04-06-07

OVSE gaat toezien op federale verkiezingen van 10 juni

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) stuurt een missie observatoren naar België voor de federale verkiezingen van 10 juni. Dat bericht La Libre Belgique zaterdag.

Deze zending betekent geen première. In oktober 2006 maakten drie experten de verplaatsing om de gemeenteverkiezingen te observeren. Het betrof een studiebezoek, na een uitnodiging van België zelf. De delegatie voor 10 juni zal bestaan uit een tiental experten, onder de verantwoordelijkheid van Lubomir Kopaj, iemand met ervaring inzake observatiemissies. Deze missie zal alle aspecten van de verkiezingen analyseren. De Belgische kieswetgeving zal uitgeplozen worden. Ook de persvrijheid zal nagegaan worden. Toch is het vooral het elektronisch stemmen het belangrijkste motief voor de komst van de missie. In het handboek over observaties van verkiezingen worden elektronische stemsystemen als een eventueel probleem aanzien. Het boek viseert systemen die geen "spoor op papier nalaten dat kan worden nagekeken door de kiezer zelf, en manueel consulteerbaar is op welke wijze dan ook".

15:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het heeft mij altijd verwonderd dat het VB nooit krachtig geprotesteerd heeft tegen het electronisch stemmen zonder controlebriefje. De uitslag die uit zo'n computerke komt heeft niets met de werkelijkheid te maken. Dat wist de profeet Hans Janmaat (vrede zij met hem) 10 jaar geleden al.

Gepost door: Jef | 04-06-07

URL's Jef, als je in de reacties een URL wilt plaatsen, is het gemakkelijker om hem ,niet in het tekstvak, maar naast URL te zetten, dan moeten we er enkel maar op klikken i.p.v. te copy/pasten.

Dus zet ik het hier nog eens.

Gepost door: Janice | 05-06-07

Links afslaan Leuk!!

Gepost door: Janice | 05-06-07

Elektronisch stemmen Als we deze keer weer tot na middernacht moeten wachten op de resultaten van Antwerpen is er wel degelijk stront aan de knikker,en is er meer aan de hand dan een toevallige panne bij Telepolis/Digipolis of zogezegde niet geformateerde harde schijven van een of ander stemburo.

Gepost door: Ruzgar | 05-06-07

De commentaren zijn gesloten.