou het ondertussen met anarchist Anciaux zijn? Laat ons de dorrpsgek uit Neder-over-Heembeek nog even aan het woord:

" Een neutrale overheid is iets doods, kouds en afstandelijks. " (GVA)

Iedereen snel naar de karnaval-uitleenwinkel voor bruine hemden, swastika's en KKK-punthoeden!

Gepost door: Jef | 02-06-07

Onckelinkx Het zou voor de volgende slappe regering,een conditio sine qua non moeten zijn, dat alle ministers perfect tweetalig moeten zijn.Waar gaan ze die in Wallonie halen??

Gepost door: filips | 02-06-07

Onkelinx Ze heeft het hele justitieapparaat vervangen door linkse partijslaafjes. Politieke benoemingen in de magistratuur en noem maar op.

Haar volgende kabinet (als de PS er nog bij is) zal waarschijnlijk even belangrijk zijn. Gezondheid - sociale zekerheid of onderwijs? En dat zal ze zeker in een mum van tijd eveneens vullen met linkse partijgenossen.

Gepost door: Janice | 02-06-07

Kijk even naar Gerolf Annemans zie url!

Gepost door: Tiberius | 04-06-07

De commentaren zijn gesloten.