04-06-07

Advertentie Vlaams Belang wel bij Concentra

882514905

ma 04/06/07 - De Concentra-kranten Gazet Van Antwerpen en Het Belang Van Limburg en de gratis krant Metro moeten voor 10 juni een advertentie van Vlaams Belangvoorzitter Frank Vanhecke plaatsen. Dat heeft de Brusselse rechtbank van koophandel maandag in kort geding beslist.

Frank Vanhecke was naar de rechter gestapt nadat vijf Vlaamse kranten hadden geweigerd om een verkiezingsadvertentie van de partij te publiceren.

Drie kranten krijgen nu ongelijk van de rechter. Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, alsook de Metro moeten de advertentie publiceren of er hangt hen een dwangsom van 2.500 euro boven het hoofd.

Het Laatste Nieuws, De Standaard en De Tijd mogen de advertentie wel weigeren.

"Zij hebben zich beroepen op hun ideologische lijn en de rechter heeft dat beschouwd als een objectieve rechtvaardigingsgrond om toch een discriminatie door te voeren ten opzichte van bepaalde consumenten", zegt Bart Siffert, advocaat van Vanhecke.

De voorzitter van de rechtbank van koophandel benadrukte nog dat zijn beslissing niet als een precedent kan worden beschouwd.

"De rechter betreurt het in zijn vonnis dat hij door de omstandigheden slechts zeer kort de tijd kreeg om de zaak te bestuderen. Die verdient volgens hem een diepgaand en breed debat maar hij heeft, in zijn eigen bewoordingen, slechts het skelet van een gedachtegang kunnen opmaken", zegt Siffert.

Bron: vrt nieuws

De Standaard beriep zich op het feit dat haar krant voor katholieken was, en zelfs de katholieke kerk zich had afgekeerd van het Vlaams Belang. Toch wel een heel eigenaardige uitspraak, want meestal worden we rond de oren geslagen met de beschuldiging dat we té katholiek zijn vanwege onze stellingname in bepaalde ethische kwesties.

De andere kranten, Het Laatste Nieuws en De Tijd zegden geen verkiezingspubliciteit van het Vlaams Belang te kunnen opnemen omdat ze er anders commercieel verlies zouden door lijden.

Aan u nu om te beslissen welke kranten er nog gekocht worden en welke niet.
Mijn keuze is gemaakt en er gaat vandaag nog een aangetekende brief buiten met de opzeg voor een abonnement.

18:45 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Heb reeds lang geen enkel abonnement meer. Spaart aanzienlijk, en het huis oogt heel wat ordelijker.

Gepost door: Jef | 04-06-07

Het drukwerk van het VB wordt toch gedaan in de drukkerij van Concentra, waarom dit en geen advertenties?

Gepost door: jansan | 04-06-07

Ik zou mij daar niet druk in maken, het VB heeft geen publiciteit nodig. De mensen hebben hun mening kunnen vormen adh vd gebeurtenissen vd afgelopen 4 jaar. Goede wijn behoeft geen krans. Ga van dat geld eens goed eten.

Gepost door: Jef | 04-06-07

gratis daarentegen wel gratis advertenties bij vroemvroem

Gepost door: noel slange | 04-06-07

Ik plaats ads van VB ! ! En ook de avonturen van Annemans

Gepost door: Tiberius | 04-06-07

"De Standaard beriep zich op het feit dat haar krant voor katholieken was, en zelfs de katholieke kerk zich had afgekeerd van het Vlaams Belang"

Maar beseft die krant wel dat zelfs de katholieken zich hebben afgekeerd van de Katholieke Kerk?

Schaf de 'zielenmissen' af, en het kerkpubliek, bestaat nog uit twaalf hoogbejaarde dametjes op de eerste rij.

Gepost door: Jef | 04-06-07

excuseer janice!
het heeft een tijdje geduurd vooraleer ik kon reageren! ik bescheur mij van 't lachen!
1. omdat de gvj ,metro en gvlimburg (of gvss.h)
een advertentie moeten toelaten omdat ze een schoonheidsfoutje maakten.
2. omdat le standaerd verklaart dat ze een gazet is voor katholieken en dat de katholieke kerk zich afkeert van het VB! man, man,man!! hoe komt vandermeersch erop? 'k wist dat het ne smoelentrekker was, maar ZO erg!!! hij en desmet van dm de doodgravers van de katholieke kerk. en de katholieke kerk! tja, wat er nog van overschiet zeker!
maar 't is zoals "jef" zegt: goede wijn behoeft geen krans! dus: stuur gewoon de advertentie op! doch niet teveel aandringen en hopen dat ze niet verschijnt! 3 x2500 eur is ook mooi meegenomen!
of is dat 7500 euro per dag(dus x 5) vanaf morgen 5/6tot en met 9/6??

Gepost door: jos | 04-06-07

Ondertussen in Holland:

Islamitische bekeerlingen stichten opvanghuis in Utrecht

De bedoeling is 4-6 (!) hollandse meisjes op te vangen die, doordat ze met een moslim verkering hebben, met hun kopvod niet meer welkom zijn thuis. "Kom hier nog één keer met die kopvod binnen en ik breek alle botten in je lijf".(ad.nl)

Het belangrijke aan dit bericht is dat het er zo weinig zijn die zich aangetrokken voelen tot de religie van de wrede. De bekering van Europa loopt extreem slecht, zeker in vergelijking met de zegetocht van de islam in de eerste eeuwen na Mo van Mekka, en huidig bij de negers. Dit is wat de moslimleiders zo zenuwachtig maakt. Daardoor gaan ze hun koelies en collaborateurs in het westen nog meer geld onder tafel toestoppen, waardoor deze met nog grotere razernij de moslims door onze strot gaan duwen.

Gepost door: Jef | 04-06-07

Ik ben blij voor het VB, maar de argumentatie van de rechter rammelt langs alle kanten. In theorie zouden dus de Standaard-kranten ook geen advertenties van die ketterse sossen of die heidense liberalen mogen plaatsen.

Ik denk dat dit gewoon een kleine toegeving is, waarbij GVA de hete aardappel krijgt doorgeschoven, omdat anders de OVSE die toekijkt op de verkiezingen wel eens een rode kaart zou kunnen trekken. Nu mis ik in het vonnis het gelijkheidsbeginsel: GVA is dus blijkbaar een krant zonder en de Standaard met moraal. Goed dat ik het weet. Het was misschien beter geweest dat het VB effectief een verbod had gekregen advertenties te plaatsen, dat zou alleszins op lange termijn meer ruchtbaarheid aan de zaak gegeven hebben, en misschien wel de niet zo streng door de loge gecontroleerde buitenlandse pers. Dan weten ze pas echt wat voor een bananenrepubliek België is

Gepost door: Antichrist | 05-06-07

Ik veronderstel dat het met Bart Siffert wel niet de bedoeling zal geweest zijn om een objectieve commentaar toe te voegen. Siffert, zelf VB'r en kandidaat in Leuven voor de a.s. parlementsverkiezingen... ik ga een andere bron opzoeken dan Eigen Volk Eerst en Co...

Gepost door: Jef Klak | 05-06-07

@Jansan Drukkerij Egmont. De enige drukkerij die geen boeken mocht verkopen op de boekenbeurs sedert Jos Geysels voorzitter werd van Boek.be

Gepost door: Janice | 06-06-07

De commentaren zijn gesloten.